Kaylas

Hjärtmånaden Februari

Kategori: Vardagsliv

Sitter här mitt i natten o knåpar på dagens inlägg. Det har ju inte blivit så mycket bloggande på ett tag. Det beror på att jag är nere i mitt älskade Skövde. Har varit här 2 veckor snart, men på måndag går tåget mot Stockholm igen …

Idag ska jag bli fin i håret – ska åka till ”min egen” frisör, klippning & slingning é det som ska göras. Jag betalar besöket med att ge henne kristallhealing. Tjänster och gentjänster - Ett bra sätt att spara pengar J ”Frissan” é min egen lilla bomullstuss, och jag brukar få håret fixat när jag é här nere. Foto kanske kommer senare…

Februari är inte bara Alla hjärtans dags månad, det är också Alla barnhjärtans månad. Varje år föds 1 000 barn med hjärtfel i Sverige. Många av dessa barn har forskningen att tacka för att de lever idag. I år går pengarna från Alla barnhjärtans månad till livsviktiga forskningsprojekt kring barns hjärtsjukdomar. Hjälp hjärtebarnen genom att stödja forskningen! http://www.hjart-lungfonden.se/Kampanjer/Alla-barnhjartans-manad/

 

Astrolog Felicia Stålkrantz-Baurén har spått februari månad. Se hur den blir för dig och dina vänner i månadsastrot. Och läs om månadens tecken: Vattumannen. Min Pärla tillhör detta tecken, hon fyller den 18:e.

 

Månadens stjärntecken: Vattumannen – en charmig tänkare.
Vattumannen är ett charmigt, svårgripligt och trevligt tecken. Hon omger sig ofta med vänner och det kan vara svårt för hennes partner att få den centrala plats som han vill ha i hennes liv. Vattumannen är en tänkare som månar om sitt privatliv. Hennes härskarplanet Uranus bidrar till en viss excentricitet och oberäknelighet i tecknet. I ett förhållande kan Vattumannen ha svårt att visa känslor, hon kan till och med upplevas som sval och avståndstagande av vissa. När det gäller arbete så trivs Vattumannen bäst om hon får jobba med att uttrycka sig konstnärligt eller inom vetenskaplig forskning.
Månadens råd: Satsa på dig själv den här månaden.

  • Väduren
    Det blir en rätt intensiv månad där du får ta del av både roliga och mindre uppmuntrande nyheter. Mars är på väg in i en gynnsam position och det ger dig lite extra daghjälp den här månaden. På jobbet sker det stora förändringar och du är inte säker på om du uppskattar dem. Dina chefer har inte tid att lyssna på dina synpunkter och många gånger känner du dig överkörd. Ska du vara kvar på den här arbetsplatsen är det bra om du säger ifrån ordentligt. Det räcker inte med att antyda att du är missnöjd, du måste säga det på ett sätt som gör att ingen kan missuppfatta din åsikt.
  • Oxen
    Både december och januari har varit ansträngande så du måste vara extra rädd om din hälsa den här månaden, eftersom fel kost och för lite sömn har gjort dig sliten. Tänk på att sätta av tid där du ägnar dig åt dig själv. Just nu, när alla sliter och drar i dig för att få din uppmärksamhet, är det extra viktigt att ta en paus ibland. Har du ett förhållande är det ovanligt harmoniskt den här perioden. Venus position skapar förtroende och starka känslor mellan dig och din partner. Som singel vill du gärna träffa någon, men du har inte ork att aktivt engagera dig i saken.
  • Tvillingarna
    Under februari introduceras en ny person i din vänkrets. Det här kan bli början på en långvarig relation om du bara tillåter dig att erkänna dina känslor för honom/henne. Har du ett förhållande kan det finnas risk för komplikationer. Du är attraherad av någon annan än din partner och frågan är om de känslorna kommer att segra över dem du har för din partner. Du har många svåra frågor att fundera över. Svaren kommer inte över en natt, du måste ta dig tid och fundera igenom dina beslut noga så att du inte ångrar dig.
  • Kräftan
    Det blir en lugn månad då du har möjlighet att komma in i jobbet efter all ledighet. Du är psykiskt och fysiskt utmattad efter ett högt arbetstempo och ett intensivt socialt umgänge. Du uppskattar vardagen som kontrast till alla fester och för dig framstår falukorv och snabbmakaroner som rena gourmetmåltiden efter all fet julmat. Du kan verkligen njuta av de små guldkornen i tillvaron just nu och dina vänner är avundsjuka på din positiva inställning till det mesta och din förmåga att ta vara på ögonblicket. I slutet av månaden tar en vän från det förflutna kontakt med dig igen.
  • Lejonet
    Under februari händer det något på ditt arbete. Det verkar som om en kollega slutar eller blir förflyttad vilket öppnar upp en del möjligheter för dig. Det gäller att du är både skärpt, hungrig och framåt om du ska kunna uppfylla dina drömmar. Under mitten av perioden får du en räkning som är större än förväntat. Det kan skapa problem i ekonomin så undvik alla utlägg som inte är ett måste den här månaden. Ditt horoskop varnar för intriger inom vänkretsen. Du kan bli föremål för skvaller om du inte ser upp. Det finns en bekant som är väldigt avundsjuk på dina framgångar.
  • Jungfrun
    Februari blir en månad då du sakta men säkert kommer in i vardagen igen. Efter en stressig december och seg januari känner du att du behöver fasta rutiner och en fungerande vardag för att trivas. Det är lite si och så med hälsan den här perioden. Planeterna varnar för sviktande fysik och det brukar innebära förkylningar eller andra lättare åkommor. Var extra rädd om dig själv under den här perioden. Slarva inte med sömn eller mat, du behöver både näring och vila om din kropp ska orka med vintern. En vän har lite udda nyheter som hon vill berätta.
  • Vågen
    Februari blir lugn och skön. På jobbet är tempot sävligt och du får äntligen tid att testa några av alla projekt som du planerat att starta upp det här året. Har du avlagt ett nyårslöfte så är det en bra månad att börja uppfylla dem. Du har både tid och motivation just nu. En kollega vill att ni ska samarbeta mer, men du är lite skeptisk till om hennes förslag är bra för er båda eller om det bara gagnar henne. Fundera igenom förslaget och undersök fördelarna. Har du en relation får ni en nytändning i början av månaden.
  • Skorpionen
    Det verkar vara en bergochdalbana i ditt liv under februari. Dina känslor är starka den här perioden, särskilt i början av månaden då fullmånen infaller. Risken är stor att du säger och gör saker som du sedan ångrar. Det är mycket passion i ditt tecken just nu, men väldigt lite förnuft. Du följer dina känslor och litar på att din intuition ska leda dig rätt. Vanligtvis brukar du kunna lita till ditt hjärta, men just nu grumlas din annars så pricksäkra intuition av Uranus placering. Det bästa råd du kan få den här perioden är att inte vara så impulsiv.
  • Skytten
    Har du möjlighet ska du försöka resa bort ett par dagar under februari. Din ekonomi är stabilare just nu och du är i stort behov av lite miljöombyte. Det har skett en del saker i ditt liv den senaste tiden som du inte har haft tid att ta in. Du behöver distans från vardagen för att kunna fundera igenom vad alla förändringar innebär för dig och hur du ska agera framöver. En äldre släkting vill träffa dig väldigt mycket just nu. Du lider av ständigt dåligt samvete för att du inte tar dig tid med den här personen eftersom han/hon är så ensam.
  • Stenbocken
    Februari blir något av en mellanmånad för din del. Din entusiasm och nytändning från januari slocknar och kvar är en småseg, vintertrött Stenbock som skulle vilja vara ledig. Det viktiga för dig just nu är egentligen inte att vara ledig en längre tid utan att du gör något roligt när du inte jobbar. Du måste hitta en hobby som du brinner för. En vän kan ha ett par bra förslag på vad som skulle kunna passa dig. I mitten av perioden dyker det upp en ny person i ditt liv. Den här människan väcker starka känslor hos dig, men du har svårt att avgöra om känslorna är positiva eller negativa.
  • Vattumannen
    Din entusiasm är fortfarande stark och det kan skapa vissa problem i ditt privatliv. Du förväntar dig att vänner/partner ska dela din energi, och du blir väldigt besviken när du inte kan väcka något engagemang hos dina närmaste. Du måste inse att vintern är en jobbig period för de allra flesta, så låt din omgivning vara i fred och lägg din energi på ett projekt som inte involverar andra. När det gäller ekonomin så har du goda möjligheter att kunna stärka den. Du har bra hand med investeringar, särskilt i mitten av månaden.
  • Fiskarna
    Februari blir en ganska sävlig månad så du slipper höja tempot på jobbet och det passar dig bra. Under början av perioden får du möjlighet att testa lite nya uppgifter på ditt arbete och det blir en intressant och tankeväckande erfarenhet. Under februari funderar du mycket på framtiden. Du känner dig lite missnöjd med din livssituation, men du har svårt att sätta fingret på vad det är som är fel. Missnöjet kommer med stor sannolikhet från Plutos position snarare än från ett allvarligt fel i ditt liv. Försök att ha lite tålamod så kommer den här influensen att gå över.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: