Kaylas

RÄTT VINNARE

Kategori: Vardagsliv

Ja jag tycker det var rätt kille som vann ikväll. Men bara 2 veckor före finalen trodde jag att Oscar Zia skulle ta hem det hela. Men Markoolio har kämpat sig igenom alla veckor och blivit bättre och bättre, sen han för 3 veckor sen skadade foten.

Lite synd var det allt om Oscar som blev snuvad på segern, och man såg att han hade svårt att hålla tillbaka tårarna och gråten...

En eldig paso doble, en sensuell vals och ett bländande showdansnummer. Så lyder receptet som tog Marko ”Markoolio” Lehtosalo och danspartnern Cecilia Ehrling till seger i årets ”Let's dance”.


Marko har haft en kämpig säsong. Han drabbades av blackout och tappade bort sig under ett sambanummer tidigare i programmet. För några veckor sedan stukade han foten svårt, men i kväll dansade han utan minsta tecken på smärta. Det avslutande shownumret gav honom stående ovationer från publiken på plats, och juryn belönade paret med full pott för insatsen på dansgolvet.

Finalen blev en rysare. Efter att juryn delat ut sina poäng ledde lag Lehtosalo med 1 enda ynka poäng över motståndarparet, artisten Oscar Zia och Maria Bild.

Det här var proffsdansaren Cecilia Ehrlings 3:e seger i ”Let's dance”. Hon är den enda som vunnit tävlingen fler än en gång. 2007vann hon med Martin Lidberg, 2010 med Mattias Andréasson.

MORS DAG

Kategori: Vardagsliv

Grattis på mors dag, mamma i himmelen. Är din mamma precis som min, inte med dig utan hos änglarna, så tänd ett ljus och tänk lite extra på henne. Ta fram ett foto och skicka några tankar till henne.

Det säjs att bara tiden går
så ska den läka alla sår
som sorgsna hjärtan gömmer.
Visst är vårt minne ofta kort
men att en när och kär gått bort
är nåt man aldrig glömmer.

En tröst för den som lämnats kvar
är hoppet som ens hjärta har
trots tårarna man gråter.
För himlens eget löfte är
att älskar man varandra här
så möts man en gång åter.
Atle Burman

Visst ska vi alltid uppskatta och måna om våra nära och kära men ibland när tiden är knapp kan man lätta glömma bort detta. Mors dag blir som en påminnelse till oss alla som vill stanna upp och fira mamma lite extra. En kram eller ett fint ord är gratis, och sprider bara värme och kärlek. Plocka en blomma ute i naturen (dock låter vi de fridlysta vara) eller att måla en teckning kostar ej heller något. Skriv ner alla fina saker du vill säga din mamma och ge bort som en tavla och ett fint minne. Till alla er som inte har en mamma, ni kan kanske ägna någon annan i er omgivning en extra tanke denna dag? Om du inte hinner besöka denna person så ring upp någon som du tänkt på. Ring upp och få en trevlig pratstund för det kan vi alla behöva!

Min stora Pärla ringde och gratta mig i förmiddags. Hon gav mig duschgelé & bodylotion från Body shop – Coconut
 


Denna dikt fick jag idag av min yngsta dotter lilla gumz.

My Mom
When I was a child you where always there for me.
You took care of me when I had hurt me.
You, my mother carrying me & lift me up when I falling.
My mother, who is my best friend in life,
someone I can talk to, to say the truth to
& the person I love with all my heart.
For life

Grattis på mors dag älskade underbara mamma!
♥ Älskar dig! ♥ Puzz puzz & kramizar

Lite kort fakta om mors dag
Dagen introducerades i Philadelphia 1905 av amerikanskan Anna Jarvis för att på årsdagen av sin egen mors, Ann Jarvis, bortgång hedra dennas minne.

I Sverige firades mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg. Det var dock först många decennier senare som dagen uppmärksammades i större omfattning. I uppropet skrev de undertecknande bl.a.

”Mer än någonsin behöfva vi samlas omkring något gemensamt något som värmer alla och lyser för alla. Ett lifsvärde finns som, i alltings växling står fast och orubbat samt bevarar utan förminskning och nötning sin makt och skönhet: vår moders vård och kärlek.”

Jag önskar alla mammor därute en fin dag med massor av kärlek!

KOLLAR PÅ ESC

Kategori: Vardagsliv

 
Ja nu sitter jag i tv-soffan och kollar på Eurovision Song Contest. Tycker det finns många bra låtar i år. Hela Norden é representerat och alla de nordiska bidragen é riktigt bra. Förutom storfavoriten Danmark så har vi även Finland, Norge & Island som har en låt som jag fastnade för 1:a gången jag hörde den, den har något som berör mig... – Och till sist givetvis vår egen Robin med sin ”You”

7 av låtarna har ett svenskskrivet bidrag. (Markerade med *)

Så här betygsätter tidningen Expressen låtarna.

1. Frankrike Amandine Bourgeois - L'Enfer Et Moi
Courtney Love-kopian sjunger att hon tänker ställa till med ett helvete för sitt ex, och ser ut att mena det. Jag gillar gitarren, direktimporterad från Twin Peaks, som förtätar den elaka nattklubbskänslan.

2. Litauen Andrius Pojavis - Something
Jeanskille i t-shirt, skinnjacka och busigt fritidsledarrufs framför en poplåt så intetsägande att man baxnar. Och inget blir bättre av den muppiga kärlekstexten, framförd med katastrofalt uttal och tajming.

3. Moldavien Aliona Moon - A million
Inte nog med att hon ser ut som en airbrushad Sheena Easton, miss Moons dyra klänning växer! I direktsändning. Till slut står hon fem meter upp i luften och galer, men utan att balladen lyfter.

4. Finland Krista Siegfrids - Marry Me *
Partypop som delar hårfön med Carly Rae Jepsen och gillar samma rockringar som Katy Perry. Amerikanskt övertänd partypop med en påträngande charm, röda konfettihjärtan och söt homopuss.

5. Spanien El sueño de Morfeo - Contigo Hasta El Final (With You Until The End)
Säckpipeintrot kan jag vara utan alla dagar i veckan. Men det är samtidigt något härligt med Raquel del Rosario, som känns som om hon klivit ut ur en gammal Peter Sellers-komedi. Laidback mjukispop.

6. Belgien Roberto Bellarosa - Love Kills
Söt "The voice"-vinnare sjunger kompetent radiorock signerad hitmakare som jobbat med One Direction. Tyvärr ser Roberto rätt skraj ut, inklämd mellan numrets två bisarrt uttrycksfulla dansare.

7. Estland Birgit Õigemeel - Et uus saaks alguse
Idolvinnare som går från svartvit till färg i en Disneyballad där texten går "Iga löpp ei ole muud"... och så vidare. Lite svårgreppat alltså. Men finalen är lika elegant som den tjocka tungröken.

8. Vitryssland Alyona Lanskaya – Solayoh
I det U2-inspirerade introt hoppar vitryskan upp ur ett disco-ägg. Men resten är mer inspirerat av Helena Paparizous bekanta medelhavsschlager. Gulligt och energiskt men ack så daterat.

9. Malta Gianluca Bezzina – Tomorrow
Den maltesiska doktorn är så hysteriskt jätteglad att man knappt tror sina ögon. Gianluca måste ha plundrat hela lyckopillerförrådet innan han drog till Sverige med sin sjukt mjäkiga Mraz-melodi.

10. Ryssland Dina Garipova - What if *
Den ryska björnen framstår som en snäll nalle när Dina sjunger ut sina naiva förhoppningar om en gosigare värld. Låter larvigt, men ryskans stämma och balladens maffiga tonartshöjning kommer plocka poäng.

11. Tyskland Cascada – Glorius
Tydligare Loreeneffekt får man leta efter. Så har "Glorious" också specialgranskats för sina likheter med "Euphoria". Men egentligen är detta gapig gammal eurodisco som har mer gemensamt med Swedish House Wives.

12. Armenien Gor Sujyan - Lonely Planet
Urtvättad jeansmetal med en banal text om att rädda moder jord. Vacker tanke. Men melodin - skriven av Black Sabbath-legendaren Tony Iommi - är allt annat än snygg, och produktionen saknar power.

13. Nederländerna Anouk - Birds *
En text om fåglar som trillar ner i skyn, från en sångerska som är demonstrativt ointresserad av kamerahångel. Det skulle kunna bli supertöntigt, men Anouk landar som Lana del Rey. I träskor.


14. Rumänien Cezar - It's my life
Så galet att det snuddar vid att vara genialt. Efter ett myndigt operaintro så börjar discorumänen sjunga som en kastrerad Pavarotti, medan hans magiska rock blir en jätteklänning. Fruktansvärt. Fascinerande.

15. Storbritannien Bonnie Tyler - Believe in Me
Sherrymarinerad powerballad från en välbekant profil. Men den raspiga rösten som lyfte "It's a heartache" och "Total eclipse of the heart" till toppen av listorna har tappat skärpan. Tappert men tandlöst.

16. Sverige Robin Stjernberg - You *
Robin letar efter den nerv som gav "You" energi i den svenska finalen. I skrivande stund är detta bara en hyfsad popschlager som placerats i en överladdad och rörig koreografi, under ett fjuttigt gnistren.

17. Ungern ByeAlex – Kedvesem
Ungersk indietjomme i hipstermössa som irrat vilse i poppannkakan. Hey dude - du är i Eurovision! Kunde du inte tagit några sånglektioner innan du kom hit? Och haft med dig en melodi?

18. Danmark Emmelie de Forest - Only Teardrops
Kvällens storfavorit skriver inte direkt om rockhistorien, "Only teardrops" är för mycket mellanmjölk för det. Men den varma etnoglädjen och den medryckande radiorefrängen bildar dansk dynamit.

19. Island Eyþór Ingi Gunnlaugsson - Ég á Lif
Det isländska musikaltrollet kan säkert framstå som obegriplig på sitt vackra men märkliga språk. Men när Eythor sjunger ut i låtens ståtliga final tror jag till och med Jöback trycker på gilla-knappen.

20. Azerbajdzjan Farid Mammadov - Hold Me *
Bakus Danny Saucedo koncentrerar sig på kuben i stället för klubben. Den instängda dansaren är.., förtrollande. Hoppas Farid gör en Saade och trappar upp med att spränga balladglaset ikväll.

21. Grekland Alcohol Is Free - Koza Mostra & Agathonas Iakovidis
En tjötig bouzoukiversion av balkanpop och ska från en orkester som verkar rätt glada i hatten. Showens avslutande berusade cancansprattel är förvisso kul, men melodin är ju bara fylledum.

22. Ukraina Zlata Ognevich – Gravity
Det är fortfarande oklart vad jätten Igor ska symbolisera. Att låten är enorm? Well, den har inte slutat växa i alla fall. Arrangemanget är tilltalande okonventienellt. Inte minst balladens coola beat.

23. Italien Marco Mengoni - L'Essenziale
Skicklig sångare i snyggt skuren kostym sjunger klassisk spaghettischlager med ledsna hundögon och fina stråkar. Klanderfritt, frånsett detaljen att Lill-Eros inte lärt sig en enda kameravinkel.

24. Norge Margaret Berger - I Feed You My Love *
I en isblå scenografi som ser ut som en remix av Abbas "Voulez-vous"-omslag har Berger svårt att skapa action. Fast melodin svänger från start till mål. Den norska electroschlagern är kvällens snyggaste.

25. Georgien Nodi Tatishvili och Sophie Gelovani - Waterfall *
En innerlig duett av ett snitt som blivit sällsynt i svenska Melodifestivalen. Känns kärleksgullet under tonartshöjningen bekant? Det kan bero på att G:son svingat sitt hitmakarspö över duon.

26. Irland Ryan Dolan - Only Love Survives
Ryan Dolan är modern radiopop i hasorna, men det är som att låten aldrig når fram. Det låter som något som blev över från David Lindgrens debut. Som ett välkammat, tandborstat ingenting.