Kaylas

Rekryteringsmöte på AF

Kategori: Vardagsliv


Idag var jag kallad till AF på rekryteringsträff för vårdpersonal… Sicken skit, totalt värdelöst – men så typiskt AF. Det var 5 företag där!! Man kan ju tycka att det borde vara lite fler företag där, 5 st är ju ingenting. Ja ja – hur som helst företagen var; Mica omsorg, VH assistans, Attendo care, Solna stad och Mångkulturell omsorg. Av dessa 5 var det 2 som var intresserade av mina ansökningshandlingar (cv mm.) de andra nöjde sig med en intresseanmälan.

Ja jag fick iaf lite motion = nyttigt för både kroppen och ”pumpen” och sen kom jag ju ut i det friska vackra vädret. Helt fantastiskt ute idag, ca -10° solsken, molnfritt, och hög klar luft. Jag promenerade både dit och hem så jag har traskat ½ mil idag. Så nyttig till tusen känner jag mig.


Snart ska jag fixa lite middag, idag blir det pastakyckling – supersmarrigt - Receptet får ni här:


Kycklingfiléer eller 1 hel grillad kyckling
1 stor gul lök
3 st paprikor
1 purjolök
20 st champinjoner
4 st vitlöksklyftor
hönsbuljong
1 dl vatten
cayennepeppar
italiensk salladskrydda
5 dl grädde
1 burk sweet & sour-sås
crème fraiche efter tycke och smak
(salt & peppar)
Valfri pasta

 


Börja med att skära och hacka alla grönsaker. Dela kycklingen. Och koka pastan. Stek grönsaker och kyckling var för sig. Blanda sen allt i en stor gryta. Tillsätt kryddorna, vattnet, hönsbuljong, grädden och sweet-sour såsen. Låt puttra 5-10 min. Tillsätt crème fraiche den sista minuten av koktiden.  Häll i pastan och blanda allt.

 

Sen ikväll blir det tv-soffan och mys under fleecefilten. Ska kolla på Borgen & Big Brother. Sen blir det väl datorn och facebook – as usual ;)

 

 


  • Väduren
    Du kan ha en känsla av att bli hållen utanför i en bestämd sak. Försök att ta reda på, om det är sant, eller om du ser i syner. 
  • Oxen
    Dagen kan präglas av trötthet från veckan, som gått, och tankar på den, som snart börjar. Ta dig också tid att vila. 
  • Tvillingarna
    Du kan visst lugnt ta på det stora leendet, för det verkar bli en skön dag, där du kommer uppleva glädje och bekräftelse. 
  • Kräftan
    Självcensur: Du kan vara den kritiska personen i kretsen i dag, såvida du inte tänker dig för och tar dig samman - så gör det!
  • Lejonet
    I dag kan du en bra bit på vägen tillåta dig att reagera med dina magkänslor, för de kommer säkert att vara rättvisande. 
  • Jungfrun
    I relation till ditt arbete kan du uppleva att hamna i en underlig situation, där en kollega blir avundsjuk pga dina uppgifter. 
  • Vågen
    Du kan vara otillfreds med din situation, men känner dig handlingsförlamad. Kanske är du inte mentalt beredd på att ta steget? 
  • Skorpionen
    Man blir aldrig för gammal för att kunna ta emot ett gott råd hemifrån. Lyssna - och använd det, om du kan. Vilket du säkert kan!
  • Skytten
    Du känner kanske, att du har kört fast i ditt jobb, men du behöver inte nödvändigtvis söka ett nytt för att få nya utmaningar. 
  • Stenbocken
    Det nyttar inte, att du lägger krafter på att ångra dig för saker, som du HAR gjort. Du skall istället lära dig av dina misstag. 
  • Vattumannen
    I dag känner du dig säkert berikad av ett stort mentalt överskott, som inte bara du, utan också din omgivning kommer njuta av. 
  • Fiskarna
    Du kan uppleva, att en kollega är nästan överhjälpsam i en viss situation, vilket gör, att du är osäker på motivet.

 

Lördagsgodis = ryggvärk & melodifestival

Kategori: Vardagsliv

Ja usch ja, jag har haft ont i ryggen över 1 vecka nu, precis mellanryggslut och rumpa sitter värken... Fick tips på övning (träning) att göra och det hjälper lite iaf. Men man blir ju så trött när man går omkring med värk i kroppen.

Annars har veckan varit lugn, eler rättare sagt slö. Här händer inte så mycket. Var och storhandlade i torsdags, så nu finns här mat för 3 veckor framåt. Skafferi,kyl & frys é proppfulla. Skönt att ha mat hemma, och bara behöva fylla på mé lite mjölk o andra färskvaror.

Hittade oxå en underbar bok om kristaller. "The crystal bible" eller som den heter på svenska "Boken om kristaller" - Helt underbar (enligt mitt tycke) eftersom jag "jobbar" med kristallhealing. Mycket fakta, tips, lättläst,  skrivet förståligt, och många bilder gör boken användbar till fullo.


Kyligt har vi oxå i Stockholm idag, men underbart väder mé solsken, hög klar luft och ingen blåst. Om ryggen tillåter så ska jag nog ta mig en liten promenad i em. Det é ju faktiskt bara nyttigt att röra på sig lite.

Ikväll blir det tv, man kan ju inte missa melodifestival. Även om det inte alls på långa vägar är som det var förr. Men det hör liksom till att kolla på den iaf. Så det får bli en stund under fleecefilten, med lite godis o nötter.

LÖRDAGENS HOROSKOP 19 FEBRUARI 2011

Trist... Onsdag

Kategori: Vardagsliv

Ju mer jag lär känna män, desto mer älskar jag mina katter...


Hjärtmånaden Februari

Kategori: Vardagsliv

Sitter här mitt i natten o knåpar på dagens inlägg. Det har ju inte blivit så mycket bloggande på ett tag. Det beror på att jag är nere i mitt älskade Skövde. Har varit här 2 veckor snart, men på måndag går tåget mot Stockholm igen …

Idag ska jag bli fin i håret – ska åka till ”min egen” frisör, klippning & slingning é det som ska göras. Jag betalar besöket med att ge henne kristallhealing. Tjänster och gentjänster - Ett bra sätt att spara pengar J ”Frissan” é min egen lilla bomullstuss, och jag brukar få håret fixat när jag é här nere. Foto kanske kommer senare…

Februari är inte bara Alla hjärtans dags månad, det är också Alla barnhjärtans månad. Varje år föds 1 000 barn med hjärtfel i Sverige. Många av dessa barn har forskningen att tacka för att de lever idag. I år går pengarna från Alla barnhjärtans månad till livsviktiga forskningsprojekt kring barns hjärtsjukdomar. Hjälp hjärtebarnen genom att stödja forskningen! http://www.hjart-lungfonden.se/Kampanjer/Alla-barnhjartans-manad/

 

Astrolog Felicia Stålkrantz-Baurén har spått februari månad. Se hur den blir för dig och dina vänner i månadsastrot. Och läs om månadens tecken: Vattumannen. Min Pärla tillhör detta tecken, hon fyller den 18:e.

 

Månadens stjärntecken: Vattumannen – en charmig tänkare.
Vattumannen är ett charmigt, svårgripligt och trevligt tecken. Hon omger sig ofta med vänner och det kan vara svårt för hennes partner att få den centrala plats som han vill ha i hennes liv. Vattumannen är en tänkare som månar om sitt privatliv. Hennes härskarplanet Uranus bidrar till en viss excentricitet och oberäknelighet i tecknet. I ett förhållande kan Vattumannen ha svårt att visa känslor, hon kan till och med upplevas som sval och avståndstagande av vissa. När det gäller arbete så trivs Vattumannen bäst om hon får jobba med att uttrycka sig konstnärligt eller inom vetenskaplig forskning.
Månadens råd: Satsa på dig själv den här månaden.

  • Väduren
    Det blir en rätt intensiv månad där du får ta del av både roliga och mindre uppmuntrande nyheter. Mars är på väg in i en gynnsam position och det ger dig lite extra daghjälp den här månaden. På jobbet sker det stora förändringar och du är inte säker på om du uppskattar dem. Dina chefer har inte tid att lyssna på dina synpunkter och många gånger känner du dig överkörd. Ska du vara kvar på den här arbetsplatsen är det bra om du säger ifrån ordentligt. Det räcker inte med att antyda att du är missnöjd, du måste säga det på ett sätt som gör att ingen kan missuppfatta din åsikt.
  • Oxen
    Både december och januari har varit ansträngande så du måste vara extra rädd om din hälsa den här månaden, eftersom fel kost och för lite sömn har gjort dig sliten. Tänk på att sätta av tid där du ägnar dig åt dig själv. Just nu, när alla sliter och drar i dig för att få din uppmärksamhet, är det extra viktigt att ta en paus ibland. Har du ett förhållande är det ovanligt harmoniskt den här perioden. Venus position skapar förtroende och starka känslor mellan dig och din partner. Som singel vill du gärna träffa någon, men du har inte ork att aktivt engagera dig i saken.
  • Tvillingarna
    Under februari introduceras en ny person i din vänkrets. Det här kan bli början på en långvarig relation om du bara tillåter dig att erkänna dina känslor för honom/henne. Har du ett förhållande kan det finnas risk för komplikationer. Du är attraherad av någon annan än din partner och frågan är om de känslorna kommer att segra över dem du har för din partner. Du har många svåra frågor att fundera över. Svaren kommer inte över en natt, du måste ta dig tid och fundera igenom dina beslut noga så att du inte ångrar dig.
  • Kräftan
    Det blir en lugn månad då du har möjlighet att komma in i jobbet efter all ledighet. Du är psykiskt och fysiskt utmattad efter ett högt arbetstempo och ett intensivt socialt umgänge. Du uppskattar vardagen som kontrast till alla fester och för dig framstår falukorv och snabbmakaroner som rena gourmetmåltiden efter all fet julmat. Du kan verkligen njuta av de små guldkornen i tillvaron just nu och dina vänner är avundsjuka på din positiva inställning till det mesta och din förmåga att ta vara på ögonblicket. I slutet av månaden tar en vän från det förflutna kontakt med dig igen.
  • Lejonet
    Under februari händer det något på ditt arbete. Det verkar som om en kollega slutar eller blir förflyttad vilket öppnar upp en del möjligheter för dig. Det gäller att du är både skärpt, hungrig och framåt om du ska kunna uppfylla dina drömmar. Under mitten av perioden får du en räkning som är större än förväntat. Det kan skapa problem i ekonomin så undvik alla utlägg som inte är ett måste den här månaden. Ditt horoskop varnar för intriger inom vänkretsen. Du kan bli föremål för skvaller om du inte ser upp. Det finns en bekant som är väldigt avundsjuk på dina framgångar.
  • Jungfrun
    Februari blir en månad då du sakta men säkert kommer in i vardagen igen. Efter en stressig december och seg januari känner du att du behöver fasta rutiner och en fungerande vardag för att trivas. Det är lite si och så med hälsan den här perioden. Planeterna varnar för sviktande fysik och det brukar innebära förkylningar eller andra lättare åkommor. Var extra rädd om dig själv under den här perioden. Slarva inte med sömn eller mat, du behöver både näring och vila om din kropp ska orka med vintern. En vän har lite udda nyheter som hon vill berätta.
  • Vågen
    Februari blir lugn och skön. På jobbet är tempot sävligt och du får äntligen tid att testa några av alla projekt som du planerat att starta upp det här året. Har du avlagt ett nyårslöfte så är det en bra månad att börja uppfylla dem. Du har både tid och motivation just nu. En kollega vill att ni ska samarbeta mer, men du är lite skeptisk till om hennes förslag är bra för er båda eller om det bara gagnar henne. Fundera igenom förslaget och undersök fördelarna. Har du en relation får ni en nytändning i början av månaden.
  • Skorpionen
    Det verkar vara en bergochdalbana i ditt liv under februari. Dina känslor är starka den här perioden, särskilt i början av månaden då fullmånen infaller. Risken är stor att du säger och gör saker som du sedan ångrar. Det är mycket passion i ditt tecken just nu, men väldigt lite förnuft. Du följer dina känslor och litar på att din intuition ska leda dig rätt. Vanligtvis brukar du kunna lita till ditt hjärta, men just nu grumlas din annars så pricksäkra intuition av Uranus placering. Det bästa råd du kan få den här perioden är att inte vara så impulsiv.
  • Skytten
    Har du möjlighet ska du försöka resa bort ett par dagar under februari. Din ekonomi är stabilare just nu och du är i stort behov av lite miljöombyte. Det har skett en del saker i ditt liv den senaste tiden som du inte har haft tid att ta in. Du behöver distans från vardagen för att kunna fundera igenom vad alla förändringar innebär för dig och hur du ska agera framöver. En äldre släkting vill träffa dig väldigt mycket just nu. Du lider av ständigt dåligt samvete för att du inte tar dig tid med den här personen eftersom han/hon är så ensam.
  • Stenbocken
    Februari blir något av en mellanmånad för din del. Din entusiasm och nytändning från januari slocknar och kvar är en småseg, vintertrött Stenbock som skulle vilja vara ledig. Det viktiga för dig just nu är egentligen inte att vara ledig en längre tid utan att du gör något roligt när du inte jobbar. Du måste hitta en hobby som du brinner för. En vän kan ha ett par bra förslag på vad som skulle kunna passa dig. I mitten av perioden dyker det upp en ny person i ditt liv. Den här människan väcker starka känslor hos dig, men du har svårt att avgöra om känslorna är positiva eller negativa.
  • Vattumannen
    Din entusiasm är fortfarande stark och det kan skapa vissa problem i ditt privatliv. Du förväntar dig att vänner/partner ska dela din energi, och du blir väldigt besviken när du inte kan väcka något engagemang hos dina närmaste. Du måste inse att vintern är en jobbig period för de allra flesta, så låt din omgivning vara i fred och lägg din energi på ett projekt som inte involverar andra. När det gäller ekonomin så har du goda möjligheter att kunna stärka den. Du har bra hand med investeringar, särskilt i mitten av månaden.
  • Fiskarna
    Februari blir en ganska sävlig månad så du slipper höja tempot på jobbet och det passar dig bra. Under början av perioden får du möjlighet att testa lite nya uppgifter på ditt arbete och det blir en intressant och tankeväckande erfarenhet. Under februari funderar du mycket på framtiden. Du känner dig lite missnöjd med din livssituation, men du har svårt att sätta fingret på vad det är som är fel. Missnöjet kommer med stor sannolikhet från Plutos position snarare än från ett allvarligt fel i ditt liv. Försök att ha lite tålamod så kommer den här influensen att gå över.

 

Kyndelsmässodagen = IMBOLC

Kategori: Vardagsliv

Imbolc firar att våren är på väg. Ordet "Imbolc" betyder "i mjölk", och det är för att gravida får börjar producera mjölk på den här tiden av året. Detta var tidigare ett säkert tecken på att våren var på väg. Även om dagarna blir längre är det fortfarande vinter. Det är tiden för att starta på nytt och för växt. Tänk på dina mål och drömmar för det här året. Hälsa den gravida Moder Gudinnan och tacka för att Hon snart kommer att föda våren.


Värmen och ljuset firas från den återvändande solen.

Örter - Snödroppe, lager, ljung, årets första blomma.
Rökelse - Rosmarin, kanel, blåregn, Frankincense, myrra
Färger - Vit, orange, röd.
Dekorationer - Lampor, kvastar, gula blommor.
Mat - Mjölkprodukter, curry, lök, gräslök, kryddat vin, frö, örtte.


Enkel Imbolc Ritual för Solitaire
Du behöver en docka gjord av korn och klädd till brud, en Priapusstav (trollstav med ett ekollon på toppen), ett tänt ljus i en kittel i syd och några grenar av evigt gröna växter vid siden av kitteln.


Förberedelse av brudsängen:
Klä korndockan i vitt tyg och ev. andra utsmyckningar. Placera den i en korg eller på ett täcke. Lägg Priapusstaven tvärs över dockan och placera två altarljus på var sin sida av korgen.

Säg: Bruden har kommit, bruden är välkommen. (tre gånger)
Ta din kvast och borsta cirkeln (medsols), ställ så tillbaka kvasten bakom altaret.
Gå ner på knä framför kitteln. Plocka upp grenarna och tänd eld på dem en och en. Blås så ut varje flamma och lägg grenarna i kitteln vid ljuset.

Säg: Nu förvisar jag vintern. Nu hälsar jag våren välkommen. Säg farväl till allt som är dött och hälsa varje levande varelse. Nu förvisar jag vintern. Nu hälsar jag våren välkommen.

Denna högtid – ljusfesten tidigt i februari - har firats i många kulturer världen över, och i det gamla Rom hette denna högtid "Lupercalia", där "Luperci" (dvs. den hedniska djurguden Pans präster) spelade en viktig roll.

 

Rening samt förberedelse för tillväxt och förnyelse är ofta dominerande tema vid Imbolc. Tips på utsmyckning av altare och hem för denna högtid: tall, gran etc. från jul och MASSOR av levande ljus runt ritualelden såväl som runtom i hemmet. Rökelse & örter som hör till denna högtid: basilika, benzoin, myrra, ljusa blommor kan man dekorera med förutom all vintergrönska. Basilika användes även traditionellt för att rena platser genom att man strör den runtom på golvet. En bra förberedande reningsceremoni för platsen där ritualen skall utspelas. Låt basilikan ligga kvar på golvet några timmar före ritualen, blandat med havssalt om man vill ha en ännu större reningseffekt. Dammsugs enkelt upp före ritualen.

 

Imbolg (Imbolc) är det gamla gaeliska namnet för denna högtid. Vi kallar den Ljusfesten på svenska (vi= vi som firar högtiderna tillsammans här) Vårt firande av de 8 sabbats är enkelt och inte särskilt ritualiserat eller långvarigt. Vi ser det mest som ett sätt att fira årets rytm och solens gång och spelet mellan ljus och mörker som utspelar sig under året. Detta är också visserligen kärnan i de 8 hedniska sabbats. Men eftersom vi arbetar för att återskapa och återupptäcka den lunära (från luna = måne), nattliga tradition som häxkonsten till sin essens är, så lägger vi mer betoning på månens gång och de nattliga mysterierna, som också, liksom de 8 sabbats, är en esoterisk spegel av Naturens gång men med en mildare, mörkare (notera att vi INTE använder ordet mörkt i moraliserande termer där mörkt är ont och ljust är gott!) mer inåtriktad esoterisk gestaltning.

Om Ljusfesten:

Imbolc är liksom de andra 3 stora keltiska högtiderna (Beltane, Lammas & Samhain) en eldfest men betoningen ligger mer på ljus än värme vid just denna högtid. Ljuset som tränger fram alltmer och driver vintern på flykten för denna gång. En hednisk sed är att samla allt grönt från Yule (jul, midvintersolståndet) såsom tall och gran och vad man nu har pyntat med under jultiden, och bränna detta i sabbatselden. Firar man inte utomhus kan man göra det i mindre variant inomhus mer symboliskt och bränna endast lite av julgrönskan. Man kan ta en liten kittel av gjutjärn för att kunna göra små "eldar" vid inomhusritualer. Jag brukar under jultiden dekorera hemmet med väldoftande vintergrönska som rosmarin, lagerblad och förstås tall, gran och en som jag plockar i skogen. Dessa doftar underbart att bränna i Ljusfestens eld!

Imbolc-ceremoni enligt Zorna
1. Tänd det Röda ljuset först och hälsa elementet Eld samtidigt genom att säga:
Var hälsad
Fader Eld,
Som är förknippad
Med Ljus och Värme,
Jag kallar Dig
Till mig

 

2. Tänd därefter det Vita ljuset och smörj in det orange ljuset med Rosmarinoljan, ställ det på altaret utan att tända det, och säg:

Detta är facklornas högtid
Då vår lykta och ljus
Brinner och strålar
För att välkomna
Skapelsens återfödelse.
Jag hyllar Dig Sol,
Så ock gör hela Skapelsen
Som ligger under
Sin mantel av sömn

 

3. Tänd det Orange ljuset med det Röda och säg:
All mark
Är insvept i Vinter,
Luften är kylig
Och frosten
Omhöljer Jorden.
Men i det fördolda
Återföds Skapelsen,
Så var hälsad Liv,
Och var välkommen

Se djupt in i ljusets låga och visualisera hur Ditt liv blommar ut med en förnyad energi.

 

4. Innan Du släcker ljuset säger du:
Jag tackar Dig
Fader Eld
För Din närvaro