Kaylas

DANSA IDAG + HELGENS HOROSKOP

Kategori: Vardagsliv

I Sverige firas den Internationella Dansdagen över hela landet i en nationell Dansens Dag. Den Internationella Dansdagen 29 april, firas runt om i världen sedan 1982. Datumet markerar Jean-Georges Noverres födelsedag, en stor förnyare av baletten. Sedan dess är Dansens Dag en årligen återkommande manifestation för att ge dansen särskild uppmärksamhet i alla tänkbara sammanhang.

Institutuiner, fria grupper och utbildningar står tillsammans med landets danskonsulenter bakom aktiviteter på mer än 40 orter i hela landet. Man dansar på scener, gator och torg man bjuder in till öppna repetitioner, visar dans i utbildningar och på video.


International Dance Committee och World Dance Alliance inbjuder varje år en internationellt känd dansperson att skriva ett budskap till Internationella Dansdagen. Årets budskap har skrivits av koreografen Akram Khan, Storbritannien. Ika Nord kommer läsa upp budskapet i samband Lilla Baletten/IMPULS uppträdande.

Datumet markerar Jean-Georges Noverres födelsedag, en stor förnyare av baletten.


International Dance Day Message 2011 by Anne Teresa De Keersmaeker

I think dance celebrates what makes us human. When we dance we use, in a very natural way, the mechanics of our body and all our senses to express joy, sadness, the things we care about. People have always danced to celebrate the crucial moments of life and our bodies carry the memory of all the possible human experiences. We can dance alone and we can dance together. We can share what makes us the same, what makes us different from each other. For me dancing is a way of thinking. Through dance we can embody the most abstract ideas and thus reveal what we cannot see, what we cannot name. Dance is a link between people, connecting heaven and earth. We carry the world in our bodies. I think that ultimately each dance is part of a larger whole, a dance that has no beginning, and no end.


Själv ska jag inte dansa idag men jag kanske går o kikar när de dansar i Tornparken här i Sumpan ikväll.


Är ni nyfikna på hur er helg blir så får ni horoskopet här för weekenden.

  • Väduren 21/3-19/4
    Fredagen blir lugnare än du tänkt dig. Något som du har planerat blir inställt och du får tillbringa kvällen hemma istället. Lördagen kan bjuda på en överraskning som gör dig riktigt glad. Just nu går Venus in i en gynnsam position som är speciellt bra för de Vädurar som redan har ett förhållande. Lördagen passar bra till en mysig middag och en romantisk kväll. Som singel verkar det vara vännerna som tar störst plats i ditt liv.
  • Oxen 20/4-20/5
    Du har svårt att bestämma dig vilket kan ställa till problem under fredagen. Ett val kräver ett snabbt beslut från din sida, och risken är stor att det här tillfället går dig ur händerna på grund av att du inte kan bestämma dig. Lördagen blir intensiv. Antingen arbetar du eller så har du fullt upp hemma. Söndagen blir lördagens raka motsats. Då unnar du dig att bara ta det lugnt och njuta av att vara ledig. Dagen passar bra för uteaktiviteter.
  • Tvillingarna 21/5-20/6
    Du vet att du inte borde lyssna på en kollegas gnäll eftersom det får dig på dåligt humör, ändå kan du inte låta bli. Försök att tänka positivt, just nu är det så mycket som händer i ditt liv som påverkas av ditt humör. Både fredagen och lördagen blir intensiva men givande. En vän försöker få dig att ändra ett beslut som du har fattat, men du står fast vis din ursprungliga plan. Ibland kan du vara väldigt envis och det är du just nu.
  • Kräftan 21/6-22/7
    Fredagen blir en rätt så jäktig dag då du vill hinna med mycket, både när det gäller arbetet och privat. Du är egentlig för trött för att hålla det tempo som du gör just nu. Under lördagen umgås du med vänner, det blir trevligt och lagom jobbigt. Söndagen blir en stillsam dag då du inte gör så mycket. Du behöver den här pausen för att komma ikapp. Oftast så har du inte tid att bara vara. Du har väldigt höga krav på dig själv.
  • Lejonet 23/7-22/8
    Under fredagen passar du på att flirta lite med en vän eller en kollega. Det verkar inte vara något allvarligt, men du mår bra av känslan att vara uppskattad. Under lördagen får du möjlighet att gå ut eller gå bort på en fest/middag. Passa på. Just nu är du som mest social så kvällen kan inte bli annat än trevlig. Söndagen tillbringar du till stor del utomhus. Nu njuter av att träffa släkt och vänner och av att vara ute i friska luften.
  • Jungfru 23/8-22/9
    Fredagen blir trevlig. Du ärt på gott humör och Merkurius ger ditt tecken både energi och massor av bra idéer. Just nu så har du många järn i elden, men tack vara den energikick dy får i horoskopet så orkar du hålla ett högt tempo. Under lördagen väntar lite mer stillsamt umgänge. Det kan vara en romantisk middag eller bara en träff med några vänner. Under söndagen verkar du fokusera dig på fysisk aktivitet som sport eller träning av något slag.
  • Vågen 23/9-22/10
    Du är inne i en period då andra personers åsikter betyder mycket för dig. Det innebär att du har svårare än vanligt att ta negativ kritik. Försök att inte ta det personligt när någon anmärker på ditt arbete. Din ekonomi är lite halvdålig just nu så undvik att impulsshoppa. Om du hittar något som du verkligen villa ha så ge det en vecka och känn efter som du fortfarande verkligen måste ha den här saken. På lördagen och söndagen passar du på att fixa mycket i hemmet.
  • Skorpionen 23/10-21-11
    Det blir en bra och varierande helg. Det enda du ska se upp med är Uranus inflytande på ditt tecken. Det gör att ditt humör pendlar mer än vanligt. Räkna till tio om du känner att du börjar bli arg så kommer det mesta att ordna sig. En inbjudan av något slag får dig på gott humör. Under lördagen och söndagen får du massor av roliga förslag på aktiviteter, men frågan är om du orkar engagera dig eller om du föredrar att stanna hemma.
  • Skytten 22/11-21/12
    Det blir en ganska lugn helg, särskilt för Skyttar födda tidigt i tecknet. För dig är det viktigt att satsa på hemmet och familjen. Under lördagen kan det bli lite festligare. Det verka antingen vara en mysig middag hemma med familjen eller en mindre fest/middagsbjudning som väntar. Under söndagen passar du på att städa och göra fint hemma. Det känns som du lägger mycket fokus på detaljer just nu. Du vill att allt ska vara perfekt.
  • Stenbocken 22/12-19/1
    Du är helt klart inne i en period då du fokuserar mycket på dina vänner. Under våren har fokus legat på familjen och du ändras det något till fokus på arbete och vänner istället. Fredagen blir en dag då du måste fatta ett viktigt beslut beträffande framtiden. Lördagen och söndagen är stillsamma, men det tycker du är skönt. Du behöver få vila upp dig och ladda om batterierna ordentligt. Under söndagen ska du inte glömma bort att höra av dig till en vän.
  • Vattumannen 20/1-18/2
    Just nu är du väldigt frustrerad, Du har svårt att komma till ro och bara ta det lugnt. Det kan bero på att det händer så mycket inom familjen och då gäller det att du har dina prioriteringar under kontroll. Under lördagen längtar du mycket efter en person som du inte sett på länge och som du av olika skäl inte kan träffa just nu. Under söndagen passar du på att träffa vänner och ha trevligt. Det blir en riktigt skön dag.
  • Fiskarna 19/2-20/3
    Du har det bra just nu, både på arbete och privat. Det enda som kan fattas singelfiskarna är någon att bry sig om lite extra. Under fredagen för du beröm på arbetet och det gör dig jätteglad. Under lördagen och söndagen får du möjlighet att vara lite mer ute än du brukar. Du tycker att det är skönt att komma ut i naturen. På kvällen passar du på att planera lite inför sommaren.


NY VECKA NYA TAG + HOROSKOPET V.17

Kategori: Vardagsliv

Då var det ny vecka igen, påsken som var helt okey é över. Borta på ”grillfest på långfredagen, en lugn påskafton hemma mé god mat & dryck och solande.  En slö slapp påskdag, med flera timmar i solstolen och promenad runt fågelsjöarna. En lugn annandag med solsken och fortsatt slappande.

 

Njaa helt ok var påsken ändå inte, kände mig som en förmedlande kurator mest hela helgen. Självklart ställer man upp när folk mår dåligt, men det é jobbigt när de känner sig missförstådda, misstrodda och undanstötta. Den ena vill si, den andra så o den tredje står som åsnan mellan 2 hötappar – så kändes det. Jag hoppas innerligt att det löser sig för alla inblandade parter…

 

Ja ja, jag ska iaf försöka putsa mina fönster denna vecka tänkte jag. Annars har jag väl inga större projekt på G förutom att fortsätta med mitt jobbsökande .

 

Väduren
Stressnivåerna är höga under veckan, när Merkurius alltjämt håller sig i närheten av Vädurens planet - Mars. Du kan vara mycket stridslysten och lätt hamna i verbala skärmytslingar med andra människor. I viss mån kan du säkert känna det som om du kämpar för något heligt kall, något som betyder allt och där en förlust inte är att tänka på. Det mesta tyder också på att det blir som du vill till slut. Detta är en utmärkt tid att resa och att tävla, för möjligheterna till seger är oerhörda. Du vinner med hästlängder Vissa av de människor du har ett nära samröre med - särskilt partners - kan dock vara på väg igenom något slags kris, utan någon mall för hur de själva skall segra. Planer kan saboteras eller fördärvas genom deras brist på erfarenhet.
Kärlek: Härlig vecka med gott om passion och med ett flertal romantiska möjligheter. Njut.
Pengar: Saker som du har väntat på börjar nu komma inom räckhåll. Goda nyheter av flera slag.
Turdag: Lördagen blir fullständigt strålande.
Bästa lyckotal: 39

 

Oxen
Medan Solen står i ditt tecken just nu, och skänker förnyad kraft genom något inflytande som får genomslag i hemmiljön, kan du för egen del uppleva att din position är rätt så utsatt. Du är mycket öppen för översinnliga intryck just nu, kanske just på grund av att du uppehåller dig på osäker mark. Det kan också kännas som om mäktiga människor, som du har mycket ringa möjligheter att utöva ett inflytande över, kan underminera dig på något sätt. För att hantera ospecificerad oro vid denna tid, kan du kanske dra fördel av andliga övningar eller ägna dig åt någon krävande aktivitet som gör dig fysiskt (snarare än mentalt) utmattad, och rensar bort spindelnäten ur din själ. Låt dig inte påverkas av de dunkla figurer som försöker influera dig.
Kärlek: Fin vecka för drömmar och längtan. Det händer nog inte så mycket men det gör inget.
Pengar: Väldigt lugn vecka som låter dig fundera och planera nya saker utan någon som helst stress.
Turdag: Onsdagen blir oväntat trevlig för dig.
Bästa lyckotal: 41

 

Tvillingarna
Nu när Tvillingarnas planet har börjat röra sig direkt igen, lär du ha övervunnit många hinder och frustrationsmoment i ditt sociala och i ditt professionella liv, liksom i förbindelse med barn eller kreativa projekt. Vägen ligger öppen framför dig; människor som räknas kommer att vilja göra gemensam sak med dig, och du kommer att vilja göra gemensam sak med dem. Till stor del handlar det om förnyelse och nyskapande, om att få till stånd revolutionerande förändringar i de grupper du är en del av. En av dina vänner går för långt för snabbt och får problem. En demonstrativ, oberoende kvinna tenderar att sabotera de vinster som redan gjorts, men situationen avhjälps och stora framsteg görs.
Kärlek: Romantisk vecka med gott om fina, stämningsfulla ögonblick och löften av olika slag.
Pengar: Fin vecka för både affärer och framsteg i karriären. Du får chansen att visa vad du kan.
Turdag: Tisdagen. Du vinner en diskussion.
Bästa lyckotal: 11

 

Kräftan
Även om utvecklingen i yrkeslivet fortsätter att vara lika snabb som intensiv, så motiveras du huvudsakligen nu av att konsolidera de framsteg du har gjort, att säkra din position såväl ekonomiskt som socialt. Vänskaper och allianser kan genomgå en transformation under veckan, och det är troligt att du envist insisterar på en ny uppsättning värderingar i relationer. Affärer och yrkesliv lovar fortfarande mycket, och en stor seger kan uppnås när du går i bräschen för någon verksamhet. Dock krisar det för någon du jobbar med - eller en vän eller släkting - på grund av halsstarrigt eller hotfullt agerande.
Kärlek: Du behöver utrymme för egna tankar. Du orkar inte ens försöka förstå andras känslor nu.
Pengar: Det finns mycket du vill ha råd med som åtminstone för stunden är utom räckhåll för dig.
Turdag: Onsdagen bjuder på en verklig succé
Bästa lyckotal: 42

Lejonet
Detta är en tid när det är helt avgörande att hitta stabilitet i yrkeslivet, och om detta innebär att få till stånd någon form av transformation eller omförhandling kring arbetssituationen, lär detta också bli framgångsrikt. Under tiden föreligger fortfarande en enorm betoning på att vidga dina vyer kulturellt, utbildningsmässigt eller genom resor. Du har mycket att vinna på att initiera ett äventyr rakt ut i det okända med en grupp människor som likaledes trängtar efter nyhetens behag. En särskilt irriterande person som vakar över sitt eget oberoende som en hök kan dock sabotera det hela genom att vara för provocerande.
Kärlek: Skön vecka som framför allt gynnar dig som har ett fast förhållande. Våga lite extra.
Pengar: Trevlig affärsvecka men du lyckas betydligt bättre om du väljer att ta egna initiativ.
Turdag: Söndagen låter dig slutföra något.
Bästa lyckotal: 2

 

Jungfrun
Du lär ha upplevt din beskärda del av intensiva konflikter nyligen, sannolikt i privatlivet, i förbindelse med trygghet och finanser, men nu kan du också på allvar känna att du äntligen gör framsteg och att saker och ting går din väg. Att hålla dig lugn kan dock ändå vara en utmaning, eftersom många av de problemställningar du tacklar slår direkt mot ditt sinne för rättvisa och integritet. Du är inte beredd att backa från det du vill ha, och veckan kommer därför att handla om att kämpa för din rätt och se till att du avgår med segern. Det kräver mod, men vinsterna för parrelationer är också därefter.
Kärlek: Fin vecka för familjeliv. Romantik blir det däremot ont om, även om dina val påverkar.
Pengar: En mellanvecka. Ingenting händer men du planerar och ordnar inför framtida projekt.
Turdag: Onsdagen blir rörig och spännande.
Bästa lyckotal: 20

 

Vågen
Partnerskap och nära relationer lär ha bjudit på en hel rad utmaningar under senare veckor, och denna vecka är kanske den svåraste av dem alla. Om du sticker ut hakan för långt kommer du att bli sårbar. Även om du har en obändig tro på din egen rätt som individ, så kommer ett helt annat regelverk med i bilden när hjärtat dras med i svängarna. Sabotera inte din position genom att vara påträngande eller otålig eller genom att ge ifrån dig ultimatum: Vänta ut händelseutvecklingen, så kommer allt att sluta väl. Partners fokuserar ensidigt på ett enda stort initiativ, men de ser också ut att ta hem spelet. Detta är något ni båda kommer att ha glädje av längre fram.
Kärlek: Oberäknelig vecka med både härliga stunder och en del svåra bekymmer. Du är ambivalent.
Pengar: Det kan bli gott om oväntade utgifter men din ekonomi klarar sig trots detta rätt bra.
Turdag: Måndagen ger veckan en skön start.
Bästa lyckotal: 43


Skorpionen
Under veckans lopp slår sig Skorpionens planet - Mars - samman med magnifika Jupiter, och detta är signaturen för sådant som kungliga bröllop och stora framångar. Mer specifikt för din del kan detta varsla om framgångar på arbetet på grund av djärva initiativ som du har tagit. Det är också utmärkt för träning och idrott, och du ligger bra till om du skall tävla om något, särskilt å arbetets vägnar. Det enda riktigt känsliga området för din del handlar om relationer, men även här kan en positiv transformation komma till stånd under veckan. Icke desto mindre kan en partner eller kollega försätta sig i en prekär och sårbar position genom att envist hävda sitt oberoende mot bättre vetande.
Kärlek: Det handlar mer om familj eller släktband än om romantik. Troligen stillsam vecka.
Pengar: Just nu lönar det sig att vara lite sparsam. Ska du köpa något ska det vara något nyttigt.
Turdag: Torsdagen blir väldigt avkopplande.
Bästa lyckotal: 33

 

Skytten
Detta är en enormt spännande och utåtriktad period för dig, och under de närmaste veckorna kommer du säkert att åtnjuta frukterna av alla de djärva initiativ du har tagit sedan början av året. Att du kanske är beredd att satsa allt på ett kort nu behöver inte vara fel, för med ett sådant självförtroende skall det mycket till om du skall förlora. Detta är också en utmärkt tid för romantik, för barn, och det finns tecken på att du kan överträffa dig själv vid idrottstävlingar. Men när så mycket går din väg, kan det också finnas dem som blir avundsjuka, kanske en kollega eller älskare som försöker att sätta käppar i hjulen för dig. Det kvittar, för mycket lite kan hindra din framfart nu, där framgången kommer som en konsekvens av din egen utåtriktade natur.
Kärlek: Härlig vecka som ger mersmak, särskilt kvällarna blir fina. Du har tur i kärlek nu.
Pengar: Angenäm vecka som ger dig chansen att fynda, tjäna en extra slant, avancera på jobbet.
Turdag: Lördagen håller högsta tänkbara tempo.
Bästa lyckotal: 38

 

Stenbocken
Orosmoment som lagt sordin på såväl familjelivet som yrkeslivet de senaste veckorna avtar nu, och människor som tidigare skramlat med sina vapen retirerar istället. Familjemedlemmar är extremt aktiva och har fortsatta planer för djärva initiativ. Visst kan du ha dina reservationer, men inget kan stoppa den pionjäranda som breder ut sig, så du kan lika gärna hänga med i det som sker. Barn kan utgöra något av en utmaning under veckan när de kommer med omogna förslag som verkligen ställer till det. Det enda svaret du kan ge är ett rungande nej. Samma sak gäller framfusiga personer på jobbet, som hotar att omintetgöra sådana framsteg som redan gjorts.
Kärlek: Dina relationer känns som ett bekymmer just nu och många situationer leder till konflikt.
Pengar: Det är lätt hänt att du får tackla både egna och andras problem. Ganska trist vecka.
Turdag: Torsdagen blir synnerligen trivsam.
Bästa lyckotal: 39

 

Vattumannen
Trycket lär vara rätt omfattande på jobbet just nu, särskilt när du måste skriva och kommunicera, ändå är det omöjligt att undergräva din tro på att du kommer att nå ända fram. Trycket minskar efter hand som veckan fortskrider, och enorma prestationer kan göras i förbindelse med innovativt tänkande och banbrytande mentala processer. Det är också en storartad tid för en djärv expedition någonstans. På ett område klingar det dock falskt, kanske förknippat med någon du står nära, som ett syskon eller en granne, som levererar ett lite barnsligt ultimatum, som du tryggt kan ignorera.
Kärlek: Flirtig och spännande vecka, särskilt för dig som är singel. Många roliga alternativ.
Pengar: En typisk fyndvecka på många sätt. Om inte annat så hittar du lätt saker åt andra.
Turdag: Måndagen. En nästan perfekt dag.
Bästa lyckotal: 13

 

Fiskarna
Ditt självförtroende når en topp nu, och där du normalt sett tenderar att tveka blir din karaktär nu mer den hos en djärv krigare som är säker både på sitt värde och på sin förmåga att nå framgång. Energinivån är hög och du står rustad att ge dig iväg på en expedition rakt ut i det okända. Om denna energi kan kanaliseras så att du dessutom kan dra in mer pengar, så mycket bättre. Men du har säkert också tillräckligt med tillgångar för att kunna driva expansiva projekt just nu. Samtidigt bör du ändå vara på din vakt eftersom impulsiva handlingar eller ultimatum inbjuder till förluster. Om det finns ett område i livet där pengarna försvinner rakt ut i tomma intet, så är detta rätt tid att göra något åt saken.
Kärlek: En vecka med gott om möjligheter till gosiga stunder och ömma ord. I övrigt lugnt.
Pengar: Lite större affärer passar bra just nu och samma sak gäller för beslut som rör ditt hem.
Turdag: Torsdagen är som gjord för just dig.
Bästa lyckotal: 36


GLAD PÅSK

Kategori: Vardagsliv


Varför firar vi påsk egentligen? Jag tillhör ju de minst kristna så jag har lite svårt att reflektera över påsken och dess samhörighet med Jesus och hans vänner men jag kan läsa mig till det. Så jag har läst mig till att det finns en regel om när påsken infaller från år till år, det är därför påsken infaller så olika varje år.

 

Enligt Wikipedia så säger regeln att påskdagen infaller den första söndagen efter den första ecklesiastiska fullmånen som infaller på eller efter 21 mars. I Sverige har samma regler använts för att bestämma när påsken infaller sedan 1844. Så i År 2011 infaller påskdagen den 24 april.

 

Inom kristendomen firas påsken till minne av Jesu död och uppståndelse, samt till de tal han höll. Firandet föregås av den så kallade stilla veckan vilken börjar med palmsöndagen, med dymmelonsdagen, skärtorsdagen och långfredagen som hållpunkter, och slutar med påskafton. Påskveckan börjar med påskdagen. De motsvarar Jesus sista dagar från hans intåg i Jerusalem till och med hans död på korset och uppståndelsen.

 

Det var det om påsken och Jesus!



För mig är påsken mer att påskpynta lite lite grann iaf. Måla kokta ägg, lacka kvasten, duscha och fixa frillan till dagens middagsträff. Nåt snyggt att sätta på mig, lite mascara, läppglans och nylackade naglar och sen iväg med en blomma till värdinnan och påskägg till barnen som é med på middagen. Men inget godis förräns efter maten ☺


 

  • Väduren 21/3-19/4
    Fredagen blir lugnare än du planerat. Något sker som gör att du måste omvärdera dina planer för dagen. Under lördagen finns det risk att du äter för mycket och att du har svårt att orka engagera dig. Just nu är du inne i en period då det mesta känns motigt och du inte vet riktigt hur du ska hitta energin. Lugn bara i början av nästa vecka kommer Solen att ge dig massor av extra ork. Det gäller bara att härda ut till dess.
  • Oxen 20/4-20/5
    Det blir en skön och lugn påshelg då du njuter av att ha all nära och kära omkring dig. Egentligen är påsken bara en helg då du äter för mycket och tar det lugnt. En vän vill träffa dig, men du har svårt att hinna med att pressa in honom/henne under helgen. Du är oftast fullbokad ganska långt i förväg så vill man umgås med dig gäller det att vara ute i tid. Söndagen blir en riktigt avslappnad dag då du ägnar dig åt det som faller dig in.
  • Tvillingarna 21/5-20/6
    Just nu är du inne i en period då du umgås med vänner än familjen. Det är troligt att du är fullbokad med en mängd olika aktiviteter. Fredagen verkar mest handla om socialt umgänge. Du umgås med vänner på ett formellt sätt. Under lördagen verkar du kombinera släkt och kompisar och på söndagen tar du det lugnt och sover länge. På det hela taget blir det en bra helg. Se bara upp så att du inte gör av med för mycket pengar.
  • Kräftan 21/6-22/7
    Det blir en rolig och annorlunda påsk. Fredagen blir lugn oavsett om du arbetar eller är ledig., Tempot går på halvfart och du har egentligen inte lust att göra någonting. Under lördagen passar du på att umgås med släkten. Det blir flera korta besök eftersom du vill hinna med så många som möjligt. Söndagen verkar bli riktigt social. Det blir kanske en klassik söndagsmiddag tillsammans med vännerna eller den närmaste familjen.
  • Lejonet 23/7-22/8
    Under fredagen passar du på att fixa med hemmet, oavsett om du väntar gäster i helgen eller bara tänker mysa på egen hand så är det viktigt för dig att ha det fin omkring dig. En vän som du inte sett på länge hör plötsligt av sig med en förfrågan. Lördagen blir den mest händelserika dagen. Då umgås du mycket med vänner och familj. Söndagen ägnar du åt någon form av uteaktivitet. Du tycker att det är skönt att komma ut i naturen.
  • Jungfru 23/8-22/9
    Under fredagen får du passa på att umgås med en person som du inte ser så ofta. Det blir ett avslappnat och kärt återseende. Du känner att oavsett hur lång tid det går mellan era möten som blir det aldrig några problem när ni väl träffas. Under lördagen blir det mycket god mat och trevligt sällskap. Du är på topphumör och bländar alla med din charm. På söndagen är du rätt så slut. Du känner dig utmattad av en intensiv helg.
  • Vågen 23/9-22/10
    Just nu är du väldigt upptagen. Du har många olika bollar i luften samtidigt och det är inte säkert att allt går som planerat. Fredagen kan bli stressig. Du vill mer än du orkar. Försök att prioritera och inte göra allt på en gång. Under lördagen tar du det lugnare. Även om du umgås med släkt eller vänner så är det rätt så kravlöst. Söndagen verkar du ägna åt någon form av fysisk aktivitet. Du tycker att det är skönt att röra på dig efter allt som du stoppat i dig.
  • Skorpionen 23/10-21-11
    Det blir en bra fredag där du har en balans mellan arbete och lättja. Det enda du ska se upp med den här dagen är hur mycket pengar du gör av med. Just nu tenderar du att slösa en hel del. Under lördagen unnar du dig det lilla extra. Du njuter av att umgås med dem som står dig närmast. Det blir en lång, men rätt så stillsam dag. Söndagen ägnar du åt dig själv. Det kan vara allt från en vårupprustning till att gå igenom garderoben och rensa.
  • Skytten 22/11-21/12
    Under fredagen och lördagen passar du på att uppdatera dig på vad som hänt både i din vänskapskrets och i din familj. Du har inte ork att vara särskilt social i veckorna så nu passar du på att skämma bort dina vänner och dina släktingar med uppmärksamhet. Under lördagen kan det uppstå en mindre konflikt mellan dig och en familjemedlem. Ni har svårt att komma överrens och just nu gör Mars att du kan bli lite mer provocerande än vanligt.
  • Stenbocken 22/12-19/1
    Det blir en skön och lång helg där du både hinner med vila och en hel del aktiviteter. Just nu är du mycket utomhus. Den friska luften gör dig gott och du känner dig ovanligt pigg. Lördagen och söndagen verkar handla mest om att umgås med familjen. Du älskar att ha dina nära och kära omkring dig. En familjemedlem verkar vara lite dålig just nu. Hon/han skulle uppskatta om du ägnade extra tid åt honom/henne.
  • Vattumannen 20/1-18/2
    Du vill väldigt mycket just nu, men ibland är din ambition högre än din arbetsmoral. Under fredagen startar du en mängd projekt som du sedan inte har ro att avsluta. Det kan skapa irritation hos din partner som är mer organiserad. Lördagen fokuserar mycket på mat och umgänge. Du njuter av att träffa människor och vara social. Söndagen blir den mest harmoniska dagen den här helgen. Har du en hobby så ägnar du dig troligtvis åt den.
  • Fiskarna 19/2-20/3
    Du har svårt för långhelger då det är underförstått att du måste umgås med släkten. Även om din älskar din familj så kan det blir lite mycket av det goda ibland. Just nu påverkas du av Månen och det gör dig extra mottaglig för andras känslor och behov. Lördagen kan bjuda på en hel del överraskning. Det bästa du kan göra under hela helgen är att ta dagen som den kommer och inte planera för mycket i förväg.


 

VECKANS HOROSKOP

Kategori: Vardagsliv



VECKA 16, 18-24/4
  • Väduren
    Den här veckan kommer dina vänner och din familj att visa sin entusiasm och uppskattning för alla de olika sätt du bidrar till att göra deras liv bättre, tryggare och roligare. Och du gör det enbart genom att bara vara den du är. Det räcker långt, särskilt om du är noga med att inte frisera utan att hålla dig till sanningen.
    Kärlek: Mot slutet av veckan är det dags för en positiv förändring. Kanske en helt ny kärlek.
    Pengar: Du är inte riktigt redo att ta några stora steg, men du förbereder dig däremot noga.
    Turdag: Onsdag. Du får en vinst av något slag.
  • Oxen
    Du har väldigt noga och troget följt alla kända regler på sistone, men den här veckan kan du unna dig att gå lite utanför de strama gränserna. Passa på att göra några våghalsiga val. Ta på dig en rolig mössa eller beställ den konstigaste rätten på menyn. Sådant leder till oväntade och spännande möten och samtal.
    Kärlek: Ganska romantisk vecka men dina tankar driver iväg mot andra, mer materiella, saker.
    Pengar: Inga stora nyheter och du är inte heller sugen på att själv dra igång någonting just nu.
    Turdag: Fredagen kommer med en rolig utmaning.
    Tvillingarna
    Självdisciplin känns ibland som ett straff, när det egentligen är en gåva du ger till dig själv. När du är disciplinerad tillräckligt för att helt vanemässigt göra det som är bäst för dig, blir det hela en del av ditt beteende. Och en dag vaknar du och inser att du har blivit precis den du alltid har velat bli. Det är märkligt men sant!
    Kärlek: Äntligen rör kärlekslivet på sig i rätt riktning. Romantik att vänta mot slutet av veckan.
    Pengar: Det går antagligen inte undan men det händer ändå saker som ger extra pengar på sikt.
    Turdag: Söndagen. Den blir sportig och rolig.
  • Kräftan
    När du bestämmer dig för att utgå ifrån att allting som händer sker av en speciell anledning, kommer du att få större glädje av det du upplever den här veckan. Du behöver faktiskt inte ens tro på att allt händer av en viss orsak – det räcker att du testar att försöka tro på det några dagar. Det blir en sensationell upplevelse för dig.
    Kärlek: Det börjar riktigt bra men mot slutet av veckan kan det nog dyka upp en del bekymmer.
    Pengar: Små men envisa problem förföljer dig och gör dig missnöjd. Svårt att åtgärda just nu.
    Turdag: Måndagen. Du stressar ner rejält.
  • Lejonet
    Du är inte främmande för tanken att alla har ett geni inom sig. Det har funnits tillfällen, när du har förvånats över den där kraften som plötsligt har fått dig att fatta rätt beslut. Ibland blir dina beslut dock tokiga. Det du ska arbeta på just nu är att försöka identifiera geniet som döljer sig i ditt inre. Hitta en metod som du kan lita på.
    Kärlek: Intressant vecka men det är först mot slutet av den som det händer något på allvar.
    Pengar: Ett fint erbjudande dyker upp men det kan ta lite tid innan du inser alla fördelarna.
    Turdag: Onsdagen blir synnerligen lekfull.
  • Jungfrun
    Du är inte rädd för förändringar. Snarare gillar du dem, i alla fall när du känner att de faktiskt innebär en förbättring av situationen. Men något som har hänt på sistone får dig att undra vad som är rätt och fel. Just nu är det för tidigt att avgöra detta, men i slutet av veckan får du underlag för att fatta ett vettigt beslut.
    Kärlek: Veckan börjar turbulent men slutar på en betydligt lugnare ton. Många funderingar.
    Pengar: Du planerar och ordnar. I stort sett ser det ljust ut för din ekonomi, men ont om fynd.
    Turdag: Fredagen blir festlig och spontan.
  • Vågen
    Skillnaden mellan att vara fåfäng och att ta extra väl hand om sig själv kan vara hårfin. Du balanserar galant på den smala gränsen. Du anstränger dig att se bra ut, för du vet att då mår du också bra. Och när du mår bra, får du energi att ta väl hand om dem du älskar. Det har absolut ingenting med fåfänga att göra!
    Kärlek: Mot slutet av veckan händer något som får dig att ändra åsikt. Kanske en vild flirt.
    Pengar: Du har lite svårt att välja väg. Du kan inte satsa på allt på en gång, och du är osäker.
    Turdag: Söndagen ger dig välbehövlig vila.
  • Skorpionen
    Vetskapen om att någon attraheras av dig gör ditt liv lite mer spännande. Du delar bara med dig av dina bästa sidor till den här personen, som så tydligt är nyfiken och vill veta mer. Snart har du huvudrollen i hans/hennes tankar och fantasi, eftersom du bidrar med den ena minnesvärda upplevelsen efter den andra.
    Kärlek: En riktigt skön vecka, avkopplande och obekymrad. Du trivs med den kravlösa känslan.
    Pengar: Du tar det ganska försiktigt, just nu sparar du dina pengar av något särskilt skäl.
    Turdag: Tisdagen ger dig flera nya möjligheter.
  • Skytten
    Det är så naturligt för dig att tillgodose din omgivnings behov, att det ibland känns som om du är anställd för att tjäna din familj och dina vänner. Den här veckan blir du befriad från ett tråkigt rutinuppdrag, i alla fall för en tid framöver. Passa på att göra en rolig utflykt från ditt normala liv. Det ger dig ökat perspektiv.
    Kärlek: Ditt kärleksliv är på väg åt rätt håll. Du kan räkna med romantik innan veckan är slut.
    Pengar: Det ser bra ut, särskilt för dig som föddes runt månadsskiftet. Gott om fynd just nu.
    Turdag: Torsdagen blir nästan helt perfekt.
  • Stenbocken
    Du inspireras att bli mer spontan och rolig i början av den här veckan. Mitt i veckan krävs det att du anstränger dig för att inta en respektfull och förlåtande attityd gentemot någon du älskar. Ditt lättsamma sätt gör livet njutbart för dina nära och kära, och du kan räkna med en liknande behandling, om du någon gång skulle behöva deras stöd.
    Kärlek: Intensiv vecka som bjuder på många njutningar. Viss risk för att nya problem skapas, dock.
    Pengar: Egentligen ingen svår vecka men du hade hoppats på mer, lite goda nyheter. Inga sådana.
    Turdag: Lördagen ger dig många njutningar.
  • Vattumannen
    Du inser vad som verkligen är viktigt och är beredd att göra uppoffringar för att förbättra din situation. Du kan till exempel tänka dig att acceptera en lägre lön än den du för närvarande har för att få chansen att testa ett arbete du kanske kan tycka bättre om. Eller så säljer du av några statusprylar som ändå bara känns som en belastning.
    Kärlek: Efter en mysig vecka väntar en flirtig och rolig helg med riktigt fina vårkänslor.
    Pengar: Du har lite tur i spel och det kan också hända att du får en efterlängtad present.
    Turdag: Söndagen blir väldigt angenäm för dig.
  • Fiskarna
    Du försöker tänka på allt roligt och bra som har hänt dig i livet och försöker aktivt att glömma de tråkiga sakerna. Den här inställningen och satsningen kommer att göra din närmaste vecka till en av de bästa på flera år. Din lättsinniga attityd får folk att dras till dig, ger dig och dina närmaste många fina skratt och roliga upplevelser.
    Kärlek: En mysig vecka med både passion och lugna stunder. Fin vecka för djuplodande samtal.
    Pengar: Det mesta du gör går bra, särskilt om du fokuserar på just pengar, prylar och ägande.
    Turdag: Måndagen bjuder på oväntad framgång.



 

PALMSÖNDAG

Kategori: Vardagsliv

Ja idag är det palmsöndagen - och vi vet alla vad det innebär? Eller? För er som inte vet eller bryr er så kan jag meddela att palmsöndagen är söndagen före påsk som vi firar för att Jesus red in i Jerusalem på en åsna och hyllades av staden. Människor hälsade honom med palmkvistar, lade ner sina mantlar på marken och sjöng glädjerop. Lite speciellt med tanke på att alla vänder sig mot honom på mindre än en vecka för att sedan korsfästa honom.  Haha jag gissar att så många inte tänker på detta denna dag, men nu har jag förmedlat en smula budskap iallafall.


Min söndag har varit lugn, har inte gjort många knop på hela helgen faktiskt. Det har mest blivit lite solande, facebook och tv-soffan...



 

Palmsöndag, palmsöndag
Hurra vad du är bra!
Du som kommer
äntligen
är våra sorger över
Hoppet kommer på en åsna

Palmsöndag, palmsöndag
röda mattan rullas ut
flaggor och banderoller
du ser vad vi tycker
Hurra vad du är bra!

Palmsöndag, palmsöndag
idag tycker vi si
snart tycker vi
korsfäst, korsfäst
men det glömmer vi idag

Palmsöndag, palmsöndag
snart tycker vi så
men ingen smolk i bägaren
när vi klappar händer
av hjärtans lust idag

Palmsöndag, palmsöndag
vi lever väl i nuet
utan historiskt paradigm
imorgon är en annan dag
Blå måndag, , frimåndag, latmåndag, magermåndag…

 

"Allt har sin tid
Det finns en tid för allt som sker under himlen.
En tid för födelse, en tid för död.
En tid att plantera, en tid att rycka upp.
En tid att dräpa, en tid att läka
En tid att riva ner, en tid att bygga upp.
En tid att gråta, en tid att le,
En tid att sörja, en tid att dansa.
Allt har sin tid
Det finns en tid för allt som sker under himlen."

ur Predikaren 3


HELGENS HOROSKOP

Kategori: Vardagsliv

Ja så skriver jag några rader igen... Det händer ju liksom inte så mycket här just nu.

Våren är här på riktigt nu - så skönt mé solen som värmer så gôtt. De har ju lovat riktigt härligt väder här i helgen, så då blir det lite sola av. Men man får ta det försiktigt, solen é ju jättestark nu på våren. Det é bäst jag solar i lagom dos, många små korta stunder istället för flera timmar ute i gasset.

Var på AF i veckan men det verkar ju hopplöst, har jag tur så verkar det nu iaf som jag kan få lite bidrag genom det som de kallar "jobb- och utvecklingsgarantin". Det vore ju inte en dag försent, har ju gått arbetslös i 23 månader.

Hoppas ni nu alla får en riktigt mysig helg! Här ser du vad stjärnorna säger om helgen denna vecka.


  • Väduren 21/3-19/4
    Du jobbar hårt på fredagen och glömmer nästan bort att det är dagen innan ledighet. På kvällen är du för trött för att orka göra något. Under lördagen känner du dig lite mer utvilad. Då planerar du en del aktiviteter, men risken är stor att du får ändra dina planer på grund av andra personers sjukdomare. Söndagen handlar mest om familjen. Då njuter du av att umgås med de som står dig närmast. En trevlig och lagom aktiv dag.
  • Oxen 20/4-20/5
    Du undrar mycket över en chef som finns i din närhet. Det känns som du inte riktigt kan komma till klarhet med hur han/hon tänker. Under fredagskvällen hör en oväntad person av sig till dig och det gör att du blir på riktigt gott humör. Under lördagen och söndagen passar du på att förena nytta med nöje. Du träffar vänner, umgås samtidigt som du pysslar hemma. Under söndagskvällen ägnar du sig åt dig själv, det blir en härlig och värmande upplevelse.
  • Tvillingarna 21/5-20/6
    Du har svårt att säga nej till din chef. Ditt samvete gör att du ställer upp och jobbar extra mycket trots att du varken behöver pengarna eller har lust. Fredagen handlar mycket om att ta ansvar och om att göra det som du anser är rätt. Lördagen blir lite mer lättsinnig. Du släpper loss och struntar i de måsten som du har planerat in den här dagen. Under söndagen passar du på att uppdatera dig med din vänkrets, du vill veta vad som är på gång.
  • Kräftan 21/6-22/7
    Det blir en ovanligt lugn helg. Visst har du saker planerade, men inte lika mycket som du brukar. Har du en familj kommer de att stå i centrum för din uppmärksamhet under fredagskvällen och stora delar av lördagen. Söndagen blir en dag som du avsätter för vänner och bekanta. Du är mycket social just nu, Merkurius är på väg in i en positiv position och det förstärker både din verbala förmåga och din vilja att umgås med andra människor.
  • Lejonet 23/7-22/8
    Den här helgen ägnar du åt att ta det lugnt och njuta av att vara ledig. Du jobbar mycket just nu så de stunder du inte är på arbetet är extra värdefulla. Försök att komma ut i friska luften lite mer. Korta promenader till och från jobbet täcker knappast ditt behov av syre och ljus. Under lördagen vill du umgås med en vän, men hon/han är svår att få tag på. På söndagen kan det dyka upp ett mindre problem som har med familjen att göra.
  • Jungfru 23/8-22/9
    Det blir en bra helg med undantag för fredag förmiddag som är både förvirrande och stressig. När du väl löst problemen som du stöter på kan du lusta dig tillbaka och låta din erfarenhet ta över. På fredagskvällen verkar du vara bortbjuden eller så ska du ut med vänner. Lördagen blir lugnare, även om du vill umgås med dina kompisar så är du för trött för att ta initiativet. Under söndagen ska du passa på att gå igenom din ekonomi. Den behöver en tillsyn.
  • Vågen 23/9-22/10
    Du är orolig för att du inte ska få rätt i en viss fråga. Det är sällan som du strider för din åsikt, men på fredagen tycker du att det är nödvändigt att tala om vad du känner. Under lördagen får du goda råd av en vän, frågan är om du är förnuftig nog att följa dem. Just nu verkar det som om du föredrar att gå din egen väg och lära dig av dina egna misstag. Under söndagen passar du på att rensa lite hemma. Du hittar saker och kläder som du inte ens visste om att du har.
  • Skorpionen 23/10-21-11
    Du går in i din egen värld den här helgen. Efter att ha haft en påverkan som har gjort dig socialt utåtriktad kommer en ny influens som får dig att rikta blicken till ditt inre. Du känner ett starkt behov av att få vara ifred och fundera. Både fredagen och lördagen blir lugna. Du tar hand om dig själv och ser till att få rejält med bra mat och sömn. Under söndagen känner du dig piggare och ägnar gärna dagen åt någon form av fysisk aktivitet.
  • Skytten 22/11-21/12
    Det blir en rolig och livfull helg. Du passar på att umgås mycket med dina vänner. Det finns mycket känslor i ditt tecken. Kanske är du nyförälskad och då väljer du att tillbringa helgen med din partner. Skytten går gärna helt upp i den passion han/hon har för tillfället. Oavsett om det rör sig om en hobby, kärlek eller en sport så tillåter sig Skytten att bli helt absorberad för en tid. Både lördagen och söndagen blir härliga dagar.
  • Stenbocken 22/12-19/1
    Under den här helgen tycks du arbeta en hel del. Det kan vara på jobbet eller hemma. Har du trädgård så pysslar du gärna i den om vädret tillåter. Att få kontakt med jorden gör dig lugn och får dig att må bra. Under lördagskvällen verkar du ha middagsgäster eller vara bortbjuden. Det blir en lyckad kväll. På söndagen har du otur med det mesta. Undvik att utsätta dig för fara. Du har lätt för att snubbla, spilla ut saker och skära dig.
  • Vattumannen 20/1-18/2
    Vattumannen går igenom en mängd förändringar just nu, inte minst när det gäller känslor. Både fredagen och lördagen handlar mycket om att göra upp med ditt inre. Du måste komma fram till vad det är du egentligen vill framöver. De här tankarna kan röra boendet såväl som ett förhållande eller arbetet. Har du en partner kan det vara bra att ventilera dina tankar med honom/henne. Under söndagen är det släkt och familj som står i centrum för din uppmärksamhet.
  • Fiskarna 19/2-20/3
    Du har en harmonisk och lugn helg att se fram emot, Efter en intensiv vecka behöver du verkligen slappna av och bara vila upp dig. Ett samtal som du får under fredagen kan gör dig mer upprörd än du vill medge. Under lördagen har du goda möjligheter att fynda om du tar en shoppingrunda med en vän. På söndagen ska du undvika allt som har med alkohol att göra. Stjärnorna varnar för att du kan komma att säga saker som du ångrar.

VECKANS HOROSKOP

Kategori: Vardagsliv

Ja denna vecka händer det inte så mycket här i Sumpan. Som vanligt med andra ord... I morgon ska jag till AF på rekryteringsträff, tror inte det ger nåt denna gången heller - men men...

Idag får ni även ett litet visdomsord att tänka på under veckan.



Veckans horoskop kommer här. Senare idag ska jag oxå lägga in veckans taroscope på min tarot-sida.


VECKANS HOROSKOP – v.15 (11 - 17 april)

  • Väduren
    Irritationer verkar kunna uppstå nu i det romantiska. Var aktsam om den kärlek som du vill ha kvar i lycka och säg bara rara och kärleksfulla ord. Även om det verkar lockande att byta till en ny tjänst som nu annonseras ut, så tror jag inte du har lyckan att få den. Men stark i hälsan är du och din kondition ska vara bra. Att nu fråga ett barn i din närhet om viken siffra som ska vara bäst för dig vid spel, det kan vara rätta draget för att få vinst och i så fall blir det bäst med Måltips.
    Lyckotal: 5, 9, 24, 25, 26, 40, 42
    Bästa lyckotal: 5
  • Oxen
    Glada vänner och rar gemenskap ger dig en trivsam vecka. Det mesta av vad du gör i kärlek blir till solig framgång. Du är en lyckans fe i denna så romantiska vecka. Du kan få svårt i att fatta ett beslut om att ta en ny tjänst som bjuds dig, den tycks vara smickrande för dig. Hälsan ska vara i bästa topp, men Du klarar din ekonomi även om du tycker att du har det svårt. Men när det gäller spel så klarar du inte av att få en vinst så låt bli att spela i den här veckan.
    Lyckotal: 3, 4, 12, 14, 19, 21, 46
    Bästa lyckotal: 12
  • Tvillingarna
    Den vän du har måste vara en verkligt fin vän och här tror jag att du har möjlighet till att knyta er kontakt än mer rarare. Stjärnorna berättar att kärleken är stabil. Nu kan du få höra att man vill att du ska genomgå en utbildning just för att du är duktig. Du har vägvinnande friska idéer. Även din hälsa ska vara frisk och sund. Stjärnorna säger att nu kommer en tid med stora utgifter, var därför sparsam om dina slantar och köp och spela bara på det som du absolut måste.
    Lyckotal: 2, 11, 14, 16, 17, 24, 43
    Bästa lyckotal: 43
  • Kräftan
    Nu tycks du ha full fart på din charm och blir du bjuden på fest så kan du få både roligt och rart. Du utstrålar elegans och en stor portion av spännande kärlek. Ditt arbete verkar ge glädje till andra. Nu kan du få hjälpa andra att komma igång. Du är en god pedagog och andra förstår lätt det du lär. Det sunda tycks bo hos dig. Nu kan du komma att investera i det som har med astrologi eller spådom att göra. Vinst kan du få genom ett av dina lyckotal. Ett spel på Lotto kan ge dig vinst.
    Lyckotal: 6, 11, 14, 26, 29, 38, 45
    Bästa lyckotal: 26
  • Lejonet
    Den här veckan är nog inte din bästa när det gäller kärlek. Kan du istället ägna dig litet mera åt dig själv så blir det bäst. Så låt rutiner råda och gör inga förändringar i kärlek. Det hörs så glada toner runt om dig i ditt arbete och det kan tyda på en trivsam miljö. Är du egen företagare så är du framgångsrik nu. Här bör du ha det bra och vara frisk. Du klarar din ekonomi och det ganska så väl. Nu kan det vara så att du kommer att investera i en resa. En lott kan ge dig efterlängtad tur. Lyckan ler för dig nu i veckan.
    Lyckotal: 4, 5, 8, 13, 19, 23, 45
    Bästa lyckotal: 5
  • Jungfrun
    Du är så snäll och rar tror stjärnorna som också menar på att du nu vinner förtroende hos vänner. Du måste vara mycket omtyckt och det just för Nu kan det kännas oroligt på din arbetsplats. Tryggheten till ett säkert jobb tycks vara borta, men ändå, du verkar ha det bra. Frisk ska du vara och din livskraft är stark. Det kan vara nu som du äntligen unnar dig nytt i kläder. Det är nog ett välbehövligt köp och priset bör göra dig glad. Men spel ska du inte unna dig nu för vinst finns ingen.
    Lyckotal: 2, 10, 12, 14, 15, 18, 44
    Bästa lyckotal: 15
  • Vågen
    Nu är det dags för en vecka med sköna avkopplande stunder tillsammans med familj och djur. Även promenader tycks stärka dig. I kärlek ska du ta det lugnt. Nu har du åter en vecka med framgång i arbetet. Får du också höra uppskattande ord om ditt sätt att arbeta så blir du självklart på ett bra humör. Du är omtyckt och du är frisk. Tryggheten dominerar din vecka vad det gäller din ekonomi. Nu kan det också vara möjligt för dig att få en liten vinst. Visserligen liten, men stjärnorna ser det ändå som vinst.
    Lyckotal: 14, 15, 20, 28, 31, 32, 47
    Bästa lyckotal: 47
  • Skorpionen
    Blir du bjuden på kalas så får du det trivsamt. Du behöver det och ditt hjärta får inspiration av allt nytt du hör och ser. Kärleken är din vän i veckan så njut av allt rart. Här verkar det mesta gå precis som du önskat dig vad det gäller arbetet. Du får som du vill i det mesta och glädjen finns där så du bör även ha ett strålande fint humör. Det kostar tydligen en hel del för dig nu att leva. Så det kan vara rätt av dig att försöka spara. Spel verkar inte ge vinst. Här ska du bara idka sparsamhet.
    Lyckotal: 1, 8, 16, 26, 29, 47, 49
    Bästa lyckotal: 29
  • Skytten
    En anings småirriterad tror stjärnorna att du kan bli i kärlek nu. Det kan vara rätt, det kan vara fel, men älska dig själv som bäst av alla för det är du värd. Du kan få ett överraskande besök på din arbetsplats nu. Det bör göra dig hjärtligt glad och du verkar vara så positiv och frisk. Du vinner framgång genom ditt så trevliga sätt. Det talas om att du ska få en bättre ekonomi, men jag tror att det dröjer ytterligare. Chansen till vinst i spel är nu liten. Här gäller för dig att spara, det ger bästa vinst.
    Lyckotal: 3, 15, 19, 29, 40, 48, 49
    Bästa lyckotal: 29
  • Stenbocken
    Vänliga leenden och ord som att du är positiv och rar kan komma att sägas till dig nu. Du kan få stor tur och lycka i kärlek. En romantiskt rar vecka har du nu. Här ska du låta det lugna få råda inom arbetet, att stressa nu är att ge dig själv dålig utdelning. Kan du så vila din hälsa i lugn och ro så får du vinst i hälsans lotteri. Värdepapper, obligationer, ja något som har med investeringar kan nu komma att ge dig en fin vinst. Men med annat spel bör du vara verkligt snål.
    Lyckotal: 7, 14, 15, 27, 43, 45, 48
    Bästa lyckotal: 48
  • Vattumannen
    En lycklig tid med fin kärlek ska nu vänta dig. Kärlekens lyckligaste och mest romantiska tecken ska du bli här i denna så kärleksfull vecka. Kärleken ska vara av ljuvaste sort. Nu kan du känna dig trött i benen så passa på att vila när du kan. Arbetet bör i alla fall vara tryggt och bra för dig och här i veckan är rutiner det bästa. Pengarna ska du låta stanna kvar i din börs, de verkar ge dig bästa vinsten där. Spel tror jag bara ger dig förluster. Undvik allt vad spel heter i den här veckan.
    Lyckotal: 8, 23, 28, 30, 34, 45, 49
    Bästa lyckotal: 28
  • Fiskarna
    Att få omtanke av andra är nog snällt menat, men just nu kan du nog tycka att det verkar jobbigt. Du unnas i alla fall glädje. Men i kärlek ska du Även om du tycker att veckan börjar trögt och motigt, så tror stjärnorna att du ska få en fin vecka. Så visa upp ditt mest positiva humör och frisk det ska du vara. Nu kan det vara tal om ändrade löner och jag tror att du kan komma att öka din inkomst och du kan även få en vinst i spel. Men spela bara för en liten slant.
    Lyckotal: 9, 12, 24, 27, 32, 35, 39
    Bästa lyckotal: 12

 

 

 

 

VÅREN ÄR HÄR

Kategori: Vardagsliv

Det har varit en ganska händelselös vecka här i Sumpan, därför har det inte blivit nåt bloggande förrän nu.

När man é arbetslös som jag, flyter dagarna liksom bara på. Jag sitter vid datorn en hel del! Sen blir det ju givetvis lite hushållssysslor också, tvätt, disk, städ o matlagning har man ju alltid – men jag måste erkänna att man blir ganska lat också, åtminstone jag.

Häromdagen när jag promenerade runt Lötsjön såg jag att videungen blommade, så våren verkar iaf vara här nu = vårkänslor.


Riktigt soligt o fint har vi haft nästan alla veckans dagar, men lite regn och kraftiga vindar har vädergudarna också gett oss. Skönt är det med värmen iaf, i veckan tog jag fram vårjackorna – man ser att det går framåt.

 

HELGENS HOROSKOP, fredag 8/4- söndag 10/4

  • Väduren 21/3-19/4
    Fredagen blir en bra dag om du bara undviker att hävda dina kunskaper för mycket. Dagen handlar till stor del om en gruppinsats och då är alla lika mycket värda. Fredagskvällen kan bjuda på både fest och slötittande framför tv. Du tar inga egna initiativ, men du hänger gärna med ut om någon frågar dig. På lördagen passar du på att träffa familjemedlemmar som du inte ser så ofta. Det blir en skön och avslappnad dag.
  • Oxen 20/4-20/5
    Du vill egentligen inte göra så mycket den här helgen, men en vän tvingar dig att vara social. Både på fredagen och på lördagen umgås du med personer som du egentligen inte känner så väl. Det är dags att sätt ned foten och säga ifrån. Du behöver dina helger för att komma i form inför kommande vecka. En vän eller släkting vill att du hör av dig. Ring ett kort samtal eller skicka ett sms för att visa att du bryr dig om du inte orkar med ett längre besök.
  • Tvillingarna 21/5-20/6
    Det blir en varierande och trevlig helg. Redan på fredagen får du ett förslag som gäller söndagen. Du känner dig lite ambivalent men beslutar ändå att säga ja. Det blir ett beslut som du inte kommer att ångra. Söndagen blir minnesvärd, rolig och händelserik. Lördagen blir något av en mellandag då du passar på att göra lite vårfint hemma. Även om du gillar inredning är det sällan du tar dig tid att pynta och fixa de små detaljerna.
  • Kräftan 21/6-22/7
    Du vet att du är ute på hal is när du anmärker på en kollegas arbetsprestation. Han hon, är väldigt stingslig och det gör att du kommer få tillbringa en stor del av fredagen med att kompensera ditt misstag. Helgen i sin helhet ser rätt så lugn ut. Du tar dagarna som de kommer och undviker att boka in saker i förväg. Det är sällan du är så impulsiv som du är just nu, men så påverkas du också av luft och det får dig att improvisera.
  • Lejonet 23/7-22/8
    Efter en ansträngande vecka vill du bara ta det lugnt. Är du singel har du större makt att råda över din egen tid. Har du familj, och då särskilt barn så inser du att du måste kompromissa och ställa upp fast du egentligen inte vill. Det viktiga är att du avsätter lite tid till dig själv och att du inte ruckar på den. Både på lördagen och på söndagen finns det luckor där du kan få en stund för dig själv. På söndagskvällen har du möjlighet att överraska en vän.
  • Jungfru 23/8-22/9
    Fredagen blir stressig. Du har inte hunnit med allt du planerat den här veckan och nu får du jobba fort om du ska komma hem i rimlig tid. Lördagen blir en familjedag. Då umgås du med unga människor, det kan vara barn, släktingar eller yngre vänner. Söndagen blir riktigt lugn. Du får möjlighet att slappa och inte göra någonting. Det viktigaste för dig just nu är att du har tid att fundera över framtiden.
  • Vågen 23/9-22/10
    Du har sett fram emot den här helgen hela veckan. Det verkar som du är bortbjuden eller ska ut antingen på fredagen eller på lördagen. Oavsett vilken dag du väljer kommer du att vara kvällens stjärna. Just nu påverkas du av Venus och det ger ditt tecken en sensuell utstrålning. Söndagen blir seg. Du har svårt att engagera dig i något som inte har med tvetittande eller bokläsning att göra. Glöm inte bort att höra av dig till en vän och påminna henne/honom om något.
  • Skorpionen 23/10-21-11
    Det blir en bra och ganska händelselös helg. Men efter en stressig vecka så tycker du att tristess är en lisa för själen. Under fredagen så flirtar du gärna med en kollega. Tänk på att inte gå över gränsen. Lördagen och söndagen handlar mycket om dina vänner. Ni umgås, går på promenader, tar en fika och njuter av att vara lediga. För dig behövs det inte så mycket för att må bra. Du trivs med att ta dagen som den kommer.
  • Skytten 22/11-21/12
    Det blir en lika stressig helg som det har varit en stressig vecka. Ditt stora problem är att du inte kan säga nej när din vän ber om hjälp. Även om du vet att du kommer få lida senare så ställer du upp. En vän från det förflutna försöker få kontakt med dig, men konstigt nog är du rätt så långsint när det gäller den här personen. Du har svårt att förlåta något som han/hon har gjort. Kanske är det dags att växa upp och inse att alla har fel och brister.
  • Stenbocken 22/12-19/1
    Det blir en ganska tråkig helg. Du gör en massa måsten och lämnar väldigt lite utrymme till att ha roligt. Veckorna går så fort och du är oftast för trött på kvällarna för att orka med städning, tvättning och att betala räkningar. Det är sådant som du väntar med till helgen. Tänk på att varva det tråkiga med lite roliga aktiviteter som en lång och skön promenad, en fika på ett mysigt café eller bara ett par timmars läsning på soffan.
  • Vattumannen 20/1-18/2
    Den här helgen har du inte planerat lika mycket som du brukar och det är bra. Det är först när du har tid över som du kan få rätsida på dina prioriteringar. Fredagen bjuder på en hel del arbete men också på många bra idéer. Lördagen blir lugn. Du äter gärna en god middag tillsammans med familjen eller en vän. Söndagen ägnar du åt utomhusaktiviteter om vädret tillåter det På söndagskvällen är du rätt så slut så det är bra om du lägger dig tidigt.
  • Fiskarna 19/2-20/3
    Just nu är du inte så engagerad som du brukar. Genom att undvika komplicerade uppgifter lyckas du arbeta effektivt utan ansträngning. På fredagskvällen ska du passa på att umgås med dina vänner. Det kan hända att du känner dig lite hängig i helgen. Det beror på att det ligger en latent sjudom i din kropp som inte vill bryta ut. Försök att ta hand om dig själv. Lyssna till kropp och ansträng dig inte mer än du måste.

 


MÄSSBESÖK

Kategori: Vardagsliv



Ja i helgen har jag varit på mässan i Solna. Alltid lika kul att gå, massa att titta på - och handla såklart. Men jag handlade faktiskt inte så jättemycket, men det blev iaf en bok om reiki, en kristallkula och en hälsokur till fötterna.





Hälsade även på Eva - min goa vän som jag träffat via facebook. Hon var där med sin man, deras företag LightStar Five säljer en massa fint, bl.a kristaller, älvor och indianhantverk.

Annars har helgen varit grå och trist.... Vi skulle ju få fint väder hade de lovat, men igår var det mulet hela dan, och idag har det regnat o varit råttgrått & fuktigt.

Ikväll blir det lite tv, måste ju se BigBrother och vem som åker ut i dagens direktsändning. Jag hoppas Vanessa eller Patrik åker...



Sist jag skrev lovade jag ju er månadens horoskop, så det kommer här: HOROSKOP FÖR APRIL 2011

  • Väduren
    Det händer något lyckosamt och du råkar vara på plats i rätt tid, och ha de rätta kanalerna och resurserna för att ta vara på tillfället i jobbet och ekonomiska ärenden. Människor med makt och inflytande stöder dig i ditt förehavande och ställer sin kunskap till ditt förfogande. Vädurens barn återföds på våren och känslorna blir passionerade och utmanande i kärleksleken. Du trivs helt enkelt i den här perioden och banden till den du tycker om stärks.
  • Oxen
    När du ser dig själv i spegeln är du inte riktigt nöjd med vad du ser. Du är inne i en period av funderingar och försöker lösa problem. Din integritet är stark men du behöver ändå någon att dela dina tankar med. Det kan bli en del förvecklingar med personer i ansvarspositioner och själv kan du utökade arbetsuppgifter i ditt jobb. Månaden börjar med att du har många planeter i ditt tolfte hus och du behöver koppla av och vara för dig själv ett tag.
  • Tvillingarna
    Du möter vänliga människor och känns vänlig själv. Det blir några behagfulla dagar med fokus på erotik och det estetiska med konst, musik, teater eller annat inom det som ögat, örat och munnen och sinnet tycker om. Du är mottaglig för smicker och beröm utöver det vanliga, men du kan lika gärna ge ifrån dig samma eller inleda en stilla flirt utan att lägga större djup bakom. Men det blir goda minnen kvar! Du hör skvaller om någon på jobbet, men lyssna inte på det!
  • Kräftan
    Starka känslor och passioner, ilska och sårbarhet visar sig i din födelsemåne. Spänningar uppstår med fysiska attraktioner, framförallt inom relationer och du känner dig extra ömtålig just nu av minnen från tidigare oförrätter. Det kanske är svartsjuka? Även om det är nödvändigt att göra upp om något med någon, så gör det på ett bra sätt så att du inte sårar i onödan. Du kanske behöver släppa taget om relationer rån förr och ge mer till den som finns utan jämförelse.
  • Lejonet
    Kreativitet och självuttryck är ledorden den närmaste tiden i din företagsamhet. Du kan mycket väl hamna i situationer där du ska leda andra och samtidigt skapa tillfällen till framgång ur det som kommer i din väg. Pengar har samma färg som Lejonets metall, guld, och det kommer att glänsa om både dig och din ekonomi denna månad. Det blir intressanta intriger i ett kärleksäventyr som kommer att lämna många ljuvliga minnen och smaker. Vinst i både kärlek och spel alltså.
  • Jungfrun
    Din överlevnadsinstinkt förstärks liksom viljan och möjligheterna att mäta dina förmågor i förhållande till andras i arbetslivet. Du får anstränga dig för att få vad du vill ha men du lyckas bra om du inte hävdar dig för starkt. Det går lite på halvfart i förhållandet till din käresta då du inte är i toppform själv. Du kan råda bot på det mesta av motståndet genom att gå på konstutställningar, stadsvandringar, museer och äta en god middag med den som står dig nära?
  • Vågen
    Tycker du att folk ger dig uppskattning för ditt arbete så kan du ta till dig av Venus goda inflytande som också ger pengar. Det blir romantik vare sig du har fast förhållande eller inte då alla känner av din värme och inbjudande vibrationer som lockar till uppvaktning. Du kommer ännu närmare din utvalda och hittar flera gemensamma intressen om du speglar din väns behov och tar hand om dem i fullmånens sken de första dagarna i månaden då Månen besöker ditt tecken.
  • Skorpionen
    Målmedveten och viss om att du har ett bestämt syfte med dina arrangemang, gör att du nu kan "trycka på knappen" för att sätta igång det du har förberett. Ditt självförtroende och goda förhållande till auktoriteter ger fördelar och stärker dina positioner. Det hela händer snabbt, och effekterna blir positivt långvariga för din personliga kärlekstillväxt. Det är möjligt att du utmanar din partner för att få denne att vakna till och uppmärksamma dig lite oftare.
  • Skytten
    Du vill gå alltid din egen väg med eget schema. En sångtitel som passar in bör vara Don't fence me in. Vill du revoltera så gör det, men du har själv bidragit till att du känner dig låst. Men du slår då hellre ner på omgivningen och din partner än att du bankar dig själv i huvudet. Jupiter befinner sig i ditt fjärde hus vid månadens ingång och ger dig fördelar för hemmet och dess omgivning. Familjen kommer också närmare och ni får en lycklig tid tillsammans.
  • Stenbocken
    Ditt arbete och din sociala status får förtur ett tag framför dina privata intressen och familjeliv. Den tid du är på jobbet blir alltför stor vilket din partner talar om på ett tydligt sätt. Det verkar som om du på Stenbockens sätt misstolkat det som att du endast är fri när du jobbar och då är i ditt rätta element. Kärleken kan du inte köpa för pengar min vän, den förtjänar du av egen förtjänst och inte beroende på hur mycket pengar du tjänar. Känns det igen?
  • Vattumannen
    Din födelseplanet Uranus är storsint och du vill att människor skall tänka mer utgående från hjärtat i stället för ur kampen. Men du brinner också för idealet och dess förverkligande i en harmonisk anda. Därför kan du ställa dig nära någon som förespråkar detsamma du känner av kärlek. Och vem är väl då närmast dig om inte den du älskar mest av allt och som nu vill att ni ska jobba tillsammans i ett projekt där ni båda får utdelning andligt och bra betalt.
  • Fiskarna
    En Neptunusaspekt påverkar ditt andliga sökande och ger behov av att komma undan vardagens grå rutiner. Din följslagare på den astrologiska himlen är i ditt tolfte solhus. Låt därför fantasin få spelrum och gå på bio eller något föredrag om exempelvis astrologi, meditation, yoga mm. där du får inspiration till ditt mentala. Kärleken är för Fiskarna ofta förhärligad där allt står att finna bortom bergen, men sök i det du redan har nära så finner du mer av den.

VÅREN ÄR PÅ INGÅNG

Kategori: Vardagsliv

Aprilskämt tillämpas i stora delar av världen idag. Här é det vanligt att massmedia har falska artiklar & reportage. I England, USA & Australien kallas dan för All Fools' Day eller April Fools' Day. I England får man bara luras fram till kl. 12. I Frankrike kallas den som blir utsatt för aprilskämt för un poisson d'avril (aprilfisk) o i Skottland för en gowk (gök/dummerjöns). I Indien lurar man oxå folk under Holi-festen 31 mars. Att narras april kan vara en kvarleva från romarnas Cerealia, som firades i början på april. Det sägs att Proserpina roade sig på Elyséens ängder och precis hade plockat famnen full mé påskliljor, då Pluto tog med henne till underjorden. Hennes mor, Ceres, hörde ekot av hennes skrik och begav sig ut för att leta efter sin dotter; men det var helt förgäves, hon blev narrad att leta efter "ekot av ett skrik" eller söka efter "göken/dummerjönsen". Man tror att aprilskämten kom till Sverige på mitten av 1600-talet. Skämtet gick då ut på att lura någon att gå dumma ärenden - t.ex fick den lurade ett brev, en så kallad aprilsedel.

 

Ett riktigt aprilväder har vi fått oxå. Efter nattens regn är det nu råttgrått och fuktigt trist. an blir ju så seg när det é sånt väder. Men det é perfekt för att ligga i tv-soffan, kolla film eller bara vara - fredagsmys helt enkelt.

 

Själv tar jag det lugnt idag, lite data lite tv bara. Men både lördag & söndag ska jag gå på mässa i Solna, det é alternativmässa och denna gång tänkte jag gå på ett par föreläsningar oxå. Säkert hittar jag ett och annat att handla oxå.


 

 

HELGENS HOROSKOP FÅR NI HÄR - (I morgon får ni månadshoroskopet)

Fredag 1/4- söndag 3/4

  • Väduren 21/3-19/4
    Under fredagen lyckas du kombinera en produktiv arbetsdag med en trevlig och social kväll. Du är på strålande gott humör, mycket tack vare Solen i ditt tecken. Njut av att vara i centrum för dina kollegors uppskattning. Under lördagen får du inte glömma att höra av dig till en vän som väntar på ditt samtal. På kvällen tar du det lugnt eftersom du är rätt så trött efter en intensiv fredag. På söndagen umgås du gärna med vänner och familj.
  • Oxen 20/4-20/5
    Var försiktig under fredagen för du har otur och kan lätt råka ut för en olycka. Din otur kommer att lätta under helgen, men den försvinner inte helt. Lördagen handlar om socialt umgänge och att mysa med familjen. Just nu är du väldigt familjekär och njuter av att ha dem nära dig. Under söndagen ska du passa på att hinna med allt sådant som bör hinnas med men som du inte hinner med i veckorna. Det blir på det hela taget en bra helg.
  • Tvillingarna 21/5-20/6
    Under fredagen kan du räkna med att ha fullt upp. På arbetet råder en ganska tråkig stämning, det verkar som folka har svårt att hålla humöret uppe. Som tur är har du en positiv påverkan på ditt tecken som gör att du kan agera solstråle. Under lördagen passar du på att fixa lite i hemmet. Du vill att det ska bli riktigt vårfräscht. Söndagen är den bästa dagen att slappa, umgås med vänner och bara ha det bra.
  • Kräftan 21/6-22/7
    Under fredagen reagerar du starkt på negativ kritik. Det är som om du inte riktigt orkar ta tag i problemen som finns i ditt liv. Som tur är så får du mer beröm än just kritik idag. Under lördagen har du en god chans att kunna göra riktigt bra fynd om du vill ägna dagen åt shopping. Det ligger också ett tillskott av pengar inom den närmaste tiden som gör att det kan vara intressant att köpa lite nytt. Söndagen blir en riktigt slö dag.
  • Lejonet 23/7-22/8
    Du är inne i en period då det mesta är motigt, men fredagen känns ovanligt bra. Du hinner med det du ska och lite till. Under lördagen vill du gärna umgås med vänner, men något inom familjen gör det svårt för dig att komma iväg. Söndagen blir en riktig ta hand om dig själv dag då du bara tar det lugnt och ägnar dig åt dig åt att pyssla om ditt vintertrötta yttre. På kvällen kan det dyka upp en riktigt god nyhet.
  • Jungfru 23/8-22/9
    Du är inte rädd för att säga vad du tycker och tänker vilket är en bra egenskap. Under fredagen kan du tona ned dina åsikter något. Stå fast vid vad du vill, men säg det på ett trevligt sätt. Kvällen blir riktigt lyckad om du väljer att gå ut med vänner eller umgås på tu man hand med din partner. Under lördagen har du svårt att få något vettigt gjort. Du sover gärna länge den dagen. På söndagen passar du på att vara ut så mycket som vädret tillåter.
  • Vågen 23/9-22/10
    Du har lite svårt att bestämma dig i en viss fråga. Ena dagen vet du vad du vill, men nästa ångrar du ditt beslut. Fredagen är sista dagen du har att fundera. Någon väntar på ett besked från dig innan helgen. Fredagen som helhet blir lyckad. Du njuter av att umgås med människor oavsett om det är arbetskamrater eller privata vänner. Du verkar tillbringa en hel del tid ute under lördagen. All frisk luft ger dig massor av energi och livslust.
  • Skorpionen 23/10-21-11
    Du vill så mycket just nu, men risken är stor att du inte blir så effektiv eftersom du startar upp för många nya projekt åt gången. Under fredagen gäller det att du behåller fokus och gör klart en sak i sänder, i alla fall om du vill hem i vettig tid. Under lördagen funderar du mycket över framtiden. Du trivs inte riktigt med din situation som den är nu. Söndagen blir den mest harmoniska dagen den här helgen. Då passar du på att umgås med familjen.
  • Skytten 22/11-21/12
    Du har en förmåga att reta upp en kollega. Du tycker det är roligt att pika din arbetskamrat eftersom han/hon reagerar så starkt. Räkna med ett riktigt utbrott från din kollega under fredagen. Du har svårt att kontrollera dina känslor när det gäller en viss person. Du vill gärna vara cool, men risken är stor att du spelar över. Både fredagen och lördagen bjuder på både fina stunder och en del stress. Söndagen blir lite lugnare än den övriga helgen.
  • Stenbocken 22/12-19/1
    Mycket i ditt liv kretsar kring din familj just nu. För dig är det viktigt att umgås med dem som står dig nära. Du njuter av närhet och beröring. Helgen ser verkligen ut att gå i familjens tecken. Den blir mysig och lugn. Har du möjlighet som tillbringar du så mycket du kan av både lördagen och söndagen utomhus. Är det sol så passar du på att sola och skaffa dig lite solenergi. Under söndagskvällen förbereder du dig inför kommande vecka.
  • Vattumannen 20/1-18/2
    Du har så många projekt på gång på arbetet att risken är stor att du inte hinner avsluta alla innan helgen.  För dig är det ett evigt problem att du vill mer än du hinner. Under fredagskvällen verkar du ägna dig åt en familjeaktivitet. Det blir lagom trevligt och en bra inledning på helgen. Under lördagen så får du finna dig i att någon annan bestämmer. Du får anpassa dig till vad majoriteten önskar. Söndagen blir den lugnaste dagen under veckan.
  • Fiskarna 19/2-20/3
    Just nu har du ingen ork på arbetet. På fredagen längtar du hem nästan innan du har kommit till jobbet. Det gäller att du hittar arbetsuppgifter som får dig att tänka kreativt. Lördagen blir en riktig härlig dag som kombinerar både utomhusaktiviteter med socialt umgänge och god mat. Under söndagen ska du undvika att överanstränga dig. Ditt horoskop varnar för att du är extra ömtålig och att du behöver vila.