Kaylas

TREVLIG MIDSOMMAR ALLA LÄSARE

Kategori: Vardagsliv

Midnattssolen på berget satt,
blodröd till att skåda;
det var ej dag, det var ej natt,
det vägde emellan båda.  
Esaias Tegnér


Det är MIDSOMMARAFTON ! Vart försvann denna månad? Alltså inse fakta juni är snart slut! Snart är juli här och även den förbi och då kommer hösten, mörker och kylan igen :(

 

Nä nu ska vi se positivt på det hela, myggen försvinner ju då iaf. Inte för att vi har så väldigt mycket här men ändå…

 

Min midsommarafton blir väldigt lugn. Jag é megaförkyld, hela huvudet känns tungt och täppt, jag hostar, nyser och snorar till 1000. Jag har feber och är helt orkeslös, men sill & nubbe, färskpotatis, gräddfil, gräslök  och jordgubbstårta blir det iaf.

MAGI/TROLLKONSTER PÅ MIDSOMMAREN!


BLIVANDE HUSTRU
När en man tittar i brunn, träsk eller källa på midsommarnatten, öppet naken, ska han se sin blivande hustru.

 

ORMBUNKE BLOMSTRAR BARA PÅ MIDSOMMARNATTEN
Ormbunke är en blomma utan blomning, men enligt förmodan skulle man se den blomstra på midsommarnatten. Under tiden måste blomman plockas om man ville ha tjusning.

 

SKATTER
Om man vandrar på midsommarnatten i skogen, skulle man se midsommareldar. Under det skulle man finna skatter.

 

GIFTA SIG
Man brukar säga att personen, som står i den riktningen till vilken midsommareldens rök går, ska snart gifta sig.

 

NIO SORTERS BLOMMOR GER SKÖNA DRÖMMAR
Om man plockar nio sorters blommor och lägger dem under huvudkudden kommer man att drömma om sin tillkommande. En del traditioner säger att man helst skulle göra det naken och under tystnad. I vissa traditioner skall det kombineras med att klättra över lika många gärdesgårdar.

 

VEM KOMMER ATT DÖ
Vill du veta vem som kommer att dö först? Eller är du rädd att veta? Om man vill veta vem som ska dö skulle man plocka nio sorters blommor under midsommarnatten och göra två kvastar av dem. Sedan hänger man upp dem i takbjälken. En kvast är till exempel mammas och den andra är pappas. Den vars kvast vissnar först, dör också först.

 

PSALMBOK I HANDEN
På midsommarafton håller man en psalmbok i handen och springer sju gånger runt gårdens största sten. När man återvänder till stenen under midsommarnatten, ska man se sin tillkommande fästman.

 

GOTT TILLKOMMANDE ÅR ELLER DÅLIGT
Vill man veta något om det kommande året, kan man gå och sätta sig under ett gammalt äppelträd på midsommarnatten. Det kommande året syns också om man sätter sig på taket till ett hus som flyttats tre gånger.

 

Midsommarafton - firas med majade (lövade) hus och med midsommarstång (majstång). Stången är en fruktbarhetssymbol som kommit in från Tyskland, troligen redan på 1400- eller 1500-talet, och sådana reses över hela Sverige. För övrigt är det danserna kring den och de goda måltiderna som dominerar.

Midsommarnatten är de stora krafternas och de dolda makternas natt. Allt är fyllt av kraft: daggen, blommorna, trädens grenar, källornas vatten. Daggen botar sjukdom, surdegen blir bättre med midsommarnattens dagg. Löven kan användas som plåster och badvatten med nattens björklöv i, tar bort allt det onda.

Kransen eller buketten med sju eller nio olika sorters blomster hjälper till med det mesta. Blommorna ska du plocka ensam och tigande och gärna ta någon blomma från en kyrkogård. När kransen väl är bunden ska man hänga den i taket och låta den hänga tills halmkronan kommer upp till jul. Då blir huset friskt och lyckligt.

På ömse sidor om porten ställer du två björkar. Tycker du att säden ser lite risig ut ute på åkern, ska man sticka ner en björkkvist där. Då blir skörden mycket bättre. I folktron finns många föreställningar kring midsommarnatten. Förr samlades man i stora skaror på midsommaraftonen och "drack märg i ben" (det var dock inte enbart vatten som intogs) och med nio sorters blomster under kudden, plockade under tystnad, vid en korsväg från tre olika vägrenar, hoppades man drömma om sin tillkommande...

 

 

7 blommor under kudden ska göra att du drömmer om din tilltänkta. Men har du redan hittat kärleken kanske 7 heta ställningar är att föredra i midsommar?



1) Missionären på blomsterängen
Midsommarhelgen är en färgsprakande och blommande upplevelse. Blommor och blad ska plockas till både midsommarstång och blomsterkrans till håret. Låt er inspireras av den vackra naturen och blomsterängarna i all prakt. Att se in i varandras ögon omgiven av blåklockor, smörblommor och prästkragar är hur romantiskt som helst. Att älska nära, innerligt och lustfyllt på en grön bädd av gräs, blommor och blad höjer temperaturen denna helg.

 

2) Bakifrån på gärdsgården
Enligt traditionen ska ett antal gärdsgårdar passeras och blommor ska plockas. Passa på att njuta av varandra och pröva på en skön upplevelse ståendes bakifrån eller på alla fyra där ni kan ta stöd mot gärdsgårdens staket. Egga varandra genom att inte ha några underkläder på er. Lyft på kjolen och dra ner byxorna och låt det djuriska ta över.

 

3) Stående snabbis under sillunchen
En midsommar med tillhörande sillunch är ett måste för många människor. Låt sillunchen i all hemlighet förgyllas ytterligare av att du och den du älskar smyger iväg och tar en snabbis ståendes mot husknuten alldeles i närheten. Lite förbjudet och underbart eggande. Sillsorter ska avsmakas och Janssons frestelse ska berömmas. Det ska skålas och sjungas och barnen ska både ha köttbullar och prinskorvar. Det uppstår naturliga luckor och då passar ni på att smita iväg en liten stund.

 

4) Ridställning under natthimlen
Visserligen infaller inte fullmånen denna midsommarhelg, men i halvmånens sken så kan även magiska saker ske. Befinner ni er nära en brygga, en skön klippa eller en avskild skogsdunge, så ta tillfället i akt och älska medans midsommarfesten pågår. Föreställ dig en brygga med kluckande vatten. Ridställningen där hon sitter med ryggen vänd mot honom, blir perfekt. Då kan ni njuta av varandra och den vackra nattvyn, samtidigt. Det plana underlaget gör att ni båda två får bra stöd och balans.

 

5) Kamouflerad skedställning, sida mot sida
I glada vänners lag, firar vi denna midsommarhelg. Vi tränger ihop oss i stugor och kanske till och med i tält. Finns det hjärterum så finns det stjärterum. Med hänsyn tagen till att det kanske finns flera personer som sover i samma rum, så kan ni ändå älska tyst och diskret med varandra. Låt skedställningen, där ni ligger tätt intill varandra, kamouflera ert lustfyllda tilltag. Undvik gärna sovsäck, då materialet har en tendens att prassla ovanligt högt. Ett tunt lakan och sedan är saken klar.

 

6) 69:an med jordgubbar och vispgrädde
Ingen midsommarafton utan svensk jordgubbstårta. De röda jordgubbarna är bra för kärlekslivet och sprider väldoftande aromer i de nedre regionerna. Det gäller att äta rätt saker… Spara några jordgubbar och varför inte lite vispgrädde och låt dessa välsmakande ting vara med i kärleksleken. Matsex behöver inte vara så avancerat, men att kyssas med en jordgubbe i munnen är både erotiskt och sensuellt. En klick grädde på lämpligt ställe, kan bli en skön upplevelse då den slickas eller sugs bort. Låt detta förspel bli något alldeles extra för att sedan ge er hän till varandra och extasen.

 

7) Nakendans runt midsommarstången för den vågade
Varför inte göra en Rönnerdahl och med blomsterkrans i håret valsa runt midsommarstången, fast utan nattskjorta? Även om midsommarnatten känns ljus och lång, så faller skymningen så småningom och då passar ni på att låta de exhibitionistiska fantasierna få en lustfylld utlevelse. Antingen pardans eller varför inte våga strippa inför den du älskar och bara ha en vacker blomsterkrans i håret när musiken tystnar… Låt midsommarstången bli den fallossymbol som den en gång var, och hänge er åt lusten, kärleken och passionen. Våga utmana dig själv och bjud på det lilla extra.

 

Och om det regnar
Vädrets makter rår vi inte över, men varför låta ljummet sommarregn hindra älskogens äventyr? Strilande regn, blöta kläder som smiter åt och avslöjar, kan faktiskt vara nog så sensuellt. Gästerna smiter in, medans ni smiter ut, kanske för ett äventyr i hammocken eller bakom vedboden. Låt lusten blomma och ta dom tillfällen som bjuds. Midsommarhelgen var ursprungligen en hedonistisk ritual där hyllningen till det erotiska och livgivande var centralt. Känn dig levande i både kropp, själ, hjärta och sinne. Glöm inte bort att dricka med måtta och använda skydd. Låt inte fylleruset och kärleksbuset bidra till en baksmälla du sällan glömmer.

  • VÄDUREN
    Du får en spännande midsommar, men din raka stil gör att du sårar en vän. Det kan löna sig att förklara varför.
  • OXEN
    Midsommarafton bjuder på nöjen men själv vill du i första hand åstadkomma något. Du trivs inte med overksamhet.
  • TVILLINGARNA
    Du får en sportig och rolig fredag. Du vill röra på dig och roa dig. Det kan dock hända att dina vänner inte kan.
  • KRÄFTAN
    Du känner dig lite stressad, kanske för att du har för många alternativ att välja mellan. Gäller särskilt resande.
  • LEJONET
    Du är sugen på nöjen men tar du inga egna initiativ finns det en risk att fredagen blir långtråkig. Sport kan passa.
  • JUNGFRUN
    Du ägnar en del tid åt praktiska saker men mest handlar midsommaren om nöjen. Du vill ut och träffa folk just nu.
  • VÅGEN
    Månen ger dig en sensuell midsommar. Du ägnar dig helst åt kärlek, det är närhet och beröring som du längtar efter.
  • SKORPIONEN
    Du satsar på nöjen men inte med någon större intensitet, egentligen passar en myskväll med vännerna bäst.
  • SKYTTEN
    Du vill ha en romantisk midsommar och chansen är ganska god att du får det också. Silkesvantar rekommenderas.
  • STENBOCKEN
    Du är irriterad och du sätter igång en konflikt med någon som du i hemlighet har svårt för. Långvarig osämja.
  • VATTUMANNEN
    Du får en trevlig midsommar. Du är lite sugen på nöjen men det handlar mer om relationer egentligen, och minnen.
  • FISKARNA
    Fredagen blir mysig, bäst trivs du tillsammans med goda vänner. För dig som reser just nu blir dagen extra fin.

Nu går solen knappast ner
bländar bara av sitt sken.
Skymningsbård blir gryningstimme
varken tidig eller sen.

Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan det har mörknat
spegla morgonsolens lågor.

Juninatt blir aldrig av
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort på ljusa hav.

Midsommardikt av Harry Martinsson

Litha = Sommarsolståndet + Veckans horoskop

Kategori: Vardagsliv

Nu é jag hemma i Sumpan, men 1/7 bär det ner till Skövde igen, för då é det dags för jobb.

 

Idag firar jag Litha, vårt sommarsolstånd. Litha är liksom Samhain en sådan sabbat där slöjan mellan världarna anses vara särskilt tunn. Naturens inre krafter, som en del ser som "älvor" och andra naturväsen, är enligt gamla traditioner störst chans att få se nu. Men då gäller det att hålla sig vaken ute i Naturen allra minst till soluppgången.

 

Årshjulet som är dansen och spelet mellan mörker och ljus, mellan Gudinnan och Guden speglar just nu sin allra ljusaste tid. Från vårdagjämningen när natt och dag varit lika långa har dagens styrka tilltagit alltmer för att nu nå sin kulmen. Efter sommasolståndets långa ljusa dygn återföds det växande mörkret igen och växer fram till höstdagjämningen när dag och natt åter är lika långa.

 

Solguden är på sin krafts topp nu. I en wicca-cirkel kan man gestalta det genom att någon får bära solgudens krona. Den kan gärna vara i guldfärg med något som man associerar till sol och värme.

 

VÄXTER
Mycket växter är en självklarhet denna högtid. Plocka gärna växter vid tiden för fullmånen kring midsommar.

 

Man kan också använda torkade växter till exempel till lösviktsrökelse och till växtmagi. Traditionella örter till att bränna som rökelse vid midsommar: kamomill, lavendel, fänkål, malört, timjan, mistel. Dekorera gärna med tall, ros och johannesört. Men experimentera förstås gärna själv och ta det det du känner för!

 

Midsommarmagi
Firar du häxans högtider, de så kallade sabbats, så passar denna magi perfekt att utföra i din magiska cirkel på midsommar eller Litha som den högtiden kallas med ett annat namn.

 

Förberedelser: skaffa mistel i ren form (ej tabletter, tinkturer eller dylikt) Misteln skall torkas och sedan krossas i mortel eller smulas. Lyckas du hitta mistel torkad i lösvikt via någon hälsokost eller ockult butik är det förstås utmärkt att använda till denna magi. Bestäm dig för vilket syfte din magi skall riktas mot. Skaffa en tygbit eller liten tygpåse i lämplig färg.

 

Anpassa färgvalet efter syftet, t ex :
Blå för god sömn
Röd för kärlek
Grön för hälsa

 

Se till att tyget/tygpåsen är ren. Du kan tvätta det lite i vatten med salt i, så det torkat i god tid före midsommar. Ta med dig misteln och tyget/påsen till den plats (i cirkeln, vid altaret, ute i naturen etc) du valt att fira Lithas afton. Sommarsolståndet är det som avses alltså! Ha med eventuellt andra redskap. Är du nybörjare och detta är dina första stapplande steg på en magisk livsstig så kan du börja med att välja ut levande ljus, vita är bäst i detta fall. Välj någon rökelse om du vill det, gärna någon som är baserad på växter som hör denna högtid till. En bukett vildblommor och gärna något från ett träd, t ex tall eller ek. Det räcker med barr eller blad, du behöver inte bryta kvistar. Om du gör det så brukar man i naturmagi ge något tillbaka till trädet. Lägg något vid trädet, gamla torkade växter , aska från ren lösviktrökelse, frukter eller bröd till vilda djur.

 

 

Detta räcker gott och väl för din vackra, enkla midsommarmagi.

 

I cirkeln, efter kastandet av cirkeln och före öppnandet (är du nybörjare kan du bara tänka dig en cirkel runt platsen du sitter, tänk till exempel att det är en cirkel av ljus, som t ex månljus, solljus eller eld som skapar en cirkelform runt dig. Den magiska cirkeln har många betydelsenivåer och funktioner i magi. Vill du veta mer så kan du hitta det i böcker.

 

När det är dags att fylla din lilla mistelamulett, så fokuserar du intensivt på ditt syfte medan du lägger mistel i påsen eller på tygbiten. Är det en tygbit behöver du även ett lämpligt snöre att knyta ihop tyget med. Gör som en liten påse av tyget och vira snöret runt.

 

*Har du valt en amulett för god sömn: Häng knytet/påsen innanför sovrumsdörren
*Har du valt en kärleksamulett: Häng knytet/påsen på en central plats i hemmet i en dörröppning. Kyss din älskade under misteln. Om du inte lever i en relation utan gör amuletten för att finna dina drömmars vän så kyss en bild, foto om det finns, annars en egen enkelt avbildning som du vet föreställer honom/henne. Du behöver inte vara proffs på teckning, det är bara en symbol!
*Har du valt en hälsoamulett så lägg knytet/påsen i en väska du ofta använder eller häng den i köket eller badrummet.

 

Och så lite midsommarmagi från Cunnighams bok Wicca - A Guide for the solitary practitioner:
"Before the rite make up a small cloth pouch filled with herbs such as lavender, chamomille, St Johns wort vervain/.../Mentally pour all your troubles, problems, pains, sorrows and illnesses, if any, into this petition as you construct it. Tie it shut with a red string. Place this on the altar for use during the rite."


Denna lilla trollpåse kan man sedan bränna i kitteln eller i ritualelden om man är utomhus. Eller om man föredrar det kan man förstås bränna det som lösviktsrökelse på rökelsekol.

 

ELEMENT:
Midsommarsolståndet är elementet eld. Men det är också vatten och i Wicca är ju eld gudens ena element och vatten gudinnans så använd gärna de associationerna i firandet om du vill. En del fyller kitteln med vatten och lägger i blommor, ett tecken på vad Gudinnan ger oss nu; livets vatten & växter.

 

RIKTNING:
Söder

 

MAGI ASSOCIATIONER:
Fullbordande, mognad, viljan, hjärtat, passion, energi, healing, kärleksmagi med mera.

 

 

Måndag 20/6-torsdag 23/6

 

Väduren
Veckan börjar lugnt. Du har möjlighet att komma ikapp med vissa detaljer som du ligger efter med. Under tisdagen kan du räkna med att tempot höjs. Då gäller det att du hänger med redan från början. Onsdagen handlar mycket om att få rutiner att fungera och på torsdagen testas din förmåga att tänka flexibelt och att vara kreativt. Både måndagen och tisdagen passar bra att motionera eftersom du har extra mycket energi i tecknet just då.

 

Oxen
Du har svårt att hinna med att allt du planerat under måndagen och det beror på att du har lagt ribban ovanligt högt. Under tisdagen och onsdagen kör du på som vanligt. Du har ett lagom högt tempo och du funderar inte så mycket utan ser till att saker fungerar. På torsdagen kan du ha ovanlig tur i slumpartade spel som lotter. Du kommer inte att vinna en förmögenhet men kanske en mindre summa. Under torsdagskvällen känner du dig helt utpumpad.

 

Tvillingarna
Det blir en vecka då dina sociala talanger sätt ur spel. Venus position är inte den bästa och det gör att du är allt annat än ditt charmiga jag de närmaste dagarna. Ha det i tanken när du anser att människor omkring dig uppför sig som idioter, kanske är det ditt beteende som framkallar den här reaktionen. Under onsdagen väntar en del utmaningar på jobbet så då är det bra om du inte är allt för trött. Torsdagen blir den dag då det mesta ska avslutas.

 

Kräftan
Du är inne i en period då du har ovanligt mycket flyt. Vad du än prövar på så tycks det fungera för dig. Det gör att du tycker det är ovanligt kul på jobbet och att du gärna stannar lite extra om du har möjlighet. Under tisdagen och onsdagen får du lirka med en ovillig kollega. På torsdagen ska du inte ta dig an för många nya projekt, så risken stor att du får jobba över och det vill du inte just den här dagen. Du har planer inför kvällen.

 

Lejonet
Det blir en bra vecka där det mesta går din väg. Du vet vad du vill och arbetar på bra utan att vara allt för irriterad på dina kollegor. Den negativa influens som har kommit och gått under våren börjar lätta och du känner dig säkrare på din förmåga att prestera. Under onsdagen och torsdagen ska du vara noga med dina arbetsuppgifter, risken är stor att du glömmer att det är midsommarafton på fredag och att det ställer till vissa bekymmer i planeringen.

 

Jungfrun
Du har en förmåga att göra precis tvärtemot det du borde. Det är som om du vet att du ska gå åt ett håll och ända väljer motsatt väg. Den här påverkan kan ställa till det för dig ordentligt i början av veckan. Du får inte alls lika mycket gjort som du hoppats på. Under onsdagen gäller det att jobba in den tid du missat i början av vecka så planera inga aktiviteter då. Torsdagen passar bra om du vill handla lite finna midsommarkläder. Din smak är oklanderlig och du hittar det du söker.

 

Vågen
Det blir en förvånansvärt lugn vecka. Du tar dagen som den kommer och du fokuserar mycket på att prestera lite ut över det vanliga. Under onsdagen och torsdagen får du möjlighet att briljera med dina kunskaper. En kollega hyser en otrolig beundran för din kompetens så sola dig i hans/hennes beröm. Under torsdagen får du möjlighet att visa en när vän hur mycket han/hon betyder för dig. Din värme kommer verkligen att uppskattas.

 

Skorpionen
Du är ovanligt disciplinerad för att vara du och det märks inte minst på dit sätt och organisera ditt arbete den här veckan. Genom att arbeta lugnt och metodiskt och ordnar du det mesta.  På tisdagen kan du få nyheter av något slag. Du har inväntat det här beskedet under en tid så det blir en lättnad oavsett vilket svar du får. Under torsdagen får du en chans att göra något som du länge velat testa, men som du inte riktigt hunnit med den senaste tiden.

 

Skytten
Du har massor av idéer, men frågan om det här är rätt tid att börja skriva ned dem? Ibland tänker du inte framåt utan går helt upp i nuet.  Försök att planera hela veckan under måndagen, då får du ett bättre hum om vad du har för tid över till sidoprojekt. Under tisdagen och onsdagen har du bra energi från Månen, det gör dig intuitiv och känslosam. Under torsdagen ska du akta dig för att göra av med pengar.

 

Stenbocken
Du är inne i en period då det mesta handlar om familjen. Du umgås gärna med dem som står dig nära och du tycker det är trevligt att ordna middagar och olika aktiviteter som kan hålla ihop familjen. Under onsdagen eller torsdagen blir du irriterad på en släkting som inte tycks kunna hitta tillräckligt med tid för att umgås med dig. Du känner dig bortglömd. Det är tur att resten av familjen finns där för att trösta dig.

 

Vattumannen
Just nu tar du dagen som den kommer. Det är inte så mycket att göra på jobbet utan det mesta verkar redan ha gått ned i semesterkoma. Du passar på att komma ikapp med detaljer som du sällan hinner med i vanliga fall. Under torsdagen kan du råka ut för en mindre olycka som gör att du måste planera om aktiviteterna för den dagen. Så länge du är flexibel så gör det inget, du brukar kunna ordna upp knepiga situationer.

 

Fiskarna
Det blir en bra om än ganska tråkig start på veckan. Just nu finns det mycket kreativitet i ditt tecken, men väldigt lite tid på arbetet för att leva ut alla dina idéer. Skriv ned dina tankar och projekt så du kan genomför dem lite senare när tempot inte är lika kvävande högt. Tisdagen och onsdagen är de bästa dagarna om du vill träffa vänner. Då står Venus i den mest gynnsamma positionen i förhållande till ditt tecken.

HAR FÅTT JOBB JUNI-AUG...

Kategori: Vardagsliv


Min vecka har varit helt okej – jag é ju i Skövde… Måndagen har jag ju redan skrivit om, så här kommer en kort sammanfattning av resten av veckan:

Tisdag – In till stan på intervju om ett jobb som ledsagare. Det gick bra, så nu ska jag jobba här i Skövde på helgerna, juni-aug iaf. Börjar redan på söndag = spännande. Väntar bara nu på anställningspapper och tider. Buss dit och promenad hem. Fint väder, men lite blåsigt. Tvättade lite idag också.

Onsdag – Lilla gumman kom hit, sen åkte vi in till stan. Shoppade lite, fyndade bl.a en body för 50:- på H&M. Promenerade hem från stan idag också. Kvällen ägnades åt fotvård.

Torsdag – Hem till min lilla bomullstuss. Fika, prat & mat blev det där. Fick en hel kasse med doftljus (kaffelukt) av henne också. Promenad dit och buss hem.

 

 

 

 

 

Idag kommer Pärlan hit, och stannar över helgen. Imorgon ska vi på middag hos lilla gumman & hennes sambo. Ska bli trevligt, det ser vi fram emot.

Idag är det förresten Världsdagen för bekämpning av ökenutbredning och torka. Miljön står mig nära om hjärtat och jag hittade ett bra tips om hur man kan bekämpa det här.  I skriften Bekämpning av sandutbredning – lärdomar från Mauretanien, framtagen med stöd från Belgien och Mauretaniens ministerium för miljö och hållbar utveckling. Handboken beskriver processen bakom sandutbredning och visar på lämpliga metoder för ökad kontroll. Särskilt fokus ligger på hur lokalbefolkningen kan involveras i sandkontrollarbetet.

Genom att välja lämpliga lokala växt- och trädsorter och engagera det lokala samhället och nationella myndigheter har projektet blivit framgångsrikt. Utanför huvudstaden Nouakchott och i de södra kustområdena har 857 hektar hotad mark fixerats genom plantering av 400 000 växter som odlats i plantskolor.

 

Helgens horoskop och kärleksutsikter får ni här:

 

Väduren
Helgen bjuder på en hel del nöje även om just fredagen verkar handla mest om hårt arbete. Du har svårt att fokusera dig på flera saker samtidigt just nu och det gör att du lätt missar viktiga detaljer. Under lördagen verkar det bli fest av något slag. Du är laddad och på ett strålande gott humör. Är du singel kan det uppstå en fliten flirt under lördagskvällen. Under söndagen ägnar du dig åt att ta det lugnt och åt att komma i form igen iför kommande vecka.

 

Oxen
Det blir en intensiv helg som handlar om vänskap, trevligt umgänge och en hel del arbete. Fredagen verkar du ägna åt att organisera någon form av evenemang, antingen åt dig själv eller åt någon annan. Lördagen ser festlig ut. Du umgås med dina vänner och det blir förmodligen senare än du hade planerat. Söndagen blir en lugn avslutning på en intensiv helg. Du pysslar mycket i hemmet eller ägnar du dig åt en hobby.

 

Tvillingarna
Den här helgen ska du fokusera på dig själv och dina intressen, inte ägna dig åt arbete. Ibland glömmer du bort att vara ledig för att du tycker att det är så roligt när du har ett intressant projekt på jobbet. Fredagen handlar mest om att avsluta pågående saker. Lördagen blir lugn, trevlig och lagom sen. Som singel kan det hända att du går ut på en pub eller ett disco med dina vänner. Har du ett förhållande så håller du dig helst hemma.

 

Kräftan
Du har svårt att hinna med alla planer och det resulterar i att det du blir sur och grining. Om du inte ska hamna i bråk den här helgen bör du nog avboka en eller ett par aktiviteter så att du hinner med allt som du har lovat. Fredagen blir en trevlig men intensiv dag. Du ägnar dig åt problemlösning, något som du inte är särskilt bra på men som du vill öva upp. Lördagen och söndagen ägnar du åt din familj eller dina närmaste vänner.

 

Lejonet
Det ser ut som du vill glänsa den här helgen. Du ska antingen på fest eller träffa vänner. Under fredagen ägnar du en hel del av din arbetstid till att planera helgens aktiviteter. Det kan uppstå en del irritation om du inte behåller fokus utan låter tankarna vanda ideligen. Under lördagen sker det något som kan förändra ditt liv under en tid framöver. Var öppen inför det nya. Söndagen ägnar du åt familjen eller så unnar du dig lite egen tid.

 

Jungfrun
Du har svårt att inte blir arg just nu. En otrevlig påverkan från Uranus drar ned ditt humör och får dig att reagera starkt på småsaker. Försök att undvika att starta diskussioner som du vet kommer att reta upp dig den här helgen. Du behöver lugn och ro för att kunna fokusera dig på viktiga saker som har med framtiden att göra. Lördagen passar bra om du vill shoppa. Du har ett öga för vad som är prisvärt just nu.

 

Vågen
Under helgen får du problem med en släkting som känner sig ignorerad av dig. Det här är en konflikt som du inte kan undvika. Det är lika bra att ta tjuren vid hornen och lösa den här situationen en gång för alla. Tyvärr har du svårt för konflikter och risken är stor att du kommer på ett sätt att smita undan en konfrontation. Lördagen blir det mest spännande dagen den här helgen. Då får du chansen att pröva en idé som du har.

 

Skorpionen
Under fredagen testar du en teori som du har och den faller väl ut. Du känner dig stolt över din slutledningsförmåga. Under lördagen bör du se upp med falska vänner. Månen varnar för att du är lättlurad just nu. Om du bara är o0bjektiv så kommer du att upptäcka vem det är som inte går att lita på. Under söndagen uppstår det en del missförstånd, men de är lätta att reda ut och gör att söndagen blir lite mer händelserik än den brukar vara.

 

Skytten
Det blir en trevlig helg där det händer rätt så lite. Du tycker det är skönt att kunna slappna av utan att få dåligt samvete. En person som du brukar höra av är plötsligt som bortblåst. Under lördagen gör du ett försök att komma i kontakt med honom/henne. Söndagen blir en bra dag som fokuserar på utomhusaktiviteter. Du tycker att det är skönt att komma ut i friska luften och njuta av naturen. Under söndagskvällen väntar en överraskning.

 

Stenbocken
Var inte arg på en vän som försöker att förvarna dig för något som är på gång. Hon är mån om dig och vill inte att du ska bli tagen på sängen. Nu får du tid att fundera igenom vilket motdrag du ska göra. Under lördagen kan du förvänta dig bråk eller en konfrontation inom familjen. Det är något som du och dina nära har sopat under matten en längre tid, men som nu kommer upp till ytan. Söndagen blir ovanligt harmonisk, och kan verkligen slappna av.

 

Vattumannen
För dig är det mycket att göra den här helgen, samtidigt som du har riktigt roligt. Du njuter av att träffa vänner, laga mat och umgås. Under fredagen kan du stöta på oväntat motstånd från en bekant som känner sig ignorerad. Lördagen passar bäst för fester och middagar. Söndagen blir lagom aktiv med en del utomhusarbete. Du får mer gjort än du brukar den här helgen och du känner dig nöjd med dig själv.

 

Fiskarna
Just nu har du svårt att förstå en yngre släkting eller vän. Han hon agerar rakt emot sin personlighet och det oroar dig. Egentligen handlar det mest om att du vill ha kontroll och som läget är nu har du svårt att hänga med. Under lördagen ska du passa på att göra något du aldrig brukar göra. Du har möjlighet att upptäcka nya passioner bara du håller ett öppet sinne. Under söndagen kan du förvänta dig en del kritik som är befogad.

 

SOMMAR & SOLSKEN

Kategori: Vardagsliv

Min pingsthelg var trevlig, lugn och fin. Var hos Pärlan i M-stad. Fredagskvällen/natten satt vi o kolla på tv och babbla. På lördagen gick vi in till stan och kollade lite. Jag köpte en ljuslykta (golvmodell) till henne och B. Sen var vi på kondis och drack latte och åt toscabulle ;) På kvällen blev det lite tv och mera babbel, vi drack mojito också. På söndagen åkte jag ”hem” till Skövde igen.

 

Min måndag började bra – de ringde från Skövde kommun och ville att jag skulle komma på intervju för ett jobb som ledsagare. Jag reste ju ner hit bl.a för att jag skulle på intervju på ett äldreboende i torsdags, men de hade redan löst problemet med personal. Så roligt att jag fick en chans till nu då.

 

Sen på em. hade jag lilla gumman här. Vi var på Elins esplanad och där fyndade jag ett par riktigt fina ballerinaskor för bara 49:- De hade kostat 149:- så det var ju verkligen ett kap. sen blev det citron-cheesecake till em.fikat = friskt & smarrigt.

 

Idag bjuder jag både på veckans horoskop och månadens kärleksastro <3 Ni glömmer väl inte att ni även kan läsa veckans taroskop på min tarotsida ;)

 

Väduren
Detta är en spännande och utåtriktad vecka som till stor del handlar om kommunikation, lärande och resor. Det går dock inte att undvika en del stress när veckan börjar, och du kommer att behöva hålla många bollar i luften samtidigt. Detta är en tid av möten och vänskapliga relationer till andra, med spännande möjligheter där internationella närverk finns med i bilden. Nära och kära känner sig särskilt inspirerade och är på humör att experimentera och resa. Du är fortfarande upptagen av materiella och praktiska angelägenheter, särskilt hur du bäst tjänar pengar och återinvesterar dem, men när veckan lider mot sitt slut kommer du att börja söka nya möjligheter att lära nytt.
Kärlek: Ljuvligt flirtig sommarvecka som får dig att känna att mycket kan hända denna månad.
Pengar: Var försiktig med shopping mot veckans slut, det blir lätt att du köper onödigt mycket.
Turdag: Tisdagen blir sportig och underhållande.


Oxen
Med lyckobringande Jupiter fast inbäddad i ditt tecken, är detta en positiv period för dig, när du upplever det lugn som följer av trygghet och en stark övertygelse om att dina planer för framtiden kommer att lyckas. Det är en utmärkt tid för dig att engagera dig i idealistiska, kreativa eller filantropiska grupper. Ekonomiskt sett är möjligheterna många för att dra in pengar, men också lika många vad gäller att göra av med dem. Hur som helst kan du slå mynt av en nyligen upptäckt fallenhet för kommunikation. Efter en viss inledande förvirring blir du mer fokuserad och kan förbinda dig att utveckla och använda dig av en förhöjd social kompetens, något som leder till utmärkta resultat på jobbet med kollegor och chefer.
Kärlek: Du är en smula för upptagen så särskilt romantiskt blir det troligen inte denna vecka.
Pengar: Först fattar du ett smart beslut och sedan har du tur när det gäller en väntad utgift.
Turdag: Torsdagen. Du fattar ett stort beslut.


Tvillingarna
Det pågår hur mycket som helst när veckan börjar, och stressnivåerna är höga. Du får dock två gånger så mycket gjort på halva tiden, och det finns en stark sannolikhet för att du får ta på dig en ledarroll tack vare din förmåga att kommunicera och nätverka. Talangfulla mångsysslare engageras i samma skeende som du själv och hjälper dig att förverkliga din dagordning. Det är onekligen spännande tider! Mot slutet av veckan blir du mer upptagen av ekonomisk trygghet och kan komma att uppleva en oro kring hur du skall få pengarna att räcka till. En oväntad och ovälkommen utveckling i förbindelse med en vän eller en grupp tvingar dig att hantera dina resurser på ett mer rationellt sätt.
Kärlek: Romantisk och rolig vecka som också ger dig utrymme för att festa en hel del. Mysigt.
Pengar: Goda nyheter på pengafronten, på mer än ett sätt. Extra fin vecka om du är samlare.
Turdag: Lördagen bjuder dig på ett äventyr.


Kräftan
Du går till stor del i egna tankar när veckan börjar, och det rör på sig ordentligt i ditt huvud när du begrundar meningen med livet och den riktning ditt eget liv har, samt dina andliga prioriteringar. Just nu trivs du bäst i ditt eget sällskap och i sällskap av människor som är mer intresserade av andliga än av materiella värderingar. Månförmörkelsen den 15:e juni sätter fokus på balansen mellan arbete och fritid, och på något sätt lyckas du skapa tid åt båda. Framme vid helgen, när Merkurius rör sig in i ditt tecken, upplever du hur tiden blir knapp när ett oförutsett skeende inträffar i yrkeslivet.
Kärlek: Du är sugen på något nytt men det handlar inte om kärlek utan snarare om en hobby.
Pengar: Fin vecka som börjar stillsamt men avslutas med en oväntat tjusig och lönsam affär.
Turdag: Måndagen. Du vinner en diskussion.


Lejonet
Detta är en extremt hektisk tid för dig socialt, och olika grupprojekt får ditt huvud att surra av idéer. I många avseenden kan du komma att känna hur du slits åt två olika håll samtidigt, och det kan vara klokt att bolla vidare några av idéerna och planerna till en kompanjon som är bra på att hantera människor, så att du upplever mindre stress. Solförmörkelsen den 15:e pekar på ett än starkare behov av att vara uppmärksam på dina olika sociala åtaganden samtidigt som du söker uppfylla ett behov av att uttrycka ditt innersta väsen. Fester och små kärleksaffärer kan förekomma vid denna tid. I yrkeslivet fortsätter lyckosamma och expansiva trender, och det är en underbar period för kreativt ledarskap och idealism.
Kärlek: Mysig, romantisk vecka som dessutom ger dig chansen att förbättra andra relationer.
Pengar: Du spenderar inte så mycket, kanske för att du vill ha mer pengar över efter midsommar.
Turdag: Tisdagen blir väldigt avkopplande.


Jungfrun
Under större delen av veckan fokuseras det allra mesta kring yrkeslivet. Du sitter inne med så många idéer och vill kunna ta initiativ. Men du kan också vilja ta över ledarskapet för vissa projekt, inte minst för att minska den stress som andra ledande individer kan känna. Månförmörkelsen i mitten av veckan markerar ett behov av att undvika stress och prioritera hem och familj, men också just dina professionella planer. Framme vid helgen, när Jungfruns planet - Merkurius - rör sig in i Kräftan, förändras det hela dock något och du blir mer upptagen av sällskapslivet. Någon utveckling som rör vänner eller grupper tar en oväntad vändning, och vänner kan ha något nytt att berätta som skakar om dig en del.
Kärlek: Ingen medvind på kärleksfronten men däremot får du snart goda nyheter av annan sort.
Pengar: Efter en motig inledning dyker det plötsligt upp goda nyheter. Du får råd med något roligt.
Turdag: Torsdagen blir sportig och festlig.


Vågen
Detta är en utåtriktad och optimistisk period för dig, där mycket fokuseras kring behovet av att tillägna dig nya perspektiv både intellektuellt och genom att komma ut i världen, även om det samtidigt kan finnas en viss oklarhet rörande din arbetssituation. Det är en utmärkt tid att fara iväg i några dagar till en ovanlig plats, eller att träffa spännande människor som ger kulturell stimulans. Detta är också en tid när du är beredd att göra ett fast åtagande, och har du planer på att studera, så är omständigheterna så bra som de någonsin blir om du är beredd att anstränga dig. Till helgen kan du bli ställd av oväntade och smått oroande nyheter i förbindelse med arbete eller partnerskap.
Kärlek: Utan vidare en riktigt lyckad sommarvecka men en vän kan trist nog bli oväntat svartsjuk.
Pengar: Veckan börjar bra men mot slutet kan det hända att du spenderar alldeles för mycket.
Turdag: Lördagen avslöjar en gammal hemlighet.


Skorpionen
En stark intensitet gör sig gällande i partnerskap i början av veckan, och du påminns än en gång om att din position inte är sådan att du kan utöva något inflytande över vad människor som du har ett nära samröre med väljer att göra. Partners sätter värde på sitt eget oberoende och är intresserade av frihet och av att experimentera... kanske vill de bara skaka om genom att prata mer öppet om sådant som normalt hålls hemligt. Just nu är det nästan nödvändigt att kommunikation är rak och öppen, särskilt när den berör psykologiska och sexuella ting. Ett annat område som betonas handlar om delade resurser, om att bli på det klara med vad som är ditt och vad som inte är ditt. Allt sammantaget ger dig många mycket intressanta lärdomar.
Kärlek: Du satsar på nöjen, både sådana som sker denna vecka och sådana som dröjer lite ännu.
Pengar: Intressant vecka. Någon erbjuder dig en affär som kan ge både god och snar förtjänst.
Turdag: Måndagen blir precis som du vill ha den.


Skytten
Med Skyttens planet - Jupiter - nu i Oxen, handlar mycket om att konsolidera din arbetssituation och få ut mesta möjligt ur arbetet och dina kollegiala relationer. Du letar efter mer intellektuell stimulans i ditt dagliga liv, men vill också få plats till idealism och kreativitet. Det förekommer en stark fokus på partnerskap, och vissa rollförändringar är troliga i relationer när stressnivåer tvingar fram justeringar. Månförmörkelsen den 15:e betonar just nära relationer, och i samband därmed måste betydelsefulla beslut fattas, som rör öppenhet, resor och olika former av utbyte. En positiv ekonomisk transformation är på väg.
Kärlek: Kanske har du svårt att välja. Ditt kärleksliv har nått en punkt där du antagligen måste.
Pengar: Informationen du får är inte alltid pålitlig, inte ens när den kommer från pålitligt folk.
Turdag: Onsdagen. Allt går enligt planerna.


Stenbocken
Arbetslivet betonas fortsatt starkt, och det är troligt att roller kastas om bland kollegor, när någon med mer utvecklade färdigheter tar på sig en ledande roll. Just nu finns det också en aldrig sinande källa till talangfulla individer att ösa ur, och du får det stöd du behöver. Dina egna organisatoriska och administrativa talanger förhöjs av hjälpen du får från andra, vilket innebär att mål nås snabbt och effektivt. Till helgen kan kommunikationen med närstående kompliceras, kanske för att man ställer orimliga krav på dig. Du kan alltid säga nej.
Kärlek: Släkt och familj får gå före kärlek och romantik denna vecka. Mysigt och stillsamt.
Pengar: Någonting intressant händer mot slutet av veckan. En lockande affär av något slag.
Turdag: Fredagen bjuder på oväntade nöjen.


Vattumannen
Detta är en utåtriktad period för dig... en tid att fira livet och kärleken genom att festa, idrotta och leka, att tillbringa tid med barnen, och också att kommunicera den visdom du har tillägnat dig genom livet. För den Vattuman som är singel är detta också en underbar tid för kärlek, och helgen medför en mycket lycklig utveckling i det avseendet. Din hemmiljö förändras i en positiv riktning vid denna tid, och du upplever en nyfunnen känsla av lugn och trygghet. Du behöver inte spendera mer pengar för att uppleva lyckan... en mer andlig atmosfär i den omedelbara närmiljö ordnar den saken åt dig.
Kärlek: Skön vecka som blandar inspirerande sommarnöjen med lite romantik och ganska mycket kärlek.
Pengar: Det går bra för dig men du bestämmer dig för att bli lite sparsammare för säkerhets skull.
Turdag: Söndagen blir synnerligen sensuell.


Fiskarna
Detta är en andligt sett upplyftande period för dig, och mentalt sett befinner du dig på en plats där du känner dig bekväm i dig själv. Detta är en tid när dina idéer hörs och du får stöd för dina värderingar av andra utan att behöver säga eller göra så mycket. Du har ett överskott som gör att du kan ge av dig själv till andra och visdom nog att veta vad du skall säga till människor som behöver tröst. Det pågår fortfarande en hel del inom familjen när veckan börjar, och det som pågår kan röra upp känslor. Din partner har många små projekt att ägna sig åt medan andra människor kan dyka upp när du minst anar det. Med andra ord avleds din uppmärksamhet lätt, samtidigt som du skulle behöva tid att överväga olika yrkesangelägenheter.
Kärlek: Gamla problem kan oväntat dyka upp på nytt. Kanske handlar det om en före detta partner.
Pengar: Veckan börjar trist men slutar lyckligt. Nya möjligheter väntar alldeles runt hörnet.
Turdag: Måndagen ger dig chansen att imponera.


 

Här är månadens kärleks-astro

 

Väduren
Under junis första vecka är du upptagen av helt andra saker, mest förberedelser och sommarnöjen av olika slag. Men efter den åttonde tar kärlekslivet fart istället. En sommarflirt kan lätt prägla hela månaden och ge dig både fina minnen och en möjlig framtid. För dig som har en partner lönar det sig att satsa på att stärka vänskapsbanden mellan er. Kanske finns det ett gemensamt intresse som ni kan odla. En sak du dock behöver se upp med är svartsjuka, inte mellan dig och din älskling utan från oväntat håll. I övrigt en riktigt rolig sommarmånad.
Bästa chansen: Oxe, Tvilling, Vattuman.
Bästa stället: På resa.
Bästa datumen: 23-24/6


Oxen
Första veckan sjuder av passion och lusta men resten av juni blir mycket lugnare. Det beror dels på att du behöver hämta andan och dels på att andra saker tar över. Det finns många sommarnöjen som lockar men det handlar ännu mer om din självutveckling. Detta är en fenomenal månad för kurser och för alla tänkbara lärorika aktiviteter. Det är också en gynnsam månad för dig som vill uppåt i karriären. Den lilla tid du får över när alla viktiga handlingar och händelser är avklarade går åt till en blandning av vila, vardag och kärlek.
Bästa chansen: Oxe, Våg, Skorpion, Skytt, Fisk.
Bästa stället: Utomhus.
Bästa datumen: 26-27/6

Tvillingarna
Du tar det lite lugnt i början av månaden, samlar dina känslor och tankar så att du vet vad du vill. Sedan väljer du sommarens målsättning och därefter sätter du upp farten. Det här kan mycket väl bli årets mest romantiska månad, det blir mycket gott om kärlekschanser, du är extra karismatisk och du har ovanpå det tur i kärlek större delen av tiden. Även på andra områden märker du att du är populär och efterfrågad. Det blir gott om sommarnöjen också, särskilt 2-16/6, och om du vill utöka bekantskapskretsen är inte det heller något problem.
Bästa chansen: Oxe, Tvilling, Lejon, Jungfru, Våg.
Bästa stället: Överallt.
Bästa datumen: 28-29/6


Kräftan
Juni inleds med lite skön romantik. Helst är du på tu man hand med din älskling. Har du ingen älskling ser du dig om efter lämpliga alternativ och du hittar åtminstone två, kanske fler. Efter någon vecka svalnar dock känslorna en smula, och det beror inte på ditt kärleksliv i första hand utan på att sommaren bjuder på så många roliga aktiviteter. Kanske väntar en resa, en större fest eller något arrangemang som du verkligen har sett fram emot. I varje fall får kärleken vänta lite medan du ägnar dig åt underhållning och annat smått och gott.
Bästa chansen: Tvilling, Lejon, Jungfru, Skytt.
Bästa stället: På möte.
Bästa datumen: 3-4/6

Lejonet
Krånglig och intensiv blir månadens inledning, men du tar dig igenom en rad missförstånd och konflikter med hjälp av din charm och kanske någons goda råd. Resten av juni blir riktigt bra. Kärleken drar åt det romantiska hållet, du kanske återupptäcker gamla känslor. Framför allt kvällarna blir väldigt fina och du njuter av den stämning som sommaren ger. Dessutom prioriterar du verkligen kärleken, så mycket faktiskt att andra delar av livet kan bli lidande. Du väljer en mysig, innerlig månad snarare än en med massor av nöjen.
Bästa chansen: Tvilling, Kräfta.
Bästa stället: Mitt i vimlet.
Bästa datumen: 18-19/6

Jungfrun
Efter en bra start och några riktigt härliga dagar svänger ditt kärleksliv åt ett ganska dystert håll. Har du en partner finns det en risk att ni inte vill utveckla relationen på samma sätt. Är du singel blir du sannolikt besviken på en kandidat som först såg mycket lovande ut. Under andra halvan av juni kompenserar du med nöjesliv och kanske en resa (helst i storstadsmiljö), kärleken låter du helt enkelt vara eftersom du inte känner att du kan få det du vill ha – oavsett hur mycket du satsar. Högsommaren blir bättre, i juni vill det sig bara inte.
Bästa chansen: Tvilling, Kräfta, Fisk.
Bästa stället: På resa.
Bästa datumen: 7-8/6


Vågen
En härlig sommarmånad väntar. I början ägnar du dig mer åt vänner och nöjen än åt kärlek men efter någon vecka är det dags för passion, lusta och löften. För dig som har ett fast förhållande är det dags att ta nästa steg eller i varje fall fundera över vad det skulle kunna vara. För dig som är singel kan förändringar dyka upp mycket hastigt och troligen får du ett oanständigt (och frestande) förslag av någon. En riktigt fin månad, särskilt om du inte är rädd att satsa ordentligt och att lova saker som du också tänker hålla. En relation som börjar nu kan vara länge.
Bästa chansen: Oxe, Tvilling, Stenbock, Vattuman.
Bästa stället: Vid havet.
Bästa datumen: 10-11/6

Skorpionen
Juni handlar mer om andra saker än om kärlek. Vill du prioritera ditt kärleksliv krävs det att du gör just detta, att du medvetet lägger ner mer tid och energi på kärlek än på andra saker. Det kan visserligen ge en hel del romantik men trots det är det inte ditt bästa val. Låter du kärleken vila lite så bjuder nämligen juni på väldigt fina nöjen och äventyr. Dessutom finns det faktiskt en chans att något händer som helt förändrar din karriär, kanske rentav styr ditt yrkesliv i en ny riktning. Det kan bli tal om både snabba beslut och drastiska chanstagningar.
Bästa chansen: Oxe, Tvilling, Stenbock.
Bästa stället: På en båt.
Bästa datumen: 12-13/6


Skytten
Veckan som inleder juni handlar inte om kärlek utan om vardag. Du hamnar ofta i lägen där tiden bara inte vill räcka till och du måste välja mellan vänner och saker som du borde få gjorda. Resten av månaden blir bättre och mer romantisk men även komplicerad. Du vet inte alltid vad du vill, du kan bli hastigt förälskad men det kan också hända att känslorna lika plötsligt avtar. Du blir också osäker på vad andra tycker om dig och risken för missförstånd är större än vanligt. Samtidigt bjuder juni på viss passion och på härliga sammanträffanden.
Bästa chansen: Vädur, Oxe, Kräfta.
Bästa stället: Utomhus.
Bästa datumen: 14-15/6


Stenbocken
Ditt kärleksliv fungerar strålande i början av juni. Det handlar om avkoppling, sex, njutning, gemenskap. Är du singel kan du lätt ändra på det, om du vill. Har du en fast partner njuter ni av er tid tillsammans. Men efter ett tag blir kärleken mera ljummen och det beror på att du är enormt upptagen. Allt möjligt händer som påverkar din karriär, dina livsmål, din ekonomi, dina personliga ambitioner. Det mesta är både roligt och lönsamt men det stjäl din tid och gör att du får en junimånad som handlar ovanligt mycket om praktiska saker.
Bästa chansen: Kräfta, Våg, Skorpion.
Bästa stället: På grillparty.
Bästa datumen: 16-17/6


Vattumannen
Juni börjar trist, särskilt om du och din partner är oense i praktiska frågor. Det tar en vecka eller så att reda ut det värsta. Resten av månaden ser riktigt bra ut, det kan mycket väl vara så att ditt förhållande växer. Är du singel ser du dig omkring och du har en del nya kunskaper som hjälper dig att undvika vissa bottennapp. Stor chans att juni bjuder på skön romantik alltså förutsatt att du har tålamod och väntar lite. För dig som startar ett nytt förhållande nu gäller dock att det blir mer sensuellt än det blir seriöst, åtminstone i början.
Bästa chansen: Våg, Fisk.
Bästa stället: På krogen.
Bästa datumen: 18-19/6


Fiskarna
En riktigt romantisk vecka inleder juni månad. Utnyttja den tiden, för under resten av juni får du räkna med en del gnissel och krångel just på kärleksfronten. Antagligen är det släktproblem som spelar in, dina eller älsklingens. Oväntade besök kan också ställa till med bekymmer. I varje fall passar andra halvan av juni riktigt bra för fester, nöjen och resor men kärleken däremot är så besvärlig just då att det är klokare att skjuta den på framtiden. På så sätt bäddar du faktiskt för en avsevärt bättre sommar, så koppla av.
Bästa chansen: Oxe, Jungfru, Vattuman.
Bästa stället: På fest.
Bästa datumen: 7-8/6



 

HÄNRYCKNINGENS TID = PINGST

Kategori: Vardagsliv



Önskar er alla en riktigt TREVLIG PINGSTHELG. Min helg ska jag tillbringa i Mariestad hos Pärlan och hennes familj. Hoppas på bra väder, men huvudsaken é att jag får umgås mé mina nära & kära.

Är ju ”hemma” i Skövde och hälsar på nu i 2 veckor. Ska passa på att söka jobb här nu, men det viktigaste é ju att träffa barnen, pappa med särbo och mina vänner.



Väduren
Just nu är ditt största problem att du inte lyssnar. Du tenderar att sluta fokusera på vad din kollega/vän säger efter de inledande orden och det gör att du går miste om en hel del information. Under fredagen har du möjlighet att träffa nya människor. Det kan vara en fest eller middag. Lördagen och söndagen blir lugnare. Då handlar det mer om att umgås med din familj. Har du en partner kan lördagskvällen blir riktigt romantisk.

 

Oxen
Det blir en rätt så fullbokad helg så du ska inte tro att du får vila dig. Försök att åtminstone komma i säng i vettig tid en av de här dagarna. Du behöver verkligen all sömn du kan få. Under fredagen och lördagen verkar du umgås med vänner eller bekanta. Under söndagen passar du på att fixa i hemmet Du vill göra fint inför sommaren och det kräver en hel del tid att få det precis som du vill ha det. Under söndagskvällen kan det hända att du får goda nyheter.

 

Tvillingarna
Du har massor av olika projekt på gång, både i arbetet och privat. För dig verkar det vara rätt så svårt att håll isär jobb från privatliv. Du umgås gärna med dina kollegor och du har inget emot att arbeta lite när du borde vara ledig. Den här helgen är inget undantag. Du verkar integrera ditt jobb med din fritid. Glöm inte bort att det är bra att låta hjärnan vila mellan varven. Ta en långpromenad i naturen för att rensa tankarna och få balans.

 

Kräftan
Det blir en rolig och händelserik helg för din del. Du har massor av olika projekt på gång och du gillar när det är full fart. Tyvärr kan det bli lite mycket av det goda ibland. Du känner dig nästan tröttare på söndagskvällen och på fredagen. Försök att varva alla aktiviteter med lite egentid där du egentligen inte gör någonting. Lördagen kan bjuda på en positiv överraskning i form av ett samtal från en vän som du inte har sett på länge.

 

Lejonet
Helgen blir vad du gör den till. Du har energi från Solen och en hel del busighet från Merkurius vilket gör dig till det perfekta sällskapet. Under fredagen och lördagen ska du passa på att umgås med bekanta eller vänner. Då är du som mest social. Under söndagen avtar dina utåtriktade talanger och du blir lite mer tystlåten och eftertänksam. En bra dag att ordna med planer inför semestern, vila upp dig eller ta långa promenader.

 

Jungfrun
Just nu har du många bollar i luften samtidigt och det finns en risk att du inte klarar av att hantera all projekt som du påbörjat. Den här helgen verkar handla mer om någon som står dig nära än om dig själv. Det kan vara att en kär vän fyller år, ska gifta sig eller nyss har fått barn. I vanliga fall är det du som är i centrum men den här helgen får du ta ett steg tillbaka och låta en annan person få glänsa istället.

 

Vågen
Den här helgen är du social och utåtriktad så det ger dig goda chanser att träffa nya människor och kanske inleda en flirt. Särskilt fredagen kan bli romantisk, men då måste du bjuda på dig själv och visa vad det är du känner. Lördagen verkar vara mer en familjedag än en party dag. Söndagen ägnar du mycket åt olika utomhusaktiviteter. Du trivs med att ha mycket att göra oavsett om du arbetar eller är ledig.

 

Skorpionen
Du har en hel del att fundera över den här helgen. En vän eller kollega har väckt en fråga som kräver en del eftertanke innan du ger ett svar. Lördagen passar även bra för shopping och att träffa vänner, särskilt under eftermiddagen och kvällen. Söndagen passar bäst till lugnare aktiviteter som att titta på film, läsa en bok eller ta ett långt bad. Under lördagen eller söndagen bör du höra av dig till en släkting med ett besked som du lovat att återkomma med.

 

Skytten
Just nu är du inne i en period då du har svårt att släppa taget om det förflutna och vidare. Du hänger kvar vid något som är dött sedan länge, men du vet inte hur du ska göra för att komma vidare. En vän kan ge dig några god råd, men då vill det till att du följer dem. Tänk på att ensam inte alltid är stark. Ibland kan man behöva någon som stöttar en och som man litar på. Söndagen är den bästa dagen om du vara kreativ och konstnärlig. Då influeras ditt tecken av Månens närvaro.

 

Stenbocken
Du har så mycket olika människor omkring dig just nu att du sällan får en stund för dig själv. För dig är det viktigt att vara ensam för det är då du hämtar krafter och samlar dig inför prövningar. Under lördagen eller söndagen bör du ta en time out och se till att få ett par timmar helt i ensamhet. Då kan du tänka ifred och lägga upp en plan för hur du ska hantera de närmaste veckorna. Söndagskvällen blir harmonisk och en gnutta romantisk.

 

Vattumannen
Var försiktig så du inte gör någon ledsen utan att mena det. Ibland kan du vara lite väl uppriktig i din strävan att hålla dig till sanningen. I vanliga fall brukar du vara mycket diplomatisk, men just nu influeras du stark av jord och då kan din uppriktighet bli lite väl mycket. Under lördagen och söndagen träffar du vänner eller släktingar. Du njuter av att umgås utan krav. En härlig helg att se fram emot.

 

Fiskarna
Fredagen bjuder på många utmaningar och en hel del skratt. Du träffar nya människor som inspirerar dig. Under lördagen tar du det lugnare. Du behöver tid att återhämta dig efter en tuff vecka. Söndagen handlar till stor del om ditt själsliga och fysiska välbefinnande. Du vistas ute en hel del och du försöker att motionera och äta sunt. En bra dag att börja med idrott eller träning. Du är mer motiverad än du brukar vara.


GLAD NATIONALDAG + HOROSKOP V.23

Kategori: Vardagsliv


Idag é det verkligen blå-gula färger som lyser mot sommarhimmelen överallt. Svenska flaggan hissas över nejden, och vi sjunger ”Du gamla du fria” Här får du hela sången…



Här i Sumpan firas dagen på Golfängarna (precis bakom knuten på mitt hus) med allehanda upptåg som tivoli, restaurangtält och artistuppträdanden. Jag ska gå och kolla på Tomas Di Leva & Sara Varga. Det é ju gratis och passar mig perfekt...

 


Här kommer en liten Nationaldagsfräckis ;)

Å Svenska Flaggans dag
av papillon på poeter.se
Å patriotisk tåspets
jag blågult slagrörd står
när Svennebrogens stångspets
hart när mot himlen når

I hjärtats inre kamrar
har Svea rett sitt bo
där inne, ack, det hamrar
av kärlek, hopp och tro

Ack, hade jag, jag vet ej hur,
en större megafon
jag röte ut, i ur och skur
"O Svea, se din son"

På Dig jag ständigt tänker
när jag utlösning får
och små små gustavsöner stänker
mellan rågblont svenska lår.

 












Väduren
Du har svårt att fokusera dig under måndagen särskilt om du av någon anledning arbetar. Tisdagen blir stressig eftersom du inte har hunnit med särskilt mycket under måndagen. Onsdagen och torsdagen blir lugnare dag där du hinner med både jobbet och att vara social. Just nu är du inne i en period då du vill träffa mycket människor. Du trivs med att vara i centrum för uppmärksamhet. Bäst förutsättningar för en date är onsdagskvällen.


Oxen
Måndagen ägnar du åt att småpyssla. Du gillar att göra fint omkring dig oavsett om det är i hemmet, på jobbet eller på landet. Tisdagen är det full fart och du kommer troligtvis senare från jobbet än du tänkt dig. Under onsdagen kan det uppstå en konflikt där du måste hjälpa till. Egentligen är du ingen typisk medlare, du har för lätt för att ta parti, men i just det här fallet är dina råd ovärderliga. Torsdagen blir en ganska tråkig dag som mest handlar om rutiner.


Tvillingarna
Det blir en trevlig start på veckan. Du verkar omge din med vänner eller familjen under måndagen. Tisdagen blir lite mer stressig, men du hinner det du ska om du bara behåller fokus. Under onsdagen får du en chans att briljera lite. Det finns en person som du vill imponera på och nu vet du hur du ska göra. Under torsdagen måste du höja tempot ordentligt om du ska hinna med. Det finns så mycket som du vill få gjort men du jobbar mot en deadline som begränsar dig.


Kräftan
Du har en del att fundera på i början på veckan. Du vet att du måste fatta ett beslut i en viss fråga, men du är ännu osäker på vilken väg du ska välja. Under måndagen eller tisdagen uppstår det en situation som kan hjälpa dig att hitta rätt väg. Under onsdagen ska du undvika att prata bredvid mun, du har lätt för att skvallra om saker som du borde hålla tyst med. Torsdagen blir harmonisk, men rätt så mycket att göra ändå.


Lejonet
Du har svårt att ta till dig positiv kritik just nu och det beror till stor del på Venus placering. När du får beröm under måndagen så ska du suga i dig det och njuta av det. Tisdagen och onsdagen försvinner fort, du har mycket att göra och timmarna rusar på. Både tisdag och onsdagskväll passar bra för sport av något slag. Under torsdagen finns det risk för en konflikt mellan dig och en kollega. Du har svårt att acceptera att han/hon försöker bestämma över dig.


Jungfrun
Du är inne i en period då familjen är viktigare än arbetet. På måndagen har du chans att vara med dem du älskar om du prioriterar bort en del arbete och det är ett val som du har lätt att göra. Under tisdagen och onsdagen får du möjlighet att visa dina kollegor att du faktiskt kan vara effektiv och fokuserad, även under press. På torsdagen väntar en nyhet av något slag. Om det är positivt eller negativt beror mest på din inställning.


Vågen
Det blir en ovanligt lugn vecka, något av en mellanperiod. Du passar på att ordna lite med småsaker som du inte brukar hinna med i vanliga fall. Ditt horoskop varnar för att du är extra mottaglig för sjukdomar just nu, särskilt under onsdagen och torsdagen så det finns en risk att du drar på dig någon lättare krämpa. Undvik att utsätta dig för onödiga risker och se till att inte slarva med maten eller sömnen.


Skorpionen
Du går mot en ganska jobbig period, men i ditt fall är det mest självförtroendet som ställer till det, inte själva arbetsbördan. Normalt sett brukar inte skorpioner ha några problem med att tro på sig själva. Men nu kommer det in en påverkan som gör att du ser det mesta som har med dig själv att göra negativt. Försök att peppa upp dig, du vet att om du bara satsar helhjärtat så är inget omöjligt. De bästa dagarna den här veckan är onsdagen och torsdagen.


Skytten
Var försiktig med vem och vad du tror på under måndagen. Det finns en person i din närhet som tycker om att skvallra, men som inte alltid har belägg för vad han/hon säger. Du måste vara uppmärksam på detaljer och alltid kolla upp fakta om du ska utnyttja dig av den information som du får av den här personen. Tisdagen och onsdagen blir ganska jäktiga, men roliga. Du har massor att göra både på arbetet och privat. Under torsdagen kan något köra ihop sig i jobbet och det gör att det är bra om du inte bokar in en aktivitet direkt efter det att du slutat.


Stenbocken
Du har svårt att inte bli irriterad på en person som står dig nära. Det kan vara en äldre släkting, en granne eller en arbetskollega. Den här irritationen gör att du har nära till ett utbrott under måndagen. Prova med det gamla knepet att räkna till tio innan du öppnar munnen. Annars ser veckan bra ut. Du har fullt upp, men det trivs du med. Särskilt torsdagen verkar bli härlig blandning av arbete och socialt umgänge.


Vattumannen
Just nu är du inne i en period då du har svårt att hinna med allt som du vill göra. Försök att prioritera istället. Du mår bättre om du avstår från några aktiviteter i ditt fullbokade liv. Tisdagen handlar om tuffa beslut på jobbet, det gäller att du är fokuserad. Onsdagen och torsdagen blir lugnare, men samtidigt ganska fysiskt krävande. Du väntar på ett besked i en viss fråga och du lär få vänta ett tag till. Onsdagskvällen lämpar sig bra för motion och sport.


Fiskarna

Det blir en ganska lugn start på veckan. Du slipper stressa med ett projekt som du påbörjat och det gör att du kan leverera med högre kvalitet än du brukar. Under onsdagen ska du undvika att trampa på en kollegas tår. Han/hon är lätt att irritera just nu och det sista du behöver är en arbetskamrat som är på dåligt humör. Under torsdagen kan det uppstå en attraktion mellan dig och en kollega, det förhöjer stämningen den dagen

 

FULLSPÄCKAT SCHEMA I HELGEN

Kategori: Vardagsliv

 

Fullspäckat schema i helgen – Japp det har jag, för en gångs skull.  Från att ha varit en händelselös vecka, så blir min weekend fullbokad. Idag eller i morgon ska vi gå på ”Smaka på Stockholm” det é ett evenemang i Kungsträdgården, typ matfestival.  Massa mat, öl & vin, underhållning – brukar vara riktigt trevligt faktiskt. Och nästan alltid é det toppenväder. Mer om detta kan du läsa på Smaka på Stockholm

 

På söndag ska vi på middag/kalas hos våra goda vänner fam G. frun i huset där fyller år.  Alltid trevligt att få komma bort och äta och dricka gott. Samma dag har vi ju också ”Le Grande finale” i Big Brother…  Mm jag håller på Peter, men jag tror Martin vinner.

 

Nationaldagen ska jag på ännu mer gratisunderhållning . Då é det fest precis bakom husknuten här på Golfängarna. Det blir bl.a tivoli, lokala förmågor, och artistuppträdande med Tomas Di Leva & Sara Varga. De é ju bra båda 2, så det é klart jag går och kikar på det också. Läs gärna mer här - Nationaldagsfest

 

 

HELGENS HOROSKOP Fredag-söndag 3-5/6

Väduren
Du har ledigt en hel del den här helgen och det njuter du verkligen av. Har du ett lantställe så är du troligtvis där. Just nu har du ett stort behov av att komma ut i naturen. Närheten till jorden får dig att må bra även om du främst påverkas av Solen och dess energi. Lördagen är den dag som passar bäst om du planerar att gå bort. Då är du mer social än de andra dagarna den här helgen. Söndagen blir familjär och mysig. Du omger dig med människor som du älskar.


Oxen
Det verkar som om du ger dig ut på en mindre resa under fredagen. Det kan vara en kortare dagtur, en weekendresa eller en semester.  Vilket fall som helst så får du mycket tid att fundera över framtiden. Lördagen ser trevlig ut på ett ganska rofyllt sätt. Du omger dig med människor som du håller av. Söndagen passar du på att göra något som du tycker om. Det kan vara en hobby, att laga mat eller att ta en riktig långpromenad.


Tvillingarna
Denhär helgen blir en riktig paus i din stressiga vardag. Äntligen kan du pusta ut och njuta av att bara vara. Helgen kan bestå i länge eller kortare turer, du är ständigt på väg någonstans. Under lördagen speciellt verkar du flänga runt en hel del. Du tycker det är roligt, men lite jobbigt att hinna med så många utflykter på en dag. Söndagen blir en skön och avslappnad dag utan några krav. Du umgås med familj och släkt.


Kräftan
Det verkar som du har planerat något alldeles speciellt den här helgen. Du är ledig lite mer än du brukar och det gör att du kan passa på och njuta riktigt mycket utan att funder över jobbet. Just nu är du inne i en period då du annars har svårt att släppa ditt arbete. Även om du är ledig. Under fredagen eller lördagen träffar du personer som du inte ser så ofta. Söndagen blir en dag då du pysslar och städar hemma. Kvällen ser ut att kunna bjuda på en överraskning.


Lejonet
Du tar den här helgen lite som den kommer. Även om du har vissa saker inplanerade så har du mycket tid att vara impulsiv på. Just nu påverkas du starkt av Månen och det gör dig mer nyckfull och känslomässig än du brukar vara. Du agerar snarare på instinkt än efter en logik. Under lördagen eller söndagen är risken stor att du ryker ihop med din partner. Ni har glidit isär och nu måste ni antingen fixa det som är trasigt eller gå vidare.


Jungfrun
Du har svårt att slappna av även om du är långledig. Just nu trivs du med att arbeta så den här helgen är mest i vägen för dig eftersom du förväntas varva ned och ta det lugnt. Följ dina välmenande vänners goda råd och ägna dig åt saker som inte har med arbetet att göra. Vem vet, du kanske kan ta upp en hobby eller ringa en vän som du inte sett på länge. Under lördagen eller söndagen passar du på att fixa några av alla projekt som du påbörjat, men inte avslutat hemma.


Vågen
Under helgen händer det något alldeles speciellt. Det verkar ha med relationer att göra, kanske möter du en ny romans, kanske förändras något i den relation som du redan har. Under fredagen börjar du se vart den här helgen leder. Lördagen och söndagen går försvinnande fort. Du verkar vara ovanligt lycklig och harmonisk just nu. Njut av den här tiden och låt inga oturskorpar förstöra stämningen. Söndagen kan bjuda på en fest av något slag.


Skorpionen
Du är inne i en period då relationer och vänskap betyder extra mycket för dig. Det märks under den här helgen då du är ovanligt social och trevlig. Du umgås med vänner och med din familj. En mindre dispyt kan uppstå mellan två personer på lördagen. Vanligtvis brukar du inte lägga dig i den här typen av konflikter, men den här gången agerar du medlare. Söndagen blir ovanligt lugn. Det är nästan på gränsen till tråkigt.


Skytten
Du har massor att göra, men ingen riktig energi att sätta igång. Ha inte dåligt samvete för att du latar dig. Alla behöver få ta det lugnt mellan varven och nu är det din tur att koppla av. Under fredagen eller lördagen har du ovanligt mycket tur. Kanske ska du köpa en lott någon av dagarna. På söndagen försöker du att starta upp ett projekt som gett dig dåligt samvete under en lång tid. Tyvärr blir resultatet ganska dåligt eftersom du inte anstränger dig.


Stenbocken
Du har svårt att neka en vän en tjänst i helgen. Den här tjänsten kan komma att ta betydligt längre tid än du tänkt dig och det kan skapa både irritation och problem med andra aktiviteter som du har bokat in. Lördagen ägnar du åt dem som står dig närmast. Det kan vara en utflykt med familjen, en fika med kompisarna eller en artighetsvisit hos en äldre släkting. Söndagen fokuserar på utomhusaktiviteter.


Vattumannen
Du njuter i fulla drag av att vara ledig och spenderar gärna flera timmar åt en hobby som du har. Har du familj kan det uppstå en intressekonflikt under lördagen. Du vill en sak medan den övriga familjen vill något helt annat. Här gäller det att du kan vara flexibel och hitta en lösning som passar de flesta. Söndagen verkar du ägna åt en resa av något slag. Det kan stundvis bli en rätt så tråkig dag, men kvällen blir avslappnande och skön.


Fiskarna
Just nu har du svårt att lyssna på vad andra vill säga till dig. Du går din egen väg och föredrar att lära dig av dina egna misstag. Din lite bångstyriga attityd märks tydligt under helgen då du motsätter dig det mesta. Att du är så här oflexibel beror på en påverkan från Uranus och den kan mildras i slutet av perioden. Söndagen blir den skönaste och mest avslappnade dagen under den här helgen.

 

 


KRISTI FLYGARES DAG

Kategori: Vardagsliv




Jag é inte så mycket för religösa dagar, eftersom det inte é min tro... Men här é väldigt kort fakta om denna helgdag :)

Kristi himmelsfärds dag - Ascension Day
Påsken följs av 40 glädjedagar, den tid som Jesus efter uppståndelsen visade sig för sina närmaste anhängare. I Apostlagärningarna får vi veta att Jesus for upp till himlen på den fyrtionde dagen efter sin uppståndelse från de döda. Kristi himmelsfärds dag inträffar alltid på en torsdag.


Metaredagen
Kristi himmelsfärds dag räknades förr som första metaredagen. Fiskelyckan den dagen ansågs avgöra hur fisket skulle bli under resten av året.


Gångardagar
De tre dagarna närmast före Kristi himmelsfärds dag var länge gångardagar då prästen med sin församling vandrade ut över markerna och bad böner om god årsväxt. Först 1772 förbjöds denna katolska sed.

JUNI - SOMMAREN ÄR HÄR + MÅNADSHOROSKOPET

Kategori: Vardagsliv


Den baddräktstid nu kommer, när magen är för stor.
Då valkar bara sväller och celluliter gror.
Generande behåring lyfts fram i solens ljus.
Nej, stranden verkar boring, vi stannar inomhus.
De krav som sommarn ställer, förstör vår ledighet.
Vi sitter där och gnäller fy fan vad jag e fet.
Fast vem vill motionera när man kan sitta still.
Nej, låt oss revoltera, vi tar en kaka till…

 

Ja nu é finalisterna klara i Big Brother - 3 killar har chansen på söndag! Sara fick lämna huset igår.

 

Bartendern och sångfågeln Sara Jönsson från Malmö fick efter 101 dagar lämna huset och romansen Martin. Redan i söndags var hon tillsammans med Christian den deltagare som hade fått minst röster. Men i en kupp fick istället finalklara Peter lämna huset för att snabbt slussas till finalrummet där Martin väntade. Kvar i huset fanns Simon & Sara, övertygad om att hon nått finalen. Men den lånade tiden gick efter 2 dagar ut och det blev tid att säga adjö till Martin, Simon och Peter. Det blev ett snabbt avsked till det kvarvarande gänget och framför allt kärleken Martin.

 




ETT LÅNGT OCH BRA MÅNADSHOROSKOP HITTAR DU ÄVEN PÅ Twice


Väduren
Både Mars och Venus uppehåller sig i ditt solhoroskops andra hus när månaden börjar, ett hus som handlar om pengar och resurser, och faktiskt är detta en av årets bättre perioder för dig när du kan njuta frukterna av olika framgångar. På det rent ekonomiska planet lär pengar komma din väg. Inte minst eftersom lyckobringaren Jupiter redan den 4:e också tar sig in i huset, för att tillbringa ett helt år här. Det som kommer till dig nu är också välförtjänt, men det är faktiskt inte så säkert att intäkterna klarar av att hålla jämna steg med din drift att konsumera. På det rent fysiska planet är detta en period då du kan passa på att njuta av kroppen, sex, dina sinnen och allt det goda livet har att erbjuda. Det är en utmärkt tid för kärlek och partnerskap, och också för barn. Går du i tankar om att skaffa är detta en utmärkt tid för ändamålet... Har du redan barn kan sommaren bli en riktigt kul tid med många galna upptåg. Den 21:e juni rör sig Vädurens planet - Mars - in i Tvillingarna, något som får livet att kännas lättare, men till en början kan det lätt uppstå helt otroliga missförstånd som leder in dig på helt fel spår. Sannolikt är sådana missförstånd ett utslag av dina egna fantasifoster, snarare än det som andra människor berättar för dig, så låt dig inte ledas på avvägar in i en labyrint som du diktat ihop själv! Men eftersom detta är en så enastående tid för fantasifull kommunikation, poesi, film och musik är det bästa om du kan kanalisera din föreställningsförmåga åt dessa håll. Arbetar du på att tillägna dig nya kommunikativa färdigheter nu kommer det så småningom att bidra till att du avancerar i karriären.

 

Oxen
Månaden börjar med att Mars, Merkurius, Venus och Månen alla uppehåller sig i ditt tecken, vilket antyder att detta är en extremt hektisk och aktiv period för dig. Men du har också alla möjligheter att styra och ställa just nu, och kan göra mycket för att ta kontakt med olika slags människor som alla har en roll att spela i att främja din agenda. Detta är också en underbar tid för kärlek och sex i största allmänhet. Ge dig tid att dejta, upptäck vilka underbara resurser du har till ditt förfogande, och lägg dig vinn om att sätta värde på dem. Dina utsikter blir knappast sämre av att Jupiter anländer i ditt tecken, där den kommer att vistas under ett helt år. Detta är ett tecken på att du går ett enastående år till mötes, när insikten och förståelsen om vart du är på väg i livet växer. Du upplever förnyad optimism och ditt självförtroende stärks. Du sätter större värde på dig själv och det du kan, och ditt inflytande på andra ökar också under perioden. Sannolikt ökar också dina inkomster i motsvarande grad. Din värld blir också större, dels genom intellektuella intressen, dels genom att du får större möjligheter att resa. Du kan helt enkelt se fram emot en osedvanligt lycklig tid. Ett område där du dock behöver iaktta försiktighet är det ekonomiska. Detta är definitivt ingen bra tid att investera i projekt som du tror kommer att berika dig snabbt och utan vidare. Runt fredagen den 10 juni och onsdagen den 22 juni måste du vara än mer försiktig när du kommunicerar med vänner eller grupper om pengar finns med i bilden. I ett utslag av idealism kan du vilja skänka bort pengar, vilket är beundransvärt, men försäkra dig först om att pengarna går till rätt ställe.

 

Tvillingarna
Solförmörkelsen som faller i ditt tecken alldeles i början av månaden antyder att juni blir en mycket betydelsefull månad för dig, och det är troligt att du kommer att påbörja något som kan ha stor betydelse för ditt liv under åren som kommer. Detta eftersom en serie eklipser faller i Tvillingarna under närmare två års tid, något som gör att tillvaron blir mer intensiv och att du blir mer upptagen av det yttersta syftet med ditt liv. Den 2:a juni rör sig Tvillingarnas planet - Merkurius - in i Tvillingarna, något som innebär en period om två veckor när du är otroligt fokuserad på att komma ut och se dig omkring, träffa människor och kommunicera. Eftersom Merkurius (och eklipsen) aspekterar Saturnus på ett gynnsamt sätt, kommer din tajming att vara enastående, och dina planer att lyckas bortom alla förväntningar, särskilt sådana som rör barn eller kreativa skapelser. Saker och ting rör sig åt rätt håll, och resor och utbildning utgör två andra gynnade områden. Kärlek och relationer betonas också starkt under månaden, även om du får till dig många förvirrande budskap - något som kan bero på att Tvillingarna gärna upplever allting dubbelt, något som alltid riskerar att göra kärlekslivet kaotiskt. Vill du vara på den säkra sidan bör du definitivt undvika att flörta med din chef. När Merkurius rör sig in i Kräftan i mitten av juni kommer du att bli mer upptagen av trygghet, särskilt ekonomisk sådan. Fallgropar finns och du kommer att behöva omstrukturera finanser en del.

 

Kräftan
Efter en rätt hektisk period socialt och vad affärer beträffar, så hamnar betoningen i och med solförmörkelsen den 1:e juni på avskildhet och andlighet. De närmaste veckorna handlar om att du ser till ditt inre liv och försöker att reda ut de många hoptrasslade tankar och idéer som formar din egen verklighet. En ny epok har inletts, som på olika sätt och vis får dig att ifrågasätta allt du hittills sett som sant, och leder dig att söka efter svaren på eviga frågor. Solförmörkelsen följs av en månförmörkelse den 15:e, där betoningen mer hamnar på hur du använder din tid och organiserar dina dagar. Du kan vänta dig extremt mycket aktivitet på jobbet med kommunikation på många olika nivåer. På det stora hela är det en harmonisk tid för relationer och familjeangelägenheter, när du känner hur saker och ting äntligen rör sig åt rätt håll. Den 21:e juni, när Solen rör sig in i ditt tecken, kommer du ut ur ditt ide med en ny vilja att göra ett större avtryck i olika sammanhang. Detta kommer inte att lyckas om du inte förmår konfrontera de förändrade omständigheter som påverkar relationer och karriär. Krafter som är mäktigare än du själv kräver av dig att du kan anpassa dig, förändras och transformeras. Kan du det så kan du också dra nytta av de dynamiska trender som är i omlopp och uppnå mycket som är i samklang med tidsandan sådan den verkligen är.

 

Lejonet
Solförmörkelsen alldeles i början av månaden faller i ditt solhoroskops 11:e hus, som handlar om vänner och grupper. Därmed antyds nya sociala trender som är extremt gynnsamma om du vill etablera ett nätverk, eller kommunicera på bred front. Detta är också en utmärkt tid för relationer av alla de slags, inte minst kärlek och partnerskap. När Merkurius och Venus också rör sig in i det 11:e huset, den 2:e respektive den 9:e juni, kommer nya vänner in i ditt liv, och du kommer att få en mycket hektisk social dagordning. Den 4:e juni rör sig den planet som mest förknippas med god lycka - Jupiter - in i det 10:e huset i ditt solhoroskop, det som handlar om karriären. Detta ger bästa möjliga förutsättningar för framgångar i yrkeslivet och för materiellt välstånd. Detta är en tid när du kan dra fördelar av att umgås med inflytelserika personer som kan ge dig ekonomiskt stöd, och du kan förvänta dig en positiv transformation på området i juli. Du kan också vinna fördelar genom att modifiera karriären för att bättre kunna uttrycka olika kreativa färdigheter, eller för att kunna arbeta desto mer med något idealistiskt eller filantropiskt. Var särskilt uppmärksam på möjligheter som uppstår under juni månads andra vecka. Efter den 21:e, när Lejonets härskare, Solen, rör sig in i Kräftan, kommer du att vilja få lite andrum efter en till synes ändlös ström av sociala tillställningar där du hela tiden måste engagera dig i vänner, bekanta och olika grupper. En period påbörjas när du söker avskildhet, och vid denna tid kan du skala bort sådana pretentioner du kan ha lagt dig till med, och istället komma närmare din egentliga kärna som individ.

 

Jungfrun
Det som betonas mest för din del under första delen av juni är karriären, där det finns ett behov av att använd kommunikationskanalerna inom ditt nätverk för att få hjulen att börja snurra. I och med att Jungfruns planet - Merkurius - går in i Tvillingarna den 2:a, kan du bli mer aktiv i att marknadsföra dig själv eller din verksamhet, helt enkelt att sälja in det du har att erbjuda. Det finns indikationer på att en helt ny trend börjar nu som har betydelse för din karriär en bra bit in i framtiden. Förvirrande omständigheter saknas knappast under månaden, kanske särskilt vad de viktigare relationerna i ditt liv beträffar. Det är mycket möjligt att du är helt på det klara med vad du vill, men du kan inte förvänta dig att partners också är det. De befinner sig i en övergångsfas där en period av självrannsakan är till ända och där de nu strävar efter stabilitet samtidigt som de sträcker sig ut till världen, och kanske även intresserar sig för olika kreativa utbildningsprojekt. Du kommer sannolikt också att stöta på människor på jobbet, som kommer med de mest förvirrande signaler, särskilt runt fredagen den 10:e och sedan onsdagen den 22:e juni. Du kan inte lita på dessa människor, åtminstone inte till en början. Andra halvan av juni blir en intensiv period, när du måste kämpa med krafter i ditt sociala liv som verkar vara bortom din kontroll. Det är troligt att du reagerar mycket emotionellt, kanske för att en vän befinner sig i kris, eller för att ett barn gör sig omöjligt. Var förlåtande, särskilt mot dig själv om du råkar tappa humöret.

 

Vågen
Solförmörkelsen i början av månaden ser ut att vara mycket gynnsam för dig. Den betonar i alla fall behovet av att planera för framtiden, t.ex. i förbindelse med utbildning eller resor. Saker och ting börjar äntligen röra sig framåt, kommunikationen fungerar utmärkt och i yrkeslivet kan du också förvänta dig erkännande och framgång. När det kommer till kärlek, lugnar saker och ting ner sig en del under juni. De mäktiga känslor som varit i omlopp på sistone avtar, och intensiteten blir inte lika stark, man kan inte leva i en tryckkokare hela tiden, och det kan vara skönt att slippa ifrån nästan tvångsmässiga begär. Detta sker när Vågens planet - Venus - rör sig in i Tvillingarna den 9:e, och markerar hur du blir mer intresserad av mer upphöjda intressen igen. Men initialt kan det också kännas rätt förvirrande, och det är lätt hänt att du känner dig kluven och därför sänder ut motstridiga signaler. I sin tur kan detta kanske förklara varför din partner själv sänder ut motstridiga signaler runt den 21:e. Långt om länge reds emellertid sådan förvirring ut, och i partnerskap kommer du senare att upptäcka att när nödvändiga justeringar har gjorts så sammanfaller era bådas intressen. Den senare halvan av juni är i själva verket utmärkt för resor, så en sak ni kan göra är att planera en semester tillsammans. Den Våg som är singel kan ha ut mycket av att kombinera en utlandsvistelse med studier av något slag. Även om någon enorm stabilitet för partnerskap inte precis står att finna, så är det en utmärkt period för delade intellektuella intressen.

 

Skorpionen
Början av juni är en tid när relationer och sex är mycket viktiga för dig, till den milda grad att du säkert går och grubblar över hur du kan upprätthålla minsta lilla kontroll. I själva verket kan du inte det, så det är bäst att helt enkelt finna dig i det som din partner vill... det gör ingen skada. Den 4:e juni rör sig också den stora lyckobringaren - Jupiter - in i ditt motsatstecken, Oxen, och varslar om att ditt kärleksliv också kan bli rent enastående framöver, och att du har betydligt lättare att förstå dig på partners under de närmaste tolv månaderna eller så - och vice versa. Partnerskap kan också lätt bli en källa till materiellt välstånd, något som på ett positivt sätt kan komma att transformera din ekonomiska situation. Den 21:e juni rör sig Skorpionens planet - Mars - in i Tvillingarna, och stöter omedelbart på illusoriska Neptunus. Därmed kan en viss förvirring uppstå kring hur du känner i dina närmaste relationer. Om det inte är så att du själv sänder ut förvirrande signaler - kanske för att du känner att din partner har gjort just detta under lång tid. Ska du kunna känna dig trygg är det viktigt att du kan lita på dem du älskar, både till ord och handling. Men det omvända gäller också, så se till att du inte själv dras in i något falskspel vid denna tid. Hemligheten består i att kunna dela dina innersta tankar, till och med att våga ta upp de mest tabubelagda ämnen du kan föreställa dig och kunna bli överens med din partner.

 

Skytten
Juni blir en stor månad för dig, när Skyttens planet - Jupiter - nu byter tecken, något som sker en gång om året. När den lämnar Väduren den 4:e markerar det slutet på en mycket äventyrlig fas i ditt liv, då det inte har varit svårt för dig att sälja in dig själv och din kreativa agenda. De senaste månaderna har du haft gott om tillfällen att fira livet och kärleken, och en spännande utveckling lär ha ägt rum. Har du barn lär dessa vara mer framgångsrika nu än för ett halvår sedan. När Jupiter nu rör sig in i Oxen är det dags att fokusera din energi på annat. Vardagen antar mycket större betydelse, särskilt då hur du strukturerar din dag och hur du sköter din kropp - i synnerhet vad du äter. Dessa är områden där en rätt omfattande transformation kan äga rum under månaderna som kommer. Ditt arbetsliv och dina kollegiala relationer är också viktiga, och du kan förvänta dig att ditt inflytande blir större. Du arbetar mer, men du får också lön för mödan. I relationer händer det mycket, inte minst eftersom månförmörkelsen den 15:e betonar mångfald och antyder stora valmöjligheter. Förvirrande signaler skickas hit och dit, och i kärlek måste ett beslut fattas samtidigt som det inte alls är lätt att se klart. Särskilt runt den 10:e och den 22:e bör du vara försiktig med att tro på det som andra människor säger eftersom de kan ha dunkla underliggande motiv.

 

Stenbocken
Den senaste tiden har till stora delar handlat om att konsolidera det du uppnått i yrkeslivet, och om att stärka dig själv genom att gå segrande ur olika prövningar som skulle få de allra flesta att duka under för stressen, men som bara tjänat till att stärka din egen beslutsamhet. Ändå kan du känna det som om du har haft svårt för att göra framsteg, något som säkert upplevs som frustrerande. När juni börjar kan det kännas som om det råder fullständig stiltje, som om du inte är på väg någonstans, men i själva verket äger en vändpunkt rum under månaden, som ger dig ett fönster på ungefär åtta månader att verkligen forsa framåt på jakt efter att uppnå de målsättningar du har satt dig själv. Kollegiala relationer fungerar särskilt smärtfritt nu, även om vissa kontakter på kontoret emellanåt orsakar ett visst kaos. Vissa gör dessutom saker i smyg och du behöver hålla ögonen öppna. Men i grund och botten är din egen roll att vara en stabiliserande faktor som förstår hur du skall handskas med människor för att locka fram det bästa ur dem. Alldeles i slutat av juni kan det dock upplevas som lite kärvare med relationerna, särskilt hemma om din partner blir mer benägen att hävda sin egen vilja och insisterar på att driva igenom sin egen dagordning för familjelivet. Detta kan innebära ett maktspel som inte nödvändigtvis roar dig så mycket. Men din partner behöver inte vara ute och segla helt, eftersom detta är en tid av transformation och förändring. Var flexibel och försök att lösa eventuella meningsskiljaktigheter med den balans och diplomati som visat sig vara så framgångsrikt för dig den senaste tiden.

 

Vattumannen
Solförmörkelsen alldeles i början av månaden lär vara en upplyftande erfarenhet för dig, eftersom den är extremt positiv för barn, kommunikation, kreativitet, planer för resor eller fortbildning och för relationer. Du kan lätt känna det som om du stått och stampat på samma fläck rätt länge, och att du i förhållande till dina livsmål tagit ett steg framåt bara för att ta två steg bakåt. Men en vändpunkt nås denna månad där du snart känner hur du bärs fram av omständigheterna och upplever tillväxt och framgång långt in på nästa år. Juni månad börjar också med att hem- och familjelivet känns mycket stabilt, och du kan säkert få ut mycket av att köpa saker till hemmet, glädjas åt trädgården och på det stora hela njuta av hemlivet. Dock kan du också känna en stark drift att skapa, skriva och att interagera med andra, särskilt med barn, vars position undan för undan blir starkare under hela månaden. Den Vattuman som är singel lockas lätt av löften om romantik, och på det här området förekommer stora valmöjligheter... där de som står först på kö sannolikt inte är rätt för dig. Men även här stabiliseras saker och ting på ett bra sätt och livet är gott. På jobbet finns det tecken på att olika störningsmoment ställer till det mot slutet av juni, så om du kan ta semester då är det kanske att föredra. Partners tenderar att vilja styra och ställa nu också, och söker rastlöst efter förnyelse. Din tid upptas till stor del med att försöka övertala människor att inte kasta ut barnet med badvattnet.

 

Fiskarna
Betoningen i ditt liv förändras markant efter den 4:e juni, när Fiskarnas planet - Jupiter - rör sig från fräcka Väduren till det betydligt mjukare tecknet Oxen. En annan sinnesstämning märks av och din tid upptas mer av kommunikation eller utbildning. Du sträcker dig ut till människor på ett mer finkänsligt men också praktiskt sätt och kan verkligen vara övertygande. Till en början aspekterar Jupiter dessutom Neptunus, som nu är i Fiskarna, för att markera en tid då kreativiteten är omfattande - särskilt på områden som musik, film, poesi, men också på rent praktiska områden där naturen eller ett mer naturligt levnadssätt finns med i bilden. Månaden innebär också en betoning på hem- och familjelivet med många olika aktiviteter. Din partner kan vara särskilt engagerad i projekt för att få bättre ordning hemma. Förvänta dig dock inte några klart formulerade målsättningar, åtminstone inte till en början; detta är en rätt kaotisk period för familjelivet, där människor umgås med en hel del rätt orealistiska idéer. Det är heller inte alltid så klokt att lita på vad människor säger... du får helt enkelt lita till din egen bedömningsförmåga. En nästan två år lång fas har dessutom nu kommit igång när eklipscykeln kontinuerligt aktiverar hem- och familjelivet, vilket innebär att det här är ett område som ständigt berörs av intensiv aktivitet, kris och transformation. I samband med denna månads förmörkelser kommer många olika valmöjligheter din väg, och det bästa du kan göra är att inte stänga några dörrar, utan att fokusera på de olika uppgifter du har att ta dig an hemma och på jobbet medan du bidar din tid.