Kaylas

Rekryteringsmöte på AF

Kategori: Vardagsliv


Idag var jag kallad till AF på rekryteringsträff för vårdpersonal… Sicken skit, totalt värdelöst – men så typiskt AF. Det var 5 företag där!! Man kan ju tycka att det borde vara lite fler företag där, 5 st är ju ingenting. Ja ja – hur som helst företagen var; Mica omsorg, VH assistans, Attendo care, Solna stad och Mångkulturell omsorg. Av dessa 5 var det 2 som var intresserade av mina ansökningshandlingar (cv mm.) de andra nöjde sig med en intresseanmälan.

Ja jag fick iaf lite motion = nyttigt för både kroppen och ”pumpen” och sen kom jag ju ut i det friska vackra vädret. Helt fantastiskt ute idag, ca -10° solsken, molnfritt, och hög klar luft. Jag promenerade både dit och hem så jag har traskat ½ mil idag. Så nyttig till tusen känner jag mig.


Snart ska jag fixa lite middag, idag blir det pastakyckling – supersmarrigt - Receptet får ni här:


Kycklingfiléer eller 1 hel grillad kyckling
1 stor gul lök
3 st paprikor
1 purjolök
20 st champinjoner
4 st vitlöksklyftor
hönsbuljong
1 dl vatten
cayennepeppar
italiensk salladskrydda
5 dl grädde
1 burk sweet & sour-sås
crème fraiche efter tycke och smak
(salt & peppar)
Valfri pasta

 


Börja med att skära och hacka alla grönsaker. Dela kycklingen. Och koka pastan. Stek grönsaker och kyckling var för sig. Blanda sen allt i en stor gryta. Tillsätt kryddorna, vattnet, hönsbuljong, grädden och sweet-sour såsen. Låt puttra 5-10 min. Tillsätt crème fraiche den sista minuten av koktiden.  Häll i pastan och blanda allt.

 

Sen ikväll blir det tv-soffan och mys under fleecefilten. Ska kolla på Borgen & Big Brother. Sen blir det väl datorn och facebook – as usual ;)

 

 


  • Väduren
    Du kan ha en känsla av att bli hållen utanför i en bestämd sak. Försök att ta reda på, om det är sant, eller om du ser i syner. 
  • Oxen
    Dagen kan präglas av trötthet från veckan, som gått, och tankar på den, som snart börjar. Ta dig också tid att vila. 
  • Tvillingarna
    Du kan visst lugnt ta på det stora leendet, för det verkar bli en skön dag, där du kommer uppleva glädje och bekräftelse. 
  • Kräftan
    Självcensur: Du kan vara den kritiska personen i kretsen i dag, såvida du inte tänker dig för och tar dig samman - så gör det!
  • Lejonet
    I dag kan du en bra bit på vägen tillåta dig att reagera med dina magkänslor, för de kommer säkert att vara rättvisande. 
  • Jungfrun
    I relation till ditt arbete kan du uppleva att hamna i en underlig situation, där en kollega blir avundsjuk pga dina uppgifter. 
  • Vågen
    Du kan vara otillfreds med din situation, men känner dig handlingsförlamad. Kanske är du inte mentalt beredd på att ta steget? 
  • Skorpionen
    Man blir aldrig för gammal för att kunna ta emot ett gott råd hemifrån. Lyssna - och använd det, om du kan. Vilket du säkert kan!
  • Skytten
    Du känner kanske, att du har kört fast i ditt jobb, men du behöver inte nödvändigtvis söka ett nytt för att få nya utmaningar. 
  • Stenbocken
    Det nyttar inte, att du lägger krafter på att ångra dig för saker, som du HAR gjort. Du skall istället lära dig av dina misstag. 
  • Vattumannen
    I dag känner du dig säkert berikad av ett stort mentalt överskott, som inte bara du, utan också din omgivning kommer njuta av. 
  • Fiskarna
    Du kan uppleva, att en kollega är nästan överhjälpsam i en viss situation, vilket gör, att du är osäker på motivet.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: