Kaylas

MÖRK choklad

Kategori: Vardagsliv


JA - Jag älskar MÖRK CHOKLAD. 1 eller 2 rutor till kaffet é såå gott.



Idag när jag jobbade, gick vi till LÄCKERBITEN och köpte glass. Då såg jag att de hade chokladkakor med en halt av 99% kakao. Den var jag ju tvungen att pröva - men jag vågade inte köpa en stor kaka, så det blev bara en liten ruta. En sååå häftig smak, går inte att beskriva, men jag kommer absolut köpa mer. Men man får inte bara lägga den i mun, då klibbar man ihop, utan den måste verkligen "rulla runt" i gapet.



Hann även med att mata änderna i Garpaparken, gå runt o kolla lite i affärer, promenera i Boulognerskogen och sitta och äta vår glass i kyrkoparken. Vädret var precis sådär lagom, ingen stekande sol, men ändå varmt och behagligt.

Efter jobbet promenerade jag hem oxå. Så idag har jag varit ute och gått i 5 timmar :)

Saftkokning

Kategori: Vardagsliv

Vinbären plockades igår på landet, så idag ska jag koka svartvinbärssaft. Härligt gott, nyttigt och C-vitaminrikt till hösten sen.

 

 

Sov inte för länge på sjusovaredagen

Mitt i semestern infaller dagen där du ska passa dig för att ta en alltför lång sovmorgon: sjusovaredagen. Enligt folklegenden riskerar de som är alltför morgontrötta idag att förbli sömniga, och försova sig under resten av året.

Sjusovaredagen den 27 juli är en av många gamla högtidsdagar som fallit i glömska. Traditionellt uppmärksammades dagen till minne av sju kristna män som, enligt legenden, gömde sig i en grotta för att undkomma kejsare Decius förföljelse under 200-talet. Väl i grottan somnade männen och sov djupt i nästan 200 år.

Sjusovaredagen var en helgondag men togs bort ur almanackan år 1900. Och det kanske är tur, för enligt traditionen ska man passa sig för att sova för länge idag.

– Om man försov sig på den dagen så skulle man bli trött och eländig resten av året, berättar Jonas Engman, etnolog på Nordiska museet. Han ställer sig däremot tveksam till om traditionen faktiskt härstammar från legenden om de sju männen.

– Dagen firas även i övriga nordiska länder, men tidpunkten är olika, säger Engman.

Sjusovaredagen var traditionellt också en dag för väderspådomar. Om det regnade på sjusovaredagen skulle det regna de följande sju veckorna.

SEMESTERLEDIG

Kategori: Vardagsliv

Jag fick lite semesterledigt, fast jag sommarjobbar. Tjejen jag arbetar med, ska åka hem i 2 veckor nu. Så nu é jag ledig t.o.m 30/7 då det é jobb igen.

På lördag åker jag hem till Sumpan. Har lite att ordna med där, vi har stambyte och renovering i aug. Jobbet ska pågå i 3 mån, det innebär att jag måste flytta till en annan lägenhet under tiden. Har fått en evakueringslägenhet fr.o.m 21/8. Så jag har lite att pyssla med innan dess.

Vad ska ni göra i sommar? Har ni semstern inbokad och klar. Skriv gärna en kommentar - alltid trevligt att läsa :)


Lite tips som kan vara bra i semesterider. Bl.a hur du flirtar rätt på resan & hur du lyckas mé dejten.



Spanjorerna flirtar helst nyktra medan brasilianare förförs med dans. Lär dig flirtkoderna för olika länder, så blir semestern en romantisk succé! Sommaren står för dörren och många svenskar planerar resor till exotiska destinationer för sol, strand och god mat. Och för dig som dessutom vill pigga upp semestern med en romans kan det vara idé att ta reda på hur flirtkulturen ser ut i det aktuella landet. Resesajten hjälper dig på traven med en lista över några populära semesterländer.

 

FRANKRIKE
Män: I Frankrike anses det såväl sexigt som manligt att vara litterär och intellektuell. Därför flirtas det mycket på gallerier, bokhandlar och museer. Det finns alltså ingen anledning att spara flirtandet till barer och diskotek.
Kvinnor: En ny undersökning visar att franska kvinnor är mer sexuellt aktiva än någonsin. Samtidigt är en femtedel av de franska männen inte särskilt intresserade av sex överhuvudtaget. Detta medför förstås att konkurrensen om de franska männen är stor.
Lämplig raggningsreplik: Glöm den klassiska "Voulez-vous coucher avec moi ce soir". Anti-amerikanska skämt fungerar mycket bättre.

USA
Män: Ge rejält med dricks om du bjuder en kvinna på mat eller drinkar. Då alla vet att servitörer i USA har usel grundlön anses den som håller alltför hårt i sina pengar som snål och osolidarisk.
Kvinnor: Den amerikanska flirten består av tre faser. Ett samtal, utbytande av telefonnummer och slutligen en dejt. Men glöm inte att det anses okej att dejta flera personer samtidigt.
Lämplig raggningsreplik: " You have beautiful eyes" fungerar bättre än "Don´t I know you from somewhere".

SPANIEN
Män: Skippa alkoholen och ragga nykter. Spanska män använder inte alkohol för att våga ta kontakt med det motsatta könet - och spanska kvinnor är också sparsamma med drickat. Så begränsa alkoholintaget för bästa resultat.
Kvinnor: Skandinaviska kvinnor har rykte om sig i Spanien att vara lätta på foten. Så spela svår, så får mannen något att fundera på.
Lämplig raggningsreplik: Spanska män och kvinnor älskar skämt i flirtfasen. Memorera ett par roliga skämt och lär dig att säga dem på perfekt spanska.

BRASILIEN
Män: Brasilianare är ett dansande folk och män dansar lika mycket som kvinnor. För de män som vill snärja en brasilianska är det bara att ge sig ut på dansgolvet och ge allt.
Kvinnor: Brasilianska män är inte jätteintresserade av utländska kvinnor. De har fullt upp med sina inhemska skönheter. Men för den som vill försöka gäller det att kunna dansa samba lika bra som en infödd.
Lämplig raggningsreplik: Om du blir tillfrågad om du kan prata portugisiska svarar du "Falo pouco, mas falo bonito". Det betyder " Jag talar lite, men vackert". Meningen kommer från en öl-reklam som hela Brasilien älskar.

MAROCKO
Män: Ordvalet betyder väldigt mycket i Marocko. "Du är läcker" anses inte vara en komplimang. Knepet är att vara raffinerad och uttrycka stora känslor. Med en dikt kan du komma långt.
Kvinnor: Låt mannen vara en klassisk gentleman och kurtisera dig efter konstens alla regler.
Lämplig raggningsreplik: "Om du vore en tår i mitt öga, skulle jag aldrig våga gråta av rädsla att mista dig."

ITALIEN
Män: Det italienska folket är flockdjur som går ut på lokal tillsammans i stora grupper. Om du ser en tjusig donna, närma dig hennes kompisgäng. Det är inte säkert att du får tid ensam med henne första kvällen, men ge inte upp. Du måste godkännas av kompisgänget innan det kan bli något.
Kvinnor: Italienska män förhåller sig till blondiner som tjurar till röda skynken; de kan inte göra annat än sätta kurs mot objektet i fråga. Brunetter bör överväga hårblekning.
Lämplig raggningsreplik: Använd Formel 1-chefen Flavio Briatores replik: "I´ve got a boat so big that from a satellite, you can´t say which is the boat and which is Sardinia".

TYSKLAND
Män: Tyska kvinnor vill ha känsliga män som ändå inte är fjolliga, så se till att sporta rätt attityd. Och glöm inte att tyskar knappast är några italienska charmörer. Med andra ord - konkurrensen är inte alltför tuff.
Kvinnor: Tyska män är riktigt dåliga på att flirta. Problemet är så omfattande att det blir allt vanligare att män går på flirtkurs. Men innan de är fullärda är det bästa rådet att beväpna sig med tålamod och själv ta initiativ.
Lämplig raggningsreplik: Humor fungerar bra på båda könen.


SÅ LYCKAS DU MÉ DEJTEN
Här får du en 5-stegsguide som hjälper dig att ordna en lyckad dejt, från början till slut. Bjud in. Fika. Prata. Dansa. Kyss. Fem steg till en lyckad dejt!

1) BJUD IN
Att komma igång kan ibland vara det svåraste. Det gäller att bjuda in personen du vill dejta på ett bra sätt.
– En dejt kan ibland kännas som något allvarligt, säger Carolin Dahlman, "kärlekscoach" och författare till boken "Hitta kärlek". Fråga i stället om han eller hon har lust att hänga med när du och dina kompisar ska åka skridskor eller fika.

Enligt Caroline spelar inbjudan roll beroende på vilken relation ni har till varandra.
– Om ni har sms:at varandra tidigare, så kan sms funka väldigt bra. Kom bara ihåg att inte vara alltför brutal i första sms:et. Att fråga redan då om middag kan lätt göra att du uppfattas som lite för på.
– Att ringa kan också funka bra. Känner ni varandra väldigt väl kan du prata om något roligt och sedan ta upp ett möte på ett lättsamt sätt. 

Ställ frågan om en dejt på ett enkelt sätt.
– Det gör att det inte blir så pinsamt för den du är intresserad av att säga nej.
Caroline har dock en varning angående inbjudan.
– Undvik att gå fram till någon du inte känner och fråga om ni ska på dejt. Då kommer du att uppfattas som konstig.


2) FIKA
Nu är förhoppningsvis inbjudan gjord. Då kommer frågan: vad ska du bjuda på? En kopp kaffe eller te funkar bra som dryck och ett tilltugg som alltid funkar är tårta. När du gör tårtan kan det vara bra att i förväg tänka ut hur den ska se ut. Gör en tårta som är färgglad och uppseendeväckande, då får ni förhoppningsvis något att prata om. Se recept längst ner!

 

 

 



 

 


3) PRATA
Nu har nog din dejt dykt upp. Frågan är bara vad ni ska prata om när konversationen om tårtan ebbat ut?
– Det bästa man kan göra är att ställa frågor, säger dejtingkonsulten Marie Hagberg. Ibland kanske det kan vara svårt att komma på några, men skriv ner dem på ett papper innan. Bara vetskapen av att ha pappret med frågorna i fickan gör dig trygg.

Enligt Marie ska man prata om sig själv 30 procent av tiden och sedan låta dejten prata de resterande 70.
– Killar brukar vara väldigt bra på att prata om sig själv, skrattar Marie. Många snöar in sig på ett ämne som de sedan pratar om under hela dejten. Ett bra tips som man kan använda sig av för att inte göra det misstaget är att läsa mycket tidningar. Det är bra att ha koll på vad som händer i världen. Har man inte tid kan man i alla fall läsa rubrikerna eller löpsedlarna.

Ett annat misstag som Marie tycker att man ska undvika är att prata om sina ex.
– Det är inte bra att prata om sina före detta, inte heller ställa frågor om dejtens föredettingar, säger Marie och tillägger:
– Om du pratar illa om din förra pojkvän kommer din nya dejt tro att du kommer prata illa om honom också ifall det skulle ta slut mellan er. Det finns så mycket annat att prata om. Försök vara kreativ och komma på andra samtalsämnen.


4) DANSA
Efter att ha pratat en lång stund kan det vara mysigt att bli lite intima. Dansa är något som många gärna gör efter en stunds pratande. Frågan är bara hur. Dermot Clemenger, jurymedlem i Let’s Dance, tipsar:
– Bjud upp på ett fint sätt. Rent traditionellt brukar man fråga om man får lov, men om det inte känns riktigt bra kan man alltid fråga om personen skulle vilja prova att dansa en stund. 

När man dansar med någon är det viktigt att sköta sig och föra sin partner på ett fint sätt.
- Det bästa är att känna sig säker, säger Dermot. När man håller i tjejen ska man försöka hålla på ett bra sätt. Inte för hårt och inte för löst. 

När man dansar ska man tänka på att inte hänga över tjejen och luta huvudet mot hennes axel. Helst inte om det är första dejten.
– Något som också är viktigt är att inte hålla sin hand på hennes rumpa. Det är ett Big no no. Oftast ser det inte bra ut om man greppar sin partners rumpa.
När det kommer till pratet ser Dermot ingen anledning till att inte prata.
– Det kan bli obekvämt om man är tyst. När man tävlingsdansar så är det inte läge att prata, men om man dansar vanlig pardans kan det vara trevligt. 

Om dansen och pratet nu går bra, men du känner dig osäker vad gällande handsvett, har Dermot också ett bra tips:
– På Apoteket finns det en produkt som heter Absolut torr, den funkar bra mot handsvett. Annars tycker jag att man ska försöka hålla sig ren. Känner man sig svettig innan man bjuder upp, så kan man gå och tvätta händerna.


5) KYSS
När dansen börjar bli lite långsammare och du känner att det skulle passa bra med en kyss, finns det några knep du kan ta till för att inleda kyssen.
– Försök att ta kontakt via ditt kroppsspråk. Luta dig fram och visa vad du vill, förklarar Johanna Frölander, sexexpert på magasinet SOLO. Börja med att pussa lite lätt på munnen och sedan ser du var det leder. 

Något som du däremot inte ska göra är att dra dig undan direkt efter pussen.
– Det gör ingenting att det blir en liten paus efter första kyssen. Fortsätt att luta dig fram och börja sedan kyssas igen efter en stund, tipsar Johanna och fortsätter:
– Undvik bara att slicka halsmandlarna med tungan på den du kysser. Det är inget fel i att använda tungan, men gör det lite försiktigt. En puss kan vara ganska oromantisk så försök att använda den lite, men inte för mycket.

 

TÅRTA

Köp:
1 tårtbotten
½ burk hallonsylt
1 påse marsansås
5 deciliter grädde
1 limefrukt
10 valfria godisar
1 tub med dekorationsgelé
2 burkar strössel



Gör så här: Bred hallonsylten på det undre lagret i tårtbotten. Vispa sedan ihop marsansåsen och bred den på det andra lagret. Vispa grädden tills den blir lagom tjock och bred den sedan generöst över det tredje lagret och resten av tårtan. När du har gjort detta strör du burkarna med strössel över grädden. Skriv sedan någon gullig text med dekorationsgelén. För en ännu finare tårta kan du skiva limefrukten och ta några godisar som du fäster runt tårtan. Hoppas det smakar!

 

EXPERTENS BÄSTA TIPS - Så lyckas du med flirten



1 Smickra dig själv
Det börjar med dig själv! Beröm och ge dig själv komplimanger varje morgon innan du går hemifrån. Piffa till dig lite extra. Då kommer du att känna dig attraktiv och andra kommer tycka att du strålar.

 

 

2 Tydligt kroppsspråk
Öppna upp ditt kroppsspråk – vänd dig mot den du talar med. Sträck på dig, ner med axlarna och in med rumpan. Visa intresse och lyhördhet. Andas djupare och lugnt. Sänk rösten ett snäpp.

 

3 Bygg upp spänning
Gå hemifrån med ett rött läppstifts-leende och lite parfym, så att ditt span känner din personliga doft och kan fantisera om en härlig kväll tillsammans.

 

4 Frånvarons magi
Fånga personens blick i minst tre sekunder och le samtidigt. Titta sedan bort eller försvinn ur synhåll så att personen du flirtar med får möjlighet att hitta dig.

 


5 Välkomna vilddjuret
Om personen inte fattar vinken ska du leta fram ditt inre vilddjur och snudda eller stryka förbi honom med en arm eller rygg. Be om ursäkt och presentera dig.

 

 

 

Experten varnar: Undvik vanligaste felen


1 Att ge upp redan från början
Lösning: Lämna ditt dåliga humör hemma.

 



2 Negativa tankar

Lösning: Motarbeta negativa röster som spökar. De stjäl din flirtenergi.

 

 

3 Stängt kroppsspråk
Lösning: Öppna dig mot världen. Korsade ben eller armar och nedslagen blick ger fel intryck.

 

4 Egocentrisk pratkvarn
Lösning: Prata inte bara om dig själv, visa i stället lyhördhet och nyfikenhet.

 

5 Sexflirtande
Lösning: Skicka signaler av värme och öppenhet – inte sex – och låt spänningen mellan er vara outtalad.

 

Kändisar svarar: Hur flirtar man med er killar?


En hår- komplimang Paul Tilly, 36, skådespelare, Malmö:

Hur vill du helst att någon ska flirta med dig?
– Åh, det ska vara oväntat och mitt i vardagen så att jag blir överraskad. Folk ska vara nyktra och det ska inte ske på en krog.

Vad vill du helst få en komplimang för?
– Jag har aldrig fått en komplimang för mitt hår, det skulle jag bli väldigt glad för.

 

 

På tråk- ställe! Calle Kristiansson, 21, musiker, Stockholm:

Vad är den finaste komplimang du fått?
– En tjej sa en gång att jag var fin. Vacker liksom. Då blev jag så glad.

Hur vill du helst att någon ska flirta med dig?
– Det får gärna vara på något tråkigt ställe, till exempel på ett tåg med en okänd människa som förgyller min trista resa med en komplimang.

 

 

 

Gör mig glad! Daniel da Silva, 28, dansare, Göteborg:

Hur vill du helst att någon ska flirta med dig?
– Jag gillar spontana blickar och komplimanger på oväntade platser.

Vad vill du helst få komplimanger för?
– Jag vill att folk ska tycka att jag är rolig och att de mår bra i mitt sällskap, så det får de gärna säga. Då blir jag glad.

 


GRATTIS PAPPSEN

Kategori: Vardagsliv



Idag fyller världens bästa och snällaste pappa år! Han é ju så gullig som upplåter sin lägenhet ett tag nu när jag é här i Skövde och sommarjobbar. Vi får se hur det blir efter nästa helg, då vet jag mer hur jag jobbar och så.


Jag får ju även bo hos min lilla gumma & hennes sambo. Så på nåt sätt ska det väl ordna sig iaf. Hur välkommen man än känner sig, så é det ju alltid lite jobbigt att behöva vara beroende av andra. Jag vill ju inte vara till besvär och i vägen för någon heller.


Veckan har varit VARM, solsken é härligt, men det kan bli lite mycket ibland. Men efter den vargavintern vi hade, så behöver man ju faktiskt solvärmen också. Det é precis som när man var liten. Då var det ordentliga vintrar och soliga och varma somrar.



Vill du läsa horoskopet för helgen hittar du det i Kaylas Astroblogg

Soligt & varmt idag oxå

Kategori: Vardagsliv


Ja nu é jag ”hemma” i Skövde igen (kom hit i fredags.)Har ju fått sommarjobb här, på ett gruppboende för ungdomar. Jag jobbar som undersköterska/ledsagare åt en tjej. 1:a arbetspassen var nu i helgen. Det var helt ok och XX é glad och positiv, så hon är lätt att jobba med. Vi var ute nästan hela helgen, det var varmt och klibbigt, men härligt med frisk luft och sköna promenader. Denna helg var vi bl.a ute och kikade på stan, vandrade i parker, fikade och såg en konstutställning.

 

Igår hade jag en heldag med min lilla gumz, för hon var ledig från jobbet.  Det blev mest shopping, vi var både nere i Stallsiken och på Elins esplanad. Jag fick en handväska av stumpan också. Sen gick vi hem och åt middag och fikade med blåbärspaj. Jag hjälpte gumman med att färga håret, så nu é hon en riktig rödtott.

 

Till er som saknar horoskopen, vill jag meddela att jag har gjort en astroblogg nu istället. Veckans horoskop och fakta om kärleken, stjärntecken och allt som rör astrologi hittar ni nu i Kaylas Astroblogg. Idag har jag skrivit om månadens kärleksastro - Så blir kärlekslivet i juli.

 

Annars har jag bara tagit det lugnt och vilat idag. Jag é fortfarande inte frisk från min förkylning. Men nu har jag inte så mycket snuva kvar, bara den där envisa hemska hostan.  Senare i kväll blir det en stund i tv-soffan, det é ju både ”Allsång på Skansen” & ”Morden i Midsomer”