Kaylas

GOTT NYTT ÅR

Kategori: Vardagsliv

Förra årets ord tillhör förra årets språk och nästa års ord väntar en ny röst. Att göra ett slut är att göra en början. - T.S. Eliot

Med de orden vill jag önska er ALLA ett riktigt GOTT NYTT ÅR och lycka till med att förverkliga dina drömmar. Jag har en känsla att det här blir ett bra år.


Nyårsafton - årets sista dag. Det är nåt magiskt med den, bara några skälvande timmar kvar av 2012. Inte för att jag kommer sakna det. Det är inte året som går till historien i mitt liv, eller så är det precis just det. Tänker tillbaka på en massa andra tolvslag… Millennieskiftet när jag stod mitt på en bro i Hallonbergen (återinflyttad till Stockholm - min barndomsstad - med nya kärleken) och såg ut på fyrverkerierna, kände mig lyckligast i världen, men saknade mina döttrar nåt enormt.

Andra nyår har jag legat i maginfluensa och festat in tolvslaget med te och rostat bröd. Men i år är jag frisk och känner mig nyfiken på 2013, det kan iaf bara bli bättre.

Nu ska här lagas finmat, bubblet är redan på kylning. Sen tar vi fram duttpennorna och spelar bingolotto – ikväll ska jag bli miljonär :) sen går jag ut och tittar på alla fyrverkerier - Vad ska ni göra?

 

SAKNAD

Kategori: Vardagsliv

 
Idag är det 23 år sen min mamma gick bort. Jag tänker extra mycket på henne under jularna, men i år har minnet av det stannat hela tiden. Varje dag finns hon i mina tankar, och saknaden är enorm. Så mycket jag skulle vilja rådfråga henne om, och berätta och delge. Det finns så mycket hon missat av mina barns uppväxt osv… Hon fattas mig - helt klart. Så dagens blogginlägg blir inte långt, jag lägger bara ut dessa rader och bilder.
 

JULENS MAKE-UP

Kategori: Vardagsliv


Gör dig julfin med vinterns smink! Julkollektionerna är alltid favoriter, de känns lite lyxigare och speciella än övriga och oftast har de dessutom färgsättningar som tilltalar mig mer än t ex vårens orgier i pastell. 2012 är inget undantag.

IsaDora Holiday Make-up 2012 Northern Lights är en gnistrande färgkollektion som inspirerats av Skandinaviens förtrollande vinterlandskap och vackra natur. Vitt (snö) Silver (stjärnor) Mörkblå (natthimmel) Lila (norrsken) Gyllenbrun (lodjur) Och så en touch av rött, julfärgen framför alla andra!


• Perfect Matt Lipstick - 03 Red Carpet. Satinmatta läppar med bekväm känsla. Perfect Matt Lipstick har en intensivt matt finish och känns bekväm att bära hela dagen. Den behåller sin färg, torkar inte ut läpparna och har en lättviktsformulering med krämig känsla. Triglycerider garanterar hög komfort och en sidenmatt färgfinish. Perfect Matt Lipstick vårdar dina läppar och innehåller ämnen med mjukgörande, fuktighetsgivande och skyddande egenskaper.
• Perfect Moisture Lipstick - 164 Marshmallow. Rikligt pigmenterat och krämigt läppstift som är lätt att applicera. Innehåller vårdande Panthenol och rekommenderas för torra och nariga läppar.
• Moisturizing Lip Gloss – 19 Marshmallow, 40 Purple de Luxe. Semi-transparent, flytande läppglans. Återfuktande, vårdande och mjukt läppglans innehållande mjukgörande jojobaolja och sheasmör som bibehåller läpparnas fukt och smidighet. Kan användas ensamt eller ovanpå ett läppstift.
• Perfect Lipliner - 36 Ruby Red. Läppkonturpenna, läppstiftsunderlag och matt läppstift – tre produkter i en! Perfect Lipliner har en mjuk formula och är rikt pigmenterad.
• Wonder Nail -749 North Star, 750 Polar Nights, 751 Arctic Treasure. Extra hållbart och snabbtorkande med extra bred borste som täcker nageln i ett penseldrag. Behåller sin lyster extra länge och finns i många olika vackra färger.
• Cream Mousse Eye Shadow - 32 Stardust. En ny generation ögonskuggor! Den är ultralätt och krämig med en sammetslen finish. Den skira konsistensen blir ett med huden när den tonas ut, lägger sig inte i veck och ger en smickrande, mjuk ögonmakeup som håller hela dagen! Ögonskuggan har en speciell skimmereffekt som varierar med ljuset: subtil i dagsljus och gnistrande i konstgjort ljus. Kan även användas som en primer under en vanlig puderögonskugga och få den att sitta bättre. Cream Mousse Eye Shadow är lätt att applicera med den ultramjuka lilla borstapplikatorn. Tona med ringfingret.
• Eye Shadow Quartet - 67 Northern Lights, 68 Lynx. Rikt pigmenterade cremepuderögonskuggor. Fyra färgkoordinerade nyanser för avancerad och kreativ ögonmakeup. Lätt att applicera och tona. Finns i följande nyanser: pearl, matt, shimmer, wet & dry.
• Big Bold Mascara - 10 Black. Den perfekta kombinationen av borste och mascara! Big Bold Mascara har en krämig, fyllig konsistens som ger supervolym direkt.
• Glitter Eyeliner - 30 Gold, 31 Silver. Glittrig, multireflekterande och flytande eyeliner-gel. Glitter Eyeliner är perfekt för att skapa specialeffekter. Applicera direkt på ögonlocket eller ovanpå vanlig eyeliner. Snabbtorkande och sitter länge. Kan även rekommenderas för känsliga ögon och kontaktlins-användare.

 
Lancómes Happy holidays får det att vattnas ordentligt i munnen. Titta bara på de vackra ögonskuggorna med paljettmönster, så fina att jag skulle ha svårt att sätta penseln i dem. Och de röda läppstiften är ju som gjorda för julens alla festligheter. Den taupefärgade kajalen skulle jag gärna kika närmare på och de nya lösa skimmerskuggorna ser också finfina ut. Kort sagt; jag vill testa alltihop! Blir ni andra också sugna på något från Happy holidays?

Ögonskuggor - Ombre Hypnôse Fil d´or, Fil d´argent, Fil de bronze 280 kr
Läppstift - L´Absolu rouge Topaze extase, Rubis exquis, Grenat délicat 305 kr
Nagellack - Vernis in love Bubbly gold, Ginger swing, Flirty red 165 kr
Ögonpennor - Le Krayon Khôl Jazzy taupe, France in a glance 185 kr
Ögonpuder - Les paillettes aux yeus Á la belle Ètoile, Lumiéres de Paris 185 kr
 
En av mina favoriter är BODY SHOP. Julens 3 säsongsdofter består av; Cranberry Joy, en återkommande, fruktig favorit, Vanilla Bliss, en lite mildare version av förra årets vanilj-doft samt Ginger Sparkle, som med kryddig kardemummadoft känns alla mest ”julig”.
 
Bath crystals 195 kr
Body butter 175 kr
Body polish 145 kr
Shower gel 80 kr
Handkräm 60 kr
Home fragrance oil 55 kr
Lip balm 60 kr
Tvål 20 kr, 35 kr

 

JULUTSTÄLLNING

Kategori: Vardagsliv

Igår var vi på Bergianska trädgården och såg deras utställning om julens alla växter, kryddor, frukter, nötter, grönsaker och prydnadsblommor. Det är en bra start för julstöket för att få rätta julkänslan. Så mysigt mé snö och minusgrader också, det ger den rätta feelingen. Utställningen var lärorik, det fanns beskrivande texter till nästan allt. Man får reda på växtplats, beredningssätt, utseende och mycket, mycket mer.


Det var lagom mycket folk som besökte det gamla orangeriet, där utställningen finns, och efter allt petande, nosande och tittande var man både hungrig och inspirerad. Full av dofter, nya idéer och intryck. Det här är verkligen en utställning för alla sinnen, och juldoften är påtaglig.


Igår bakade jag även lussekatter och satte upp adventsstjärnan och adventsstakar, fixade julgardinerna. Idag ska vi till Susann & grabbarna och fira 1:a advent mé gröt och fika. En riktigt mysig adventshelg har jag alltså haft.