Kaylas

HÖSTMODE från KAPPAHL

Kategori: Vardagsliv

 
 
Bilder från KappAhls kollektion Vintage Stories - Höst 2012 (Klicka på bilden så kommer du till KappAhls sida.
Temat för höstens Vintage Stories är ”Vintage Loveletters”. KappAhls designers har plockat upp den svartvita grafiken i kärleksbrev från svunna tider och inspirerats till att skapa en modernt bohemisk kollektion där spets, chiffong och broderier skapar harmoni tillsammans med moderna detaljer.

Kollektionen består av ett tiotal plagg för dam med tillhörande accessoarer som alla andas stämningsfull vintage med en tvist. Vida klänningar och blusar med spännande detaljer som tryckt spets eller vackert detaljerade broderier skänker en fräschör åt kollektionen. Materialen är tunnare bomull och svepande chiffong. Färgskalan går i svart och vitt i flera toner som tillsammans gör en romantiskt grafisk look.

Vi har inspirerats av de plagg som är favoriter i garderoben, som man ärvt eller köpt vintage med en modern känsla och därför fungerar vid alla tillfällen.

Nytt för denna säsong är set med underkläder som kompletterar kollektionen.

Det viktigaste plagget i höstens Vintage Stories är klänningen som passar perfekt till säsongens fester. Denna får gärna bäras tillsammans med kollektionens långa halsband för en avslappnad stil.

http://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/sv
                     


http://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/sv

1. Tunika/klänning 199:-
2. Klänning 599:-
3. Tunika 599:-
4. Blus 299:-
5. Korsett 199:-
6. Blus 399:-
7. Blus 399:-
8. Spetstopp 499:-

Bilder från KappAhls kollektion Sentimental Journey 2012
Med specialkollektionen Sentimental Journey vill KappAhl hylla sin grundare, sitt ursprung och sin historia och har därför tagit fram ett antal kappor med inspiration från 50-, 60-, 70- och 80-talet. Med utgångspunkt från kappor, modebilder och modeteckningar från den tiden och från många besök i second hand-butiker har KappAhls designers utvecklat ett antal plagg med tydlig inspiration från de olika epokernas mode.

För de fyra decennier man valt att tolka har man också tittat på vad varje periods stilikoner bar för typ av plagg. För 50-talet fann man inspiration från bland annat Grace Kelly och Marilyn Monroe, för 60-talet Twiggy och Jackie Onassis, för 70-talet Ali McGraw, Anni-Frid Lyngstad och Britt Ekland samt slutligen för 80-talet Grace Jones och Linda Evans från TV-serien Dynasty.

http://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/sv

Kappa 1- 4, 999 kronor

Höstmode dam, 10 favoriter från Kapp Ahl
I höst är minimalism, denim och romantik några av inspirationskällorna på KappAhls damavdelning. Höstens viktigaste plagg är stickat och återfinns i alla höstens kollektioner.

Temat Drama är först ut bland höstens damkollektioner. Basfärgen i temat är klassiskt svart och stilen är rockig. Siluetten är smal och flera av kollektionens byxor har detaljer som zippar och sömmar. Detta matchas med draperade överdelar, print och spets. En smokingkavaj eller bikerjacka kompletterar looken.

Nyckelooker:
  • Smala byxor, gärna coatade eller med zipdetaljer matchas med en jerseytop med print i avvikande färg samt en bikerjacka.
  • 5-ficks denim matchas med rutig skjorta och jersey med spetsdetaljer
  • Chiffongklänning tillsammans med en grovstickad tröja och asymmetriska blusar. Accessoarer, gärna med pälsdetaljer.
  • Svart cigarettbyxa med prickig eller randig top. A-linjeklänning. Klassiska accessoarer som smala skärp och minimalistiska smycken.
Monomind hämtar inspiration från 60 talet. Siluetten är feminint androgyn med cleant och minimalistiskt som ledord. Färgskalan går i klassiska höstfärger som klar- och mörkblå, orangeröd och grönt med svart, vitt och grått som bas. Ränder, prickar och hundtandmönster i förstärker retrokänslan med modern touch.
I kollektionen Vagabond möts grunge och glamour. Resultatet är en härligt romantisk stil där kontraster står i centrum. Skira material som spets och chiffong matchas med coatad denim och grovstickat, gärna lager på lager för den rätta bohemiska känslan. Småblommigt- och paisleyprint blandas i blockmönster på flera plagg i kollektionen. Dip-dye finns också på flera stickade plagg. Färgen som gäller är vin, från pastell till mörkare och blandas med grått och vitt. I färgskalan finns även petrol i flera toner representerad och aprikos som accentfärg kompletterar.

http://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/sv




http://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/svhttp://www.kappahl.com/sv


1. Kappa, polyster 599:-
2. Ponco 399:-
3. Tröja 349:-
4 Klänning 349:-
5. Tröja 399:-
6. Cardigan 499:-
7. Topp 299:-
8. Klänning 399:-
9. Tunika 399:-
10. Tunika/Klänning 349:-
 
1. Rutig tunikaklänning i bomullsvoile 349:-
2. Kabelstickad tröja 249:-
3. Väska, svart 179:-
4. Örhänge 79,50

Kommentarer


Kommentera inlägget här: