Kaylas

Mars mars måne...

Kategori: Vardagsliv

Mars mars måne, jag kan lura dig till Skåne… Var en ramsa jag lärde mig i barndomen. Jag har absolut inget emot Skåne, tycker t.o.m. att den skånska dialekten é fin. Jag har ju massa släkt där nere, och det é ett härligt landskap.

Men hur som helst – ny månad, och mars är väl den tid då vi börjar se fram mot vårsol och tö med dropp från taken. Jag som verkligen älskar vintern längtar också lite efter våren.

Idag bjuder jag på horoskop för mars månad. Vet du säkert vilken stjärntecken du är? Enligt en del astrologer har planeterna flyttat på sig några grader, något som leder till att vi egentligen inte är födda i t ex kräftan utan tvillingarna och inte lejonet utan kräftan, osv. Nedan kan du se vilket stjärntecken du är född enligt Sidereal Zodiac och du kan således läsa "rätt" horoskop i fall du känner att horoskopet som du läser i vanliga fall inte stämmer in på dig.

15 April - 15 Maj                                      Väduren (Mesham)
16 Maj - 15 Juni                                       Oxen (Vrishabham)
16 Juni - 15 Juli                                        Tvillingarna (Mithunam)
16 Juli - 15 Augusti                                  Kräftan (Karkatakam)
16 Augusti - 15 September                      Lejonet (Simham)
16 September - 15 Oktober                      Jungfrun (Kanya)
16 Oktober - 15 November                      Vågen (Tula)
16 November - 15 December                   Skorpionen (Vrischikam)
16 December - 14 Januari                         Skytten (Dhanus)
15 Januari - 14 Februari                            Stenbocken (Makaram)
15 Februari - 14 Mars                               Vattumannen (Kumbham)
15 Mar - 14 April                                     Fiskarna (Meenam)

  • Väduren
    Du kan komma att uppleva att mycket ligger i sin linda under större delen av mars månad, särskilt som du också måste ta hand om en del kvardröjande angelägenheter. Det är en tid när vissa saker ebbar ut och löses upp, och du kan med fördel gå tillbaka över det som har hänt den senaste tiden så att du kan släppa det och gå vidare. Månaden handlar om förberedelser, och om att odla ett mer andligt seende. Hur stora idéer du än har bör du till en början bör du avhålla dig från att agera utifrån dessa.
    Men inget av detta betyder att du måste sluta dig som en mussla. Vänskap kommer att vara viktigt. Partners och vänner är mer utåtriktade och du kommer att kunna uppleva många lyckliga ögonblick tillsammans med dem. Det är en extremt bra tid för att cementera överenskommelser i gruppsammanhang, särskilt runt den 14:e. Detta är också en tid när du erhåller din rättmätiga belöning för yrkesmässiga ansträngningar, även om det också är viktigt att inte slösa med det som kommer din väg.
    Senare under månaden kommer såväl Solen som Merkurius att vistas i ditt tecken, något som ger dig en försmak av alla de spännande skeenden som väntar. Den viktigaste rörelsen under månaden är dock Uranus inträde i Väduren för första gången på 84 år, den 12:e mars. Detta är mycket betydelsefullt för dig, eftersom det antyder att du har potential att verkligen gå i bräschen för något nyskapande under sju år framöver, även om det till en början kan vara svårt för dig att greppa potentialen och möjligheterna som kommer din väg. April är en månad som lämpar sig bättre om du vill vidta radikala åtgärder för förändring. Gör det mesta av mars månad för att bli på det klara med vad som verkligen är viktigt för dig.
  • Oxen
    Redan den 2:a mars rör sig Oxens planet - Venus - från Stenbocken in i Vattumannen, något som innebär att professionella nätverk hamnar i fokus. Det är en utmärkt tid för dig att upprätta förbindelser som blir till hjälp för dig i yrkeslivet, och runt den 14:e kan du mycket väl uppleva att arbetslivet och kollegiala relationer blir spelplats för betydande framgångar. Det är avgjort en tid då du bör använda dig av dina förbindelser i så stor utsträckning som möjligt.
    När framgången väl är ett faktum får du ändå räkna med en del utmaningar som kommer att ta en stor del av din energi i anspråk under de närmaste månaderna. I första hand hänger dessa ihop med dina relationer på arbetsplatsen och hur du bäst organiserar ditt dagliga liv. Detta är betydelsefullt eftersom sådana ramverk som du får på plats nu kan komma att hålla under många år framöver. Därför är det mödan värt att vara extremt tålmodig, även när andra människor är provocerande eller lättretliga.
    Men mars handlar inte bara om framsteg på det materiella planet. Även inombords upplever du hur nya trender skakar om dig på ett mer andligt plan och motiverar dig att vidga ditt medvetande genom kontakt med människor som omfamnar en alternativ livsstil. Kanske kan detta vara rätt tid att på allvar söka svar på vad som ytterst motiverar dig och besjälar andra människor. Det är dags för dig att skaka av dig gamla övertygelser och omfamna nya, mer holistiska sådana.
  • Tvillingarna
    Mars börjar med en nymåne i det område i ditt solhoroskop som förknippas med karriären, och detta är en utmärkt tid för dig att ta fasta på dina drömmar och visioner och sätta fart på nya processer i yrkeslivet, särskilt om dessa rör visuella eller andra icke-verbala kommunikationsformer. Bli inte överraskad om det skakas om i ledarskiktet. Det handlar om att människor eller idéer som är för lite produktiva måste ersättas med nya.
    Socialt inträffar stora förändringar under månaden, inte minst eftersom Uranus byter tecken, något den bara gör en gång vart sjunde år. Detta leder till att ovanliga och spännande nya människor och grupper kommer in i ditt liv, och än viktigare, nya idéer. Tiden har kommit för dig att bli mer socialt och politiskt medveten, och detta kan vara en bra tid för dig att ansluta dig till en organisation som syftar till att förändra samhället till det bättre.
    I själva verket kan mars 2011 visa sig vara en månad då viktiga vänskapsförbindelser formas, eller, om du är singel, att du ingår ett partnerskap som har potential att stå tidens tand. Det som påbörjas nu kan komma att hålla så länge som 20 år. Befinner du dig i en relation så är detta en utmärkt tid för barn... både att få eller att etablera ramar för deras utbildning eller utveckling om du redan har. En expansiv växt- och framgångsvåg är på väg, om du är beredd att övervinna sådana hinder som finns och att arbeta hårt.
  • Kräftan
    Under större delen av mars betonas betydelsen av att du vidgar dina vyer och ditt andliga medvetande. I den förbindelsen kan nymånen den 5:e innebära att du ger dig i kast med ett betydelsefullt projekt. Håll dock i minnet att du måste vara både försiktig och omdömesgill... långt ifrån alla du möter har en realistisk uppfattning om vad som går att uppnå, och allt är inte vad det ser ut att vara.
    Den 12:e mars rör sig Uranus in i det fält i ditt solhoroskop som förknippas med karriären, och du kan börja göra allvar av spännande planer som du satt inne med förra sommaren. Merkurius, Solen och Jupiter gör Uranus sällskap i Väduren, och du kan därmed uppleva att yrkeslivet får en skjuts framåt. Tiderna är sådana att utvecklingen förändrar på ett lika grundläggande som lyckosamt sätt. Detta är verkligen rätt tid att påbörja något nytt! Har du tråkigt på jobbet, bör du se dig om efter ett annat. Där ett och annat inte har fungerat tidigare kan du nu slå dig samman med människor som kan få saker och ting att hända. Om du blir avskedad kan det visa sig vara ett lyckokast, för det som komma skall lär bli mindre trist än det som har varit.
    Det mesta antyder att du bör använda mars och april till att snabbt konsolidera på de nya områden du tar dig in på, samtidigt som du etablerar en mer stabil grund och ett bättre ramverk för hem- och familjelivet. Under månadens andra eller tredje vecka kan också pengar komma din väg tack vare ett betydelsefullt partnerskap, så vägen framför dig ser ut att vara som gjord för nya, framgångsrika initiativ.
  • Lejonet
    Under första delen av mars kommer du att behöva hantera ett antal olika otrygghetsmoment. Dessa kan handla om att något upplevs som förvirrande i nära relationer, där oklara signaler får dig att känna dig sårbar eller missförstådd. Du behöver tillåta dig att följa med i flödet och undvika att låta din fantasi leda in dig i en återvändsgränd. Eftersom trenderna för partnerskap är utmärkta nu, är det en bra tid för dig att ta ett ansvar för dina relationer, för att lära dig att släppa taget och smälta samman med en annan.
    Framme vid mitten av mars kan en extraordinär utveckling äga rum, när människor vars åsikter du värdesätter visar vägen framåt och gör dig delaktig i nya, banbrytande projekt. Detta är en tid då kulturella genombrott görs och då du kan känna att du bara måste vara en del av revolutionerande händelser. Den stora adrenalinkicken följer på vårdagjämningen, då du hamnar mitt uppe i en helt oväntad utveckling, som på ett dramatiskt sätt vidgar dina vyer. Åk till nya platser och utsätt dig för nya idéer som har framtiden för sig.
    Sådana idéer kan komma när du koncentrerar dig på studier och utbildningsprojekt. Gamla idéer duger inte nu, och under de närmaste två månaderna handlar mycket om att få ett mentalt ramverk på plats som gör dig rustad att ta emot de nya idéer som kommer att tjäna dig bäst framöver. Det är också en bra tid för dig att arbeta mot sådana yrkesmässiga kvalifikationer som kan leda till en framgångstopp till sommaren.
  • Jungfrun
    Nymånen i Fiskarna den 5:e mars faller konjunkt Mars och kan lätt skapa en hel del spänningar i relationer. Du kan komma att uppleva en sådan process som rätt desorienterande tidigt under månaden, och hur långt du än går för att tillfredsställa behoven hos dem du är beroende av så kan det ändå kännas som om någon större säkerhet inte står att finna. Partners är inställda på att gå sin egen väg, och kompromissar endast motvilligt. Den tidiga delen av mars ägnas bäst åt att reda ut olika missförstånd.
    När Jungfruns planet - Merkurius - rör sig in i Väduren den 9:e kan du därför uppleva stor lättnad, särskilt eftersom du nu upptäcker att du faktiskt delar många idéer med din partner eller människor du samarbetar med, att ni kan göra gemensam sak i mycket, och att ni båda ser nyttan av att agera så fritt och oberoende som möjligt. Faktiskt så karaktäriseras nästkommande två månader av eldig, förtärande passion som kan innebära att det stormar i relationer, samtidigt som den ändå utgör en själarnas förening.
    Alltsammans kan sägas utgöra en del av en ny och revolutionerande period som leder dig att utforska ny emotionell mark tillsammans med en annan. Du kan upprätta ett stabilt ekonomiskt ramverk för samarbete när du arbetar nära en entusiastisk rådgivare. Ekonomiskt är detta en utmärkt period för långsiktiga investeringar, och en risk du tar tillsammans med en partner kan vara till din fördel, men se upp så att du inte investerar i något där värdet är inflaterat. Det du bygger upp nu kommer sannolikt att hålla under mycket lång tid.
  • Vågen
    Redan den 2:a mars, rör sig Vågens planet - Venus - in i Vattumannen efter flera veckor i Stenbocken som visade på riktigt hårt arbete och många utmaningar, inte minst i hem- och familjelivet. Nu är tiden inne att ha kul... du har förtjänat det. Under mars växer din styrka undan för undan. Livet blir som en enda lång raksträcka och du verkar besitta hur mycket entusiasm och energi som helst, samtidigt som du är oerhört social. Har du barn motiveras du att ägna deras utveckling extra uppmärksamhet. Samtidigt är det en bra månad för kärlek och romantik.
    I mitten av mars får du möjlighet att bygga upp något som blir verkligt beständigt, kanske något slags socialt projekt eller ett kreativt sådant. Har du barn är detta en tid när deras situation stabiliseras, och då förhållandet er emellan präglas av stor ömsesidighet. Ett ovanligt starkt band till nära och kära innebär att ni kan dra betydande fördelar av varandras aktiviteter. Lyckliga omständigheter låter dig etablera en bra grund för relationer som kommer att ge stora fördelar under många år framöver.
    Under den senare delen av mars kommer dina relationer till andra också att omges av mycket annorlunda omständigheter. Då har Uranus tagit steget in i ditt motsatstecken, Väduren, för första gången på 84 år, något som varslar om att saker och ting tar en ny och överraskande vändning. Ovanliga grupper med inspirerande idéer kan komma att få stort inflytande på ditt sätt att tänka. När sedan även Solen, Merkurius och Jupiter tar sig in i Väduren, kan du lätt svepas med i en massa aktivitet så att du känner dig stå mitt uppe i en virvelvind. Oförutsägbara förändringar kan komma att ändra spelreglerna för alltid.
  • Skorpionen
    Nymånen i Fiskarna den 5:e mars markerar hur detta är en spännande tid för dig som skorpion. Den kan innebära många kreativa förändringar. Det är en underbar tid för självuttryck och för att göra intryck på andra genom att våga låta dig sticka ut lite mer. Din personliga magnetism är på topp, och du kan lägga kraft bakom dina krav på att få som du vill också. Det är en utmärkt tid om du behöver få till stånd något slags personlig transformation till det bättre.
    Är du singel är detta också en bra tid för fest och romantik. Musik, film eller andra kreativa medier kan spela en viktig roll. Har du barn så är detta en storartad tid för dig att uppmuntra dem att vara kreativa och förverkliga sig själva. Har du en partner så är även han eller hon inne i en period då de känner att det mesta går deras väg, något som kan ha en extremt positiv effekt på hemlivet.
    På arbetet är förändringar på gång som på allvar kan komma att innebära nya förutsättningar för arbetsgången under många år framöver. Detta är en omvälvande tid, då ny teknologi och internationella förbindelser bidrar till att en förnyelse kan äga rum på många olika fronter. Mot slutet av månaden träder kollegor fram och visar ledartakter när de initierar radikala förändringar som till syvende och sist visar sig bli tillväxtskapande. Än ligger dock mycket i sin linda, och du behöver inte engagera dig mer än du vill, men under månaderna som kommer blir du allt mer indragen i ett kollosalt stort förändringsarbete, något som i sin tur innebär att du upplever mycket mer spänning i vardagen.
  • Skytten
    Den tidiga delen av mars är en som bjuder på en snabb utveckling vad hem- och familjelivet beträffar, men också på betydande förvirring. Du gör klokt i att göra en grundlig vårstädning hemma, något som kan utsträckas till att reda ut missförstånd med släktingar och familjemedlemmar. Sådana kan det finnas många av, särskilt om din partner är osäker på vad han eller hon egentligen vill, och därför beter sig förvirrat och oförutsägbart.
    Men detta varar inte särskilt länge. Betydande aktivitet runt den 9:e förebådar en tid med många förändringar, då människor som är viktiga för dig plötsligt blir mer benägna att gå på din linje och själva entusiasmeras av de nya mål och visioner som du sporrades av redan i januari. Kreativitet och självförverkligande är helt avgörande för både dig och partners nu, men vägen dit är inte utan sina risker. Välkomna de förändringar som inträffar. Du är redo att utöva ett större inflytande i världen, och dem du älskar är med dig till 100 %.
    När du agerar tillsammans med likasinnade kommer mars månad att ge dig anledning att fira, men det är också en månad när du kan göra allvarliga åtaganden socialt. Projekt som påbörjas nu har en tendens att svämma över alla breddar, men samtidigt skapas ramar som kan hålla många år in i framtiden. Detta inkluderar särskilt projekt som rör barn, engagemang i sociala organisationer, eller rent av äktenskap.
  • Stenbocken
    Du kan komma att uppleva stora utmaningar vad kommunikation beträffar under mars månads första del, när människor du har att göra med famlar i blindo utan att riktigt veta vad det är de vill ha. Det är dock en utmärkt tid för dig om du väljer att lära något nytt, särskilt om det är i förbindelse med musik, film eller något annat kreativt område.
    Den 11:e mars kommer Uranus, som står för revolutionerande förändringar, att träda in i ditt fjärde solhus, som närmast berör hemmet. Troligtvis kommer detta att ha en betydande inverkan på hemmiljön och familjebanden under en period om ungefär sju år... du kan säkert ha fått en försmak av sådana förändringar förra sommaren. I Väduren får Uranus sällskap av Merkurius, som kan förebåda överraskande nyheter i förbindelse med släkt och familj. Det är mycket möjligt att de närmaste två månaderna kan föra med sig positiva möjligheter för dig och dem du älskar att sätta ett ramverk på plats där bra tillväxtmöjligheter närs fram.
    Under nästkommande månader handlar mycket om att kunna balansera tillväxt och expansion hemma, där partner och barn insisterar på förändringar, med behovet av att konsolidera utvecklingen i karriären på bästa sätt. Detta är mars månads stora utmaning, och kanske hjälps du av en stärkt ekonomi i mitten av mars. Satsa hur som helst på att göra din ekonomiska situation mer långsiktigt hållbar. Skulle pengar komma din väg bör du inte att ha några problem med att spendera dem förnuftigt. Det är en mycket bra tid att investera i sådant som är gammalt, stabilt och beprövat.
  • Vattumannen
    Mars börjar med att kärlekens planet - Venus - rör sig in i ditt tecken, något som varslar om en mycket lycklig tid för dig, som du kan göra mycket roligt av. Faktiskt kan du knappast få det bättre, socialt, romantiskt, ekonomiskt eller intellektuellt. Sannolikt har du inte varit med om något liknande på många, många år.
    Förutom att du på det stora hela mår bra med dig själv, dina relationer och hem- och familjelivet, handlar mars månad huvudsakligen om kommunikation, korta resor och utbildning. Du kan redan, sedan i januari, ha varit med om en spännande utveckling där din medvetenhet vidgats, men mer är att vänta. Uranus, som av många förknippas med Vattumannen, byter tecken och rör sig in i Väduren den 12:e mars, något som lär ha en påfallande inverkan på din mentala utveckling sju år in i framtiden. Det är en enormt spännande och oförutsebar tid då ett nyvaknat intresse för många nya områden ger dig all möjlig ny kunskap, då du träffar nya människor och kanske lär dig nya språk.
    För din partner eller människor du samarbetar med, handlar mars månad också om en värld som verkar bli större, men deras experimentlusta kan te sig lika riskabel som den är ohejdbar. Du får ta på dig rollen som förnuftets och återhållsamhetens röst. Människor du står nära vill gärna se sig själva som pionjärer och arbetar gärna tillsammans med smarta människor. Saker händer slag i slag nu, och de närmaste två månaderna ger dig möjlighet att på ett lyckosamt sätt konsolidera expansiva projekt och studiemässiga strävanden.
  • Fiskarna
    När nymånen faller i ditt tecken den 5:e mars, kommer otroligt mycket att pågå i ditt liv. Du kan ställas inför en lång rad lösa trådar att reda ut när partners verkar mer förvirrade än vanligt, även när du försöker att vara ett gott stöd. Du bör passa på att använda din tid till att bli av med allt det som riskerar att göra din tillvaro till ett enda virrvarr, och till att göra dig av med dåliga vanor och åtgärda dina egna svagheter.
    Den 12:e mars rör sig äntligen Uranus, som förknippas med revolutionerande eller omvälvande förändringar, ut ur Fiskarna, där den har befunnit sig under sju års tid. Sannolikt har de åren också inneburit att du förändrats en hel del, men nu påbörjar du ett nytt kapitel i livet där du bör försöka ge stadga åt pågående förändringsprocesser, och försöka att översätta dessa till inkomstbringade projekt. Under de närmaste två månaderna kommer partners att vara helt överens med dig om hur något sådant kan åstadkommas. Det är också en utmärkt tid för dig ingå en formell överenskommelse där du slår samman vissa resurser med en partners, något som kan generera växt under flera månader in i framtiden.
    Den senare delen av mars är en tid att tänka utanför boxen. Det kan vara väl värt att experimentera. Att slå dig samman med människor du respekterar kan vara vägen framåt. Partners kan hjälpa dig att göra investeringar, men du bör också ta råd av människor som är mer försiktigt lagda och vet hur man planerar, eftersom inflaterade värden lätt punkteras. Icke desto mindre finns alla chanser att ta initiativ nu som så småningom bär frukt i stora klasar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: