Kaylas

VÅRA OS-HOPP

Kategori: Vardagsliv

Idag presentar bloggen Sveriges 10 största medaljhopp…. Ja inte för att jag é mycket för sport och så… Även om jag försöker röra på mig, äta rätt och tänka på hälsan… Men OS kan man liksom inte missa, oavsett om man vill eller ej – TV sänder hela dagarna, nästan dygnet runt och överallt hör man eller ser nåt som handlar om OS.


De olympiska sommarspelen 2012 blir de trettionde olympiska sommarspelen. Tävlingarna arrangeras i London i Storbritannien och är schemalagt mellan den 27 juli och 12 augusti 2012.I praktiken började spelen redan i förrgår eftersom fotbollen startade 2 dagar innan spelen officiellt börjar. London blir den första staden att ha arrangerat 3 olympiska sommarspel, efter att ha arrangerat spelen 1908 och 1948.

Sveriges 10 största medaljhopp

1. Therese Alshammar, simning
Therese Alshammar tycks bli bättre och bättre ju längre tiden går. Förra sommaren tog hon VM-guld på 50 meter frisim och silver på 50 meter fjäril. I vinter har hon tränat stenhårt i Australien. Nu hoppas vi på att hon får kröna karriären med ett OS-guld.

2. Rolf-Göran Bengtsson, ridsport
Rolf-Göran Bengtsson hade ett fantastiskt 2011 med ett EM-guld individuellt och ett Jerringpris som folket belönade honom med. Han rankas världsetta, vilket per automatik gör honom till ett av de allra största OS-hoppen.

3. Henrik Nilsson/Markus Oscarsson, K2 1000 meter
I Sydney 2000 tog duon silver. Fyra år senare blev det guld. I fjol gjorde de oväntad comeback tillsammans – och tog omedelbart VM-silver. Nu hoppas vi på en repris från 2004.

4. Anders Gustafsson, K1 1000 meter
33-årige Gustafsson har de senaste åren etablerat sig som en kanotist i den absoluta världstoppen. Sedan 2009 har han tagit ett VM-guld, tre VM-silver och ett EM-silver. Nu är det förhoppningsvis dags för kronan på verket.
 
5. Jimmy Lidberg, brottning 96 kg
Lidberg har varit med i världstoppen i många år, men det är först de senaste åren som han etablerat sig i det yttersta toppskiktet. 2009 blev det VM-silver, 2010 brons och i fjol ett nytt silver. Ska det första guldet komma i OS?

6. Frida Svensson, rodd
I Aten-OS 2004 blev det en åttondeplats. Fyra år senare sjua. Men därefter har Frida Svensson tagit ytterligare ett steg i sin utveckling och 2010 tog hon VM-guld. Nu hoppas vi på samma utdelning i sommarens OS.

7. Emma Johansson, cykel
2008 blev hon ”Silver-Emma” med hela svenska folket efter sin andraplats i Peking-OS linjelopp. Därefter tog hon ett VM-brons 2010, och blev trea i den totala världscupen i fjol. Ska ”Silver-Emma” nu bli ”Guld-Emma”?

8. Sarah Sjöström, simning
Sjöström är bara 18 år. Trots detta har hon redan ett VM- och två EM-guld på långbana på meritlistan. Nu är det dags för OS-debut, och hon verkar gilla OS-banorna. När hon i mars testade OS-bassängen resulterade det i den näst snabbaste tiden i världen någonsin utan specialdräkt.

9. Lisa Nordén, triathlon
I Peking-OS 2008 blev det ”bara” en 18-plats. Därefter har hon dock tagit flera steg i sin utveckling. Både 2008 och 2010 blev det EM-brons. 2010 blev det dessutom VM-brons på den olympiska distansen, samt guld i sprint.

10. Damfotbollslandslaget
I fjol tog Sverige VM-brons, och säkrade därmed en plats i OS. Konkurrensen är svagare i OS, vilket borde göra medaljchanserna större. Men Algarve Cup tidigare denna vår var ett rejält bakslag för svensk del, med stora förluster mot både USA och Tyskland. Det var dock mitt under försäsongen för de svenska delarna. OS är mitt under säsongen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: