Kaylas

OM EN MANN KAN VISE SÅ MYE HAT...

Kategori: Vardagsliv

 
“Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen.”

Ibland händer det ofattbara. Världen stannar upp för ett ögonblick i chock och allas blickar vänds åt ett och samma håll. Den 22 juli 2011 var ett sånt ögonblick. I dag tänder jag ett ljus för att hedra minnet av de 77 som dog i Norge i terrordåden 22 juli förra året.

Strax efter klockan tre på eftermiddagen exploderade Anders Behring Breiviks bomb utanför regeringsbyggnaderna i centrala Oslo. 8 personer omkom och betydligt fler skadades i explosionen som förstörde delar av regeringskvarteret.
 

Situationen var kaotisk och först förstod man inte vad som hänt, och när det sen började komma in rapporter om att en ensam man sköt vilt omkring sig på ett sommarläger för socialdemokratiska ungdomar ute på en ö förstod man inte heller vidden av det inträffade.

Men under kvällen stod det klart att Ander Behring Breivik direkt efter bomben i Oslo begett sig till Utøya, och klädd i polisuniform och på egen hand genomfört det som har kallats det värsta angreppet mot Norge sedan andra världskriget.

 

När vi vaknade lördagen den 23:e juli stod det klart att 8 människor mist livet i Oslobombningen och 69 människor hade skjutits ihjäl på ön Utøya.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: