Kaylas

VÅFFELDAGEN

Kategori: Vardagsliv


VÅFFELDAGEN
Jungfru Marie Bebådelsedag, Herrens bebådelse, firas den 25 mars, nio månader före jul, för att högtidlighålla att Maria genom ärkeängeln Gabriel fick veta att hon var havande med Jesus. Förr var det en helgdag och kallades för vårfrudagen, efter titeln vår fru, för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag. Så våffeldagen är alltså fortfarande den 25 mars, trots att den kyrkliga helgdagen flyttats till en söndag.

Så idag blir det våfflor till middag. Nu ska den läckra våfflan hyllas! Bjud in vännerna och frossa i våfflor av alla slag. När du ätit du trött på klassiska våfflor med sylt och grädde är det dags för matiga våfflor. Majsvåfflor, örtvåfflor, våfflor med fetaost eller kanske dinkelvåfflor. Runda av med en söt chokladvåffla, hallonvåffla eller kanske bananvåfflor. I en egen klass står alltid de belgiska våfflorna. Får jag föreslå hemgjord vaniljglass och varm chokladsås till? Recept hittar du här: våfflor.se

 

TRANAN BÄR LJUS I SÄNG
Kanske något att införa i helgen också, eftersom vi går över till sommartid på söndag. ☺ I vissa bygder förknippas Marie bebådelsedag med tranans ankomst och förr i tiden kunde man se många ungdomar springa trana, en lek som gick ut på att springa och slänga in brev, s.k. tranbrev, till varandra. Man sa även att tranan "bär ljus i säng". Det betydde att man inte längre behövde tända ljuset inomhus efter arbetsdagens slut utan dagsljuset räckte som ljuskälla. I Skåne sa man i stället att tranafton var "den tredje torsdagen i Tor", dvs i mars.

Tredje torsdagen i Tor
träder tranan på Skånes jor,
Merafton, pigor och drängar
gån i dagsljus i era sängar

"Merafton" betydde att man från och med Vårfrudagen eller tredje torsdagen i mars fick ett extra mellanmål om dagen.



 

Ikväll blir det tv, måste ju kolla finalen i Let´s dance – hoppas Frank vinner!



HELGENS HOROSKOP  - fredag 25/3-söndag 27/3

  • Väduren 21/3-19/4
    Du ser fram emot en lugn och skön helg, men blir överraskad eftersom en familjemedlem eller din partner har bokat in en hel del att göra. Just nu har du en tendens att inte lyssna på vad dina medmänniskor säger och det gör att du missar viltig information. Under lördagen får du möjlighet att vara kreativ. Söndagen är en bra städ och vilodag. Då vill du vara ifred.
  • Oxen 20/4-20/5
    Som vanligt har du planer för helgen och de börjar redan på fredagen och avslutas på söndagen. Genom att alltid vara fullbokad ger du inte dig själv en chans att hämta andan. Även om du får en trevlig och stimulerande helg så är du nästan tröttare på söndagen än du var på fredagen. På lördagen ska du passa på att kolla upp lite tider och datum inför sommaren.
  • Tvillingarna 21/5-20/6
    Du vill gärna köpa dig något nytt så det är bra att passa på i helgen. Du har lite extra pengar så du kan gott unna dig utan dåligt samvete. Lördagen blir social, du umgås med din partner eller dina vänner. Under söndagen passar du på att ägna dig åt motion eller sport. Du känner att det är bra att röra på sig och efter en lång vinter så har du massor av spring i benen.
  • Kräftan 21/6-22/7
    Just nu har du lätt för att börja argumentera med din omgivning. Du känner dig emot det mesta och det gör att du reagerar starkare än du brukar så fort det uppstår en diskussion. Det här är en övergående påverkan, men den kan vara påfrestande när den är som starkast. Ska du träffa vänner eller gå ut så är fredagskvällen den bästa. Då är du inte riktigt lika stingslig. Under söndagen ska du passa på att vila.
  • Lejonet 23/7-22/8
    Det blir en lång och skön helg att se fram emot. Äntligen kan du vara lite ledig och det förtjänar du verkligen. Har du möjlighet ska du passa på att gå ut under lördagen. Dpå och du en social påverkan som gör dig både gladare och mer utåtriktad än vanligt. Lever du i ett förhållande kan det uppstå en viss osämja under söndagen. Det är något som ni båda har svårt att kompromissa om.
  • Jungfru 23/8-22/9
    Gör dig tillgänglig på arbetet under fredagen, då kan du få ett förslag som du verkligen inte vill missa. Annars blir det en lugn helg med få överraskningar. Du umgås med vänner eller familjen. Det troligaste är att du tar dig en riktig sovmorgon antingen på lördagen eller på söndagen. Glöm inte bort ett samtal som du lovat ringa eller ett möte som du bokat in. Ibland är du en smula tankspridd.
  • Vågen 23/9-22/10
    Just nu har du svårt att argumentera med en person som står dig nära. Du blir arg och då sluter du sig istället för att tala om vad det är du känner. Under fredagen och lördagen har du mycket eld i ditt horoskop. Det gör dig driven och bra på att strata projekt, tyvärr inte lika bra på att avsluta det du påbörjat. Söndagen blir lugnare. Du influeras av Månen som gör dig harmonisk.
  • Skorpionen 23/10-21-11
    Helgen bjuder på både positiv stress och avslappning. Du har mycket att göra under fredagen och stora delar av lördagen, men söndagen blir riktigt skön och slö. Det blir en balanserad helg som innehåller både aktivitet och vila. En vän behöver ditt råd i en mycket personlig fråga. Lyssna utan att skratta, annars kommer du att såra din vän. Oavsett hur komiskt det låter att det allvarligt för honom/henne.
  • Skytten 22/11-21/12
    Fredagen bjuder på en hel del roliga saker både på arbetet och hemma. Du är inne i en period då det mesta fungerar riktigt bra och du känner att du har koll på din vardag. Helgen blir överraskande lugn. Även om Mars träder in i en gynnsam position och skapar energi så har du svårt att hitta på saker att göra. Det slutar med att du inte gör någonting mer än vilar och umgås med vänner eller familj.
  • Stenbocken 22/12-19/1
    Under helgen ska du passa på att ta tag i några av alla måsten. Du har en förmåga att skjuta upp tråkiga göromål på framtiden och sedan slutar det med att du får avsätta en hel helg till saker som du tycket är dödstråkiga. Visa att du har karaktär och blanda det jobbiga med något som du tycker är stimulerande. Bästa dagen att umgås med vänner är söndagen. Du har du en positiv påverka på ditt familjehus.
  • Vattumannen 20/1-18/2
    Du funderar mycket över framtiden, även om det inte är så dramatiskt som det låter. Den här helgen passar bra att träffa vänner, planera semestrar och fundera på kommande aktiviteter. Se till att skriva ned allt som du bestämmer dig för att göra. Ditt minne är inte det bästa just nu och det blir lätt att du dubbelbokar aktiviteter i ren entusiasm. På lördagen och söndagen får du en chans att briljera med dina kunskaper.
  • Fiskarna 19/2-20/3
    Det blir en ganska intensiv helg utan den vila som du så gärna vill ha. Ditt problem är att du har svårt att säga nej om dina vänner eller din familj ber om din hjälp. Om du inte är uppbokad så känner du dig tvungen att hjälpa till. Ibland måste du få vara egoistisk och sätt dina egna behov i första rummet. Unna dig minst en kväll den här helgen då du gör något du verkligen vill göra.

 

OSTARA - Vårdagjämning

Kategori: Vardagsliv


 

 

 

 

Det är vårdagjämning, dvs. dagarna och nätterna är (nästan) lika långa på hela jorden. Tittar man i olika almanackor så ser man att vårdagjämningen inträffar den 21 mars kl 00:21 svensk normaltid eller vintertid.

 

 

 

 

Som den häxa jag är, så firar jag idag Ostara. - Ostara (även Eostara, Eastra, Ostera) är en anglosaxisk gudinna. Det sägs att varje år vid vårdagjämningen så förvandlar hon sig till en hare som kommer ner på jorden och ger alla barn korgar med godis, vackra ägg och nyutslagna blommor i. Hon kommer med vår, liv och förnyelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

DEKORERA ALTARET OCH HEMMET
Det är alltid lika roligt och förväntansfullt att dekorera hemmet och altaret inför sabbaten. Till Ostara dekorerar jag gärna med vackra vårblommor, snödroppar, krokus, påsklilja etc. Det kan också vara fint att göra blommor i silkespapper och hänga i långa girlander draperade över altaret, fönster, sängar och dörrar. Girlander symboliserar ju helighet, lycka och välgång.

Altarduken till Ostara är oftast ljusgrön men kan också vara i svala pasteller, ljus lavendel, ros och gult till exempel. På altaret ställer man blommor, korgar fyllda med handmålade ägg och ljus i pastellfärger. Äggen målas gärna också i pastell med t.ex. keltiska mönster och bårder eller så färgar man dem naturligt med lökskal och liknande.

Du kan rita, måla eller skulptera gudinnan Ostara och ställa det på altaret. Ett av mina favoritmotiv är när hon precis förvandlas till hare. Under den här tiden på året är det bra att ha kontakt med henne och koncentrera sig på hennes egenskaper.


 

MAGISKA BLANDNINGAR OCH AMULETTER
Dessa örter, stenar och blommor passar fint till Ostara:

liljekonvalj

krokus

tulpan

rosenkvarts

amazonit


ek

solrosblomma

citron

lapis lazuli

ask


kaprifol

lavendel

viol

agat

salvia


Under den här tiden är det viktigt att sköta hälsan, därför gör jag gärna gott örtte av t.ex. citron, honung och salvia. Jag låter ibland en citrin ligga i medans jag häller i vattnet. För mig är det en sten som strålar som solen av liv, kraft, hälsa och styrka.

Jag gör en korg med målade ägg, blommor och godis som jag ställer bredvid min säng, så jag har den klar när jag vaknar på Ostara-morgon. Jag förbereder inför sabbaten, pysslar och dekorerar och jag brukar ”läsa på” om gudar, gudinnor och kelterna och om sederna och ritualerna från dem.

Ibland gör jag också små påsar fyllda med doftande örter, blommor och oljor som jag lägger under kudden, hänger i fönstret eller bär med mig i fickan. Beroende på vad de innehåller så påverkar de mig och saker runt omkring mig. Jag tror att det ligger mycket kraft i bara doften - som när jag lagar maten till sabbaten t.ex., då minns jag den förra och det försätter mig i en härlig stämning. Har jag en ny doftpåse på prov, så vänjer jag mig vid doften, den gör mig lugn och påverkar mig positivt.


 

OSTARA-CEREMONI
Bra för en ny början, och för besvärjelser som tar lång tid att uppfyllas. Du behöver ett gult ljus, någon växt, t.ex. tulpan eller påsklilja

  • Tänd det gula ljuset och hälsa elementet Luft genom att säga:
    Var hälsad fader luft, som är förknippad med våren, dofterna och östanvinden. Jag kallar dig till mig.
  • Ställ växten på altaret och se intensivt på den samtidigt som du säger:
    Mäktiga skapelse; Du är nu fri från vinterns kalla fängelse. Grönskan är här, då blommornas doft virvlar i vinden. Det här är bara början. Livet förnyar sig själv genom din kraft o himmelske fader. Skapelsen sträcker på sig och träder fram med ett löfte om sommar
  • Rör vid plantan och känn dess energier, och genom den all natur; gör en inre resa genom visualisering av bladen och stjälken, från Ditt inre centrum via armen och handen, och in i plantan
  • Utforska dess inre natur och känn den mirakulösa processen som arbetar inuti plantan, och med fortsatt kontakt säger du: Jag vandrar på jorden i vänskap, inte i dominans. Himmelens och jordens skapare, väck mig inombords genom denna växt, så att jag kan känna värme för allt levande. Låt mig vörda jorden och alla dess skatter. Låt mig aldrig glömma.
  • Meditera över årstidernas skiftande och förändringar; känn energierna som väcks omkring dig i jorden.
  • Innan du släcker ljuset säger du: Jag tackar dig fader luft för din närvaro.

 

VISUALISERINGAR
Vid Ostara är det viktigt att hitta "det stora lugnet" inom sig, eftersom så mycket händer, livet återvänder och man kan börja med så mycket nytt. Det är också en tid då natt och dag är lika långa, alltså är allt väldigt balanserat. Men det är också en tid då nya idéer verkar komma hela tiden från ingenstans och det är dessutom lätt att göra dem till verklighet.

Här är några enkla visualiseringar man kan göra runt Ostara. Börja alltid med att slappna av riktigt djupt och koncentrera dig på andningen. Du kan ligga på sängen, sitta på balkongen eller vid altaret, där det känns bäst helt enkelt.

För att "ställa om sig till vår" - Föreställ dig gå på en stor, enorm äng som fortsätter långt bort i fjärran, så långt att du inte kan se slutet. Du är upprymd av glädje över våren. På ängen växer alla dina favoritblommor, ta dig tid att se var och en av dem. Det är ganska kyligt, men du tänker inte så mycket på det, du är varmt påklädd i dina egna kläder. Om du vill kan du lägga dig ner på marken eller plocka blommor, gör vad du vill, och njut av våren.

För att hitta sitt inre lugn - Föreställ dig att du är helt grön inuti, som grönt vatten som stilla strömmar igenom din kropp. Börja nere vid tårna och gå upp mot hjässan. Känn dig grön, känn hur ditt inre badar i grönt. Allt runt omkring dig är grönt. Allt du känner känns som grönt, allt du hör låter som grönt, allt du ser är grönt, allt du luktar på luktar grönt och allt du smakar på smakar grönt. Och det gör dig lugn.

Möt Ostara - Tänk dig ett fridfullt ställe i naturen. Du sitter under en urgammal ek och du kan höra kor råma och fåglar kvittra, vinden susar, men annars är det helt tyst. Det är viktigt att du riktigt känner till din omgivning innan du låter Ostara komma. När du känner dig färdig med det så kan du föreställa dig att Ostara kommer. Hon kan komma ur ett ljussken, gående långt bort ifrån, ridande på en ko, precis på det sätt du vill. Hon kanske ger dig något, säger något till dig, pratar med dig, låt henne göra som hon vill. När du kommit så här långt är du nämligen djupt avslappnad och behöver inte tänka ut på samma sätt vad som ska hända. Tacka henne sen, ni måste skiljas nöjda och belåtna.


 

MAT
Med våren börjar livet komma, därför är ägg en så viktig del av maten runt Ostara. Ägget är en symbol för liv, början, fertilitet och allt som gror och växer. Vi den hör tiden blir grönsaker och frukt allt fräshare. Man äter också mycket lamm. Fortfarande sen Imbolc är mjölkprodukter viktiga.


Men det viktigaste är att man äter mat som finns i ens närhet och inte är importerad från fjärran länder. Det gäller ju att så gott som det går följa naturens egen rytm och ta till vara på vad den har att erbjuda för stunden. Att verkligen uppleva naturen starkt. Den bästa maten är den man själv plockat, vilt eller odlat. Men man får absolut inte känna sig tvungen att köpa dyr biodynamiskt odlad mat, det är inte det som det handlar om.

 

Legenden om Gudinnans färd till Underjorden



VECKANS HOROSKOP - V.12 2011

  • Väduren
    Kärlek: Du har tur i kärlek men trots det finns det andra saker som kanske lockar dig mer.
    Pengar: Vind i seglen, dessutom inte bara i affärer utan också om du söker jobb eller förhandlar.
    Turdag: Fredagen. En vinst gör dig glad.
  • Oxen
    Kärlek: Konflikt kan uppstå, särskilt om du och din partner vill olika saker. Inga kompromisser.
    Pengar: Lugn vecka som låter dig tänka efter och planera framåt, förutsatt att du har lust med det.
    Turdag: Lördagen. Du lyckas med något viktigt.
  • Tvillingarna
    Kärlek: Mysig kärleksvecka som dessutom passar riktigt fint för gemensamma nöjen eller resor.
    Pengar: Gott om möjligheter att förbättra ekonomin eller att fynda saker som du faktiskt behöver.
    Turdag: Måndagen ger dig en riktigt bra start.
  • Kräftan
    Kärlek: Inga fnurror men däremot drabbas du av tidsbrist, du har helt enkelt annat för dig.
    Pengar: Många förslag som du får har oanade baksidor och andras råd kan också vara vanskliga.
    Turdag: Onsdagen blir mysig i överkant.
  • Lejonet
    Kärlek: Spännande vårvecka som kan bli ljuvlig men som också kan föra med sig svartsjuka.
    Pengar: Turen håller dig om ryggen och dessutom har du gott om bra idéer just nu. Lönsam vecka.
    Turdag: Fredagen blir både livlig och rolig.
  • Jungfrun
    Kärlek: Det lönar sig att ta ett litet steg i taget. Egentligen ingen gnistrande vecka för din del.
    Pengar: Långsiktigt tänkande ger avgjort bättre utdelning än impulsköp och snabba beslut.
    Turdag: Lördagen skänker skratt och glädje.
  • Vågen
    Kärlek: Visst blir veckan romantisk även om det kanske inte blir exakt som du väntade dig.
    Pengar: Oväntade slantar gör dig glad men under veckan kan det också dyka upp oväntade utgifter.
    Turdag: Måndagen blir rätt fenomenal för dig.
  • Skorpionen
    Kärlek: Dina egna satsningar ger god utdelning på de flesta områden, men inte på kärlekens.
    Pengar: Just nu lönar det sig bäst att vara sparsam, även om det finns inköp som frestar dig.
    Turdag: Tisdagen blir ljuvligt, elegant lyxig.
  • Skytten
    Kärlek: Egentligen en bättre vecka för nöjen eller resor, men även kärleken lockar dig nu.
    Pengar: När du är avslappnad gör du bättre affärer än när du anstränger dig. Ta det lugnt.
    Turdag: Torsdagen. Romantik i stora lass.
  • Stenbocken
    Kärlek: Det finns kanske inte så mycket passion i luften men i övrigt blir veckan ganska angenäm.
    Pengar: Just nu fungerar din ekonomi inte så strålande och även karriären känns ganska trist.
    Turdag: Söndagen blir ganska så romantisk.
  • Vattumannen
    Kärlek: Passion, vårkänslor och sköna vibrationer gör detta till en riktigt härlig marsvecka.
    Pengar: Du bryr dig inte om det materiella just nu men du har förmågan att fynda när du shoppar.
    Turdag: Torsdagen blir väldigt romantisk.
  • Fiskarna
    Kärlek: Mysig vecka, det händer visserligen ingenting speciellt men stämningen är väldigt angenäm.
    Pengar: Många möjligheter, särskilt om du väljer att använda dina praktiska förmågor till fullo.
    Turdag: Tisdagen. Du imponerar på någon.



 

 

STOPPAD AV POLISEN...

Kategori: Vardagsliv

Ja det blev jag idag när jag var ute och promenerade. Jag brukar gå runt Lötsjön och förbi cafét Gröna stugan nästan dagligen. Idag när jag skulle gå igenom en gångtunnel var det avspärrat, men jag tänkte att det var en gammal avspärrning efter nåt som hänt tidigare. Så jag kröp under det blåvita bandet, men hann knappt igenom tunneln förrän polisen kom och stoppade mig och frågade om jag visste vad avspärrningen betydde… Då såg jag till min förskräckelse att det stod poliser runt om och vaktade det avspärrade området. Nåt allvarligt hade hänt det fattade jag ju… Lite otäckt känns det nu så här efteråt - jag fortsatte ju att promenera i området, men tog bara en annan väg. Tänk om jag mötte gärningsmannen under min vandring? Det kunde ju vara vem som helst av alla de jag mötte under promenaden.

 

Vad som hade hänt kan ni läsa om här:  http://www.dn.se/sthlm/man-nerstucken-i-sundbyberg

 

Vilka kosmiska energier ligger i luften? Hela tiden finns energi i rörelse genom att tona in den kan du använda den rörelsen för din egen utveckling. Veckans ord kan du sitta en stund varje dag och fundera över och ta in både kraften och känslan i dem i hela ditt jag.

  • Stenbocken 22/12 - 20/1
    Dags att sluta smita från ansvar och ta tag i de förändringar du vill ha. Mycket kan lösa sig på det bästa av sätt om du är envis och arbetar hårt med dina mål. Veckan är intensiv och du gör kortare resor
    Veckans ord: Händelser
  • Vattumannen 21/1 - 18/2
    Ödet säger att du ska sluta streta i motvind och börja samarbeta med dig själv. Ställ inga onödiga krav ingen känner dig själv bättre än du gör. Vila i den tryggheten att du själv vet vad som är bäst för dig och du kommer att känna hur rik du är som människa.
    Veckans ord: Inre rikedom
  • Fiskarna 19/2 - 19/3
    Låt dig inspireras av andra hur andra tänker, gör och lyckas. Genom att ta in andras sätt att lyckas på så skapar du en flödande kreativitet i ditt eget inre. Andra människor kan spegla hur rik människan kan vara genom att vara sig själv. Vila i den kunskap du har, i de harmoniska relationer du skapat i ditt liv och se hur detta kan ge dig balans.
    Veckans ord: Vänskap
  • Väduren 20/3 - 19/4
    Låt dina inre skapande tankar vila och ge dig kraft. Man behöver inte dela allt med andra hela tiden. Lycka ska delas när den mognat färdigt inte när den befinner sig på drömmarnas nivå. Genom att låta saker mogna inom dig så kan du skapa mer balans i ditt liv.
    Veckans ord: Tillit
  • Oxen 20/4 - 20/5
    Denna vecka är kärlekens vecka. Vilket innebär att du ska uttrycka din kärlek till alla de du känner och inte känner. Öppna ditt hjärta och var stark i din förmåga att älska och uppskatta alla människor och levande varelser. Genom att öka din kärlek kan du få en nystart och lära dig mycket om dig själv och dina inre mörka rum
    Veckans ord: Kärlek
  • Tvillingarna 21/5 - 20/6
    Samarbeta med andra människor och våga lyssna till dem. Det kan inspirera dig att gå vidare i livet. Världen är full av människor med tänkvärda tankar. Genom att ta del av detta kan du utveckla dig själv och se nya vägar och möjligheter.
    Veckans ord: Lyssna
  • Kräftan 21/6 - 21/7
    Du har tur och medvind hela veckan. Men låt inte dina känslor fara iväg med dig utan tänk på att vara här på jorden i allt som kommer. Om du bygger nytt i veckan eller startar nya projekt så tänk på att medvinden kan göra så du inte tänker till ordentligt. Även om du har flyt så ska du inte låta känslorna styra utan låta intellektet vara med också.
    Veckans ord: Harmoni
  • Lejonet 22/7 - 22/8
    Du har ibland svårigheter att se saker med kärleksfulla ögon. En nedstämdhet kan påverka dig så du inte ser hela helheten. Med kärlek som riktmärke så kommer inga hinder att finnas i din väg. Du gör då sånt som är rätt både för dig själv och för andra. Hela universum ligger för dina fötter med alla möjligheter när du ser med ditt hjärta.
    Veckans ord: Ärlighet
  • Jungfrun 23/8 - 22/9
    Kärleken kräver ibland ett hårt arbete. Det är viktigt att du talar med din omgivning så du inte tror att de tänker på ett visst sätt. För att veta måste du tala med människor. Fråga och fråga tills du känner att du förstår vad de menar. Det är lätt att ta saker för givet och tro vad andra tänker. Det kan bli en fara som gör att man fastnar i gamla mönster.
    Veckans ord: Rättvisa
  • Vågen 23/9 - 22/10
    I veckan ska du använda dig av den handlingskraft som du har. Gå den väg du planerat trots att det i nuläget kan verka som det finns orosmoln på himlen. Glöm inte att hårt arbete för en god sak alltid ger en skörd och ett resultat. Genom att använda din handlingskraft kan du övervinna problem och svårigheter du möter.
    Veckans ord: Aktivitet
  • Skorpionen 23/10 - 21/11
    I veckan kan du lära dig mycket om dig själv och de större perspektiven. Allting sker av en mening och den kan du se genom att du lyssnar till dina inre känslor. När du inte kan se de större perspektiven på saker och ting så beror det uteslutande på att du stänger dig själv inåt. Var bestämd och arbeta hårt med att lyssna inåt så kommer du att få nya möjligheter som lär dig mer om meningen med det som sker.
    Veckans ord: Stillhet
  • Skytten 22/11 - 21/12
    Pengar och avtal ligger för dig i veckan. Du har energierna med dig för att slutföra och påbörja viktiga affärer. Det du tänker och planerar ska du fullfölja. Tänk på att du också kan behöva hjälp utifrån både av män och kvinnor. Var inte rädd för att ta hjälp i ditt liv.
    Veckans ord: Vänskap

KVINNODAG & SEMLEDAG

Kategori: Vardagsliv



A WOMAN IS A COMPLETE PACKAGE!!

SO BEAUTIFUL – To take anyone´s breath away, (when she dresses she dresses to kill)

SO CONFIDENT- As to boost any top shot´s strategies

SO LOVING – To nurture any child´s dream

SO EMOTIONAL - To cry at any saas bahu sagas

SO SPORTY- To excel in any sport

SO INTELLIGENT- To establish any great business empire.

YET SO CREATIVE-TO CREATE A LIFE!

 

Let me take this opportunity

To wish you a

Happy Women’s Day

May the glory and glamour

Of womanhood be

Abundantly bestowed upon you

 

The willingness to listen,

the patience to understand,

the strength to support,

the heart to care & just to be there….

that is the beauty of a lady!

Happy Women’s Day!

 

Dagen har sitt ursprung i USA men togs över av Lenin. Sedan föll den i glömska innan den på nytt lyftes upp av yttersta vänstern, för att till slut bli helt okontroversiell. Så ser internationella kvinnodagens historia ut.

Idag firas den för 100:e gången sedan starten 1911. Vid den tiden hade kvinnorörelsen växt sig stark och kampen för kvinnors rättigheter – framför allt kvinnlig rösträtt – hade blivit en av de stora politiska frågorna.

Det blev också en allt tydligare koppling mellan kvinnorörelsen och den politiska vänstern. Idén till en internationell kvinnodag kom från den tyska kommunisten Clara Zetkin.

 

 

Idag é det också fettisdagen - Det innebär att man idag har dispens att äta så många semlor man kan.

 



  • Väduren
    Idag skall du vara öppen med vad du känner istället för att lägga över det på andra.
  • Oxen
    Din framtid kan du idag forma till hur du vill att den skall vara. Tänk positivt.
  • Tvillingarna
    Idag känner du dig social och något oväntat positivt kommer att göra dig glad.
  • Kräftan
    Idag är du full av energi. Uträtta det som du i vanliga fall lägger åt sidan du kommer att få massor gjort
  • Lejonet
    Idag skall du inte fundera över gamla saker, släpp och gå vidare det är som det skall vara.
  • Jungfrun
    Idag skall du inte vara kritisk eller avvisande. Idag skall du se möjligheterna dom är större än du tror.
  • Vågen
    Idag kan du känna obalans och motstånd. Försök att ha överseende för det är övergående.
  • Skorpionen
    Idag skall du lära dig tålamod. För om du anväder dig av att manipulera andra så blir slutresultatet inte vad du har förväntat.
  • Skytten
    Idag är du kreativ, sätt igång dina nya planer som du så länge gått och tänkt att du skall starta. Ingenting kommer att gå fel.
  • Stenbocken
    Om du idag har tänkt att fatta viktiga beslut, Vänta. Rensa istället bland alla skåp och gamla papper, du kanske hittar något som kan vara till din fördel.
  • Vattumannen
    Bli inte förvånad om du Idag vinner på en lott eller springer rakt i armarna på en ny kärlek. Om du redan har en så kommer ni att få det ännu bättre.
  • Fiskarna
    Idag måste du sätta gränser för att se vilka som är dina äkta vänner. Du är en känslomänniska som skall lita på din intuition.


IDAG VAR DET KALAS

Kategori: Vardagsliv

Har varit på kalas idag, Susanns minsting fyller 14. Jösses vad tiden går, de é ju inga småbarn längre, utan långa gängliga tonåringar… Ja ja, det var trevligt iaf. Träffa lite folk och vara social, sen dricka kaffe och mumsa en massa kakor & prinsesstårta sitter ju aldrig fel och lägger sig så gott så som bilringar runt magen…


Ikväll blir det givetvis BB alltså Big Brother. Det är ju livesändning och utröstning på G. det har varit en riktigt turbulent vecka i BB-huset, i måndags klev Gurkan & Roza in i huset som ledare.  Gurkan é ju känd från tv sen tidigare, han har deltagit i både Sveriges värsta bilförare och Robinson. Sen kom det tidningsrubrik med budskapet: ”Big brother” har knäckt ännu en deltagare. Och i torsdags blev det förlovning i huset. Sanna Redsäter & Rodney Da Silva, som blev ett par redan efter ett par dar i huset, fick ringar och champagne, så på torsdagskvällen blev det förlovningsfest.

I tisdags togs Jessica Karlén, 22, ur huset. – Hon var inte i rätt skick att fortsätta programmet, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.

Det var på tisdagen som Jessica Karlén började uppföra sig förvirrat. Hon hade inte sovit på två nätter inne i ”Big brother”-huset. – Det finns maffia här inne. Vissa som är här är skådespelare och så delar de ut ledtrådar. Som i går när vi fick cigaretter. Det röda står för goda och de blå för onda, sa hon innan hon tvingades lämna huset.


”Big brother”-produktionen fattade beslutet under tisd.em. – I samråd med psykologen gjorde vi en bedömning att hon inte mådde bra. Hon var inte i rätt skick att fortsätta. Hon får den hjälp hon behöver nu, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.

Jessica var den 3:e personen som tvingades lämna ”Big brother” på 3 dagar. I lördags valde produktionen att ta ut Rickard Andersson, 27 och hans flickvän Ebba Berglund, 24. Rickard Andersson hade då betett sig förvirrat och talade osammanhängande. Nu vårdas han på sjukhus, bekräftar hans mamma Jadwiga Andersson.  – Det är en påfrestande miljö. Det är inget snack om den saken, säger Pelle Porseryd.

Nu är produktionen vaksam för att undvika att det händer igen. Psykologer och läkare bedömer om en deltagares hälsa är i fara. – Det här visar på att våra säkerhetsrutiner fungerar och gör att man är ännu mer på tårna. Man inser att det här kan inträffa både en och två gånger, säger han. TV11 anser inte att några missbedömningar har skett i rekryteringen.


– Man kan aldrig förbereda sig på hur någon kommer att reagera. Vi gör allt vi kan för att förbereda dem, de får träffa psykologer och läkare flera gånger om, säger Porseryd. De deltagare som behöver psykologhjälp efter programmet erbjuds det av TV11. – Vi kommer aldrig att lämna någon som vi anser behöver vårt stöd.

I kvällens program kommer också HUNK EDEN, en kille till ska in i huset. Tittarna har bestämt vem. Kika på kvällens direktsändning så får du svaret.

 

Någon ska också lämna huset. Efter veckans tävling killarna mot tjejerna, vann killarna och slapp bli nominerade. Så denna vecka är Sanna Redsäter, Katerina Kazelis och Cilla Domstad nominerade. Ring och rösta på den du vill har kvar i programmet.

2:a chansen ikväll då...

Kategori: Vardagsliv

Lägenheten dammsugen, golven moppade. Och snart blir det fransk köttgryta till middag, sen kan jag ta helg ordentligt. Kvällen ska jag tillbringa i tv-soffan – det é ju dags för 2:a chansen i melodifestivalen.


Killar i finalen – tjejer i andra chansen. Könsfördelningen har blivit minst sagt skev efter att svenska folket avlagt sina röster, och idag ser vi endast en ensam kille i kvällens startfält från Sundsvall. Samtidigt är 7 tjejakter och sammanlagt 12 tjejer med och slåss om de sista finalplatserna. Men trenden avfärdas som en slump, både av artister och av ledningen på SVT.

Av 8 finalbidrag framförs 6 stycken av killar. Undantagen är de ensamma schlagertjejerna Sanna Nielsen och Linda Bengtzing. Samtidigt kryllar andra chansen av kvinnliga deltagare som slåss om en plats i Globen om en vecka.

 

3 av dem är Shirley Clamp, Vera Prada och Jessica Marberger, medlemmar i supergruppen Shirley's Angels. De tror att den skeva könsfördelningen beror mer på låt än på kön, men hoppas på en ändring i lördagens heat.

– Det har inte varit så tidigare. Vi har alla jobbat med festivalen tidigare så vi har koll. Killarna har väl haft bättre låtar och en starkare publik. Men nu hoppas vi på lite kvinnlig fägring i finalen! Det bästa vore att få Love Generation till final, då blir vi sju tjejer som går vidare, säger Jessica Marberger till Poplight.

 

Och kvinnlig fägring kommer det att bli – förutsatt att storfavoriten The Moniker inte går vidare. Han är tippad som en av finalisterna av Svenska Spel men gläds mest åt det trevliga sällskapet han har i Sundsvall. – Jag mår väldigt bra, jag är omgiven av en massa vackra tjejer! Jag hade ju fem centimeter höga klackar i mitt nummer så jag räknas nästan som en av tjejerna. Men jag förstår inte hur jag kunde bli den enda killen i Andra Chansen.

SPÅKULAN SÄGER SITT
Det är nästan minifinal, nästan alla låtar och artister skulle nästan gått vidare till final om det skulle vara några år innan. Det är mycket svårtippat på många håll, och spåkulan vet inte vad folk tycker? Om det redan är för många killar i final, eller är det så att folket även ikväll röstar fram den enda kille som är med i 2:a chansen??

Duell1 Jenny Silver mot Love Generation Vidare Love Generation
Duell2 Loreen mot Sara Varga Vidare Loreen
Duell3 The Moniker mot Linda Pritchard Vidare Linda Pritchard
Duell 4 Shirley's Angels mot Pernilla Andersson Vidare Shirley's Angels

Semi1 Love Generation mot Loreen Till Final Love Generation

Semi2 Linda Pritchard mot Shirley's Angels Till Final Linda Pritchard

 

Så tror spåkulan, att det är de som har mest chans i ESC också. Spåkulan hoppas svenska folket tänker så också?

 

Aftonbladet har också satt betyg på kvällens bidrag. Här ser du hur de bedömer låtarna och artisternas chanser ikväll.


  • Väduren
    Större delen av lördagen blir händelselös och det är lika bra det. Du vill ägna tid åt att känna efter.
  • Oxen
    Något händer som gör att du upptäcker en verklig vän i en person som du trodde var en ytlig bekant.
  • Tvillingarna
    Lördagen blir inte särskilt lyckad men egentligen är bakslagen inte stora, bara riktigt irriterande.
  • Kräftan
    Energirik och inspirerande lördag som passar för shopping, nöjen, sport, en resa eller ett nytt projekt.
  • Lejonet
    Du fokuserar på ditt kärleksliv, kanske för att det inte händer särskilt mycket i övrigt denna lördag.
  • Jungfrun
    Lördagen blir ganska rörig och det beror huvudsakligen på att du väljer att vara väldigt spontan.
  • Vågen
    Gott om tid över för kärlek. Detta är också en ovanligt bra dag för läsning eller studier av något slag.
  • Skorpionen
    Ingen romantik, i alla fall ingen lyckad sådan, men på alla andra vis blir lördagen rolig och givande.
  • Skytten
    Lördagen ger dig fina möjligheter att flirta, men nappar du finns risken att du trampar en vän på tårna.
  • Stenbocken
    Riktigt rolig lördag. Allra bäst trivs du bland vänner och bekanta. Du vill vara där saker händer.
  • Vattumannen
    Lördagen passar för kärlek och för kreativa aktiviteter. Du tycker också om att pyssla en smula.
  • Fiskarna
    Din intuition leder dig till riktigt bra saker, särskilt när det gäller pengar eller möten med nytt folk.

 

Mars mars måne...

Kategori: Vardagsliv

Mars mars måne, jag kan lura dig till Skåne… Var en ramsa jag lärde mig i barndomen. Jag har absolut inget emot Skåne, tycker t.o.m. att den skånska dialekten é fin. Jag har ju massa släkt där nere, och det é ett härligt landskap.

Men hur som helst – ny månad, och mars är väl den tid då vi börjar se fram mot vårsol och tö med dropp från taken. Jag som verkligen älskar vintern längtar också lite efter våren.

Idag bjuder jag på horoskop för mars månad. Vet du säkert vilken stjärntecken du är? Enligt en del astrologer har planeterna flyttat på sig några grader, något som leder till att vi egentligen inte är födda i t ex kräftan utan tvillingarna och inte lejonet utan kräftan, osv. Nedan kan du se vilket stjärntecken du är född enligt Sidereal Zodiac och du kan således läsa "rätt" horoskop i fall du känner att horoskopet som du läser i vanliga fall inte stämmer in på dig.

15 April - 15 Maj                                      Väduren (Mesham)
16 Maj - 15 Juni                                       Oxen (Vrishabham)
16 Juni - 15 Juli                                        Tvillingarna (Mithunam)
16 Juli - 15 Augusti                                  Kräftan (Karkatakam)
16 Augusti - 15 September                      Lejonet (Simham)
16 September - 15 Oktober                      Jungfrun (Kanya)
16 Oktober - 15 November                      Vågen (Tula)
16 November - 15 December                   Skorpionen (Vrischikam)
16 December - 14 Januari                         Skytten (Dhanus)
15 Januari - 14 Februari                            Stenbocken (Makaram)
15 Februari - 14 Mars                               Vattumannen (Kumbham)
15 Mar - 14 April                                     Fiskarna (Meenam)

  • Väduren
    Du kan komma att uppleva att mycket ligger i sin linda under större delen av mars månad, särskilt som du också måste ta hand om en del kvardröjande angelägenheter. Det är en tid när vissa saker ebbar ut och löses upp, och du kan med fördel gå tillbaka över det som har hänt den senaste tiden så att du kan släppa det och gå vidare. Månaden handlar om förberedelser, och om att odla ett mer andligt seende. Hur stora idéer du än har bör du till en början bör du avhålla dig från att agera utifrån dessa.
    Men inget av detta betyder att du måste sluta dig som en mussla. Vänskap kommer att vara viktigt. Partners och vänner är mer utåtriktade och du kommer att kunna uppleva många lyckliga ögonblick tillsammans med dem. Det är en extremt bra tid för att cementera överenskommelser i gruppsammanhang, särskilt runt den 14:e. Detta är också en tid när du erhåller din rättmätiga belöning för yrkesmässiga ansträngningar, även om det också är viktigt att inte slösa med det som kommer din väg.
    Senare under månaden kommer såväl Solen som Merkurius att vistas i ditt tecken, något som ger dig en försmak av alla de spännande skeenden som väntar. Den viktigaste rörelsen under månaden är dock Uranus inträde i Väduren för första gången på 84 år, den 12:e mars. Detta är mycket betydelsefullt för dig, eftersom det antyder att du har potential att verkligen gå i bräschen för något nyskapande under sju år framöver, även om det till en början kan vara svårt för dig att greppa potentialen och möjligheterna som kommer din väg. April är en månad som lämpar sig bättre om du vill vidta radikala åtgärder för förändring. Gör det mesta av mars månad för att bli på det klara med vad som verkligen är viktigt för dig.
  • Oxen
    Redan den 2:a mars rör sig Oxens planet - Venus - från Stenbocken in i Vattumannen, något som innebär att professionella nätverk hamnar i fokus. Det är en utmärkt tid för dig att upprätta förbindelser som blir till hjälp för dig i yrkeslivet, och runt den 14:e kan du mycket väl uppleva att arbetslivet och kollegiala relationer blir spelplats för betydande framgångar. Det är avgjort en tid då du bör använda dig av dina förbindelser i så stor utsträckning som möjligt.
    När framgången väl är ett faktum får du ändå räkna med en del utmaningar som kommer att ta en stor del av din energi i anspråk under de närmaste månaderna. I första hand hänger dessa ihop med dina relationer på arbetsplatsen och hur du bäst organiserar ditt dagliga liv. Detta är betydelsefullt eftersom sådana ramverk som du får på plats nu kan komma att hålla under många år framöver. Därför är det mödan värt att vara extremt tålmodig, även när andra människor är provocerande eller lättretliga.
    Men mars handlar inte bara om framsteg på det materiella planet. Även inombords upplever du hur nya trender skakar om dig på ett mer andligt plan och motiverar dig att vidga ditt medvetande genom kontakt med människor som omfamnar en alternativ livsstil. Kanske kan detta vara rätt tid att på allvar söka svar på vad som ytterst motiverar dig och besjälar andra människor. Det är dags för dig att skaka av dig gamla övertygelser och omfamna nya, mer holistiska sådana.
  • Tvillingarna
    Mars börjar med en nymåne i det område i ditt solhoroskop som förknippas med karriären, och detta är en utmärkt tid för dig att ta fasta på dina drömmar och visioner och sätta fart på nya processer i yrkeslivet, särskilt om dessa rör visuella eller andra icke-verbala kommunikationsformer. Bli inte överraskad om det skakas om i ledarskiktet. Det handlar om att människor eller idéer som är för lite produktiva måste ersättas med nya.
    Socialt inträffar stora förändringar under månaden, inte minst eftersom Uranus byter tecken, något den bara gör en gång vart sjunde år. Detta leder till att ovanliga och spännande nya människor och grupper kommer in i ditt liv, och än viktigare, nya idéer. Tiden har kommit för dig att bli mer socialt och politiskt medveten, och detta kan vara en bra tid för dig att ansluta dig till en organisation som syftar till att förändra samhället till det bättre.
    I själva verket kan mars 2011 visa sig vara en månad då viktiga vänskapsförbindelser formas, eller, om du är singel, att du ingår ett partnerskap som har potential att stå tidens tand. Det som påbörjas nu kan komma att hålla så länge som 20 år. Befinner du dig i en relation så är detta en utmärkt tid för barn... både att få eller att etablera ramar för deras utbildning eller utveckling om du redan har. En expansiv växt- och framgångsvåg är på väg, om du är beredd att övervinna sådana hinder som finns och att arbeta hårt.
  • Kräftan
    Under större delen av mars betonas betydelsen av att du vidgar dina vyer och ditt andliga medvetande. I den förbindelsen kan nymånen den 5:e innebära att du ger dig i kast med ett betydelsefullt projekt. Håll dock i minnet att du måste vara både försiktig och omdömesgill... långt ifrån alla du möter har en realistisk uppfattning om vad som går att uppnå, och allt är inte vad det ser ut att vara.
    Den 12:e mars rör sig Uranus in i det fält i ditt solhoroskop som förknippas med karriären, och du kan börja göra allvar av spännande planer som du satt inne med förra sommaren. Merkurius, Solen och Jupiter gör Uranus sällskap i Väduren, och du kan därmed uppleva att yrkeslivet får en skjuts framåt. Tiderna är sådana att utvecklingen förändrar på ett lika grundläggande som lyckosamt sätt. Detta är verkligen rätt tid att påbörja något nytt! Har du tråkigt på jobbet, bör du se dig om efter ett annat. Där ett och annat inte har fungerat tidigare kan du nu slå dig samman med människor som kan få saker och ting att hända. Om du blir avskedad kan det visa sig vara ett lyckokast, för det som komma skall lär bli mindre trist än det som har varit.
    Det mesta antyder att du bör använda mars och april till att snabbt konsolidera på de nya områden du tar dig in på, samtidigt som du etablerar en mer stabil grund och ett bättre ramverk för hem- och familjelivet. Under månadens andra eller tredje vecka kan också pengar komma din väg tack vare ett betydelsefullt partnerskap, så vägen framför dig ser ut att vara som gjord för nya, framgångsrika initiativ.
  • Lejonet
    Under första delen av mars kommer du att behöva hantera ett antal olika otrygghetsmoment. Dessa kan handla om att något upplevs som förvirrande i nära relationer, där oklara signaler får dig att känna dig sårbar eller missförstådd. Du behöver tillåta dig att följa med i flödet och undvika att låta din fantasi leda in dig i en återvändsgränd. Eftersom trenderna för partnerskap är utmärkta nu, är det en bra tid för dig att ta ett ansvar för dina relationer, för att lära dig att släppa taget och smälta samman med en annan.
    Framme vid mitten av mars kan en extraordinär utveckling äga rum, när människor vars åsikter du värdesätter visar vägen framåt och gör dig delaktig i nya, banbrytande projekt. Detta är en tid då kulturella genombrott görs och då du kan känna att du bara måste vara en del av revolutionerande händelser. Den stora adrenalinkicken följer på vårdagjämningen, då du hamnar mitt uppe i en helt oväntad utveckling, som på ett dramatiskt sätt vidgar dina vyer. Åk till nya platser och utsätt dig för nya idéer som har framtiden för sig.
    Sådana idéer kan komma när du koncentrerar dig på studier och utbildningsprojekt. Gamla idéer duger inte nu, och under de närmaste två månaderna handlar mycket om att få ett mentalt ramverk på plats som gör dig rustad att ta emot de nya idéer som kommer att tjäna dig bäst framöver. Det är också en bra tid för dig att arbeta mot sådana yrkesmässiga kvalifikationer som kan leda till en framgångstopp till sommaren.
  • Jungfrun
    Nymånen i Fiskarna den 5:e mars faller konjunkt Mars och kan lätt skapa en hel del spänningar i relationer. Du kan komma att uppleva en sådan process som rätt desorienterande tidigt under månaden, och hur långt du än går för att tillfredsställa behoven hos dem du är beroende av så kan det ändå kännas som om någon större säkerhet inte står att finna. Partners är inställda på att gå sin egen väg, och kompromissar endast motvilligt. Den tidiga delen av mars ägnas bäst åt att reda ut olika missförstånd.
    När Jungfruns planet - Merkurius - rör sig in i Väduren den 9:e kan du därför uppleva stor lättnad, särskilt eftersom du nu upptäcker att du faktiskt delar många idéer med din partner eller människor du samarbetar med, att ni kan göra gemensam sak i mycket, och att ni båda ser nyttan av att agera så fritt och oberoende som möjligt. Faktiskt så karaktäriseras nästkommande två månader av eldig, förtärande passion som kan innebära att det stormar i relationer, samtidigt som den ändå utgör en själarnas förening.
    Alltsammans kan sägas utgöra en del av en ny och revolutionerande period som leder dig att utforska ny emotionell mark tillsammans med en annan. Du kan upprätta ett stabilt ekonomiskt ramverk för samarbete när du arbetar nära en entusiastisk rådgivare. Ekonomiskt är detta en utmärkt period för långsiktiga investeringar, och en risk du tar tillsammans med en partner kan vara till din fördel, men se upp så att du inte investerar i något där värdet är inflaterat. Det du bygger upp nu kommer sannolikt att hålla under mycket lång tid.
  • Vågen
    Redan den 2:a mars, rör sig Vågens planet - Venus - in i Vattumannen efter flera veckor i Stenbocken som visade på riktigt hårt arbete och många utmaningar, inte minst i hem- och familjelivet. Nu är tiden inne att ha kul... du har förtjänat det. Under mars växer din styrka undan för undan. Livet blir som en enda lång raksträcka och du verkar besitta hur mycket entusiasm och energi som helst, samtidigt som du är oerhört social. Har du barn motiveras du att ägna deras utveckling extra uppmärksamhet. Samtidigt är det en bra månad för kärlek och romantik.
    I mitten av mars får du möjlighet att bygga upp något som blir verkligt beständigt, kanske något slags socialt projekt eller ett kreativt sådant. Har du barn är detta en tid när deras situation stabiliseras, och då förhållandet er emellan präglas av stor ömsesidighet. Ett ovanligt starkt band till nära och kära innebär att ni kan dra betydande fördelar av varandras aktiviteter. Lyckliga omständigheter låter dig etablera en bra grund för relationer som kommer att ge stora fördelar under många år framöver.
    Under den senare delen av mars kommer dina relationer till andra också att omges av mycket annorlunda omständigheter. Då har Uranus tagit steget in i ditt motsatstecken, Väduren, för första gången på 84 år, något som varslar om att saker och ting tar en ny och överraskande vändning. Ovanliga grupper med inspirerande idéer kan komma att få stort inflytande på ditt sätt att tänka. När sedan även Solen, Merkurius och Jupiter tar sig in i Väduren, kan du lätt svepas med i en massa aktivitet så att du känner dig stå mitt uppe i en virvelvind. Oförutsägbara förändringar kan komma att ändra spelreglerna för alltid.
  • Skorpionen
    Nymånen i Fiskarna den 5:e mars markerar hur detta är en spännande tid för dig som skorpion. Den kan innebära många kreativa förändringar. Det är en underbar tid för självuttryck och för att göra intryck på andra genom att våga låta dig sticka ut lite mer. Din personliga magnetism är på topp, och du kan lägga kraft bakom dina krav på att få som du vill också. Det är en utmärkt tid om du behöver få till stånd något slags personlig transformation till det bättre.
    Är du singel är detta också en bra tid för fest och romantik. Musik, film eller andra kreativa medier kan spela en viktig roll. Har du barn så är detta en storartad tid för dig att uppmuntra dem att vara kreativa och förverkliga sig själva. Har du en partner så är även han eller hon inne i en period då de känner att det mesta går deras väg, något som kan ha en extremt positiv effekt på hemlivet.
    På arbetet är förändringar på gång som på allvar kan komma att innebära nya förutsättningar för arbetsgången under många år framöver. Detta är en omvälvande tid, då ny teknologi och internationella förbindelser bidrar till att en förnyelse kan äga rum på många olika fronter. Mot slutet av månaden träder kollegor fram och visar ledartakter när de initierar radikala förändringar som till syvende och sist visar sig bli tillväxtskapande. Än ligger dock mycket i sin linda, och du behöver inte engagera dig mer än du vill, men under månaderna som kommer blir du allt mer indragen i ett kollosalt stort förändringsarbete, något som i sin tur innebär att du upplever mycket mer spänning i vardagen.
  • Skytten
    Den tidiga delen av mars är en som bjuder på en snabb utveckling vad hem- och familjelivet beträffar, men också på betydande förvirring. Du gör klokt i att göra en grundlig vårstädning hemma, något som kan utsträckas till att reda ut missförstånd med släktingar och familjemedlemmar. Sådana kan det finnas många av, särskilt om din partner är osäker på vad han eller hon egentligen vill, och därför beter sig förvirrat och oförutsägbart.
    Men detta varar inte särskilt länge. Betydande aktivitet runt den 9:e förebådar en tid med många förändringar, då människor som är viktiga för dig plötsligt blir mer benägna att gå på din linje och själva entusiasmeras av de nya mål och visioner som du sporrades av redan i januari. Kreativitet och självförverkligande är helt avgörande för både dig och partners nu, men vägen dit är inte utan sina risker. Välkomna de förändringar som inträffar. Du är redo att utöva ett större inflytande i världen, och dem du älskar är med dig till 100 %.
    När du agerar tillsammans med likasinnade kommer mars månad att ge dig anledning att fira, men det är också en månad när du kan göra allvarliga åtaganden socialt. Projekt som påbörjas nu har en tendens att svämma över alla breddar, men samtidigt skapas ramar som kan hålla många år in i framtiden. Detta inkluderar särskilt projekt som rör barn, engagemang i sociala organisationer, eller rent av äktenskap.
  • Stenbocken
    Du kan komma att uppleva stora utmaningar vad kommunikation beträffar under mars månads första del, när människor du har att göra med famlar i blindo utan att riktigt veta vad det är de vill ha. Det är dock en utmärkt tid för dig om du väljer att lära något nytt, särskilt om det är i förbindelse med musik, film eller något annat kreativt område.
    Den 11:e mars kommer Uranus, som står för revolutionerande förändringar, att träda in i ditt fjärde solhus, som närmast berör hemmet. Troligtvis kommer detta att ha en betydande inverkan på hemmiljön och familjebanden under en period om ungefär sju år... du kan säkert ha fått en försmak av sådana förändringar förra sommaren. I Väduren får Uranus sällskap av Merkurius, som kan förebåda överraskande nyheter i förbindelse med släkt och familj. Det är mycket möjligt att de närmaste två månaderna kan föra med sig positiva möjligheter för dig och dem du älskar att sätta ett ramverk på plats där bra tillväxtmöjligheter närs fram.
    Under nästkommande månader handlar mycket om att kunna balansera tillväxt och expansion hemma, där partner och barn insisterar på förändringar, med behovet av att konsolidera utvecklingen i karriären på bästa sätt. Detta är mars månads stora utmaning, och kanske hjälps du av en stärkt ekonomi i mitten av mars. Satsa hur som helst på att göra din ekonomiska situation mer långsiktigt hållbar. Skulle pengar komma din väg bör du inte att ha några problem med att spendera dem förnuftigt. Det är en mycket bra tid att investera i sådant som är gammalt, stabilt och beprövat.
  • Vattumannen
    Mars börjar med att kärlekens planet - Venus - rör sig in i ditt tecken, något som varslar om en mycket lycklig tid för dig, som du kan göra mycket roligt av. Faktiskt kan du knappast få det bättre, socialt, romantiskt, ekonomiskt eller intellektuellt. Sannolikt har du inte varit med om något liknande på många, många år.
    Förutom att du på det stora hela mår bra med dig själv, dina relationer och hem- och familjelivet, handlar mars månad huvudsakligen om kommunikation, korta resor och utbildning. Du kan redan, sedan i januari, ha varit med om en spännande utveckling där din medvetenhet vidgats, men mer är att vänta. Uranus, som av många förknippas med Vattumannen, byter tecken och rör sig in i Väduren den 12:e mars, något som lär ha en påfallande inverkan på din mentala utveckling sju år in i framtiden. Det är en enormt spännande och oförutsebar tid då ett nyvaknat intresse för många nya områden ger dig all möjlig ny kunskap, då du träffar nya människor och kanske lär dig nya språk.
    För din partner eller människor du samarbetar med, handlar mars månad också om en värld som verkar bli större, men deras experimentlusta kan te sig lika riskabel som den är ohejdbar. Du får ta på dig rollen som förnuftets och återhållsamhetens röst. Människor du står nära vill gärna se sig själva som pionjärer och arbetar gärna tillsammans med smarta människor. Saker händer slag i slag nu, och de närmaste två månaderna ger dig möjlighet att på ett lyckosamt sätt konsolidera expansiva projekt och studiemässiga strävanden.
  • Fiskarna
    När nymånen faller i ditt tecken den 5:e mars, kommer otroligt mycket att pågå i ditt liv. Du kan ställas inför en lång rad lösa trådar att reda ut när partners verkar mer förvirrade än vanligt, även när du försöker att vara ett gott stöd. Du bör passa på att använda din tid till att bli av med allt det som riskerar att göra din tillvaro till ett enda virrvarr, och till att göra dig av med dåliga vanor och åtgärda dina egna svagheter.
    Den 12:e mars rör sig äntligen Uranus, som förknippas med revolutionerande eller omvälvande förändringar, ut ur Fiskarna, där den har befunnit sig under sju års tid. Sannolikt har de åren också inneburit att du förändrats en hel del, men nu påbörjar du ett nytt kapitel i livet där du bör försöka ge stadga åt pågående förändringsprocesser, och försöka att översätta dessa till inkomstbringade projekt. Under de närmaste två månaderna kommer partners att vara helt överens med dig om hur något sådant kan åstadkommas. Det är också en utmärkt tid för dig ingå en formell överenskommelse där du slår samman vissa resurser med en partners, något som kan generera växt under flera månader in i framtiden.
    Den senare delen av mars är en tid att tänka utanför boxen. Det kan vara väl värt att experimentera. Att slå dig samman med människor du respekterar kan vara vägen framåt. Partners kan hjälpa dig att göra investeringar, men du bör också ta råd av människor som är mer försiktigt lagda och vet hur man planerar, eftersom inflaterade värden lätt punkteras. Icke desto mindre finns alla chanser att ta initiativ nu som så småningom bär frukt i stora klasar.