Kaylas

VÅRA OS-HOPP

Kategori: Vardagsliv

Idag presentar bloggen Sveriges 10 största medaljhopp…. Ja inte för att jag é mycket för sport och så… Även om jag försöker röra på mig, äta rätt och tänka på hälsan… Men OS kan man liksom inte missa, oavsett om man vill eller ej – TV sänder hela dagarna, nästan dygnet runt och överallt hör man eller ser nåt som handlar om OS.


De olympiska sommarspelen 2012 blir de trettionde olympiska sommarspelen. Tävlingarna arrangeras i London i Storbritannien och är schemalagt mellan den 27 juli och 12 augusti 2012.I praktiken började spelen redan i förrgår eftersom fotbollen startade 2 dagar innan spelen officiellt börjar. London blir den första staden att ha arrangerat 3 olympiska sommarspel, efter att ha arrangerat spelen 1908 och 1948.

Sveriges 10 största medaljhopp

1. Therese Alshammar, simning
Therese Alshammar tycks bli bättre och bättre ju längre tiden går. Förra sommaren tog hon VM-guld på 50 meter frisim och silver på 50 meter fjäril. I vinter har hon tränat stenhårt i Australien. Nu hoppas vi på att hon får kröna karriären med ett OS-guld.

2. Rolf-Göran Bengtsson, ridsport
Rolf-Göran Bengtsson hade ett fantastiskt 2011 med ett EM-guld individuellt och ett Jerringpris som folket belönade honom med. Han rankas världsetta, vilket per automatik gör honom till ett av de allra största OS-hoppen.

3. Henrik Nilsson/Markus Oscarsson, K2 1000 meter
I Sydney 2000 tog duon silver. Fyra år senare blev det guld. I fjol gjorde de oväntad comeback tillsammans – och tog omedelbart VM-silver. Nu hoppas vi på en repris från 2004.

4. Anders Gustafsson, K1 1000 meter
33-årige Gustafsson har de senaste åren etablerat sig som en kanotist i den absoluta världstoppen. Sedan 2009 har han tagit ett VM-guld, tre VM-silver och ett EM-silver. Nu är det förhoppningsvis dags för kronan på verket.
 
5. Jimmy Lidberg, brottning 96 kg
Lidberg har varit med i världstoppen i många år, men det är först de senaste åren som han etablerat sig i det yttersta toppskiktet. 2009 blev det VM-silver, 2010 brons och i fjol ett nytt silver. Ska det första guldet komma i OS?

6. Frida Svensson, rodd
I Aten-OS 2004 blev det en åttondeplats. Fyra år senare sjua. Men därefter har Frida Svensson tagit ytterligare ett steg i sin utveckling och 2010 tog hon VM-guld. Nu hoppas vi på samma utdelning i sommarens OS.

7. Emma Johansson, cykel
2008 blev hon ”Silver-Emma” med hela svenska folket efter sin andraplats i Peking-OS linjelopp. Därefter tog hon ett VM-brons 2010, och blev trea i den totala världscupen i fjol. Ska ”Silver-Emma” nu bli ”Guld-Emma”?

8. Sarah Sjöström, simning
Sjöström är bara 18 år. Trots detta har hon redan ett VM- och två EM-guld på långbana på meritlistan. Nu är det dags för OS-debut, och hon verkar gilla OS-banorna. När hon i mars testade OS-bassängen resulterade det i den näst snabbaste tiden i världen någonsin utan specialdräkt.

9. Lisa Nordén, triathlon
I Peking-OS 2008 blev det ”bara” en 18-plats. Därefter har hon dock tagit flera steg i sin utveckling. Både 2008 och 2010 blev det EM-brons. 2010 blev det dessutom VM-brons på den olympiska distansen, samt guld i sprint.

10. Damfotbollslandslaget
I fjol tog Sverige VM-brons, och säkrade därmed en plats i OS. Konkurrensen är svagare i OS, vilket borde göra medaljchanserna större. Men Algarve Cup tidigare denna vår var ett rejält bakslag för svensk del, med stora förluster mot både USA och Tyskland. Det var dock mitt under försäsongen för de svenska delarna. OS är mitt under säsongen.

OM EN MANN KAN VISE SÅ MYE HAT...

Kategori: Vardagsliv

 
“Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen.”

Ibland händer det ofattbara. Världen stannar upp för ett ögonblick i chock och allas blickar vänds åt ett och samma håll. Den 22 juli 2011 var ett sånt ögonblick. I dag tänder jag ett ljus för att hedra minnet av de 77 som dog i Norge i terrordåden 22 juli förra året.

Strax efter klockan tre på eftermiddagen exploderade Anders Behring Breiviks bomb utanför regeringsbyggnaderna i centrala Oslo. 8 personer omkom och betydligt fler skadades i explosionen som förstörde delar av regeringskvarteret.
 

Situationen var kaotisk och först förstod man inte vad som hänt, och när det sen började komma in rapporter om att en ensam man sköt vilt omkring sig på ett sommarläger för socialdemokratiska ungdomar ute på en ö förstod man inte heller vidden av det inträffade.

Men under kvällen stod det klart att Ander Behring Breivik direkt efter bomben i Oslo begett sig till Utøya, och klädd i polisuniform och på egen hand genomfört det som har kallats det värsta angreppet mot Norge sedan andra världskriget.

 

När vi vaknade lördagen den 23:e juli stod det klart att 8 människor mist livet i Oslobombningen och 69 människor hade skjutits ihjäl på ön Utøya.

 

GRATTIS VICTORIA

Kategori: Vardagsliv

 
Min farmor var ett stort "fan" av kungahuset. Hon höll reda på det mesta som hände där. När hon började prata om att min Pärla skulle gifta sig mé Carl-Philip tyckte jag det gick lite för långt. Även om jag visste att hon inte menade allvar, utan mest skämtade om det hela.

Idag har jag själv blivit en sann royalist - jag é stolt över att vi har en monarki i Sverige, och jag följer gärna och glatt vad som händer i familjen Bernadotte. Så idag säger jag GRATTIS på 35-årsdagen Victoria! Hoppas du får en fin dag mé både tårta & presenter.

OTURSDAG ELLER INTE?

Kategori: Vardagsliv

Fredagar och talet 13 är var för sig betraktade som oturssymboler sen lång tid tillbaka. När de sedan kombineras blir det en hel massa otur. Fredagen är en otursdag inom kristendomen på grund av långfredagen. Att man äter ärtsoppa på torsdagar kommer sig av att man fastade på fredagen, och man skulle inte påbörja något den dagen.

Talet 13 är ”magiskt” snarast för att det följer på 12 som var ett harmoniskt tal i olika räknesystem. Vi har 12 månader, 12 är ett dussin, dygnet har 24 timmar som man räknar 2x12 och Jesus hade 12 lärjungar. 13 som följer är oharmoniskt och blev en symbol för otur. Sedan finns det en uppsjö av ”händelser” där fredag och 13 förekommer och saker och ting införlivas i varandra.


Skrock blandas med mytologi och folklore, som blandas med religion och det har skapat den genuint oturlige Fredagen den 13:e.

Framförallt två händelser som inträffade fredagen den 13:e lever kvar i folks medvetande. Apollo 13 var den tredje raketuppskjutningen i Apolloprogrammet som skulle landa på månen. Det hela höll på att sluta i katastrof då en syretank exploderade fredagen den 13:e april 1970. Besättningen fick manuellt navigera sig tillbaks till jorden.

Fairchildolyckan kallas den händelse som inträffade fredagen den 13:e oktober 1972. Ett flygplan havererade i Anderna under en inflygning till Santiago. Många överlevde själva krashen, men svalt sedan ihjäl. De 16 som återfanns efter 72 dygn hade överlevt genom att äta köttet från de döda.
 

QUIZ - VAD KAN DU OM FREDAGEN DEN 13:E?

1. Vad heter massmördaren i skräckfilmen Friday the 13th (1980) i förnamn?
Jason
Pamela
Freddy

2. Vad hände på fredagen den 13 oktober 1307?
En jordbävning drabbade Lissabon
Alla tempelriddare i Frankrike häktades på kunglig order
Påven Clemens V dog av ett slaganfall

3. En teori varför 13 är ett olyckstal går tillbaka på berättelser om måltider, vid vilka den 13:e gästen förde olycka med sig. Vilka 2 gäster brukar man främst syfta på?
Judas i Bibeln och Loke i fornnordisk mytologi
Mordred i Artursagan och Hades i grekisk mytologi
Ishtar i Gilgamesheposet och Svarte Petter i en folksaga

4. Termen paraskavedekatriafobi förknippas med datumet. Vad betyder termen ordagrant?
Rädsla för märkliga datum
Rädsla för fenomen som är länkade till fredagar
Rädsla för fredagen den 13

5. Hur många dagar om året infaller veckodagen fredag på datumet 13?
Mellan 1 och 3 gånger
Högst 2 gånger
3 eller 4 gånger

6. Ett av de första verk som kapitaliserade på rädslan för fredagen den 13 är Thomas L. Lawsons roman Friday, the Thirteenth (1907). Vad handlar intrigen om?
Krig mellan Storbritannien och USA
Panik bland börsmäklare på Wall Street
En otursförföljd cykelreparatör

7. Vad kommer, enligt pessimistiska olyckskorpar, att inträffa på fredagen den 13 april år 2029?
En asteroid kolliderar med jorden
Världens äldsta ur slutar gå
Antikrist anländer och jordens undergång är nära

8. Hur långt tillbaka vet vi att folk har ansett att fredagen den 13 är en olycksdag?
Man har bevisligen trott det sedan 1300-talet
Man har bevisligen trott det sedan 1600-talet
Man har bevisligen trott det sedan 1800-talet

SÅ HÄR FIXAR DU HÅRET I SOMMAR

Kategori: Vardagsliv

Under sommaren utsätts håret oftast för större påfrestningar, tack vare solen. För att hålla håret i fint skick så är det viktigt att man har bra och vårdande produkter. Nu den senaste tiden har ”olja” varit ämnet på mångas läppar. Till en början var det endast ett fåtal märken som hade en egen vårdande olja. Idag är det många som hoppat på trenden och tagit fram sin alldeles egna. Orofluido, Macadamia, Maroccanoil, Nashi, Amika är några av de märken som tagit fram en hel serie som är baserat på oljor. Macadamia har fått många nöjda kunder och bra recensioner.

Under århundraden har alkemister och ”healare” över hela världen vänt sig till naturens rika resurser för dess medicinska krafter. Med oljan från makadamianöten, som återfinns längs Söderhavet, och oljan från de unikt sällsynta Argan-fröna från Marocko, har naturen försett oss med några av de mest gynnsamma faktorerna för hälsosam hud och hår.

Produkterna från Macadamia Natural Oil™ kombinerar oljorna från dessa mycket näringsrika nötter med speciella ingredienser från naturens mest närande växtpreparat för att skapa den ultimata förskönande och vårdande kuren för ditt hår. Oljan ger nytt liv till hårets naturliga väsen och skönhet och skapar ett skyddande lager som fyller och berikar med viktiga proteiner. Njut av mjukt, silkeslent och glansigt hår utan oljiga eller vaxliknande rester.

Macadamia Natural Oil - hemligheten till friskt hår.


• Shampoo och balsam för en vårdande grundtvätt;
Macadamia Natural Oil Rejuvenating Shampoo.
Macadamia Natural Oil Moisturizing Rinse.
• Att göra en inpackning 2-3 gånger i veckan kommer att göra susen för sommarkalufsen.
Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque.
• Avsluta sedan med en klick olja i längderna på håret. Den tar bort ev. frissiga och slitna toppar. – Macadamia Natural Oil Healing Oil Treatment.
• Om man vill prova hela denna serie så kan man börja med att testa travel-kit.
Macadamia Natural Oil Travel-Kit

Vill du få en snygg wetlook? Applicera lite vax eller gelé i håret när det är blött och kamma det sedan bakåt. Har du långt hår kan du göra en knut i nacken med en skarp bena.

Sol, saltvatten och varma sommarvindar är mumma för själen – men inte lika snällt mot håret. Hårstylisten och koloristen Rita Hazan, med kunder som Jessica Biel, Jennifer Lopez och Jessica Simpson, ger dig tipsen som räddar dina arma testar.

  • Ditt hår blir frissigt
    Varför det händer?
    När det är fuktigt utomhus absorberar håret vatten från luften och sväller upp, vilket skapar de frissiga lockarna.
    Vad kan jag göra?
    Allra bäst är att helt enkelt kamma bak håret i en stram tofs eller sätta upp det med spännen om du har kortare hår. Då slipper du helt enkelt tänka på håret för mycket, säger Rita Hazan till Sofis mode.
    Det är också viktigt att använda produkter som innehåller antifrisskomponenter, säger hon.
    Tips! Har du ingen antifrissprodukt till hands? Ta en klick handkräm, gnugga in i handflatorna och dra lätt över håret. Det dämpar de flygiga hårstråna och håller frisyren på plats.
  • Dina toppar blir spröda i solen
    Varför det händer?
    Behandlat hår som är färgat eller slingat kan lätt bli slitet och skört, särskilt om du utsätter det för sol.
    Vad kan jag göra?
    Nummer ett är att använda rätt produkter som vårdar håret. Har du färgat hår är det extra viktigt att du använder färgbevarande produkter, som till exempel min serie ”Vibrant” från Sunsilk.
    Gör en intensivvårdande inpackning minst en gång i veckan och undvik att styla med för mycket värmeverktyg som sliter på håret. Det är också viktigt att du äter en näringsrik kost, så att håret får all viktig näring som det behöver för att vara i toppkondition.
    Tips! Ta vara på varma sommarvindar och låt håret självtorka. Att vila från styling med värmeverktyg gör gott för ett slitet hår. Flätor är både praktiskt och snyggt och om du låter stora flätor sitta i håret under dagen får du snygga stora lockar när du släpper ut dem på kvällen.
  • Din hårfärg bleks av solen
    Varför det händer?
    Inget är värre för din hårfärg än solens UV-strålar, som penetrerar hårstråna och bryter ner hårfärgens molekyler. Resultatet blir en urtvättad och ojämn nyans.
    Vad kan jag göra?
    Att använda rätt produkter för just färgat hår är A och O. En färgbevarande produkt innehåller skyddande teknologi och UV-skydd som lägger sig som en hinna mot solen och gör att håret bevarar både sin färg och glans.
    Tips! En stråhatt eller färgglad scarf virad runt huvudet är inte bara snygga sommaraccessoarer, det ger även det mest effektiva skyddet för solen.
  • Ditt hår blir torrt av sol och bad
    Varför det händer?
    När du utsätter håret för sol, färgbehandlingar och överdriven styling bryter du ner hårstråets yttersta skikt, som annars fungerar som en skyddsbarriär.
    Vad kan jag göra?
    Inpackningar och leave in-balsam är dina bästa val för att reparera och återfukta håret. Satsa på en inpackning eller krama in en mjukgörande olja minst två gånger i veckan för att förbättra hårkvaliteten. Produkter med solskydd är också väldigt bra i förebyggande syfte.
    Tips! Applicera en inpackning medan du solar. Värmen gör att den verkar ännu bättre och tränger in på djupet i håret. Glöm inte hårbotten! Den mår också bra av en inpackning.
  • Saltvatten gör håret trassligt och trist
    Varför det händer?
    Mineralerna i saltvattnet gör håret mjukt, uppsvällt och tjockt. I och med att saltet är basiskt kan håret stressas om det utsätts för salt under en längre tid.
    Vad kan jag göra?
    Preparera ditt hår med en produkt som innehåller UV-skydd innan du går till stranden. Och innan du hoppar i badet kan du fukta håret med färskt vatten för att skydda det från saltvatten – färskvattnet gör att håret absorberar en mindre mängd salt än annars. Är du en poolbadare är det också bra att väta håret innan du dyker i, det gör nämligen så att hårfibrerna inte påverkas lika mycket av kloret när de kommer i kontakt med vattnet tipsar Rita Hazan.
    Tips! För mycket poolbad? Testa det gamla husmorsknepet att blanda ner en matsked bakpulver i ditt vanliga schampo. Massera in bakpulver- och schampoblandningen i håret när du tvättar det, ända ner till hårbotten, och skölj som vanligt. Kombinationen tar bort alla klorrester.
 


Så här torkar du ditt hår
Det allrabästa är att låta håret självtorka, och då finns det olika metoder beroende på vilken hårstruktur du har. Har du lockigt hår så är det allra bästa att ploppa ditt hår. Det går ut på att efter duschen så lägger du ut en handduk eller oftast använder man sig utav en stor t-shirt, på en plan yta eller över handfatet, sen vänder du huvudet upp och ner (som när man torkar sitt hår) och lägger det fint i mitten på t-shirten, tänk dig dina lockar som madrassfjädrar som kläms ihop. Sen tar du hörnen av t-shirten på vardera sida om huvudet och rullar typ som en karamell och stoppar försiktigt under kanten i nacken, sen låter du håret torka så länge som möjligt sen tar du försiktigt ut håret ur t-shirten och låter det torka helt utan att sedan borsta igenom det!
 

Har man rakt hår kan man lätt låta håret torka i vanlig handuksturban eller nersläppt.

En viktig sak som gäller alla hår - är att absolut inte gnugga håret med handuken efter duschen för att få ur vattnet. Om något så ta handuken i händerna och krama håret vanligt utan att dra det på något sätt.

När man sätter upp håret så tänk alltid på vilka instrument du använder, t.ex. hårsnoddar.

Visste du att de flesta hårsnoddar skär håret? Man bör alltid använda sig utav tjocka och mjuka hårsnoddar och försöka att inte ha tofsen eller vad det är alldeles för åtdragen.

VI VANN + SOMMARENS MAKEUP

Kategori: Vardagsliv

Idag kom det besked med posten om att vi har vunnit 2 cyklar + 20 lampor från Postkodlotteriet - Jättekul ju, och jag behövde verkligen en ny cykel. Har längtat som en galning efter att få komma ut och cykla. Så nu jäklar
ska jag trampa ända fram tills snön och halkan kommer...

Om man ska beskriva med några få ord sommarens sminktrender, kanske den mest lämpliga är kattögon och rouge persika, ultraröda läppar, falska långa ögonfransar. Bli inte överraskad av guldfolier fästa vid det övre ögonlocket eller av ultrasvarta ögonskuggor för kvällen eller klubbutseende. När det gäller dagtid i sommar handlar det om nakna persikofärgade läppar, perfekt persiko hudton med elfenbensskimmer, persikaliknande nyanser för ögon och naturliga ögonbryn.

TIPS: Använd ditt rouge även på dina ögonlock istället för ögonskugga om du vill ha en väldigt naturlig look.

Det är mycket färger i sommar så satsa på färgstarka naglar, läppar eller en knallig ögonskugga. Givetvis är det också en naturlig solkysst look som gäller.

Ciaté Caviar Manicure i multifärgade nyansen Rainbow är naglarnas hetaste trend, och jag kan nog bara säga: wow och varför-har-ingen-kommit-på-detta-tidigare-wow. Vi kan slänga in ett OMG också, när vi ändå håller på. Ett nagellack som du sedan häller över pärlor på, det svarta liknar precis svart kaviar (stenrom) därav namnet kaviarnaglar!


Ciaté Caviar Manicure är lätt att använda, du bara applicerar 2 lager av underlacket och sprinklar sedan de små kulorna över. Ska hålla i 48 timmar, förhoppningsvis blir livslängden lite längre med ett bra överlack. Skynda fynda på närmaste webbutik är allt jag har att säga, för detta är sommarens hetaste och kanske snyggaste manikyr 2012.

Isadora Sommar Makeup ”Papagayo” har inspirerats av papegojans fantastiskt vackra, klara färger: rött, blått, grönt och orange. En dramatisk, cool och intensivt het look!
  • Perfect Moisture Lipstick
    Rikligt pigmenterat och krämigt läppstift som är lätt att applicera. Innehåller vårdande Panthenol och rekommenderas för torra och nariga läppar.
  • Moisturizing Lip Gloss
    Semi-transparent, flytande läppglans. Återfuktande, vårdande och mjuk läppglans innehållande mjukgörande jojobaolja och sheasmör som bibehåller läpparnas fukt och smidighet. Kan användas ensamt eller ovanpå ett läppstift.
  • Perfect Lipliner
    Läppkonturpenna, läppstifts-underlag och matt läppstift – tre produkter i en! Perfect Lipliner har en väldigt mjuk formulering och är rikligt pigmenterad. Vässas med Pencil Sharpener Slim.
  • Wonder Nail
    Extra hållbart och snabbtorkande med extra bred borste som täcker nageln i ett penseldrag. Behåller sin lyster extra länge och finns i många olika vackra färger.
  • Eye Shadow Trio
    En bakad ögonskugga med unikt avancerad formulering. Kvaliteten är sofistikerat lätt och den höga andelen pearl ger en speciell lyster. Kan användas med både torr och fuktad applikator.
  • Twist-up Metallic Eye Pen
    Glittrande eyeliner! Markera dina ögonkonturer med Twist-up Metallic Eye Pen som ger en lysande metallisk färgeffekt. Texturen är mjukt krämig, glider lätt över huden och är lätt att tona. Pennan kan också läggas över en bredare yta som en metallisk creme-ögonskugga. Den lyfter och ljusar upp dina ögon och ger ögonmake-upen en speciell touch. En inbyggd pennvässare i pennans nedre del gör det enkelt att alltid ha en välvässad spets.
  • Precision Mascara
    Din varjedags-mascara! Volym, längd och separation med smal precisionsborste. Borsten är enkel att arbeta med. Du når lätt fransarna längst in vid ögonvrån och de kortare underfransarna.
  • Hair Mascara
    En total makeover för ditt hår! Hair Mascara är en urtvättbar hårfärg. På ett par minuter kan du på ett enkelt och roligt sätt ändra din stil helt och hållet eller bara förbättra din look!

LILY LOLO
Produkterna är tillverkade enligt mottot "less is more" vilket innebär att det inte är ingredienserna i mineralsminket som gör det så bra, utan det är vad sminket inte innehåller. Lily Lolo's produkter innehåller inte kemiska substanser, färgämnen, talk, parfym, olja, silikon, parabener, nanopartiklar eller bismuth oxychloride. Produkterna är inte testade på djur.

Lily Lolo grundades 2005 av Vikki Khan och namngavs efter hennes 2 systrar. När hon runt 30 års ålder testade mineralsmink upptäckte hon att det endast fanns extremt dyra märken med mineralsmink i Storbritannien och kort därefter skapades Lily Lolo! Mineralkosmetik består av fint pulveriserade mineraler där huvudingredienserna består av mica (tillsätts för att få bort ojämnheter), järnoxider (för att skapa färg) och zinkoxid (motverkar bakteriebildning på huden samtidigt som det ger ett naturligt solskydd).
 

SOMMARSNYGG...

Kategori: Vardagsliv

Sommarsnygg med säsongens beautynyheter! Ja jag tänkte skriva lite om smink, skönhet, tips o trender. Så idag blir det ett litet axplock och några tips. I morgon kommer ett inlägg om sommarens make-up.

Sommaren är här och det innebär bland annat att du kan behöva justera din skönhetsvård. Sugen på att uppdatera makeupväskan och badrumsskåpet för säsongen? Här är ett samlat axplock av sommarens produktnyheter att inspireras av.


1. Age Well Cleanser och Age Well Toner från Olivas samarbete med Akademikliniken innehåller olivolja respektive olivlövsextrakt, som rengör och återfuktar huden.
2. På jakt efter en solkysst glow i sommar? Lyster Cream Bronzer från Manasi Makeup är lättapplicerad och doftar ljuvligt.
3. Glöm inte att vårda håret efter sol och salta bad! Heat Defence Serum och Leave In Cream från nyligen lanserade Amika innehåller arganolja som skyddar håret och gör det lättkammat.
4. Biolines Primaluche Hydrating Cream och Brightening Illuminating Mask med AHA-syra är som en supervårdande fruktsallad för huden, bestående av passionsfrukt, ananas och vindruvor.
5. CCS Foot Professionals svalkande gel piggar upp trötta fötter efter långa dagar i sandaler.
6. Skippa tunga parfymer på sommaren. The Body Shops Body Mists, här i mango och vanilj, ger en fräsch och lätt doft.
7. Hoppa över pressandet i solen och smörj in dig med brun utan sol istället. KICKS Self-Tanning Lotion utlovar en "natural-looking tan".
8. Sommarens blomdofter är oemotståndliga. Yves Rochers "Flowerparty Summer" finns i eau de toilette och som parfymerad duschgel.

10 snabba skönhetstips för strålande hud i sommar.

För ansiktet

• Ge sminket sommarlov - Låt huden andas genom att spara in på sminket i sommar. Med lite sol på näsan kommer du se dunderfräsch och snyggt avslappnad ut utan make up – jag lovar.
• Rengör - När du väl sminkar dig är det en regel att allt smink ska bort från ansiktet innan läggdags. Tvätta ansiktet med ljummet vatten och ta hjälp av sminkremover.
• Skydda dig - Var noga med solskyddsfaktorn under när solen tittar fram så minimerar du risken för torr och rynkig hy framöver. (Smörj in dekolletaget också när du ändå är igång!)
• Återfukta regelbundet - Du känner säkert till att huden mår bra av fuktkräm efter ansiktstvätten – men glöm inte bort att återfukta huden under dagen också. Ha en liten tub ansiktskräm i handväskan och smörj in torra/utsatta partier under dagen. En ansiktsspray funkar bra för dig med fet hud!
• Skrubba - Ta bort döda hudceller, talg och smuts som fastnat med en mjuk ansiktsskrubb en gång i veckan.
• Ta dig i kragen - Sommaren är till för ledighet och njutning, men är du ute efter en hälsosam livsstil och stålande hud bör du ta det lugnt med cigaretter och alkohol på sommarfesterna. Se också till att vila ordentligt på semestern och sätt värde i 8 timmars nattsömn under sommarvardagen.

För kroppen

• Solskydd - Nej, du kommer inte undan solskyddsfaktorn. Det finns inget alternativ!
• Återfukta - Sol och salta bad har en uttorkande effekt på huden, så var nog med att skämma bort kroppen med en härlig bodylotion efter en dag på stranden.
• Skrubba kroppen - Få igång blodcirkulationen under huden med en uppfriskande kroppskrubb.
• (Extratips) Fuska - Solbrännan behöver ju faktiskt inte komma efter en hel dags press på stranden. Fuska med brun utan sol så sparar du tid samtidigt som du gör din hud en stor tjänst!
 

JAG KÄNNER EN STOR LÄTTNAD... Och lite badmode

Kategori: Vardagsliv


Inte ett moln så långt ögat kan nå. Inte en droppe regn på flera dar… Ja så é det i Sumpan idag, livet är ärligt härligt… Det enda som ger smolk i bägaren, är att jag har luftrörsinfektion. Men man får se positivt på det också. Jag känner en stor lättnad - alla prover och lungröntgen var bra. Var ju lite nervös inför röntgen eftersom jag é rökare… Ja nu har jag iaf fått luftrörsvidgande, så förhoppningsvis blir det bättre snart.

 

Sol, sommar, semester – då måste man ju bara nästan bada, eller åtminstone vistas utomhus. Så därför tycker jag det passar mé lite tips och inspiration för kommande baddagar.

 

Modernt, sofistikerat, kvinnligt. Årets badmode är hetare än någonsin. I år inspireras vi av etniska influenser, starka färger, klassiskt och glamour. Välj en dämpad ton i beige och brons för en sofistikerad look eller bli strandens drottning med djupa urringningar och lyxiga material. Baddräkt eller bikini, bandeau eller balconette – Det är bara att mixa och matcha vartefter lusten faller på.

 

  • Blommigt - Ett mönster det bara inte går att tröttna på! Blommorna går från catwalken till stranden och vi följer med.
  • Retro - Enkelt och kvinnligt går alltid hem. Satsa på retroinspirerade skärningar, höga midjor och pushup-behå.
  • Aquatoner - Dröm dig bort till Medelhavet och inspireras av vattnets alla nyanser!

 

  • Citrus - Finns trenden på catwalken, finns den också på stranden! Att matcha brännan med något i citruston är helt rätt i sommar.
  • Grafiskt - För dig som gillar mönster men vill undvika en alltför feminin känsla. Matcha med sportiga accessoarer!
  • Småmönstrat - Byt ut klassiskt polkadot-mönster mot säsongens härligaste: stjärnor, frukter eller dödskallar!

 

  • Enfärgat - Klassiskt, enkelt och enfärgat är varken fel eller tråkigt. Tvärtom! Leta efter detaljerna som får dina badkläder att sticka ut.
  • Paisley - Mönsterfesten är långt ifrån över. Den här säsongen ser vi mycket paisleymönstrat – testa du också!
  • Marint - Klassisk strandstil som aldrig går ut tiden. Funkar allra bäst på seglarsemestern eller för sommarhäng i hamnen.

Egenskördad basilika

Kategori: Vardagsliv

dsc00699 (MMS)

Egenskördad basilika

Chili

Kategori: Vardagsliv

dsc00700 (MMS)

Chili

Persilja, basilika, gräslök o paprika.

Kategori: Vardagsliv

dsc00701 (MMS)

Persilja, basilika, gräslök o paprika.