Kaylas

SISTA BB-VECKAN + HOROSKOP FÖR V.22

Kategori: Vardagsliv


Min helg var rätt okey, om man inte räknar med vädret då :) Men natten till söndagen var lite orolig. Först ringde min lilla gumma kl. 3 på natten - hon hade kärleksbekymmer... Sen ringde Pärlan kl. 05:30, hon hade fått åka ambulans till akuten... SUCK - Nu är allt iaf bra med båda 2.

Har som vanligt inget inplanerat denna vecka heller... Dagarna flyter ju liksom på iaf. Hoppas på solsken och värme, så jag kan sola lite grann. De har ju lovat hyfsat väder denna vecka, så det verkar ju finnas möjligheter till solbadande.


Sista Big Brother-veckan är det oxå. Det var onekligen lite spännande igår, när man trodde att Peter åkte ut, men tji fick allihopa...


Big Brother har tvistat till finalveckan ordentligt. Martin och Peter har redan kvalificerat sig och befinner sig i vår finalsvit. Simon och Sara är kvar i huset och tror att de också är klara för final, men en av dem får lämna huset på tisdag!

 

Söndagens livesändning blev något av en överraskning för både tittarna och Peter eftersom Big Brother hade förberett en rejäl tvist. Martin fick gå in i vår finalsvit eftersom han är finalklar sedan tidigare. Först fick Christian lämna huset och sedan läste Gry upp Peters namn som om han också åkt ut. Först på utsidan får han veta att han INTE har åkt ut och istället leds han in i finalsviten där han just nu befinner sig tillsammans med Martin. Simon och Sara är ensamma kvar i huset och de tror att de är finalklara, men det de inte vet är att en av dem redan röstats ut och kommer få gå ut ur huset på tisdag kväll.

 

Jag tror att Martin vinner alltihop, men Simon har stora chanser oxå. Jag gillar Peter, och vill ju att han ska stå som segrare på finaldagen. Men som sagt - jag tror Simon eller Martin tar det.

 



 

Ni glömmer väl inte att ni oxå kan läsa VECKANS TAROSKOP på min tarotsida ;)

 

  • Väduren
    Det blir en lugn inledning av måndagen. Du har inte så mycket att göra som du brukar och det passar dig bra. På tisdagen och onsdagen höjs tempot, frågan är om du hänger med. Du är fortfarande seg efter helgen. En vän/bekant berömmer dig på torsdagen. Ta åt dig. Du förtjänar verkligen den här positiva kritiken. Vill du göra en större investering den här veckan så ska du undvika onsdagen. Då har du mer otur med pengar än vanligt.

  • Oxen
    Det blir en händelserik vecka där det gäller att du är uppmärksam så att du inte råkar ut för bekymmer med en kollega eller en chef. Just nu tenderar du att få mycket kritik, även för fel som du inte begått. Det är inget att försvara sig emot, utan det är bara att bita ihop. Förr eller senare kommer misstaget att upptäckas och rättas till. Onsdagen är en passande dag för en långlunch med en vän eller kollega. Torsdagen handlar om att vila.

  • Tvillingarna
    Under måndagen hoppas du att mer på tur än du litar på din skicklighet. Just nu är du inne i en period då mycket går snett och därför tenderar du att göra fel även på det som du borde kunde. Under tisdagen och onsdagen får du en utmaning i jobbet. Du måste visa vem det är som bestämmer. Under torsdagen dyker det upp en person som du inte sett på länge. Det blir ett kärt återseende.

  • Kräftan
    Början på veckan blir stressig särskilt måndagen då risken är stor att du antingen försover dig eller kommer sen av en annan anledning. Under tisdagen och onsdag så har du möjlighet att göra din röst hörd. Stå upp för din åsikt och skäms inte för att du tänker annorlunda än dina kollegor. Under onsdagen satsar du på att avsluta inför helgen. Du vill inte ha före mycket hängande över ditt huvud på torsdagen då du antagligen ska bort.

  • Lejonet
    Du har svårt att dämpa din oro när det gäller arbetet. Av någon anledning så känner du dig orolig inför det som du vet kommer att ske. Tänk på att det visserligen är bra att ventilera sina känslor, men att du bör fundera över till vem du gör det. Under tisdagen och onsdagen har du massor att tänka på. Då är risken stor att du glömmer något viktigt. Under torsdagen passar du på att träffa din släkt och dina vänner.

  • Jungfrun
    Under början av veckan har du svårt att fokusera. Dina tankar är mer i framtiden än i nuet. Det här problemet försvinner under onsdagen och du är ditt vanligt skärpta jag igen. Under onsdagen får du även visa att du inte är en person som man sätter sig på. Torsdagen handlar om att se detaljerna såväl som de större sammanhangen. Torsdagen är även en bra dag om du vill träna och motionera. Då har du mer ork än de övriga dagarna.

  • Vågen
    Du tar dig själv på stort allvar och det märks på ditt sätt att agera i ditt arbete. Ibland kan det bli lite väl pretentiöst. Glöm inte bort att slappna av och le mellan varven. Under tisdagen och onsdagen har du massor att göra. Då gäller det att du är observant så att du inte glömmer något som du måste komma ihåg. Torsdagen blir den klart lugnaste dagen den här veckan. Är det vackert väder är du ute så mycket som du kan.

  • Skorpionen
    Du har en del saker uppgifter på jobbet som du tycker är tråkiga och som du försöker smita undan. Tyvärr är det ganska uppenbart hur du känner och det irriterar dina kollegor som får göra din del av jobbet. Bit ihop även om det känns tungt. Under tisdagen påbörjas en influens av Solen som gör dig piggare och mer positiv. Njut av den här påverkan. Det kan verkligen få din helg att bli något speciellt. Under torsdagen passar du på att träffa vänner eller släkt.

  • Skytten
    Du har massor att tänka på just nu och det gör att du inte är så fokuserad som du borde vara. Arbetar du den här veckan kan det uppstå en hel del slarvfel som tvingar dig att jobba över eller stressa. Under tisdagen finns det risk för gräl. Du har en påverkan på ditt tecken som gör dig snarstucken. Under onsdagen blir du lätt upprörd, men den influensen försvinner mot slutet av perioden då du blir ditt vanliga charmiga jag igen.

  • Stenbocken
    Det har uppstått en situation på jobbet under slutet av förra veckan eller under helgen som kan förändra arbetet en del. Du måste fundera över hur det här kommer att påverka dig i längden. Måndagen och tisdagen blir stressiga, men intressanta. Du får vara kreativ problemlösare de här dagarna. Under onsdagen är allt på banan igen och du kan fokusera dig på rutiner. Torsdagen blir väldigt, väldigt lugn.

  • Vattumannen
    Du är inne i ett flyt när det gäller ditt arbete. Det mesta går din väg och du kan visa upp bra resultat. Under måndagen och tisdagen presterar du mer än du brukar. Du är alert, kreativ och tuff. Under onsdagen passar du på att avsluta saker som måste bli klara innan helgen. Torsdagen blir en lugn dag. Oavsett om du arbetar eller är ledig så vägrar du att stressa. Du tar dagen som den kommer och njuter av friheten att kunna välja.

  • Fiskarna
    Under början av veckan funderar du mycket på att förändra något i din vardag. Det här är ett beslut som kommer att växa fram långsamt. Ta din tid och tänk igenom alla för och nackdelar. Under tisdagen och onsdagen väntar bra nyheter från en person som står dig nära. Torsdagen handlar till stor del om familjen. Det verkar vara något som ni firar tillsammans eller så passar ni bara på att ses nu när så många är lediga.

 

MORS DAG - GRATTIS ALLA MAMMOR

Kategori: Vardagsliv



Grattis alla bullmammor, hockeymorsor och curlingmödrar. I dag är det Mors dag. Min mamma finns tyvärr inte kvar här på jorden. Men jag vet att hon vakar över oss, där hon sitter på molnen och blickar ner på sina nära och kära... Så jag får skicka min hälsning med några dikter här i bloggen istället.


Men först en liten beskrivning över de kära mödrar vi själva är. Oavsett om vi är det själva eller inte, så har de flesta av oss en mamma, eller ett minne av en. Så här säger stjärntecknen om dessa underbara morsor.



Vädursmamman
Hon är skitbra att ha när man vill tränga sig före i kön. Kanske är hon lite pinsam när det är föräldradagar och andra sammankomster i skolan, för hon hörs och hon märks. Och njuter av det! Vädursmamman godtar inte någon annans direktiv, utan ska göra allting själv.
Och det leder ju självklart till slutsatsen att hon inte är så bra på att låta de egna barnen ”göra själv”. En moder att älska och hata – samtidigt.

 

Oxenmamman
Denna moder är betydligt lugnare och tar allt lite piano.  Även om hon inte spelar något instrument själv kan hon säkert ta ton så det hörs över nejden, med en stark röst blir hon framträdande både i den lokala kören och i grannskapet (ingen kan ropa ”Kom in och äääät” med sådan pondus som oxenmamman). Älskar mat och har alltid lite sparat i skåpen.

 

Tvillingmamman
Den här mamman vet man inte var man har, hon flänger hit och dit och är med överallt. För ett barn som gillar tempo är hon den perfekta underhållningsmorsan, men för den som vill ha lugn och ro får vi hoppas på en mer stillsam partner. Dock: en hejare på att läsa sagor och hitta på egna berättelser, hon håller sig aldrig till manus.

 

Kräftmamman
Detta är MAMMAN. Hennes liv går ut på att vara mor och ta hand om sina käraste. Och hon gör det med mjuk och smeksam hand. Ingen får göra hennes ungar illa, så hon kämpar tills det blir blodvite om någon skadar hennes små. Och så är hon en sån där stundtals enerverande morsa som alltid ska ta kort – på allt och alla. Och så ska det göras ett vackert litet album av det, ja… (Här hittar man scrapbookfantasterna).

 

Lejonmamman
Huuu, den här mamman är inte att leka med. Som namnet antyder är hon ledare och överhuvud för flocken och hon förväntar sig respekt för detta. RESPECT, man! Tror inte det finns nån som är så lättsårad när det gäller den biten. Hon tar stort utrymme vart hon än är och kämpar för sina barn i alla sammanhang. De kan bli som en accessoar till henne själv, som en flashig väska på armen…

 

Jungfrumamman
Säg den unge som orkar lyssna till punkt när jungfrumamman säger sin mening. Förhoppningsvis kommer det viktigaste först, men det är inte säkert, en jungfru tar omvägar för att komma till punkt. Nåja, men hon är vansinnigt omtänksam och viger sitt liv åt familjen. Hon passar upp och sopar rent framför curlingbarnen. Men obs, hon är kritisk också, barnen kommer inte undan så lätt.

 

Vågmamman
Det är inte henne man går till för att få klara besked, precis, men om tonåringen vill syna en idé i sömmarna och få alla perspektiv med innan han eller hon bestämmer sig (hmm, vilken unge orkar det, förresten, i den åldern?), jo, men då är vågmamman perfekt. Hon är också vansinnigt rättvis, vilket kan vara rena drömmen för flera syskon. Eller inte.

 

Skorpionmamman
En skorpionmamma slinker man inte förbi när man kommer hem full, förlåt onykter, en sen lördagsnatt innan man har åldern inne… Eller smugglar in nån på rummet. Nej, skorpionmamman läser sitt barn som en öppen bok, så det är ingen idé att ljuga eller försöka dölja något. Kanske en aning för kontrollerande ibland, kan man tycka (DET var ett understatement).

 

Skyttenmamman
Å ena sidan är det härligt att ha en mamma som hjälper en med läxorna och verkligen KAN dem. Men. Det kan vara fruktansvärt tröttande att ha en mamma som alltid agerar lärare och pedagog, oavsett vilket sammanhang hon befinner sig i. Hon ska liksom läxa upp, eller åtminstone lära upp, alla. Som om folk helt saknar vett och sans.
Men rolig, hon får barnen att skratta. Och alla andra. (Förutom dom hon trampar på tårna…).

 

Stenbocksmamman
Det vore otänkbart att den här mamman skulle föda en bohem, men skulle det vara så, så skulle det krocka rejält. Ordning och reda är bara förnamnet på en stenbock. Ansvar och rutiner är efternamnet. Här går allt i stilla lunk utan alltför många spontana infall. Hon tar sitt föräldraskap på allvar och vill ha ordningsamma och lydiga barn. Som lär sig klockan och att följa den.

 

Vattumamman
HÄR finns däremot bohemen. Den här mamman gör saker helt tvärtemot alla andra och kan ibland verka lite halsstarrig i sina försök att skilja sig åt i åsikter och beteende. Vattumamman går gärna with the flow och tar dagen som den kommer, så några fasta tider är det inte tal om. Hellre spontana resor en gråkall måndagsmorgon till nåt spännande fjärran land. Glöm inte jesussandalerna!

 

Fiskmamman
Här kan man hitta en konstnärlig själ som talar ett språk som passar riktigt bra för barnen när de är små men som med åren förefaller mer och mer obegripligt. Kanske. Men hon är fantastisk på att rimma och sjunga, så tillsammans med barnen kan hon verkligen odla sina musikaliska förmåga. Att sjunga tillsammans som tonåring är kanske ingen hit, men senare i livet kan man kanske uppskatta alla ljudupptagningar som dokumenterar ens barndom genom åren....




Saknad
Det finns en saknad som alltid stannar.
Det finns en saknad som aldrig ger sig av.
Det finns en saknad som alltid blommar,
en sådan saknad har jag!

I miss you with all my heart!



 

Det finns en kärlek som intill döden
står oförändrad i alla öden
Den värmer, skänker och övervakar
den fodrar intet men allt försakar
På denna jord finns endast En
en MODERS kärlek är det allen…

 


Saknar dig mamma
Jag ser ut genom rutan, ut genom fönstret.
Ser fåglar flyga i ett V, dom håller mönstret.
Jag slår upp fönstret och tittar ut i natten.
Bakom mig på min säng, spinner katten.
Jag andas in den friska kvällsluften, så kall.
Ser bort mot skogen, mot gran och tall.
Ser upp mot himmelen, ler lite smått.
Regnet kommer, allt blir vått.
Ljudet av regn lugnar mig, jag bara tittar ut.
Undrar varför allt inte är som det var förut.
Sitter i fönstret så lugn och bara ler.
Ser månen genom molnen, tänk om den faller ner.
Springer ut i bara linnet, barfota och tyst.
Ute är det ännu tystare, så fridfullt, man hör inte ett knyst.
Jag ser upp, börjar snurra runt och sträcker mina armar ut.
Struntar i om någon ser mig, struntar i hur jag ser ut.
det enda jag tänker på just nu är dig.
Och om himmelen rasar ner över mig.
Då skulle jag få se ditt leende, höra ditt skratt.
Jag sjunker ihop i det våta gräset, det är en kall natt.
Önskar att du var här hos mig nu, för alltid, var minut.
Utan dig är livet svårt, jag står nästan inte ut.
Jag andas ut i luften, det bildas ett litet moln så vitt.
Hör mitt eget hjärtslag men önskar att det var ditt.
Jag kan inte hjälpa tårarna som rinner, dom är för dig.
Jag önskar att du fanns här, du skulle skydda mig.
Mot alla faror, alla hot, allt som kunde skada mig.
Men här ligger jag nu så svag, utan dig.
Om någon bara kunde förstå att jag saknar dig.
Och det enda jag vill är att höra dig säga:
"Jag älskar dig".

 

 

DN:s Åsa Beckman och Malin ­Ullgren har gått på jakt efter romanens mödrar och funnit 10 typer.


Förlossningsmamman
Det är lätt att bara minnas Kristin Lavransdotter som en folkloristisk, ljushylt kvinna som rådigt styr och ställer på egendomen i Gudbrandsdalen. Men i Sigrid Undsets romansvit finns en av litteraturens mäktigaste förlossningsscener. Med blod, skrik, vatten, handdukar; i kretsen av jordemödrar och gårdsfolk. Jan Guillou har avslöjat att det var hit han gick när han skulle få inspiration för att beskriva en födsel i Arn-serien. En bättre förebild kan man inte ha.

 

Släpp ut mig-mamman
Anna i Kerstin Thorvalls roman ”Det mest förbjudna” boxar sig ur sin gammalmodiga mammas hårda grepp, och rymmer från man och barn. Från ångesten, till sexet: ”Stygg dotter. Otrogen hustru. Dålig mor. Motvillig farmor.” Citatet är en klassiker, därför att det är en instruktion för den kvinna som vill förlora sitt människovärde i andras ögon.

Kerstin Thorvall har tröstat generationer mammor, och säkert också pappor, som känt av familjelivets elektroniska fotboja: Du är inte ensam om att vilja springa långt, långt bort.

 

 

Migränmamman
I Astrid Lindgrens böcker om Madicken är mamma Kajsa perfekt. Vacker, fertil och föredömligt feminin när hon blir arg. Om maken Jonas säger något dumt skriker hon inte ”idiooot”, utan kastar en bitter blick över axeln och skrider till sitt rum.
Försiktigt tassar barnen in och undersöker om faran – mammas huvudvärk – är över. Vicken morsa. Tur att pappa är ett manligt ideal för flickor i alla åldrar: Rik, radikal och varm.

Tills man själv blir mamma. Då förstår man att Kajsa blir urless på att stå i skuggan av den dyrkade barnafadern. Triangeln Kajsa-Jonas-Madicken är rent freudiansk.

 

Pradamamman
Det är svårt att glömma Meryl Streeps porträtt av Miranda Priestly i filmatiseringen av Lauren Weisbergers bästsäljare ”Djävulen bär Prada”. Denna strama och kyliga mamma är chefredaktör på modemagasinet Runway och tillbringar all sin tid på arbetet. Ändå ska hon maxiemera livet för sina barn. De ska ha extra allt. Därför kräver hon att hennes assistent ska fixa fram nästa outgivna Harry Potter-bok till hennes två barn. När de välklädda och perfekta telningarna sitter på tåget med boken som alla världens barn suktar efter, har assistenten klarat kraftprovet.

 

Polismamman
I Elfriede Jelineks roman ”Piano­lärarinnan” vankar Frau Kohuts omkring i kamelhårs­tofflor och övervakar sin dotter. Hon är monstruös. Dottern, den 40-åriga Erika, är kuvad i sitt innersta. Jelinek skriver träffsäkert om ”moderssnabeln” som far över dotterns kropp och letar sig in i hennes själ. Ibland spottar dottern upp sig och ger sig ut på erotiska raider i Wiennatten – men kommer alltid krypande tillbaka till deras gemensamma säng. En riktig rysarmamma.

 

Mäklarmamman
Litteraturhistorien är full av skrivande kvinnor som har dyrkat sina fäder på mödrarnas bekostnad. Självklart, för vad hade en intellektuell kvinna för glädje av att identifiera sig med en gift nobody i historiens mörker?
Det kan vara en förklaring till att det finns så många töntiga mäklarmammor, i stil med mrs Bennet i Jane Austens ”Stolthet och fördom”. Medan mr Bennet suckar diskret över hustrun och utbyter menande blickar med dottern Eliza, yr tanten runt i jakten på rika svärsöner.

Mrs Bennet är blind för ungarnas sämre sidor och fixerad vid pengar och status. Redan på 1800-talet porträtterade Jane Austen den första curlingmamman.

 

Survival-mamman
”Grå som en råtta, fattig som en lus, slankig och mager som en rävhona om sommaren/Hon var seg som gräset, ettrig som nässlan. Hela sitt liv gnodde hon efter kvarlevor och fördelar.”

Så beskriver Kerstin Ekman Sara Sabina Lans, den första av kvinnor och mödrar i ”Häxringarna” i Katrineholmssviten. Sara Sabina måste försörja sina små, det målet är överordnat allt. Ingen som har läst inledningsscenen glömmer den; den där Sara Sabina görs till åtlöje i handelsboden. Men hon skiter i karlarnas förakt, för hon behöver det där stycket sulläder. Och hon har värdighet – den som följer av att vara stark och rationell nog att hålla barn vid liv av ingenting.

 

Passionsmamman
Anna Karenina är mamman som går dit hjärtat leder henne. När hon blir förälskad i greve Vronskij bryter hon den sociala konvenansen i 1800-talets Moskva. Hon lämnar inte bara sin man utan också sin lille son. Det sägs att Leo Tolstoj ville skriva om Anna som avskräckande exempel, men att han sedan blev allt mer intagen av henne. För vuxna läsare är passionsmammorna lockande hjältinnor – för barn är det nog mer komplicerat ...

 

Borgarmamman
Mrs Ramsay i Virginia Woolfs ”Mot fyren” är en sval hand på din febriga panna. Ett ”Nej men oj då, kära du” när dina tårar sprutar. Vänligt förströdd, som kan också vara så skönt för barn.

Mrs Ramsay är den samlande punkten i en orolig skara människor, en familj med gäster i sommarhuset. Hon medlar mellan sin egoistiske man och deras känslige son, hon är föremål för unga människors förälskelse. Det märkliga är att romanens oro liksom försvinner när hon dör. Var hon i själva verket motorn för konflikterna?
Med sådana mödrar vet man inte. När de är döda, har man ett porträtt i olja kvar, där de sitter med ordentligt korsade vrister, ointagligt leende och alla hemligheter bevarade.

 

Drömmamman
Här hade vi tänkt avsluta med Drömmamman. Den där flödande modern som både är varm, omhändertagande, modig och smart. Hon som älskar sitt barn med en glöd som får solen att blekna. Hon som gör skillnad både hemma och i stora världen. Men sanningen är att vi inte hittar henne någonstans i våra bokhyllor. Har ni mött henne i romanen? Mejla förslag till: [email protected]

 

HELGENS HOROSKOP

Kategori: Vardagsliv






Ja så har ännu en vecka gått – och det har inte hänt någonting… Jo det har det ju, det kom ett telefonsamtal i veckan, som gjorde mig väldigt glad. Det var ett erbjudande om sommarjobb -I SKÖVDE J Så nu ska jag åka ner där och umgås mé mina barn och gå på intervju på ett äldreboende där. Jag åker den 7/6. Annars så blir min helg lugn som vanligt…

 

 

 

 

 

 

 

  • Väduren
    Fredagen börjar stressigt. Du har svårt att koncentrera dig och det gör att du hamnar efter redan från början. Försök att skriva en lista på vad som måste göras så går det enklare. På fredagskvällen träffar du en person so du tycker mycket om och det gör att kvällen blir lyckad. Under lördagen och söndagen är tempot betydligt lugnare. Äntligen får du en möjlighet att koppla av och vila upp dig. Se till att du inte sover för mycket bara, då blir du övertrött.
  • Oxen
    Du har ännu en fartfylld helg att se fram emot. Försök att sova ut ordentligt åtminstone en av dagarna. Ibland så stressar du på utan att tänka dig för och då märker du inte hur slut du är innan det är för sent. En vän till familjen försöker få dig att gå med på något som du inte vill göra var stark. Lördagen och söndagen blir roliga men fullspäckade. Månen gör dig extra kreativ just nu och får dig att vilja skapa med händerna.
  • Tvillingarna
    Du har en del roliga idéer för den här helgen, frågan är om din partner tycker att dina infall är lika inspirerande som du gör. Ibland måste man kompromissa och den här helgen är ett sådant tillfälle. Försök att hitta en medelväg mellan era båda viljor. Som singel har du det enklare. Det är bara att följa din lust. Under lördagen ger Solen dig massor av energi så då passar det bra att påbörja lite mer omfattande projekt.
  • Kräftan
    Fredagen handlar till stor del om att ta ansvar för sina handlingar. Du tenderar att skylla dina misslyckanden på andra och det gör att du inte ser vad du kan förbättra hos dig själv. Under lördagen väntar goda nyheter. Söndagen blir den lugnaste och skönaste dagen den här veckan. Då kan du verkligen slappna av och bara njuta. Är vädret bra ska du vara ute så mycket som möjligt. Den här årstiden suger du energi från naturen .
  • Lejonet
    Du är en brinnande och passionerade personlighet vilket gör att du hatar med samma styrka som du älskar. Hos dig finns det inga mellanlägen och det märks under fredagen då du plötsligt känner en innerlig samhörighet med en kollega. Det kan bli början till en flirt, men frågan är hur långt du är villig att gå? Under lördagen ska du undvika att reta upp dina familjemedlemmar, det finns risk för ett stort gräl om du inte ser upp. Söndagen blir intensiv men rolig.
  • Jungfrun
    Du har svårt att bestämma dig och det är väldigt okaraktäristiskt för ditt tecken. Just nu influeras du mycket av vatten, därav veligheten. Under fredagen eller lördagen vill en vän/släkting ha ett besked i en viss fråga, men du tycks inte kunna välja vad det är du vill göra. Under söndagen ska du passa på att träffa vänner. Det är alldeles för sällan du tar dig tid att bara vara med kompisarna. Du är alldeles för pliktmedveten för att kunna slappna av.
  • Vågen
    Helgen ser lovande ut om du bara håller dig borta från impulsköp för då är risken stor att du handlar något som du egentligen inte vill ha. Det finns ett stort varningstecken i ditt horoskop den här perioden och det gäller ditt sätt att behandla en bekant som du inte gillar. Försök att inte visa dina känslor, du sårar bara den här personen i onödan och det kommer att ge dig dåligt samvete. Under lördagen och söndagen ska du passa på att vara ute så mycket som möjligt.
  • Skorpionen
    Du är inne i en period då det mesta tycks gå bra. Njut av det är flytet för det är temporärt. Passa på att löneförhandla, söka nya uppgifter eller kanske rent ut av nytt jobb de närmaste veckorna. Chanserna är goda att du får precis vad du vill ha. När det gäller kärlek har du svårt att släppa dina skyddsmurar, oavsett som du är i början av en romans eller i ett etablerat förhållande. Du gillar inte att känna dig utlämnad och det gör att din partner känner sig utfryst.
  • Skytten
    Just nu är du på väldigt bra humör. Du njuter av att umgås med människor och ställer gärna till med en spontan middag/fest. Just nu är chanserna goda för alla singlar att träffa någon som kan bli mer än en vän. Frågan är om du verkligen är villig att ge upp dina olater för att kompromissa så som man måste i ett förhållande. Under lördagen får du chansen att pröva på något du länge velat testa. Under söndagen föredrar du lugn och ro framför allt för mycket aktivitet.
  • Stenbocken
    Det blir en rolig och omväxlande helg. Fredagen är lugn och du njuter av att mysa med familjen. Under lördagen ökar tempot, det kan vara någon sport eller någon form av motion. Kvällen ägnar du åt att umgås med nära vänner. Under söndagen pysslar du mycket i hemmet. Du tycker om att skapa ett bo med hög mysfaktor. För dig handlar inredning mer om känsla än om en regelrätt stil. Går du på loppis har du stora chanser att göra bra fynd.
  • Vattumannen
    Var försiktig så du inte sårar någon som står dig nära den här helgen. Din ärlighet kan bli för mycket. Ibland kan det vara bättre att tiga med sin åsikt. Under lördagen umgås du mycket med barn eller yngre personer. Det blir en rolig dag med många spontana inslag. Under söndagen passar du på att göra något för dig själv. Det kan vara att ägna dig åt en hobby, titta på en film som du velat se eller bara ta en rejäl sovmorgon.
  • Fiskarna
    Helgen blir lågmäld och vilsam. Det har varit mycket den senaste tiden så det kan påverka din hälsa negativt. Ditt horoskop varnar för en förkylning eller någon annan lättare sjukdom. Passa på att fundera lite inför sommaren. Du har en hel del lösa planer. Det är bra om du bestämmer dig en gång för alla och bokar in några av de aktiviteter som du vill göra innan platserna tar slut. Glöm inte bort en födelsedag eller en namnsdag den här helgen.

 

NY VECKA - NYA TAG...

Kategori: Vardagsliv

Ja min vecka skiljer sig inte så mycket som föregående… Det händer ju inget radikalt eller omvälvande i mitt liv just nu.


Jakten på jobb fortsätter – hur hopplöst det än verkar, så får man ju aldrig ge upp. I fredags hade jag gått arbetslös i 2 år…


Känner att jag också måste ta och skärpa mig lite vad det gäller kost och motion. Sitter alldeles för mycket vid datorn om dagarna, det é inte bra… Det har blivit alldeles för mycket godsaker och för lite motion. Jag ska försöka gå ner några kilon och måste bara ta mig i kragen och gå ut och promenera mer med stavarna och trampa på motionscykeln.

 

 

Idag skriver jag lite om månadens stjärntecken, men givetvis får ni också veckans horoskop.

 

 

 

 

 

Element: Luft
Planet: Merkurius
Grundenergi: Mångsidighet
Årstid: Då naturen grönskar
Tarotkort: Kärleksparet

 






Tvillingarna är ett stjärntecken som gör skäl för sitt namn. Men det kunde lika gärna hetat trillingarna, fyrlingarna, femlingarna, sexlingarna osv. Det är nämligen inte så att tvillingarna kan vara två personer. Tvillingarna kan vara hur många personer som helst.


För att förstå en tvilling måste man veta att stjärntecknet styrs av planeten Merkurius. Det är en väldigt kvick planet på många sätt. Den rör sig snabbt, både rent kroppsligt men framförallt mentalt. Merkurius symboliserar transport och det bästa sättet att beskriva den aspekten är att betona att det är fart och fläkt som åsyftas. Merkurius är historiskt en bevingad budbärare som pilar fram och tillbaka med sina meddelanden. Då får man ha snabba fötter. Och det har Merkurius.

 

Mentalt är Merkurius och tvillingen lika snabb. Det är som om budbäraren Merkurius kilar runt i nervbanorna och hoppar mellan synapser med en sån hastighet att få hänger med. Tankeverksamheten är med andra ord ursnabb hos en tvilling. En tanke dyker upp och spottas ut för att genast ersättas av en ny som spottas ut för att därefter… Ja, det blir snabba associationer och tvära kast mellan tankar och idéer.

 

Det är roligt. Det är fascinerande. Det är oftast väldigt kul och underhållande.


Tvillingarna är minglets mästare, inte underligt med dessa egenskaper. Att gå runt bland olika människor, byta ett ord här och ett ord där och pendla mellan samtalsämnen och personligheter passar tvillingarna utmärkt. De har ett enormt behov av variation och orkar inte hålla fast vid vare sig ämne eller person alltför länge.

 

Och det är här tvillingarnas opålitlighet kommer in. Dels orkar de, som sagt, inte hålla fast vid samma person under någon längre tid. Eller rättare sagt: den som vill ha en längre relation med en tvilling får bemöda sig om att vara såpass variationsrik att tvillingen tycker att det är tillräckligt kul och utmanande att vara kvar.

En annan aspekt av opålitligheten är just tvillingarnas mentala verksamhet. De tycker helt enkelt inte samma idag som igår, eller nu som för en timme sen, eller ens nu som för två sekunder sen. I den stund tvillingen har uttryckt en åsikt är han eller hon redan på väg att skapa en ny. Om man har tagit fasta på den första, är det kanske inte så konstigt att man blir tveksam till att tvillingen har ändrat sig. Och det händer inte bara en gång.

 

Opålitligheten visar sig också i att tvillingarna kan ha vissa brister i att hålla vad de lovar. Tider och bokade möten ligger i riskzonen. Alltid. Har det dykt upp något annat, så är det där tvillingen är – i nuet.

 

Jag gillar tvillingar. De är snabba i huvudet och tanken och har alltid någon rolig kommentar till övers. Varje fest tränger till en tvilling. Men behöver jag gråta ut hos någon, så är det inte tvillingen jag vänder mig till… Däremot om jag i efterhand behöver hjälp med att analysera det jag gråter över eller behöver få någons färska idéer om mitt tillstånd, ja då vänder jag mig till tvillingen.
Och ser hur länge tvillingen är kvar…

 

Kända tvillingar: Björn Borg, Marilyn Monroe, Anna Lindh, Bert Karlsson, Magnus Uggla.


 

Fram till juni månad kan man känna lugnet före stormen. Juni är packad med fascinerande aspekter, som gör att vi har mycket för oss. Just nu är det däremot bra om man kunde titta på detaljerna i livet. Anar man att något inte stämmer, bör vi ändra på det. Eftersom juni kommer att börja med en solförmörkelse, kan vi redan nu känna förnyelsens vind blåsa.

 

Väduren
Ditt självvärde får en bonus: Äntligen anländer pengarna som du förtjänar; Du lyckas göra en vinst; Förhandlingar slutar med en fördel. Pengar spelar kanske inte så stor roll i det hela. Någons beundran och förtroende kan förbättra självförtroendet. Vädur är initiativtagare, men just nu bör du låta andra ge dig saker och göra saker för dig. Om någon däremot verkar ha glömt bort dig, medan du är redo för att satsa, bör du inte tveka: skicka ut röksignalerna.

 

Nu när Vädurens planet - Mars - har etablerat sig i det fasta och stabila tecknet Oxen, kommer du att få mer tid att koppla av och njuta av livet å ena sidan, och att kämpa hårt för att konsolidera dina resurser å den andra. Dina vanor vad utgifter beträffar behöver reformeras; du behöver helt enkelt maximera vinster och minimera förluster. Resultaten låter inte vänta på sig. Såväl partners som rådgivare har mycket förnuftigt att bidra med, och när du får så mycket hjälp som nu kan du knappast misslyckas med att dra in mer pengar. Mycket lite kan gå snett... såvida du inte blir för girig. För att undvika detta behöver du anstränga dig för att vara återhållsam och ta till dig de råd som en partner kommer med.

 

Oxen
Venus och Mars: en kombination som gör dig oemotståndlig tillsammans med Merkurius, en omständighet som kan få livet att kännas som ett triumftåg. Det är ett tecken på att livet tar en vändning till det bättre efter alla de stridigheter som har varit de senaste veckorna. Du kan göra gemensam sak med en vän eller rådgivare som ger dig enastående goda råd om pengar och relationer, och du känner äntligen att du behärskar händelseutvecklingen igen. Du kan med fördel ge dig i kast med olika reformer som stärker dig genom att du lever sundare. Även din partner kan ha nytta av detta, och blir också mer benägen att agera å dina vägnar. Kärlekslivet blir mycket mer levande. De här planeterna kan däremot också skapa en kombination som eliminerar självdisciplinen. Därför bör du ha ett skyddsnät till hands. Om du däremot inte bryr dig så mycket, är det bara att njuta av veckans aspekter. Kärlek och romantik står i centrum och du kan kasta dig i någons armar eller påminna din älskade hur det är att vara förälskad.

 

Tvillingarna
När veckan börjar rör sig Tvillingarnas planet - Merkurius - in i Oxen, något som varslar om en period om två veckor när du får tillfälle att vila och återhämta dig efter månader av hektisk social aktivitet. Du vill såklart ha sällskap av andra, men nu vill du också kunna hänge dig åt enklare och lugnare aktiviteter. En pilgrimsresa skulle kunna vara precis vad du behöver, särskilt om du kan slå följe med människor som delar dina värderingar. Helgen för med sig en del omvälvningar i ditt inre liv, men du kan också ta till dig psykologiska och andliga insikter som innebär ett slags genombrott. Andliga praktiker bör helst ha en fysisk komponent, som yoga, till exempel.

 

Solen befinner sig I ditt tecken och du har vinden i seglen. Det finns kanske inte bättre tillfälle för att räkna sina välsignelser och fira livet. Stjärnorna har inte varit mycket snälla mot dig men även om du inte känner för att hoppa upp och ner av glädje, kan du i alla fall fundera på det goda som hänt. Om du känner att du bör hemlighålla en kärleksaffär, var försiktig. Din relation är inte så hemlig som du tror att den är och ryktesspridning kan börja äga rum. Om du däremot länge hemlighållit dina känslor för någon, kan den här personen nu börja förstå.

 

Kräftan
Veckan börjar med en fullmåne som sätter fokus på de materiella fördelar du kan dra av den senaste tidens initiativ i yrkeslivet, och på betydelsen av att konsolidera kreativa ansträngningar. En betydande energiförskjutning äger rum under veckan och du får helt andra möjligheter att slappna av och njuta av livet, särskilt då i sällskap av goda vänner eller intressefränder. Detta bör vara en period när pengar flödar... om inte för dig, så för vänner. Sociala tillställningar äger rum... kanske är ett bröllop i görningen. Allt som allt är detta hur trevligt som helst, men mot slutet av veckan kommer du att bli mer intresserad av att söka avskildheten, någonstans där du kan vara för och i dig själv.

 

Med Uranus I toppen av soldiagrammet är det vanligt med plötsliga kursförändringar, i synnerhet i yrkeslivet. Ett möte som äger rum under den här veckan kan leda till oväntade resultat och även om en väntad förändring blir mindre än man från början trodde, kommer du att se fördelarna mycket snabbare om du är förberedd. Kräftan brukar vara försiktig, men just nu är det bästa att vara spontan. Två förmörkelser äger rum i juni. Små tecken bör därför uppmärksammas på grund av deras förändrande kraft.

 

Lejonet
Fullmånen på tisdagen påminner dig om två centrala frågeställningar i ditt liv, nu när en period av dynamisk intellektuell växt är avklarad. Det rör sig om karriären och hemmet, båda områden som behöver stabiliseras. Lyckligtvis är trenderna för karriären extremt positiva nu, och utsikterna att kunna tjäna stora pengar ser inte så pjåkiga ut. På karriärplanet ser det ut som om du står inför en längre period när det mesta går din väg, så du har all anledning att känna dig säker på dig själv. Den kommande helgen kan det dock vara svårt för dig att känna så, på grund av nya omständigheter i ditt sociala liv som får dig att känna dig isolerad.

 

Att använda charmen som du har, kan nu göra underverk och samtidigt imponera på makthavarna eller på någon som du tycker om. Du bör däremot inte alls vara för framfusig eller för ambitiös. Dina tillgångar bör du snarare avslöja på mycket subtila sätt. Då görs ingen skada och en gyllene möjlighet kan dyka upp. Det ovanliga står i förgrunden under den här veckan. Var inte förvånad om någon tar kontakt med dig eller om någon har något fängslande att berätta. Inte heller bör du anta att allt kommer att fungera som ett urverk. Planera inte allt in i minsta detalj. Handlingsutrymme kvar är en vacker sak…

 

Jungfrun
Ett märkbart humörskifte äger rum under veckan, när lycka och stabilitet infinner sig efter en rätt prövande tid som närmast handlat om känslolivet och nära relationer. Kanterna rundas av när du inte längre känner ett behov av att vara defensiv, och du blir också mer öppen för tillvarons fysiska dimensioner... med andra ord kan du njuta av livet igen. Fri från utmattande emotionella angelägenheter har du tid att drömma och att filosofera, och det är också mycket troligt att du får sällskap av en mycket trevlig och generös person som överöser dig med gåvor. Det är så överväldigande att du kan börja tro på änglar. Till helgen upplever du dock ett behov av att fatta tunga beslut som ställer moralfrågor på sin spets.

 

Det kan plötsligt dyka upp en oväntad kostnad eller en ekonomisk bonus. Uranus fungerar nämligen på det här viset. Det är svårt att veta när planeten kommer att skapa en trevlig överraskning och när planeten kommer att skicka ut chockvågor igenom hela systemet. På det hela taget, är detta en positiv fas på året och därför bör du inte vara alltför snabb med att dra slutsatserna. Med en solförmörkelse inom några dagar, behöver du bli uppmärksam på små händelser som signalerar större förändringar i framtiden. Det ovanliga och oväntade kan ha att göra med en resa eller med en kollektiv strävan. Om du tänker resa eller om avlägsna platser spelar roll, ha en plan B i ärmen.

 

Vågen
Veckan börjar med att Vågens planet - Venus - tar sig ut ur Väduren och in i Oxen, något som märks av genom att du upplever att du kan bestämma mycket mer i nära relationer, och att du blir mycket mindre sårbar - delvis för att du nu också dämpar risktagandet betänkligt. Du hamnar i sammanhang som känns bekanta, och där du kan känna dig trygg, och det gör dig bättre rustad att göra relationer djupare och mer meningsfulla. Det blir lättare att diskutera tabubelagda saker med din partner. Men inte bara att prata, utan också att handla. Sex är det medium genom vilket själslig en själslig förening äger rum, och detta är en aveny du kan utforska med stor entusiasm.

 

Du kan inte alltid förutse vad andra människor kommer att göra och detta gäller i synnerhet under den här veckan. Någon kan visa sig vara generös. En hopplös situation kan vända. Långväga saker är I fokus oavsett om det handlar om utbyte av information over långa avstånd eller om dina planer gäller under många år. Om du har ett val, bör du fokusera just på sådana saker som varar länge. Saturnus kommer att befinna sig i ditt tecken under flera månader och detta betyder att problem fortfarande kommer att uppstår. Hinder bör överkommas. Problem och svårigheter dyker framförallt upp i området för ekonomi och pengar. Ta varje möjlighet som dyker upp för att göra framsteg.

 

Skorpionen
När tisdagens fullmåne faller i ditt tecken, hamnar nästan all fokus på en angelägenhet: relationer. En Skorpion vill gärna ha kontroll, men den ambitionen kan du lika gärna släppa under de närmaste sex veckorna. Passioner regerar. Skulle en potentiell partner dyka upp, så är vederbörande säkert inte ensam. Du kommer att behöva dela din potentiella älskare, men det kan faktiskt vara en fördel. Icke desto mindre kan meningsskiljaktigheter till helgen få dig att inse att du inte ensam äger alla de egenskaper en partner önskar. Men om du bara är dig själv och agerar därefter kommer händelseutvecklingen också att följa sin naturliga gång.

 

Venus och Mars förbättrar ditt kärleksliv. Om du nyss har träffat en ny person, har du kanske undrat hur det kommer att gå. Du bör inte ha någon tvekan alls mot slutet av veckan. Om någon som du är intresserad av, inte verkar vara intresserad under dessa stjärnor, är det inte lönt att vänta längre. Kärlek är inte den enda anledningen som andra människor blir intresserade av dig. Intresset kan även handla om ekonomiska frågor, avtal, kontrakt eller studier. Om du har sökt nytt jobb, har du större chans att få det.

 

Skytten
Du kan nästan känna att något är på gång, men du vet inte riktigt vad. Det beror på att en solförmörkelse i ditt eget tecken närmar sig. Att du har stora förhoppningar kan också bero på att något har redan planerats, eller på att en tid har bokats. Å andra sidan, kan du, på omedvetet sätt, fånga upp andra människors signaler, samtidigt som ditt medvetande har annat för sig och fokuserar på helt andra saker. Därför kan du känna dig orolig. Om du känner att någon tänker handla på ett sätt som du ogillar, är det kanske lika bra att du gör andra planer.

 

Du har nu nått alldeles till slutet av en mycket dynamisk fas i ditt liv som började förra sommaren, och som inneburit mycket roligt under det senaste halvåret. Livet har varit till för att firas, men under veckan verkar det som om festprissarna rör sig vidare, och lämnar dig kvar med det som är kvar av champagnen. Nu gäller det för dig att kunna acceptera att det roliga snart är slut och att det nu gäller att fokusera på att skapa större stabilitet i arbetslivet... det är ändå det som alla andra verkar göra. Till helgen utvecklas nära relationer på ett sätt som får dig att inse att hemlivet kanske inte är så stabilt som det borde vara. Det kan dock vara svårt att sätta fingret på just det som kniper, även om det pratas en hel massa runt problemet.

 

Stenbocken
Tisdagens fullmåne återspeglar ljuset från fyra planeter i ditt solhoroskops femte hus, som handlar om barn, kreativitet och kärlek. Detta varslar om en underbar händelseutveckling som gör dig långt säkrare på dig själv när du märker hur andra verkligen uppskattar dig. Du kan också göra en stabil prestation för att andra skall ha det bra. Känner du dig romantiskt lagd kan du lätt hitta en tilldragande person som uppfyller alla dina drömmar och fantasier... i alla fall för ett tag. Detta är helt enkelt en underbar tid för kärleksaffärer och sexuell njutning. Vill du ha barn är det ett ypperligt tillfälle att försöka.

 

Till och med stenbocken måste ha roligt ibland och stjärnorna tycker att den tiden är inne. Nu kan du också fatta att dina förhoppningar och dina drömmar inte är helt förstörda, även om du sedan början av året haft många problem. Det handlar lite om att ändra perspektiv, och se saker och ting från ett nytt ljus. Det är just därför du behöver nu ha roligt, gå ut, festa. För vissa stenbockar är det kärleken som spelar störst roll just nu. En del av er tänker bjuda in någon i era liv permanent, medan andra, håller på att bli kär.

 

Vattumannen
Tisdagens fullmåne får stort inflytande på såväl din karriär som på hem- och familjelivet. Glädjeämnena i hemmet betonas särskilt, något som bådar gott för familjelivet, där en fin utveckling tar vid. Det är också en särskilt gynnsam tid för systrar, eller för bröllopsfirande, om nu någon i släkten knyter hymens band. Funderar du på att investera i en bostad, eller förbättra ditt nuvarande boende kan du heller knappast hitta en bättre tid. Faktiskt går du snart in i en period när allt som rör egendom omges av expansiva möjligheter. Du behöver dock iaktta en viss försiktighet på det ekonomiska planet, så håll ett vakande öga öppet för särskilt orealistiska planer som partner eller barn har, om de riskerar att inverka på privatekonomin.

 

Nu kan du fira något. En del kommer att spendera helt enkelt tid med familj och vänner, medan andra kan vänta sig en förändring inom familjen. De här influenserna kan också inspirera dig till att förbättra ditt hem, miljön, eller flytta. Den 4e juni kommer Jupiter i basen av födelsekartan att påverka dig genom expanderande influenser över sådant som har med familj och hem att göra. Jupiter kommer att hjälpa dig att lägga ner starka grunder för framiden. Även om veckans planeter inte lyckas förändra en situation, kommer förändringarna som du väntar på att äga rum under de kommande månaderna.

 

Fiskarna
Under veckan upplever du nya trender som kommer att tillta i styrka under juni, där du upptäcker nya mentala intressen, och då du upplever en uppblomstring av din kreativa förmåga. Orosmoment förtvinar och idévärlden upptar dig allt mer. Kan de idéer du får till dig bidra till en inkomstökning, så mycket bättre. Just nu fungerar din fantasi och din föreställningsförmåga på ett sätt som verkligen kan fängsla andra och locka in fler människor i ditt nätverk. Till helgen kan omständigheter som rör hem- och familjelivet bidra till en viss förvirring. Du har drömmar som inte kan uttryckas klart, eller som kanske helt enkelt är orealistiska. Tänk igenom exakt vad det är du vill ha och formulera det klart.

 

Du har nu råd att vara mer bestämd eftersom ditt horoskop befinner sig i gott skick. Du uppmuntras att ta ett viktigt steg nu, inom yrkesliv eller privatliv. Att verkligen gå ut och anstränga sig för det som du tror på, kommer att vinna andras respekt. För vissa fiskar, är framgången nära. En resa för att möta någon som du älskar kan också finnas med på menyn. Även om du inte är säker på om du kommer att uppnå dina mål och önskningar, kommer resan ändå att ge mycket. Självklart kan resorna göras på flera olika sätt.

 


PS - Ni vet väl att i bloggen på min tarotsida hittar ni oxå veckans tarotskop :)


ONT I HALSEN OCH FEBER...

Kategori: Vardagsliv





Ja dagen som började så bra igår, slutade med halsont och besvikelse... Jag var jättepigg igår och kände mig riktigt alert. Men som ett blixtnedslag fick jag ont i halsen på em. och sen kom även febern...

Klänningen jag skrev om igår, skulle jag få i morsdags-present från min lilla gumma. Men när jag sen skulle beställa den, fanns den inte kvar i min storlek. Suck - Så typiskt, jag kollade ju på den i onsdagskväll och då fanns den minsann i min storlek, men på torsdagen var det bara småstorlekar kvar...

Min helg går åt till att kurera mig. Ska inte göra ett skit, utan ta det lugnt och bara vara. Hur er helg blir kan ni se här i horoskopen, och kärleksprognoserna längst ner i detta inlägg.








 

 

  • Väduren
    Helgen blir annorlunda. Du får aktivera dig mer än du tänkt och det kan hända att det irriterar dig. Just nu är du inne i en period då du känner dig rätt så lat. Lördagen blir en bra dag då du hinner med både det du måste göra och nöjen. Söndagen handlar om att våga fatta beslut som gör ont. Inse att ibland är det bättre att gå vidare än att älta det gamla. Försök att inte hänga upp dig på det som du ändå inte kan påverka.
  • Oxen
    Under fredagen får du möjlighet att träffa människor som du tycker om och som du känner dig bekväm med. Du har en trevlig dag och kväll. Under lördagen pysslar du mycket hemma. Du vill att allt ska vara i topptrim. Har du löjlighet så är du mycket utomhus den här helgen, särskilt om du har balkong eller trädgård. Du älskar att kunna plöja ner fingrarna i orden och njuta av att få dina växter att trivas, de blir som barn för dig.
  • Tvillingarna
    Under fredagen fattas det en person i ditt umgänge. Han/hon kan vara upptagen på annat håll eller sjuk, men frånvaron märks tydligt eftersom du tycker väldigt mycket om den här personen. Under lördagen passar du på att fixa lite med semester planeringen. Du gillar att drömma om tider då du är ledig. Under söndagen kan det dyka upp ett oväntat problem som gör att du får vara lite mer flexibel än du brukar.
  • Kräftan
    En bra dag helg för alla nyförälskade Kräftor. Venus påverkar ditt tecken positivt och gör dig mer kärleksfull än vanligt. För singlar som vill träffa någon kan det här vara den perfekta helgen. Tänk att ibland stöter man på äkta kärlek på de mest oväntade ställen som i bankomat kön eller när du köper glass. Det gäller att du är öppen och vågar hälsa om någon ser trevlig ut. Lördagen och söndagen ser ut att blir häliga och avslappnade.
  • Lejonet
    Du vågar ta initiativ och det är bra. Den senaste tiden har du känt av ett dåligt självförtroende som har hämmat din annars så spontana personlighet. Nu börjar den här påverkan att lyfta och du blir lite mer av dig gamla jag igen. Fredagen och lördagen blir de mest sociala dagarna den här helgen. Det är då du träffar människor och umgås. Under söndagen tar du det lugnare. Du är trött och behöver vila upp dig ordentligt.
  • Jungfrun
    Du har en hel del att göra under fredagen och timmarna flyger iväg. Risken är stor att du kommer försent om du har planerat in aktiviteter direkt efter jobbet. Försök att ha rejäla tidsmarginaler hela helgen. Just nu är du inte i en påverkan som gör att du nästan aldrig kan passa tiden. Du tror alltid att du hinner lite till innan du måste iväg. Under lördagen får du inte glömma bort att höra av dig till en vän. Söndagen blir riktigt härligt lat.
  • Vågen
    Under fredagen så ska du ställa frågor. Om du inte vågar fråga så kommer du inte få svar. Det är viktigt att du tar mod till dig och till det får du hjälp av Mars inflytande på ditt tecken. Under lördagen ska du undvika spel och större investeringar. Då har du lätt för att gå på en nit. Under söndagen får du möjlighet att visa en person som står dig när hur mycket han/hon betyder för dig. Din omtanke kommer att stärka er relation.
  • Skorpionen
    Just nu har du en hel del i tankarna och det gör att du inte alltid är fokuserad på det som sker omkring dig. Har du otur kan du få problem i arbetet under fredagen. Du är så disträ att du gör det ena misstaget efter det andra. Lördagen blir en riktig oas av lugn. Då slappnar du av och njuter av att slippa ta ansvar. Under söndagen får du ett samtal från en vän som vill överraska dig med en rolig nyhet. Det blir en givande helg.
  • Skytten
    Du har ett bra flyt i arbetet just nu och det gör att du slipper anstränga dig så mycket för att få fram ett resultat. Njut av den här vågen av tur, den kommer att gå över inom en eller ett par veckor. Under lördagen erkänner du ett misstag som du gjort och det får konsekvenser. Den goda nyheten är att du slipper i alla fall ditt dåliga samvete nu när du har bekänt ditt fel. Söndagen handlar till stor del om familjen eller dina närmaste vänner.
  • Stenbocken
    Det blir en trevlig med lite stressig helg. Du har ovanligt många järn i elden just nu och ibland känner du att tiden inte räcker till. Behöver du köpa något nytt till dig själv eller till ditt hem så gör du flest fynd under lördagen. Söndagen kan bli jobbig. Det finns en sak du borde ta upp med din partner, men du vet att ämnet kommer att röra upp känslor. Det är lika bra att ta tjuren vid hornen istället för att gå och gruva dig.
  • Vattumannen
    Under fredagen kan det hända att du glömmer bort något som är viktigt. Det blir svårt för dig att kompensera för ditt misstag, men du gör ditt bästa. Under lördagen och söndagen är du mycket med nära vänner eller med familjen. Du trivs bäst när du känner dig bekväm och det gör du med människor som står dig nära. Under söndagen passar det bra för alla former av motion. Kanske är det dags att börja ett lite mer hälsosamt liv.
  • Fiskarna
    Fredagen blir stressig men rolig. Du har en hel del arbete som måste klaras av innan du kan gå hem för dagen och det gäller att du behåller fokus under hela fredagen. På lördagen blir det mer fest och umgänge än arbete. Du slappnar av och har kul med dina vänner. Söndagen blir en riktig paus i vardagen. Då passar du på att ta igen dig ordentligt. Du njuter av att kunna ta dagen som den kommer utan att känna några måsten.

 

VILL KUNNA SHOPPA

Kategori: Vardagsliv

Åhh vad jag längtar efter att få ett jobb. Kunna shoppa lite och unna sig nåt xtra nån enda gång...

Nu har jag hittat en klänning jag vill ha ;) Den finns på Haléns, och kostar iofs "bara" 149:- så det
é inga stora summor, men när man inte har någon ekonomi alls, så é det mycket iaf. Den blommiga
é fin, men jag vill ha den svarta.

Ja ja drömma kan man ju alltid göra...

JOBBINTERVJU IDAG :)

Kategori: Vardagsliv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag ska jag på intervju på ett äldreboende. Det é det jobbet jag skrivit om tidigare, 77 % och ”provanställning” 1 månad genom bemanningsföretaget sen fast anställning efter det om allt fungerar som det ska. Men de har ju flera att intervjua så man kan inte ta ut någon glädje i förskott. Man får ju vara glad över att man blir kallad på intervju iaf. Men man kan ju alltid hoppas, det kan ingen ta ifrån en.

 

Igår beställde jag min goodiebag, så himla trevligt att få lite gratisprodukter då och då. Så nu väntar jag på att den ska dyka upp mé posten i veckan. Vill du också ha en? Kika då in på deras sida och registrera dig. Goodiebag

 

 

 

Ja annars har jag inget inplanerat i veckan – än iaf. Förutom tvätt, städ & matlagning då, som man aldrig kommer ifrån… Hur din veckan kan bli får du en glimt av här i veckans horoskop ;)

 

VECKA 20, 16-22/5 2011

 

  • Väduren
    Efter ett flertal rätt hektiska månader, rör sig Vädurens planet - Mars - vidare från ditt tecken och in i Oxen i mitten av veckan, något som varslar om en period av relativt lugn och eftertänksamhet. Du har många framgångar bakom dig, och människor du beundrar och bryr dig om arbetar fortfarande å dina vägnar för att din dagordning skall bli verklighet. Samtidigt är du medveten om du har kommit långt på kort tid, och inser behovet av konsolidering, av att uppskatta det du har uppnått. Konsekvensen av detta är att du tar lite lättare på saker och ting, tillåter dig att slappna av och drömma medan du räknar dina pengar och tänker på vad du kan lägga dem på.
  • Oxen
    Oxens planet - Venus - får sällskap av både Jupiter och Merkurius under veckan i en sällsynt trippelkonjunktion som är otroligt inspirerande mentalt, intellektuellt och andligt. Sannolikt har du brottats med en del inre demoner på sistone, men nu kan du brotta ner dem helt och fullt och återfå befälet över din egen tillvaro. När Mars rör sig in i ditt tecken i mitten av veckan upplever du en verklig energikick, som för med sig en extra beslutsamhet som gör att du kan få vad du vill ha. I kärlek är det mycket möjligt att det du vill ha står rakt framför näsan på dig, men att du är osäker på hur du skall agera. Även här blir visshet och framgång ett faktum under veckorna som kommer.
  • Tvillingarna
    Under veckan upplever du kulmen på flera månaders nätverkande där du har kunnat använda dig av ditt eget inflytande för att väva samman ett antal olika individer till en fungerande grupp med en inneboende dynamik som verkligen kunnat få olika projekt att lyfta. Veckan handlar om att kommunicera och att fira något stort, att delta i ett sällskapsliv som är lika vänskapligt som roligt. Har du dessutom ansträngt dig för att få en alldeles speciell person att slå sig samman med dig, kommer du att lyckas med det under veckan, även om tidigare försök misslyckats på ett mycket frustrerande sätt. Nyckeln till karriärframgångar nu är att ingå partnerskap med dynamiska individer.
  • Kräftan
    En process som handlar om konsolidering fortsätter under veckan, och fastän det fortfarande råder stor aktivitet i ditt händelserika yrkesliv, är det samtidigt till din fördel att du får sällskap av lugna och stabila vänner. I grupper kan du ta en ledande roll för att skapa en lugn stämning. På jobbet finns det tre individer i synnerhet som gör gemensam sak för att bli en mycket dynamisk och framgångsrik kraft, och man blir äntligen varse vad flera månader av stridigheter och förberedelser syftade till. En ledare känner också att han eller hon nu gjort allt de kan och lägger ner mycket mindre energi på det som händer och sker, och i samband med det kan det bli lite si och så med riktningen. Men ändå, arbetet är inte allt... det är viktigt att njuta av livet också.
  • Lejonet
    Det vore konstigt om inte yrkeslivet rullade på rätt bra nu, och sannolikt sitter du rimligt säker på din tron. En mycket spännande period intellektuellt och i termer av personlig växt klingar så sakteliga av, men de spännande upptäckter och insikter som har kommit till dig lever vidare. Resor och studier du har gjort kan nu bidra till att du får ökat anseende, och just nu är du den som är bäst skickad att garantera stabilitet på jobbet. En spännande utveckling är också på gång i relationer, där partners och andra människor som du respekterar står inför underbara möjligheter. En något lat individ drömmer om att få ta befälet.
  • Jungfrun
    Detta är en vecka när en längre process kulminerar som inneburit att du fått riskera mycket för att få mer trygghet i olika avseenden. Det har krävts en hel del mod för att du skall komma så nära en viss person som möjligt. Det är troligt att det också finns en annan person som du upplever vara som en bror eller syster, och som är med dig steg för steg i din kompromisslösa strävan att upprätta ett djupt emotionellt band. Även ekonomiskt är trygghet centralt för dig nu, särskilt när det finnas delade resurser som måste hanteras på det ena eller andra sättet. Men så är detta också en vecka när du skördar rikligt i proportion till de risker du har tagit.
  • Vågen
    Under veckans lopp gör Vågens planet - Venus - gemensam sak med Merkurius och Jupiter i en sällsynt konjunktion som kan medföra att lyckan ler mot många olika relationer i ditt liv. Det är en underbar kombination om du har planer på att resa, om det finns något du vill uppnå rent intellektuellt, och för projekt du driver tillsammans med andra. De eventuella risker du har tagit på sistone för det du verkligen tror på ger också utdelning nu i direkt proportion till det mod du visat. En partner som har styrt och ställt ändrar stil och blir lite av en mjukis. Du kommer att behöva hålla ett öga på partners ekonomiska aktiviteter nu - de förförs lätt av en ny dröm.
  • Skorpionen
    I mitten av veckan rör sig Skorpionens planet - Mars - från Väduren, där den har markerat en period då du kunnat agera utifrån en riktig styrkeposition på jobbet. Du lär ha upplevt segrar och framgångar, men nu ändras fokus, och det som kommer att uppta dig mest nu när Mars rör sig in i Oxen är de viktigaste relationerna i ditt liv. Detta kräver att du klarar av att anpassa dig och göra nödvändiga justeringar. Den Skorpion som är singel kan tvivelsutan komma att drömma om den stora romansen. Oroa dig inte, den kommer du snart att uppleva. Kom dock ihåg att om du vill uppleva fortsatt framgång, så behöver du kunna anpassa dig efter en partners värderingar... men det kommer det att vara värt.
  • Skytten
    Detta är en tid när framgångarna avlöser varandra, särskilt då i termer av att få mer inflytande och att vinna över människor med din personlighet. När både Merkurius och Venus går i konjunktion med Skyttens planet - Jupiter - under veckan, kan också romantiken blomma ut för fullt. Har någon uppvaktat dig en tid kan det äntligen bli allvar av. Just nu innebär en sådan relation dock också att en tredje part kommer in i bilden, men det är bara en bonus. Detta är en storartad tid för barn, för att leka med dem, att skapa dem, eller att arbeta tillsammans med dem. Och det är också en utmärkt tid för äventyr! Våga ta en risk - det kommer att löna sig.
  • Stenbocken
    Det lär ha förekommit många utmaningar de senaste veckorna - särskilt i yrkes- och familjerelationer. Du har dock lyckats hålla ett visst jämnmod genomgående, och försäkrat dig om att de initiativ som tas vilar på en stark grund. Framgången lär också redan vara ett faktum, en tendens som fortsätter under veckan. Har du barn kan detta vara en spännande och lyckosam tid för dem, och det är också en utmärkt period för syskonrelationer. Goda nyheter präglar familjelivet! Den Stenbock som är singel kan bli föremål för en sensuell älskares intresse, dessutom någon som har en dröm att dela med sig av. Under de närmaste veckorna kommer du också att svälja den med hull och hår.
  • Vattumannen
    Allt handlar om några sista framgångsrika kommunikationsinitiativ nu, och efter en del tillbakagångar och utmaningar under senare veckor, finns det inte längre några hinder i din väg. Framgången är din, särskilt på områden som handlar om utbildning, nätverkande och de nära relationer du har med syskon eller med människor i ditt grannskap. Nya trender märks av i hem- och familjelivet i mitten av veckan, och till en början kan för många valmöjligheter eller för höga förväntningar skapa en viss förvirring. Men efterhand som veckorna passerar, märker du hur allt reder sig till det bästa på ett mycket gynnsamt sätt. Människor du står nära är beredda att göra långsiktiga åtaganden för att få relationer att fungera.
  • Fiskarna
    Det pågår saker i ditt liv som innebär att du känner dig manad till mycket subtila justeringar för att hitta den ingrediens du saknar för att du skall kunna uppleva lycka och tillfredsställelse. Under veckan stimuleras ditt drömliv på ett kraftfullt sätt, och du känner också en stark drift att kommunicera dina drömmar. Detta är början på en extremt kreativ period mentalt, en tendens som bara blir allt starkare under veckorna som kommer. Veckan präglas av ekonomisk framgång, och de sista pusselbitarna faller på plats i förbindelse med partnerskap. I affärer finns det kontrakt att skriva under och det är helt i sin ordning att fira det som blir.
  •  


     

LÖRDAG = MELODIFESTIVAL

Kategori: Vardagsliv

Ska ni kolla på melodifestivalen ikväll? Det ska jag, det hör liksom till. Även om den inte har samma status, eller betydelse som den hade när man var mindre. Då var det något stort och roligt på G och hela familjen satt bänkade framför tv´n. Nu för tiden får jag ligga själv i tv-soffan och se det.  Det é ju bra iofs, då får jag ju ha mitt godis för mig själv.

 

 

 


Det satt långt inne, men Sverige och Eric Saade är i final i ESC 2011. Sist av alla lästes Sverige upp som en av finalisterna. För ett år sedan missade Sverige för första gången någonsin finalen i Eurovision Song Contest. Och i torsdags såg det ut som att vi skulle gå samma öde till mötes. När nio finalister lästs upp fanns Sverige fortfarande inte bland de lyckliga. Men i en kokande arena möttes till slut det svenska lägret av glädjebeskedet - Sverige är i final i Eurovision Song Contest 2011.

Jag tyckte Saades framträdande i torsdags var skitbra, allt klaffade med sång, koreografi, ljus och ljud. Eric och killarna gjorde allt rätt i torsdagens semifinal. De plockade varenda kamera, dansen satt perfekt och det var fantastiskt att se vilken energi de hade på scen. Och låten é ju av den typen som lätt sätter sig på hjärnan – hela fredagen gick jag omkring och nynna på popular. Jag gillar oxå Ukrainas låt Angels med Mika Newton.


Sverige går ut som nummer 7 i finalen idag. Det innebär att Eric hamnar mellan favoriter som Ungern, Irland och Estland. Men Eric ser positivt på startnumret. – Det är ett nummer. Det är bara att gå ut och köra, jag vet att Irland också har mycket energi och det som är bra med det är att vi får avsluta akten med energi. De blir förband till oss istället för att vi skulle bli deras, säger han till Poplight.

 

Hur mycket kan du om melodi- och schlagerfestivalen? Gör testet här: Melloquiz Själv fick jag 14 rätt av 20 frågor…

 

Så bra är låtarna i finalen - Schlagerbloggens Patrik Lundberg  har betygsatt kvällens låtar. Kolla in betygen här!

1. Finland: Paradise Oskar ”Da Da Dam”
En bedårande drömsk hippievisa med potential att bli miljörörelsens ledmotiv.
Betyg: 4


2. Bosnien och Hercegovina: Dino Merlin ”Love in Rewind”
Den före detta landskroniten Dino Merlin framför årets skönaste balkansväng.
Betyg: 3


3. Danmark: A Friend In London ”New Tomorrow”
Ett sönderproducerat britpop-medley som lär gå hem bland de stora massorna.
Betyg: 2


4. Litauen: Evelina Sašenko ”C’est ma vie”
Låten hade platsat i valfri Disneyfilm. Evelina Sašenkos smöriga röst är lite för mycket.
Betyg: 2


5. Ungern: Kati Wolf ”What About My Dreams?”
Kati Wolfs arenapop är en (fenomenal) hybrid av Celine Dion och Cher.
Betyg: 4


6. Irland: Jedward ”Lipstick”
Rongedal + Scissor Sisters + bokstavskombination + 10 000 volt = Vinnarkandidat.
Betyg: 3


7. Sverige: Eric Saade ”Popular”
Bäst i Kattarp. Bäst i Sverige. Näst bäst i Norden. Topp 5 i Europa. Minst.
Betyg: 4


8. Estland: Getter Jaani ”Rockefeller Street”
Blanda Lena Ph och Katy Perry och lägg på en baltisk aura. Då får ni Getter Jaani.
Betyg: 3


9. Grekland: Loukas Giorkas feat. Stereo Mike ”Watch My Dance”
Ett testosteronfyllt grekiskt epos. Sidekicken Stereo Mike förstör framträdandet.
Betyg: 1


10. Ryssland: Alex Sparrow ”Get You”
RedOne har gjort det igen – schlagersörja av en potentiell superhit.
Betyg: 2


11. Frankrike: Amaury Vassili ”Sognu”
Världstenoren Amaury Vassili levererar gåshudssång som kan vinna hela tävlingen.
Betyg: 4


12. Italien: Raphael Gualazzi ”Madness of Love”
Italien lockar nog upp en och annan jazzkatt på golvet. Färre till telefonen.
Betyg: 3


13. Schweiz: Anna Rossinelli ”In Love for a While”
Anna Rossinellis loungegung är på tok för bra för Eurovision Song Contest.
Betyg: 5


14. Storbritannien: Blue ”I Can”
Proffsigare pojkband finns nog inte. Låten gör dem – nästan – rättvisa.
Betyg: 3


15. Moldavien: Zdob şi Zdub ”So Lucky”
Mossig skamusik. Hade passat som förband till förbandet till förbandet till Hoffmaestro.
Betyg: 2


16. Tyskland: Lena Meyer-Landrut ”Taken by a Stranger”
Tävlingens bästa låt, om än en udda fågel. Kom igen Lena!
Betyg: 5


17. Rumänien: Hotel FM ”Change”
Ett försök till att göra en ny ”We are the world”. På gränsen till after ski-stämning.
Betyg: 2


18. Österrike: Nadine Beiler ”The Secret Is Love”
Storslaget är bara förnamnet. Arrangemanget är på tok för utstuderat.
Betyg: 2


19. Azerbajdzjan: Ell & Nikki ”Running Scared”
Svenskproducerad billboardballad som saknar det stora extra.
Betyg: 3


20. Slovenien: Maja Keuc ”No One”
Hårtork på högtryck och kvalitetsröst. Går trots detta inte genom rutan.
Betyg: 2


21. Island: Sjonni’s Friends ”Coming home”
Salongsberusad restaurangmusik som inte gör något större intryck.
Betyg: 1


22. Spanien: Lucía Pérez ”Que me quiten lo bailao”
Sena sommarnätter, sangria och eufori. Kliché och passé med kvalitet.
Betyg: 2


23. Ukraina: Mika Newton ”Angels”
Hon sjunger och ser ut som en ängel, men har vi inte hört det här förut?
Betyg: 2


24. Serbien: Nina ”Čaroban”
Balkans svar på Le Kid! Underbara kläder, okej låt och sköna soultrumpeter.
Betyg: 3

 

25. Georgien: Eldrine ”One More Day”
Rap blandat med metal, rock och skönsång. Inte tillräckligt genomarbetad låt.
Betyg: 1


 

OTURSDAG ELLER INTE?

Kategori: Vardagsliv

Är du skrockfull? I så fall får du hålla dig hemma och inomhus idag. Fredag den 13:e anses ju vara en olycksdag. (Min Turbo ser precis ut som katten på bilden, men han har svarta morrhår…)

Fredagen betraktades i det gamla bondesamhället som ett slags helg- och vilodag, en dag som var olämplig att börja med ett arbete på och det man gjorde fick inte vara bullersamt. Talet 13 betraktas som ett magiskt tal inom folktro och magi. Rädslan för talet 13 går tillbaka till tiden före kristendomen; antika trolldomsböcker visar att talet användes i förbindelse med formler och förbannelser som riktade sig mot underjordiska makter.

Kanske lider du av Triskaidekafobi (av grek. treiskaideka "tretton" och phobos "rädsla") är en rädsla (fobi) för talet tretton och fobi för fredagen den 13 specifikt kallas "paraskavedekatriafobi" eller "paraskevidekatriafobi" av grekiskans paraskeví (Παρασκευή) ’fredag’, dekatreís (δεκατρείς) ’tretton’ och fobi (φοβία) ’rädsla’

Min vecka har varit lugn och skön. Det har ju varit toppenväder med sol och värme J I onsdags var jag på ett informationsmöte på AF, annars har jag inte gjort så mycket. Men städning, disk, tvätt och matlagning, kommer man ju aldrig ifrån… Så jag har inte bara suttit och ”lekt” vid datorn, även om jag tillbringar en hel del tid här vid tangentbordet.

Min helg blir också lugn, har inget inplanerat, så jag ska slappa och bara vara… I morgon blir det att titta på Eurovision Song Contest, eller melodifestivalen som jag föredrar att säga. Eric Saade tog ju oss till final med sin ”Popular” jag tycker han gjorde ett jättebra framträdande igår, men enligt honom själv såg han det hela som ett genrep - Eric Saade hade inget annat är final i huvudet när han klev upp på scen på torsdagskvällen. Därför gav han inte allt under semifinalen. Istället såg han kvällen som ett genrep för lördagen och nu laddar han för ett ännu bättre framträdande. ''Det var bara ett rep för mig, det är i finalen det gäller'', säger han till Poplight efter att kamerorna släckts.

 

Hur din weekend blir ser du här i helgens horoskop!


 

Fredag 13/5 - Söndag 15/5


  • Väduren
    Helgen blir rolig. Särskilt på fredagen passar du på att gå ut och träffa lite folk. För dig är det viktigt att vara social. Under fredagskvällen så kan det hända att du börjar känna mer för en person än du egentligen vill. Lördagen blir lugnare. Det tar ett tag att hämta igen dig efter en sen kväll. Under söndagen passar du på att sova ut ordentligt. Du tycker att det är skönt att slippa ta ansvar utan bara njuta av stunden.
  • Oxen
    Det blir en långa och härlig helg oasvett om du arbetar eller är ledig. Som vanligt är du rätt så fullbokad, men du har inget emot att ha mycket att göra eftersom det får dig att känna dig levande. Så här års kan dina känslor pendla en hel del. Våren har en tendens att göra Oxen lite lynnig, så bli inte förvånad över din ovanligt korta stubin. Under lördagen får du goda nyheter från en vän som du inte sett på länge. Det blir en glad överraskning.
  • Tvillingarna
    Det blir en ganska tråkig helg. Mycket beror på att du är så upptagen med arbete just nu att du inte hinner med att koppla av så mycket som du borde. Försök att unna dig lite egen tid då du kan göra saker som intresserar dig. Arbete är bra, men låt det inte dominera ditt liv. För nykära Tvillingar blir helgen extra romantisk. Särskilt lördagen kan bjuda på mycket ömhet och värme. Njut av att ha varandra.
  • Kräftan
    Du är inne i en period då du har mindre att göra än vanligt. Du känner dig lite frustrerad eftersom du är van vid ett rätt så fullbokat schema. Försök att njuta av din oväntade ledighet. Var impulsiv och gör något som du känner för. Lördagen och söndagen är lämpade för alla typer av utomhusaktiviteter. Du mår bra av frisk luft och mycket ljus. Ditt tecken behöver suga energi från naturen. En vän hör av sig om ett möte under söndagen.
  • Lejonet
    Du har en del saker som du måste göra i helgen oavsett om du tycker de är roliga eller inte. Det gäller att du är organiserad så inte de alla trista måsten tar över. Under lördagen ska du försöka att träffa vänner eller familjen. Venus påverka ditt tecken så du är väldigt social just nu. Under söndagen passar det bra att vara lite mer ensam. En långpromenad kan få dig att rensa huvudet och få perspektiv på ett val som du står inför.
  • Jungfrun
    Helgen bjuder på få överraskningar och det passar dig bra. Just nu har du fullt upp i ditt liv, så en helg som inte är allt för intensiv blir en bra avkoppling. Under fredagen föreligger det en risk att du hamnar i gräl eller diskussion med en kollega. Försök att respektera varandras åsikter. Under lördagen ska du passa på att röra på dig. Du mår bra av att vara aktiv. Söndagen blir en riktig familjedag då du helt fokuserar på dina närmaste.
  • Vågen
    Du har en förmåga att få människor att må bra och under fredagen ska du utnyttja den här värdefulla talangen på en kollega. Om du månar om din arbetskamrat så kommer du ha en beundrare under resten av livet. På lördagen får du en förfrågan om sommaren. Svara inte direkt utan fundera lite först. Kvällen är lämplig för att träffa vänner eller vara med familjen. Söndagen blir rätt så stressig. Du har planerat in ganska många aktiviteter som du vill klämma in på kort tid.
  • Skorpionen
    Det blir en stressig men rolig helg. Särskilt fredagen bjuder på en hel del överraskningar så det gäller att du är på bettet. En kollega som du egentligen inte tycker om gör dig en stor tjänst och det förändrar din syn på honom/henne. Under lördagen tar du det lugnt och slappar. Det var länge sedan du hade en så skön dag. Under söndagen är det full fart igen. Det verkar vara en födelsedag eller något annat som du vill fira.
  • Skytten
    Du har en del måsten som du bör ta tag i den här helgen. Mycket handlar om projekt som du påbörjat i hemmet, men som du inte tagit dig tid att avsluta. Nu är nästan sista chansen att få bukt med problemet innan sommaren. Lördagen passar bra till fysiskt arbete. Du behöver röra på dig lite mer än du gör just nu. Söndagen blir lugnare. Du är nöjd med din prestation under helgen och passar på att vila upp dig inför kommande vecka.
  • Stenbocken
    Det är mycket familj i ditt horoskop just nu. Har du en relation så går du helt upp i dina känslor. Det är mycket närhet och ömhet mellan er. Fredagen blir rätt så lugn på kvällen men stressig under dagen. Lördagen passar bra att småpyssla hemma och planera för framtiden. Under söndagen får du inte glömma ett löfte som du gett en vän. Han/hon kommer att blir besviken om du inte hör av dig med den information som du lovat honom/henne.
  • Vattumannen
    Du har en del att göra, men det passar dig bra eftersom du trivs med liv och rörelse omkring dig. Just nu ligger det många sociala evenemang i ditt horoskop så det är troligt att du träffar en hel del människor under helgen. Särskilt fredagen lämpar sig bra för fest eller middag med vänner. Lördagen och söndagen handlar mer om hemmet och familjen än om party och vänner. Du vill umgås med dina närmaste.
  • Fiskarna
    Du tar på dig ansvar för ett projekt som egentligen inte borde ligga på dig. Det gör att du får stressa både under fredagen och under lördagen. Just nu har du svårt att säga nej när någon ber om hjälp. Du känner dig stressad och irriterad för att du får för mycket att göra. Så för både din egen och dina vänner skull, lär dig säga ifrån. Under söndagen är risken stor att du gör av med mer pengar än du har råd med.

 

Är du sugen på romantik eller passion, så får du helgens kärleksprognoser här!

 



VECKANS HOROSKOP V.19

Kategori: Vardagsliv







Måndag 9/5- Torsdag 12/5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Väduren
    Måndagen bjuder på få överraskningar, men det tycker du är ganska skönt. Det har varit mycket den senaste tiden så du föredrar en lugn start på veckan., Under tisdagen och onsdagen ska du undvika att lägga ut pengar. Du gör av med mer än du har råd. Under torsdagen har du chansen att visa vad du går för på jobbet. Du kan briljera med något som bara du är duktig på. Torsdagskvällen kan bjuda på romantik, särskilt om du är i ett stadigt förhållande.

  • Oxen
    Du tar få risker just nu och det är bra. Ditt tecken tycker inte om förändringar utan trivs bäst när vardagen lukar på i invanda spår. Så som den gör just nu. Under tisdagen och onsdagen kan du ha lite tur i spel. Du vinner inga storsummor, men du blir några kronor rikare. Torsdagen blir en stressig dag. Då gäller det att behålla fokus även under eftermiddagen. Prova med mycket kaffe och en lätt lunch. En vän vill ha din hjälp under torsdagskvällen.

  • Tvillingarna
    Du har svårt att ta till dig kritik just nu. Mars ger dig energi att vilja göra saker, men Uranus hindrar dig från att nå din fulla potential. Under tisdagen väntar en del knepiga uppgifter. Försök att tänka logiskt. Under onsdagen och torsdagen kan du råka i konflikt med en kollega. Ni har en förmåga att aldrig tycka samma sak och det gör att det lätt uppstår diskussioner mellan er. Ta det lugnt med sport den här veckan, du har en förmåga att göra illa dig.

  • Kräftan
    Det blir en bra inledning på veckan. Du är ovanligt utvilad och det gör att det mesta blir effektivt som du tar dig för. Ditt flyt håller i sig under tisdagen och en bit in på onsdagen. På onsdagskvällen känner du dig helt slutkörd. Försök att komma i säng i god tid. Du behöver få sova ut ordentligt. Torsdagen bygger mycket på hur du sov under onsdagsnatten. Sov du bra blir det en härlig dag, slarvade du med sömnen så blir du trött och orkeslös.

  • Lejonet
    Måndagen börjar inte som du tänkt dig. Stjärnorna varnar för att försova sig eller vara så seg på morgonen att du kommer sent till jobbet. Tisdagen ser något bättre ut. Då har du äntligen vaknat till liv och orkar engagera dig i de projekt som du håller på med. Under onsdagen får det en trevlig komplimang och under torsdagen försöker du testa en ny anfallsvinkel på ett gammalt problem som du fortfarande inte har löst.

  • Jungfrun
    Staren på veckan blir kanske inte som du tänkt dig. Du bör fundera igenom ett förslag som du har. Det är inte säkert att din chef håller med dig om du inte ser till att din idé är vattentät. På tisdagen eller onsdagen får du goda nyheter av en vän. Det blir något som du vill fira antingen i veckan eller till helgen. Under torsdagen kan du räkna med att stressa en hel del. Du har tagit det rätt så lugnt tidigare i veckan och det får du lida för nu.

  • Vågen
    Du har en hel del saker på din agenda just nu så se till att inte slarva med mat eller sömn för då kommer du inte att orka. Det gäller att du håller ett högt tempo redan från måndagsmorgon om du ska hinna med. Tisdagen och onsdagen blir kämpiga, men roliga. Du har en del svåra utmaningar som du måste klara av de dagarna. Under torsdagen har du goda chanser att imponera på en kollega eller chef. Våga vara kreativ och nyfiken.

  • Skorpionen
    Du har mycket Saturnus i ditt tecken och det hjälper dig i arbetet eller dig som är arbetssökande. Tack var Saturnus påverkan så blir du mer kontrollerad och samlad. Du strukturerar ditt sätt att arbeta och det imponerar oavsett om det är på jobbet eller under en arbetsinterljuv. Störst chans till framgång har du under onsdagen och tidig torsdag. Då kan du verkligen visa hur kompetent du är. Tisdagskvällen är det bästa tillfället om du vill träffa vänner eller ha en date.

  • Skytten
    Du är väldigt social och det är tack vare att Merkurius påverkar ditt tecken så starkt. Försök att våga lite mer den här veckan. Genom att visa upp mer personlighet så framstår du som mänsklig inför dina kollegor. Under tisdagen får du ett gott råd som du bör använda dig av. Var inte för stolt för att lära dig av andra människors misstag. Onsdagen och torsdagen passar bra om du vill sporta eller motionera.

  • Stenbocken
    Det blir en ganska tråkig start på veckan. Du känner dig mer rastlös än du brukar. Låt dig inte luras av din rastlöshet, du kan lätt fatta impulsiva beslut som du ångrar efteråt. Tänk efter innan du agerar, oavsett om det är privat eller på arbetet. Det finns en person tycker mycket om dig men som har svårt att visa sina känslor. Tar du första steget kan den här vänskapen kunna utvecklas till något mer än bara vänskap.

  • Vattumannen
    Du vet vad du vill och det är bra, men tänk på att du inte ska tvinga andra att anamma din åsikt även om du brinner för den. Ibland kan du vara lite väl övertalande och då händer det att både vänner och kollegor ångrar sig efteråt. Föregå med gott exempel och låt var och en fatta sitt eget beslut. Torsdagen blir den lugnaste dagen den här veckan och måndagen den mest stressiga.  Var beredd på att fatta tuffa beslut på kort varsel under måndagen.

  • Fiskarna
    Du har en lång och jobbig vecka framför dig. Det gäller att du inte tappar sugen bara för att det går emot dig. Våga satsa när det är som tuffast, då kommer du att få ett bättre resultat än du vågat hoppats på. Under onsdagen och torsdagen har du bästa förutsättningarna om du vill göra affärer. De dagarna håller du huvudet kallt och vågar mer än du brukar. Undvik spel och lotter under hela veckan.

 

VÄNTAR MED SPÄNNING...

Kategori: Vardagsliv

Väntar med spänning på att få höra ifrån bemanningsföretaget igen. Var ju på intervju i onsdags, och allt lät nästan för bra för att vara sant… Men det handlar iaf om ett jobb på ett äldreboende med start 1 juli. 77 % arb.tid, man jobbar 2 helger av 5 så det passar mig alldeles utmärkt.  Han skulle höra av sig snart igen, så skulle vi åka dit o kika tillsammans. Är anställd av bemanningsföretaget 1 månad, sen får jag fast tjänst om allt funkar bra… Låter helt otroligt, så vi får väl se vad som händer. Än är inga papper skrivna – så det é inte klart, som sagt. Men hoppas gör jag ju såklart.

 

 

Min torsdag var desto värre – låg i sängen hela dan med migrän. Usch vad man är ynklig och klen när huvudet bara dunkar och man kräks upp allt man lyckas pilla i sig. Jag kunde inte kravla mig ur bingen förrän halv 8 på kvällen. Men sen så efter lite mat som jag fick behålla så började livskraften åter spira.

 

Hoppas nu bara att min helg blir bra också, ska ju på 40-årsfest på lördag. Hur er weekend blir ser ni här i helgens horoskop.


HELGENS HOROSKOP Fre-Sön, 6-8/5
  • Väduren 21/3-19/4
    Fredagen blir riktigt bra för din del. Visst är det massor att göra, men du gillar utmaningar och det finns det gott om. Under lördagen passar du på att planera lite mer i detalj inför sommaren. Har du familj så umgås du en hel del med dem. Söndagen är bra till alla typer av sport och aktiviteter. Du behöver verkligen röra på dig. Det har varit för lite motion den sista tiden. Kvällen ägnar du åt en person eller hobby som du verklige älskar.
  • Oxen 20/4-20/5
    Du har fullt upp som vanligt. Fredagen blir stressig eftersom du både måste hinna med arbete och en eller flera fritidsaktiviteter. Umgås gärna med dina vänner under fredagskvällen, just nu är du ovanligt social. Lördagen ägnar du åt familj eller släkt. Det kan röra sig om en födelsedagsfest eller något annat som du vill fira. Under söndagen passar du på att fixa i hemmet. Har du trädgård så är du ut så mycket som vädret tillåter.
  • Tvillingarna 21/5-20/6
    Det blir en trevlig inledning på helgen. Du får en komplimang som gör dig riktigt glad och du känner dig på gott humör hela fredagen. Under lördagen ska du undvika att göra av med pengar. Pluto gör att du lätt faller för impulser som du vanliga fall undviker. Under söndagen vill du vara ute så mycket som möjligt. Du älskar att träffa vänner och ta promenader eller fika på ett trevligt utekafé. Tänk på att inte lova saker som du vet att du inte kommer att hålla.
  • Kräftan 21/6-22/7
    Just nu har du svårt att hitta din plats på arbetet. Du känner dig utanför, men vägrar att ta egna initiativ för att underlätta situationen. Månen gör dig extra känslig och därför reagerar du starkare än du brukar på dina kollegors kommentarer. Under lördagen slickar du såren och suger in en massa vänlighet från dina vänner. Du känner att du genast mår bättre när du omger dig med dina när och kära. Söndagen blir härligt lugn.
  • Lejonet 23/7-22/8
    Fredagen ägnar du åt en detaljuppgift som kräver större koncentration än vad du egentligen har. Dina tankar vandrar ständigt iväg och du befinner dig mer i framtiden än i nuet. Under lördagen får du en möjlighet at göra en vän eller släkting glad. Det krävs inte mycket från din sida för att få den här personen på gott humör, men det gäller att du tänker till lite extra. Under söndagen ska du passa på att ringa upp vänner som du sällan hör av dig till.
  • Jungfru 23/8-22/9
    Just nu har du många bollar i luften samtidigt så det gäller att du behåller fokus. Låt inte en trevlig kollega distrahera dig allt för mycket. Under lördagen kan du vara bortbjuden eller ha fest hemma. Det ligger massor av positiv energi i ditt tecken så se till att utnyttja den på bästa möjliga sätt. Under söndagen tar du igen dig ordenligt. Du njuter av att kunna vara impulsiv för en gångs skull. Oftast är hela helgerna fullbokade.
  • Vågen 23/9-22/10
    Du är på väg in i en period då det krävs mycket från din sida om du ska lyckas med de uppgifter som du tar dig an. Solens position försvårar det mesta som har med affärer eller arbeta att göra. Lördagen passar bäst för att umgås med släkt och vänner. Undvika att shoppa eller göra större investeringar. På söndagen får du ett unikt erbjudande som du bör överväga. Det här kan bli den möjlighet som du väntat på.
  • Skorpionen 23/10-21-11
    Fredagen handlar om att planera och vara effektiv. Ibland så har du svårt att vara så affärsmässigt som du skulle behöva vara. Du kan lätt bli lite för personlig i din arbetsroll och det ligger dig i fatet. Under lördagen får du möjlighet att träffa en person som du längtar efter mer än du vill erkänna. Söndagen är bra för lagom ansträngande fysiska aktiviteter som trädgårdsarbete, promenader eller simning.
  • Skytten 22/11-21/12
    Du har en del att fundera över när det gäller sommaren. Egentligen vill du vara mer impulsiv än ditt nuvarande liv tillåter. Försök att lämna lite luckor för spontana äventyr under semestern. Oavsett om du har familj eller är singel så måste du ha ett visst mått av frihet för att orka med. Under lördagen och söndagen är det främst familjen eller nära vänner som gäller. Du har mycket Måne i ditt tecken vilket gör dig ovanligt hemmakär just nu.
  • Stenbocken 22/12-19/1
    Du tar ett, för dig, ovanligt initiativ under fredagen. Det handlar om att kliva fram och visa att du är intresserad av mer ansvar än du har idag. Oftast håller du dig i bakgrunden och väntar på at någon ska upptäcka hur duktig du är. Nu träder du fram och talar om vad du tycker. Lördagen och söndagen blir ovanligt lugna. Du njuter av att ta dagen som den kommer utan att känna att du behöver stressa. En bra helg särskilt för tidigt födda Stenbockar.
  • Vattumannen 20/1-18/2
    Du har svårt att inte lägga dig i vad andra gör. Din nyfikenhet påverkas av tvillingarnas inflytande i ditt tecken. Mycket luft och mycket positiv energi gör att de flesta av dina kollegor förlåter dig din nyfikenhet. Du bidrar med många roliga och nya idéer genomtänkta förslag. Lördagen handlar om att ta ett privat initiativ. Visa vem du är. Söndagen passar bäst åt att ta det lugnt, planera framtiden och höra av dig till vänner.
  • Fiskarna 19/2-20/3
    Du har en lång och skön helg att se fram emot. Det enda orosmolnet kan vara en potentiell dispyt med en vän eller släkting. Du har en förmåga at reta upp en person i din närmaste omgivning just nu så en konfrontation är nästan oundviklig. Lördagen är en bra dag om du ska festa, träffa vänner eller delta i sociala evenemang. Söndagen passar bäst till att fixa med pengar, ekonomi eller investeringar.

TREVLIGT TELEFONSAMTAL MITT I FRUKOSTEN

Kategori: Vardagsliv

Ja när jag satt och käkade frukost idag, ringde mobilen. Det var från ett bemanningsföretag - De ville ha tag i en undersköterska för ett jobb på ett äldreboende. Lät ju toppen, så i morgon ska jag på anställningsintervju :) Nu får ni hålla både tummar & tår.

Det bästa var att det fanns goda chanser till att det blev en fast tjänst sen. Låter ju nästan för bra för att vara sant.

Enligt mitt horoskop för dagen ska jag försöka få självförtroendet på topp, och nya ideér eller influenser utifrån. Så kanske det syftar på det här jobbet - man kan ju alltid hoppas.

Ja det blev ett kort inlägg idag, men vi ses snart igen!

MÅNADENS OCH VECKANS HOROSKOP

Kategori: Vardagsliv


Har ni lämnat in deklarationen nu då? Senast klockan 24:00 den 2 maj ska du ha lämnat in deklarationen elektroniskt eller på papper till Skatteverket. Jag deklarerade idag, sista minuten som alltid :)


Maj månad är här, sommaren kommer smygande om några veckor…
Ny månad = nytt månadshoroskop. Så idag får ni både det + veckans astro också – bra va?


  • Väduren 21 mars - 20 april
    Du har massa nya uppslag som du vill ha genomfört på jobbet. Ivrig som du är så hinner du bara förklara hälften av vad du menar för dina chefer, då du tycker att de ska förstå resten själva. Så enkelt är det inte, sakta ner takten och du blir rikligt belönad när det fungerar. Kärleken hinner du inte riktigt med just nu även om den inte saknas. Förklara för din vän att du behöver jobba hårt några veckor under maj, men att du bjuder på en härlig semester när det är klart.
  • Oxen 20 april - 21 maj
    Sköna maj välkommen till vår bygd igen! Så sjöngs det vid alla eldkasar under Valborgsmässoafton. Det är din tid nu, kära oxe, att gå ut på grönbete och njuta av försommarsolen i full glans. Kärleken blomstrar i kapp med naturens växter och du har all anledning att vara nöjd med livet. Ekonomin är på grön kvist och lika mycket tur som du har i kärleken har du i lotteri eller någon investering då Venus lyser välvilligt i öster och stiger stilfullt i ditt horoskop.
  • Tvillingarna 21 maj - 22 juni
    Den rastlösa Tvillingnaturen visar sig i ditt horoskop och smittar av sig på dig. Du vill ha ombyte både på jobbet och kanske i relationerna till den som står dig nära. Tänk efter lite först innan du bestämmer dig för att göra något som senare visar sig vara överilat. Har du det gott med kärleken finns ingen anledning att du ska mixtra med känslorna bara för att du känner dig rastlös. Det må vara så att kassan är halvskral men rätt vad det är så fylls det på igen.
  • Kräftan 22 juni - 23 juli
    Det stundar intressanta tider då det för många blir dags att ömsa skal och våga lämna gamla invanda strukturer. Pluto som har gått in i Stenbockens tecken under våren, ligger nu mittemot ditt födelsetecken och belyser saker och ting som du egentligen inte vill ta tag i. Men du inser motvilligt nödvändigheten av att acceptera att allt som är inte kan vara samma för evigt. Det gäller både relationer, arbete och pengar. Allt blir faktiskt bättre bara du följer med!
  • Lejonet 23 juli - 23 augusti 
    Det finns känslor under ytan som du behöver ta upp och fila udden av. Någon i din närhet har sårat dig och du har svårt att svälja harmen av att ha blivit förnärmad. Lejonets stolthet kan vara självförgörande om du inte tar till dig av förlåtandets stora gåva. Ett anbud om jobb ser ut att nå fram till de Lejon som är födda mellan den 4 till 12 augusti och innefattar både resor och möjlighet att tjäna bättre. Det ser ut att vara inom modebranschen eller turism.
  • Jungfrun 23 augusti - 23 september 
    Saturnus befinner sig i ditt tredje hus och kommunikationen är lite återhållsam. Omgivningen kan uppfatta dig som något reserverad och svår att nå fram till. Saturnus är också i opposition till Venus och känslorna hålls även de tillbaka. Nu vet du om det och kan motverka effekterna och i stället öppna det glada ansiktet som drar till sig lyckliga stunder och människor. Din vän kommer med ett förslag men du är inte beredd att satsa på det, fast det ska du verkligen göra.
  • Vågen 23 september - 23 oktober
    Venus i ditt sjunde hus denna månad lovar romantik och erotik med rafflande inslag. Kanske har du en rival som nu vaknat till i försommarens friska vindar och som vill vara med i spelet. Men du kan vara lugn, din utvalda har bara ögon för just dig! Det blir mycket att göra på jobbet och du riskerar att ta till dig för mycket just för att det ger de pengar du behöver till din semester. Om du studerar eller går på någon kurs upptäcker du nya lärdomar du har nytta av.
  • Skorpionen 23 oktober - 23 november
    Som Skorpion är du mestadels utforskande och beräknande i det du gör, så även i kärleken. Men den här perioden stämmer inte dina kalkyler att erövra det du har i kikaren. Det är snarare du som blir erövrad och intagen av någon som hittat fram till ditt hjärta. För denna gångs skull ska du sänka garden och överlåta allt till Amor och bara följa med i turerna. Det blir mycket fruktbart. Jobbet och ekonomin fungerar som vanligt och du kommer väl överens med kollegorna.
  • Skytten 23 november - 22 december
    Skytten kallas ofta för Zodiakens lyckobarn, och visst är det så att nu har du turen på din sida i mångt större mått än vad som är vanligt. Det handlar om pengar och resurser som kommer och fördelar sig till dig i en berikande mängd. Saturnus visar att det ligger en arbetsresa framför dig, eller att kontakter med utlandet kommer att ta rätt mycket tid. Allt går inte helt smidigt i den vägen, men som sagt, du har bättre tur i både spel och i kärlek denna månad.
  • Stenbocken 22 december - 20 januari
    Din födelseplanet Saturnus har kommit in i ditt åttonde solhus. Det innebär att din fokus hamnar på ekonomiska förändringar och nödvändiga sådan både i jobbet såväl som privat och i relationer. Du tar på dig en alldeles för hög arbetsbörda då du tror att det är arbete som är lösningen på dina problem. Nu är det snarare så att du behöver låta kärleken bli det som är viktigast och att den beständiga lyckan består i att dela med sig av sig själv. Kosta på er en avkopplande resa.
  • Vattumannen 20 januari - 19 februari
    Härskarplaneten Uranus delar rum med sex andra planeter i din östra horisont denna månad och är i stigande. Det tolkas som att du kommer in i en period där du vill byta livsstilstrend för att bli mer uppmärksammad och få vara med i svängarna bland innefolket och kändisarna. Det kan vara ett intresse du har inom samhälls- och arbetsfrågor, politik mm som drar och du vill få utlopp för i gemensam sak med andra. Kärleken och erotikens låga brinner starkt, men se upp för konkurrens!
  • Fiskarna 19 februari - 21 mars
    Bakom kulisserna i ditt annars till synes vanliga lättsamma och glada humör funderar du över något som hände för väldigt länge sedan. Det är en hjärtesorg som du inte har kommit över ännu och som gör sig påmind när du träffar någon som påminner om den du saknar sedan förr. Ni träffas några gånger då du vill utforska de märkliga känslorna du har för att se om just den personen är den rätta. Det blir givande och du kommer att få många frågor besvarade.

 

Må 2/5 – To 5/5

  • Väduren
    Under början av veckan är du på dåligt humör. Du känner dig stressad och hinner inte med allt du vill få gjort. Var inte rädd för att be en vän om hjälp så att du kommer ikapp. Under onsdagen blir du presenterad för en person som gör ett starkt intryck på dig. Du kommer att se en hel del av den här personen framöver och det är du glad för. Under torsdagen ska du undvika allt som har med spel att göra. Då har du otur och du kommer förlora pengar om du spelar.
  • Oxen
    Det blir en ganska intensiv start på veckan. Du måste orka med både arbete och att vara social. Det gäller att du inte blir grinig och låter ditt humör gå ut över fel person. Ibland kan du vara lynnig, särskilt när du som nu har en påverkan från Uranus. Under tisdagen och onsdagen blir det lugnare. Du känner att du kan släpp lite på kontrollen och låta andra få bestämma ett tag. Torsdagen blir den skönaste dagen dem här perioden. Då njuter du av att bara ta det lugnt.
  • Tvillingarna
    Just nu funderar du mycket. Det verkar som du är på väg att göra ett personligt val och det är viktigt för dig att du fattar rätt beslut. Tillåt dig att vara eftertänksam. Tvillingen är ofta impulsiv och då kan du lätt göra det som känns rätt för stunden men som blir fel i längden. Under tisdagen väntar det goda nyheter som har med arbete eller pengar att göra. Onsdagen är bra om du vill ägna dig åt fysisk aktivitet och motion. Torsdagen är den dagen då du är som mest social.
  • Kräftan
    Det blir en ganska lugn inledning på veckan. Du stressar inte mer än di behöver och du passar på att ordna mindre viktiga saker på jobbet som du aldrig tycks hinna med i vanliga fall. Under tisdagen får du ett förslag angående en aktivitet. Det är något som du länge varit sugen på att få prova på men som du inte tagit dig tid till ännu. Under onsdagen och torsdagen jobbar du hela tiden mot en deadline. Du måste bli klar med dina uppgifter inom en viss tidsram.
  • Lejonet
    Det blir en ganska kaotisk vecka. Det beror på att du inte är lika strukturerad som vanligt. Du tenderar att påbörja en massa olika projekt med du är sämre på at avsluta dem. Disciplin är egentligen inte din starkaste sida, och nu när Solen försvinner ur ditt tecken så blir du mer oorganiserad än vanligt. Se upp med en kollega som pratar mycket strunt. Hon är avundsjuk på dig och kan sprida en del lögner om ditt privatliv.
  • Jungfrun
    Du vill så mycket just nu och det är bra att du har ambitioner. Under början av veckan ska du försöka att presentera de idéer som du brinner mest för inför din chef. Han/hon har mer tid att lyssna på vad du säger och ta till sig din vision under måndagen eller tisdagen. Onsdagen passar bra om du ska göra ett större inköp. Torsdagen bör du ta det lugnt. Stressa inte upp dig i onödan för då riskerar du att bli både arg och besviken. Under torsdagen pendlar dina känslor mer än vanligt.
  • Vågen
    Under måndagen får du möjlighet att bevisa något både för dig själv och för dina vänner. Det blir en bra dag då du känner att du växer som människa. Under tisdagen kan det bli bakslag på en av dina arbetsuppgifter. Du borde inte kunna misslyckas med det här, men ändå så har du gjort det. Onsdagen och torsdagen blir lugna utan överraskningar. Du inser att det var länge sedan som du hade en riktigt händelselös dag.
  • Skorpionen
    Det blir en bra med lite stressig inledning på veckan. En kollega på jobbet har ett gott öga till dig och det kan uppstå lite spänning mellan er som du upplever som pirrande och rolig. Under onsdagen får du en uppgift som kan visa sig bli något av en utmaning. Under torsdagen försöker du att avsluta de uppgifter som du påbörjat tidigare i veckan. På det hela taget så mår du bra just nu tack vare Solens inflytande i ditt horoskop.
  • Skytten
    Ibland kan du bli lite hetsig i humöret och det sker under inledningen av den här veckan. Du känner dig rastlös och stingslig. Inget du tar dig för får dig på gott humör. Under onsdagskvällen och torsdagen försvinner den här påverkan delvis och du blir mer harmonisk. På torsdagen kan du få en oväntad förfrågan som gör dig glad, särskilt när det kommer från en speciell person. Våga visa dina känslor, du kommer att upptäcka att de är besvarade.
  • Stenbocken
    Du vågar mer och mer på jobbet vilket gör att du ibland inkräktar på din kollegas område. Det kan uppstå en konflikt mellan dig och din kollega tack vare att ni båda har ett starkt revirtänkande. Om ni vågade släppa lite på gränserna skulle ni kunna samarbeta och bli ännu bättre på det ni gör. Onsdagen är den dag som passar bäst om du vill ut och träffa vänner.
  • Vattumannen
    Du tar dagarna som de kommer just nu och försöker undvika att planera för långt in i framtiden. Du har en förmåga att bli frustrerad när du inser att du inte kan få det du vill ha just nu så det är lika bra att inte grubbla för mycket utan att bara köra på. Det väntar goda nyheter i mitten av veckan. De kan föra med sig mer pengar eller tillfälle till ett roligt extra arbete. Under torsdagen bör du inte glömma bort en släkting som du lovat höra av dig till.
  • Fiskarna
    Dagarna är rätt så lugna på jobbet just nu och det passar dig bra eftersom du har så mycket planerat när du är ledig. Tänk på att bara för att det är lugnt så kan du inte drömma dig bort. Du måste vara uppmärksam på detaljer annars kan det hända att du missar något väsentligt och blir stående med en massa onödigt extraarbete. Har du ett förhållande kan det vara en bra tid att utveckla er relation.

SKRATTA UT ORDENTLIGT IDAG

Kategori: Vardagsliv

 

 

Min helg började inte så bra… Tjafsa med dottern om hennes val. Man vill ju bara deras bästa. Men nu har jag släppt det och gått vidare. Det får ordna sig på nåt sätt.

 

Igår var vi ute och åt och drack gott på restaurang Chez Michel. Var proppmätt i flera timmar efteråt. Alltid trevligt att komma ut lite. Men jag saknade det fina vädret, det var kallt ute men det regnade iaf inte.

 

 

 

Ikväll blir det att titta på Big Brother. Deltagarna skulle under veckan tävla i individuella tävlingar, dvs. alla mot alla där endast en vann per tävling. I vissa fall hölls även grupptävlingar där vinnarna vann en måltid tillsammans. De individuella vinsterna var bl.a. en tandblekning, tatuering och en parmiddag.

 

Lite spännande é det ju att alla är nominerade. Så det ska bli kul att se vem som åker ut. Själv tror jag att det é Christian som får lämna huset ikväll, men men man vet aldrig. Det kan ju gå hur som helst. Förra veckan åkte ju Rodney – till husets och svenska folkets förvåning. Ja ingen é säker ikväll som sagt.

 

 

Ja som jag sa tidigare - denna vecka har varit hemsk, jag har mått piss o eländes elände, så det passar mig ypperligt att det idag är internationella världsskrattdagen! Den du skrattar ihop med krigar du inte emot - och det är skrattrörelsens grundläggande tanke: ”World Peace Through Laughter”.

 

Visste du till exempel att barn skrattar mellan 300- 400 gånger per dag, medan vuxna bara skrattar 10- 15 gånger? Det vill doktor Madan Kataria, ”the giggle guru”, ändra på.

 


Världsskrattdagen (inofficiell temadag lanserad 1998 av indiern Madan Kataria) infaller den första söndagen i maj varje år och som går ut på att uppmana människor att skratta mer.

 

Om vi någon gång har behövt skratta mycket, så är det nu, när världen är kaotisk och paniken nära, skriver upphovsmannen Madan Kataria i ett upprop inför skrattdagen. – När du skrattar förändras du och när du förändras, förändras hela världen.

 

Madan Kataria som är läkare i Bombay började 1996 arbeta med skratterapi som han anser är bra för hälsan. I Bombay möts människor på stränder och parker för skrattgympa i gryningen. Mandarias metod som bygger på yoga, går ut på att simulera skratt för att locka deltagarna att öva sig att skratta. Tanken är att skratt utan yttre påverkan, som roliga historier eller annat, har samma inverkan på kroppen som ett skratt av glädje. Undersökningar visar att det här sättet att skratta frigör stress och spänningar, dämpar depressioner och stärker musklerna i kroppen. Och du behöver inte ens ha humor.

 

Skrattet sägs bland annat:

  • Motverka stress
  • Öka syreupptagningsförmågan
  • Påskynda tillfrisknande
  • Ökar självförtroendet och minskar nervositet
  • Stärker musklerna
  • Skapar samhörighet
  • Stärker immunförsvaret

Skratt och hälsa
Ett gott skratt förlänger livet - visst kan du känna hur härligt det känns i hela kroppen efter ett riktigt gott skratt? Och det är inte så konstigt. Medicinskt sker det nämligen viktiga saker i din kropp när du skrattar. Du engagerar många av dina inre organ tillsammans med stora muskelgrupper. Samtidigt sätts flera biokemiska processer igång som påverkar bland annat din egen produktion av endorfiner, kroppens eget glädjeämne. Andra hormoner utsöndras som stärker ditt immunförsvar. Ju mer du skrattar, dess bättre mår du. Som barn skrattade du mycket, men ju äldre vi blir avtar vår benägenhet att skratta. Så dumt! Vi borde istället skratta mer, för att orka mer!

Forskare har konstaterat att:

  • Skratt stärker vårt immunförsvar
  • Skratt löser spänningar och stress på mycket effektivt och positivt sätt
  • Skratt minskar risken för utbrändhet
  • Skratt löser isolering och nervositet
  • Skratt reducerar konflikter och skapar samhörighet
  • Skratt gör oss mer kreativa, och ger oss positiv energi
  • Skratt ökar lungkapaciteten.
  • Skratt ger god träning och kan jämföras med jogging eller rodd.

Skratt och ledarskap - Skratt är viktigt för alla företag eller organisationer som önskar:

  • Öka produktiviteten utan att öka stressnivån
  • Få mer kreativa och effektiva medarbetare
  • Få anställda som trivs med sitt jobb
  • Sänka sjukfrånvaron
  • Öka kommunikationen och samarbetet
  • Stärka sammanhållningen
  • Få färre konflikter
  • Sänka stressnivån och öka den generella känslan av välbefinnande
  • Minska psykiska problem
  • Få färre personalproblem
  • Få bättre laganda
  • Ha det bra på jobbet

Resultat från en stor klinisk undersökning i Indien: (516 personer deltog i studien)

  • 71% hade fått ett bättre förhållande till sina arbetskamrater
  • 69% menade att de var mindre stressade
  • 85% hade fått bättre självförtroende
  • 57% hade fått bättre sömn
  • 83% av dem som led av något kände av en förbättring
  • 74% hade blivit mer sociala
  • 66% hade fått en ökad koncentration
  • 79% menade att de fått en betydande förändring i livskvalitet och humör
  • 99% sade att de ville fortsätta med skratterapin och att de ville rekommendera den till andra.

 


Exempel på skrattövningar
Själva skrattövningarna varieras mycket och en viktig del i skratterapin är att improvisera, allt för att undvika tristess. Det finns dock ett antal beprövade övningar som ofta används. Nedan beskriver vi några av dem:

Klappövning:
Under denna övning ska man sitta i en ring och se på ledaren. Hon/han börjar med att klappa händerna och säger därefter: Ha-Ha, Ho-Ho-Ho. Deltagarna börjar göra likadant och sedan går alla runt i rummet och klappar och gapar. Detta är en av de övningar som oftast inte följs av äkta skratt. Detta är mer en inledande övning för att starta igång kroppen inför resterande övningar.

 

Le:
Denna övning passar bra efter klappövningen. Det är en liten lugn start på att skratta äkta. Dock är skrattet här endast med stängd mun och lite lugnare. Man ska gå runt och titta på de andra och tillåta skrattet hoppa inom sig.

 

Tyst skratt:
Här ska man skratta, men försöka göra det utan ljud. Genom att öppna munnen stort samtidigt som man skrattar djupt ska man försöka få ögonkontakt med de övriga i gruppen.

 

Hälsa på varandra-skrattet:
Denna övning är inledningen till att börja skratta högt under träffen. Man ska skratta högt och samtidigt gå runt och hälsa på några i gruppen genom att ta deras händer.

 

 

Växande skrattet:
Här gäller det att gå från tyst skratt till högt skratt, från fniss till gapskratt. Man ska göra en liten ring och ställa deltagarna intill varandra. Deltagarna söker varandras blickar och börjar sedan fnissa. Därefter ska en stegring ske och skrattet växer till gapskratt. Även kroppsspråket ska växa genom att exempelvis sträcka ut armarna eller böja huvudet bakåt. Denna övning är lämplig att göra tre gånger.

 

Lejonskrattet:
I denna övning ska man återigen bilda en ring och stå tätt emot varandra. Här gäller det att hålla kroppen framåtlutad, ungefär som ett lejon. Dessutom ska man hålla händerna, med utspända fingrar, på varsin sida om huvudet. Genom att sedan spänna upp ögonen, öppna munnen maximalt och sträcka ut tungan nedåt så långt det går, ska man börja skrikskratta.

 

Drickskrattet:
I den här övningen ska deltagarna låtsas att de har en flaska i handen. Genom att luta huvudet bakåt och göra drickrörelsen ska man utveckla ett bubbelljud som om man hade dricka i munnen. Därefter ska bubblet övergå till ett bubblande, kraftigt skratt.

 

Det fria skrattet:
Denna övning skulle mycket väl kunna avsluta en skratterapiträff. Den kräver runt en halvtimmes tid. Deltagarna sätter sig på kuddar någonstans i rummet. Ledaren beordrar deltagarna att starta med Växande skrattet för att sedan låta gruppen skratta fritt. Här får man improvisera och följa känslorna, men det är bra om deltagarna söker ögonkontakt. I denna övning kan man tillåta sig att skratta som ett barn.

 

Efter en skrattövning på 15-20 min har de både haft roligt och gått igenom ett rejält träningspass. Enligt amerikanska forskare motsvarar 100 skratt en ½-timmes intensivgympa. Skrattgymparörelsen har numera spridit sig till ett 70-tal länder. I Sverige finns Skratta för livet-instruktörer som lär ut tekniken. Länken får du här: Skratta för livet