Kaylas

HÖSTEN HOS LINDEX

Kategori: Vardagsliv

Det italienska modehuset Missoni samarbetar med Lindex för att stödja bröstcancerforskningen. Den unika kollektionen som lanseras den 25 september kommer att säljas i Lindex samtliga butiker i Norden, Centraleuropa, Mellanöstern samt på www.lindex.com.

Missoni-Lindex kollektionen, vars mönster och design är typiska för Missoni, består av totalt 75 delar; damkläder, underkläder, barnkläder och accessoarer, och är designad av Angela Missoni.10% av det totala försäljningspriset går direkt till kampen mot bröstcancer.

Min favorit är klänningen här under. Jag älskar stickat, så den måste jag bara ha. Den blir läcker mé ett par tights eller tjocka strumpbyxor till. Frågan är bara om jag ska ha en svart eller orange? Nog för att jag älskar svart, men jag tror det blir den orangea faktiskt. På hösten é det ju uppiggande mé lite färg. Snygg blir jag garanterat med svarta tights till, eller vad tror ni?
 

MERA MODE...

Kategori: Vardagsliv

Gina Tricot - Dagsfärskt mode som speglar aktuella trender. Mycket mode för lite pengar. Bra med nyheter varje vecka. Mest för yngre, men även jag som é 50+ hittar kläder där som passar mig. Eller som det står på deras sida - Ginatricot säljer mode kläder till kvinnor i ålder 15-65 år . Vi får leveranser varje dag och har nyheter flera gånger i veckan, så titta in ofta, du hittar alltid nått du har råd med.
 

Gina tricot startade sin första butik hösten 1997. Konceptet har blivit väl mottaget på marknaden och är nu en snabbt växande modekedja. Det finns nu 57 butiker över landet. Gina tricot har specialiserat sig på det som tjejer köper mest - toppar i trikå och stickat. De kombinerar det med ett koordinerat sortiment av byxor, kavajer, kjolar och klänningar. Till priser som gör att du har råd att handla ofta.

Kolla gärna in deras facebooksida där de uppdaterar flitigt.
 

TRÄNING
1. Topp 199:-
2. Jacka 349:-
3. Topp 199:-
4. Topp 99:-
5. Sport BH 149:-
6. Shorts 99:-
7. Topp 129:-
 

CASUAL
1. Topp 149:-
2. Skjorta 199:-
3. Tröja 149:-
4. Väska 299:-
5. Bälte 99:-
 

PARTY
1. Topp 249:-
2. Topp 199:-
3. Topp 249:-
4. Örhänge slutsåld online
5. Väska 79:-
6. Handske 149:-
 

VARDAGSFAVORITER
1. Bälte 99:-
2. Topp 149:-
3. Skjorta 299:-
4. Shorts 299:-
5. Väska 299:-
6. Jeans 199:
 

HÖSTTRENDER

Kategori: Vardagsliv

Några av de trender som dominerar är vinrött, smala byxor och kjolar och glittriga utsmyckningar. Vinrött är en viktig färg i höst. Vi ser även starka färger, roliga tryck och sedan det nedtonade svarta, gärna med någon detalj som glitter.

5 hösttrender
Vinrött
Utsmyckat
Snäv kjol
Äggformade ytterplagg
Utmärkande krage
 
Trendspaning: Guld, paljetter och läder
Säsongens metallicfärg är guld, både på detaljer, i tryck och på hela plagg. Guld är snyggt matchat med neonfärgade detaljer.
  • Nytt i höst är glitter och blänkande stenar. Vi kommer att se många plagg med paljetter och pärlor, metalltyger och kopparfärgade smycken.
  • Nyckelplagget läderjackan regerar.
 
 
 
 Årets höstmode är fullt av möjligheter att uttrycka sin personliga stil.
 
Färgen som sticker ut mest i kedjornas kommande kollektioner är vinrött, något som syntes på höstvisningarna hos andra svenska modevarumärken som Acne, Tiger of Sweden och Stylein.

När det gäller ytterplagg är det äggformade kappor och jackor med sluttande axlar som syns mest. Nedtill är det smala byxor och snäva kjolar som dominerar. Det finns både den äggformade silhuetten och en smalare silhuett med smala byxor och pennkjol, gärna då med något mer volym upptill.

Vad gäller detaljer så stannar de olikfärgade kragarna och peplumvolangen kvar från vårens mode.
Peplumsilhuetten hänger kvar även i höst.
 
När det gäller nyckelplagg så har vi den stickade klänningen, de mönstrade byxorna och den smala pennkjolen.
Nytt för i höst är att både plagg och accessoarer pryds av glitter och blänkande stenar.
 
De minimalistiska plaggen ligger helt i tiden och kontrasterar snyggt mot de maximalistiska texturerna, formerna och detaljerna.
 

Room to grow: Tjocka och mysiga oversize tröjor såklart men också ytterjackor!
Alltifrån större skinnjackor till kappor i oversize.
TIPS: höst mode av detta tema hittar man tillexempel i Bikbok, Cubus och Nelly.


Suit up:
Väldigt klassiskt och elegant. Mycket kavajer, gärna matchande färg på jeansen/byxorna.
Längre klänningar kommer också vara inne. Alltifrån klassiskt svarta till vinröda.
TIPS: Eleganta klänningar och mycket kavajer hittar man på H&M.


Military minded:
Militärjackor i alla möjliga färger.
Själv älskar jag modellen och oftast har jackorna guld/silverknappar som piffar upp det hela.
Mycket enkla att matcha med dessutom!
TIPS: Zara har väldigt många snygga jackor i denna modell.

HÖSTMODE från KAPPAHL

Kategori: Vardagsliv

 
 
Bilder från KappAhls kollektion Vintage Stories - Höst 2012 (Klicka på bilden så kommer du till KappAhls sida.
Temat för höstens Vintage Stories är ”Vintage Loveletters”. KappAhls designers har plockat upp den svartvita grafiken i kärleksbrev från svunna tider och inspirerats till att skapa en modernt bohemisk kollektion där spets, chiffong och broderier skapar harmoni tillsammans med moderna detaljer.

Kollektionen består av ett tiotal plagg för dam med tillhörande accessoarer som alla andas stämningsfull vintage med en tvist. Vida klänningar och blusar med spännande detaljer som tryckt spets eller vackert detaljerade broderier skänker en fräschör åt kollektionen. Materialen är tunnare bomull och svepande chiffong. Färgskalan går i svart och vitt i flera toner som tillsammans gör en romantiskt grafisk look.

Vi har inspirerats av de plagg som är favoriter i garderoben, som man ärvt eller köpt vintage med en modern känsla och därför fungerar vid alla tillfällen.

Nytt för denna säsong är set med underkläder som kompletterar kollektionen.

Det viktigaste plagget i höstens Vintage Stories är klänningen som passar perfekt till säsongens fester. Denna får gärna bäras tillsammans med kollektionens långa halsband för en avslappnad stil.

http://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/sv
                     


http://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/sv

1. Tunika/klänning 199:-
2. Klänning 599:-
3. Tunika 599:-
4. Blus 299:-
5. Korsett 199:-
6. Blus 399:-
7. Blus 399:-
8. Spetstopp 499:-

Bilder från KappAhls kollektion Sentimental Journey 2012
Med specialkollektionen Sentimental Journey vill KappAhl hylla sin grundare, sitt ursprung och sin historia och har därför tagit fram ett antal kappor med inspiration från 50-, 60-, 70- och 80-talet. Med utgångspunkt från kappor, modebilder och modeteckningar från den tiden och från många besök i second hand-butiker har KappAhls designers utvecklat ett antal plagg med tydlig inspiration från de olika epokernas mode.

För de fyra decennier man valt att tolka har man också tittat på vad varje periods stilikoner bar för typ av plagg. För 50-talet fann man inspiration från bland annat Grace Kelly och Marilyn Monroe, för 60-talet Twiggy och Jackie Onassis, för 70-talet Ali McGraw, Anni-Frid Lyngstad och Britt Ekland samt slutligen för 80-talet Grace Jones och Linda Evans från TV-serien Dynasty.

http://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/sv

Kappa 1- 4, 999 kronor

Höstmode dam, 10 favoriter från Kapp Ahl
I höst är minimalism, denim och romantik några av inspirationskällorna på KappAhls damavdelning. Höstens viktigaste plagg är stickat och återfinns i alla höstens kollektioner.

Temat Drama är först ut bland höstens damkollektioner. Basfärgen i temat är klassiskt svart och stilen är rockig. Siluetten är smal och flera av kollektionens byxor har detaljer som zippar och sömmar. Detta matchas med draperade överdelar, print och spets. En smokingkavaj eller bikerjacka kompletterar looken.

Nyckelooker:
  • Smala byxor, gärna coatade eller med zipdetaljer matchas med en jerseytop med print i avvikande färg samt en bikerjacka.
  • 5-ficks denim matchas med rutig skjorta och jersey med spetsdetaljer
  • Chiffongklänning tillsammans med en grovstickad tröja och asymmetriska blusar. Accessoarer, gärna med pälsdetaljer.
  • Svart cigarettbyxa med prickig eller randig top. A-linjeklänning. Klassiska accessoarer som smala skärp och minimalistiska smycken.
Monomind hämtar inspiration från 60 talet. Siluetten är feminint androgyn med cleant och minimalistiskt som ledord. Färgskalan går i klassiska höstfärger som klar- och mörkblå, orangeröd och grönt med svart, vitt och grått som bas. Ränder, prickar och hundtandmönster i förstärker retrokänslan med modern touch.
I kollektionen Vagabond möts grunge och glamour. Resultatet är en härligt romantisk stil där kontraster står i centrum. Skira material som spets och chiffong matchas med coatad denim och grovstickat, gärna lager på lager för den rätta bohemiska känslan. Småblommigt- och paisleyprint blandas i blockmönster på flera plagg i kollektionen. Dip-dye finns också på flera stickade plagg. Färgen som gäller är vin, från pastell till mörkare och blandas med grått och vitt. I färgskalan finns även petrol i flera toner representerad och aprikos som accentfärg kompletterar.

http://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/sv




http://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/sv


1. Kappa, polyster 599:-
2. Ponco 399:-
3. Tröja 349:-
4 Klänning 349:-
5. Tröja 399:-
6. Cardigan 499:-
7. Topp 299:-
8. Klänning 399:-
9. Tunika 399:-
10. Tunika/Klänning 349:-
 
1. Rutig tunikaklänning i bomullsvoile 349:-
2. Kabelstickad tröja 249:-
3. Väska, svart 179:-
4. Örhänge 79,50

HALENS HÖSTTRENDER

Kategori: Vardagsliv

Onsdagen bjuder på höstmode från Halens. De har delat in sin höstkollektion i 5 trendriktningar.
 

Idag får ni inte så mycket text, mer bilder = Som man säger: Bilderna talar för sig själva, eller 1 bild säger mer än 1000 ord.

Just nu hos Halens är tunika, jeans, klänning & treggings populära. Reagerade ni liksom jag på treggings? Vad är det? Jo treggings = En korsning mellan byxor och leggings, TRousers o lEGGINGS, Byxtights, mer byxa än vanliga leggings.



Kabelstickad poncho med fransar 249:-
Strukturstickad randig tröja 299:-
Lång, stickad cardigan med volanger 399:-

HÖSTMODE

Kategori: Vardagsliv


Denna vecka tänkte jag skriva om höstmodet 2012. Så kolla in här varje dag om du vill veta vilka färger som är inne? Och vilka plagg som kommer att bli riktigt populära i höst.

Färger: I år består höstmodet av mycket varma färger som vinrött, skogsgrönt, marinblått, roströd, plommon och guldiga toner. Även favoriterna ljusa pasteller, svart och grått kommer att synas mycket. Alltså jordnära neutrala basfärger kryddat med starka kulörer…


Populära plagg: Alla sorters skinnplagg, vida tröjor, plagg med varma färger. Sjalar och tubhalsdukar kommer att vara riktigt inne i höst.

Skor: Boots i alla varianter! Skor i svart och brunt.

12 mörkröda trendkap
Olika nyanser av mörkrött, som oxblodsrött och vinrött, är en stor trend hösten.

Trendrapport: Två nyanser av rött, oxblodsrött och vinrött, är säsongens trendigaste nyanser hösten 2012. Nyfiken på dessa färger och hur du bäst bär upp dem?

Hösten 2012 är det olika nyanser av rött som gäller. Men inte den klassiska klarröda nyansen. Nej, istället är det mörkare toner av rött, som oxblodsrött och vinrött, som dominerar trendbilden. Dessa röda nyanser syns hos ett stort antal designers och modehus, bland annat Miu Miu, Gucci, Haakan, YSL, Versus och Tommy Hilfiger.

Mest frekvent ser vi oxblodsrött och vinrött på kappor och byxor, men nyanserna förekommer även på klänningar. Denna trend går även in i en annan het hösttrend, nämligen skinnmodet. Skinn syns överallt i modevärlden. Svart, dramatiskt skinn och – så klart – oxblodsrött och vinrött skinn.

TRENDTIPS!
  • Skippa den svarta uniformen i höst och vinter och övergå till dessa mörkare toner av rött. Inte ett jättestort kliv för alla oss som älskar svart, men ändå en härlig och välkommen färgförändring.
  • Inspireras av Miu Miu och ta dig an en av höstens trendigaste outfit: kostymen. Matcha kavaj och byxa ton i ton.
1. Väska från Mango/Shop.mango.com, 199 kr.
2. Kofta från H&M/Hm.com, 299 kr.
3. Halsdukssnodd från Topshop/Topshop.com, 200 kr.
4. Topp med skört från Topshop/Topshop.com, 220 kr.
5. Armband från Chloé/Net-a-porter.com, 5 090 kr.
6. Skor från Topshop/Topshop.com, 940 kr.
7. Kjol från H&M, 399 kr.
8. Väska från Mango/Shop.mango.com, 299 kr.
9. Kofta från H&M/Hm.com, 299 kr.
10. Skor från Åhléns, 599 kr.
11. Jacka från H&M, 199 kr.
12. Handskar från H&M/Hm.com, 199 kr.

9 trendiga köp i höstens more is more-trend
Stenar, strass och applikationer av alla de slag fullkomligt svämmar över hösten 2012. Och ingenting kan bli för mycket. Pråliga dekorationer och överdådig lyx lägger sig som ett förgyllt täcke över modesäsongen, och jantelagen är som försvunnen. More is more har aldrig varit mer okej, heller aldrig trendigare.

Det finns ingen hejd på var dessa applikationer syns. Från lyxiga halsband, armband och örhängen, till stenbeklädda klänningar och höstkappor vars knappar har formen av diamanter. Det ska gnistra och glimma överallt.

TRENDTIPS!
  • Smycken, smycken och åter smycken. Överdådiga smycken (gärna allt på samma gång) sätter denna lyxstil på ett enkelt sätt och går dessutom att variera på ett enkelt sätt. Inspireras av franska modehuset Lanvin.
  • Våga lyxigt på ytterkläderna. När hösten och vintern drar in över Sverige tenderar vi svenskar att gå in i ett monokromt mörker av svarta kappor. Pimpa din höstkappa med allehanda applikationer för att öka trendfaktorn. Inspireras av Prada. Alternativt: Bär halsband utanpå kappan.

1 Topp från H&M, 999kr
2 Halsband från Zara/Zara.com, 399 kr
3 Skjorta från Topshop/Topshop.com, 500 kr
4 Topp från Oasis/Oasis.andotherbrands.com, 499 kr
5 Kjol från H&M/Hm.com, 1 299 kr
6 Topp från French Connection/Frenchconnection.com, 1 777 kr
7 Halsband från Zara/Zara.com, 399 kr
8 Kofta från H&M/Hm.com, 299 kr
9 Halsband från Asos/Asos.com, 263 kr

9 trendiga skört-köp
Hösten 2012 är det fokus på höfterna som gäller. Vårens skört-trend fortsätter nämligen även denna säsong.
Allt fokus mot höfterna! Förra säsongens trenddetalj – skörten – tar ett mer vågat kliv in i modet denna säsong. Från volanger, till mer spännande, arkitektoniska former. Denna härliga höftförstorare har flyttat från vårens och sommarens skörtprydda blusar och klänningar till höstens trendigaste jacka – skörtjackan.

TRENDTIPS!
  • Satsa på en figursydd höstjacka med skört. Matcha med pennkjol, vippkjol eller ett par av höstens modebyxor: de ankelkorta byxorna som vi ser hos Peter Som.
  • Göra sig av med alla skörtade klänningar och blusar? Absolut inte. Skörtade klänningar och blusar är fortfarande trendigt. Dessutom: Skörttrenden fortsätter till våren 2013.

1 Jacka från H&M/Hm.com, 499 kr
2 Topp från Elizabeth and James/Net-a-porter.com, 3 500 kr
3 Jacka från Topshop/Topshop.com, 470 kr
4 Jacka från Dorothy Perkins/Dorothyperkins.com, 470 kr
5 Topp från Topshop/Topshop.com, 250 kr
6 Jacka från H&M/Hm.com, 1 999 kr
7 Kavaj från H&M/Hm.com, 399 kr
8 Jacka från Burberry Prorsum/Net-a-porter.com, 13 500 kr
9 Topp från H&M/Hm.com 299 kr

9 trendiga skinnköp
Lackat, svart och mörkrött. Skinn och skinnimitation är en stor trend hösten 2012. Kappor, byxor, kjolar – allt ska vara i skinn i höst. Syndigt svart, glossigt – eller det så heta, oxblodsröda skinnet – slimmar sig från topp till tå.

Höstens skinntrend är tätt sammankopplad med den boxiga, fyrkantiga silhuetten. Boxig skinnjacka, matchade med rymliga, hellånga byxor. Inspireras av Sportmax och hypade märket Proenza Schouler. Även byxor som har formen av klassiska jodphurbyxor har sin givna plats i trendhösten 2012. Dessa syna bland annat hos Ermanno Scervino och Givenchy. Hos Givenchy matchas dessa ridinspirerade byxor med ridstövlar som har formen av hovar.

På kjolfronten är skinntrenden också närvarande, där det framför allt är vippiga varianter som vi ser. Ta en inspirationstitt på Loewe och Hermès.

Inte att förglömma – skinntoppar och klänningar i skinn med stora, utstående ärmar. Rymligt är ledordet. Nytt för hösten 2012 är att skinnet gärna lackas, något vi ser hos bland annat Oliveira och Marni, och att många designers går över till att använda skinnimitationer istället för äkta skinn. Hurra för det!

TRENDTIPS!
  • Skinnkjolen är tillbaka. Höstens trendigaste kjol är gjord i skinn – fast helst i skinnimitation. Låt den vippa och ta plats. Matcha med blanka ridstövlar. Inspireras av Givenchy.
  • Färg! Våga dig utanför den svarta zonen och anamma andra trendiga skinnfärger som oxblodsrött och vinrött.
1 Jacka från H&M, 1 999 kr.
2 Keps från H&M, 399 kr.
3 Kjol från Burberry London/Net-a-porter.com, 8 400 kr.
4 Byxor från Phillip Lim/Net-a-porter.com, 7 750 kr.
5 Väska från Oasis/Oasis.com, 849 kr.
6 Klänning från COS/Cosstores.se, 3 500 kr.
7 Stövlar från Burberry/Net-a-porter.com, 5 400 kr.
8 Kjol i skinnimmitation från Tophop/Topshop.com, 400 kr.
9 Handskar från H&M/Hm.com, 199 kr.

9 pudriga pastellköp
Sommarens pastelltrend följer med in i höstens mode. Vårens mintgröna pastellton byts dock mot mer dova nyanser, gärna i rosa, lila och beige.

Höstens traditionsenligt mörkare färgpalett har bytts ut till en optimistisk pastellbomb denna säsong. Glatt och lekfullt, men samtidigt läckert graciöst. Några av de modehus som går i bräschen för höstens och vinterns pastelltrend är Cacharel, Chloè och Christian Dior. Men främst i ledet står ändå uppmärksammade Jil Sander, som blandar ljuva pasteller med svart latex. Kontrasterna finns i trendbilden, men också den homogena falangen där olika pasteller kan vara genomgående i en hel look, som hos Chloè.

Trendigast i höst är den pastellfärgade, hellånga bilrocken som vi ser hos bland annat MaxMara och Jil Sander. Svepande och vackra, och inte alls så som vi är vana att se höstens och vinterns kappor ... vilket helt klart är en frisk fläkt.

TRENDTIPS!
  • Vårens och sommarens mintgröna trend forceras ut till förmån för pudrigare nyanser av beige, rosa och lila. Dova nyanser är höstens melodi.
  • Hoppade du på vårens skört-trend, och inhandlade ett en pastellblus eller jacka med skört? Grattis, du är helt rätt ute! Förutom pasteller, följer även skörten med in i höstens mode. Inspireras av Christian Dior.
  • Vi här uppe i Skandinavien tenderar att gå till en monogron färgskala när hösten knackar på dörren. Den svarta kappan är lika vanlig i garderoben som sillburken på midsommarafton. Tänk om och pröva något nytt – pastell! Satsa på en höstkappa i vacker pastell.
1 Rosa byxor från Mango/Mango.com, 349 kr.
2 Lila topp från COS/Cosstores.com, 590 kr.
3 Rosa klänning från H&M/Hm.com, 299 kr.
4 Rosa stickad tröja från Weekday/Weekday.com, 250 kr.
5 Örhängen med clips från Kenneth Jay Lane/Net-a-porter.com, 1 500 kr.
6 Lila byxor från A.L.C/Net-a-porter.com, 1 950 kr.
7 Nagellack från OPI/Nelly.com, 149 kr.
8 Rosa skjorta från Weekday/Weekday.com, 200 kr.
9 Rosa skor från H&M/Hm.com, 699 kr.

JAG ÄR ETT SÅPAFREAK

Kategori: Vardagsliv

En stor del av svenska folket befinner sig i en dokusåpa-neuros (mig inkluderad), men tro det eller ej, flera av oss som tittar är faktiskt sociala och även utomordentligt intelligenta.
 


Men vad är det som får oss att titta på Big Brother, Bonde söker fru, Ensam mamma söker etc. I Robinson ser vi uthungrade människor på en öde ö, kramandes en träpinne som de vunnit i en relativt barnslig tävling. Varje vecka i ö-rådet sparkades den ut som inte hade lyckats få inträde till den heliga pakten.

Vad är det som engagerar oss i dessa såpor? Kanske vi upptäcker konflikter som hör till genomsnittsmänniskans vardag. Såporna visar ju människors brist på att upprätthålla tillfredställande relationer, dålig omdömesförmåga, mental obalans, tillstånd som alla har drabbats av ibland. I såpans värld behöver vi inte lösa några konflikter. Vi kan passivt se på. Vi kanske lindrar smärtan i våra egna liv och gör oss fria från alla jordiska förpliktelser och ambitioner. Vad skulle det annars vara som får oss att titta på dessa obotliga tråkmånsar som vid varje yttrande förlorar allt mer av sin intelligens, det finns de som haft oturen att förlora den helt efter bara ett par avsnitt.
 

Men idag ligger jag iaf i tv-soffan framför tv´n och myser – Det é ju Robinson, Färjan, Ensam mamma söker och Dallas ikväll :)


Den 30 januari 1981 hade ”Dallas” premiär i svensk tv, en serie som från början var menad att produceras i endast 5 avsnitt men som skulle komma att bli ett 357 episoder och nästan 13 år långt fenomen, som för alltid skulle förändra vår syn på inte bara på vad en tv-serie kunde vara – utan kanske på världen och livet i stort.
Idag, 19 år sedan sista avsnittet, kommer hela (nästan) gänget på och kring South Fork-ranchen i Texas tillbaka i 10 nya delar.

Visst fanns Lödder, De fattiga och de rika, Familjen Macahan, Onedinlinjen, Arvingarna, Herrskap och tjänstefolk, Forsythesagan - men Dallas slog bredast och gjorde starkast intryck av alla. I Dallas fanns så mycket mer som vi kunde älska att hata eller hata att älska: Pengar, vulgaritet, nätverkande, sex, otrohet, falskhet, en drink före middagen…

Över huvud taget var det mycket som inte var något i jämförelse med Dallas. Men detta var alltså 1981. Vi får se hur det blir nu när South Fork-gänget åter travar in i våra tv-apparater – till den gamla välkända signaturmelodin, minus hopplabasen – är Bobby fortsatt ädel och J R fortsatt ond, allt annat vore förstås otänkbart. Folk ändrar sig inte. Givetvis har deras nu vuxna söner, Christopher och John Ross, ärvt sina fäders främsta företräden, självklart spelar deras flickvänner andrafiolen och fortlever i halv förtvivlan. Pam (och förstås Miss Ellie) är borta, men Sue Ellen är kvar, de flesta är kvar, till och med Lucy och Ray är kvar, och därmed hela tjocka släkten Ewing där man antingen driver på eller värjer sig för slemma intriger. Kvar är också på sina håll avsevärda problem att leverera en klyscha på ett trovärdigt sätt: ”Blod må vara tjockare än vatten. Men olja är tjockare än båda. Hehe.”

35ÅR SEN...

Kategori: Vardagsliv

Det är i dag 35 år sedan rocklegenden Elvis Presley dog. Elvis Presley dog den 16 augusti 1977 av en hjärtattack efter att kämpat mot sitt drogmissbruk av receptbelagda tabletter. Hans snabba bortgång vid 42 års ålder chockade fans runt hela världen och väckte stor uppmärksamhet i medierna.
 

För första gången sedan 1980 visade sig fru Priscilla och dotter Lisa Marie Presley på en årlig fanträff för att hedra Elvis vid hans herrgård Graceland i Memphis. - Att se tusentals fans tända ljus för att hylla Elvis var otroligt, sa Priscilla till fansen.

Vakan är höjdpunken under "Elvis-veckan" där fans firar sångarens liv och karriär. Enligt arrangörerna väntades 75 000 besökare delta i vakan.

Gråtande fans lade blommor och tände ljus vid Elvis gravsten, de till och med avbildade honom genom att måla bilder på gatan.

Lyssna gratis på Elvis Presley
 

 
 
 
 
 

BESÖK AV PÄRLAN

Kategori: Vardagsliv

Ja i måndags kom Pärlan hit till storstan. Vi har haft ett par välfyllda dagar mé både nöje, shopping och socialt umgänge. Måndagen tog vi det lugnt, tog en promenad runt Lötsjön och sen satt vi hemma och babbla o bubbla. Jo Pärlan bjöd på bubbel, för hon é ju nygift. Hon gifte sig hemligt den 2 augusti. SÅÅÅ GLAD för hennes skull, men lite förtretad för att jag inte fick vara med…
 

I tisdags vandrade vi runt 7 timmar på Skansen. Vi hann med att kika på djuren och dricka en latte, innan det var dags för Allsång, och kika på Mums-Måns (det é Ida som döpt honom till det.)


Onsdagen tillbringade vi i city med shopping i 5 timmar i regnet. Vi var helt slut när vi kom hem. Fötterna värkte till 1000. Vi var och hälsade på hos La Reina – alltid lika trevligt att komma till hennes butik. Hon har flyttat hit butiken från Skövde, så hon é en kär gammal vän från min tid i Skövde.
 

Torsdagen var vi hemma hela dan. Tog en sväng i Hallonbergens centrum bara. Sen städade Pärlan lite här och jag bakade bananrulltårta för D skulle komma på fika på kvällen.


Idag följde jag mé henne till stationen i Sumpan och vinkade av henne vid tåget. Nu ska jag plocka undan xtrasängen och fixa till sovrummet igen.