Kaylas

SÅ HÄR FIXAR DU HÅRET I SOMMAR

Kategori: Vardagsliv

Under sommaren utsätts håret oftast för större påfrestningar, tack vare solen. För att hålla håret i fint skick så är det viktigt att man har bra och vårdande produkter. Nu den senaste tiden har ”olja” varit ämnet på mångas läppar. Till en början var det endast ett fåtal märken som hade en egen vårdande olja. Idag är det många som hoppat på trenden och tagit fram sin alldeles egna. Orofluido, Macadamia, Maroccanoil, Nashi, Amika är några av de märken som tagit fram en hel serie som är baserat på oljor. Macadamia har fått många nöjda kunder och bra recensioner.

Under århundraden har alkemister och ”healare” över hela världen vänt sig till naturens rika resurser för dess medicinska krafter. Med oljan från makadamianöten, som återfinns längs Söderhavet, och oljan från de unikt sällsynta Argan-fröna från Marocko, har naturen försett oss med några av de mest gynnsamma faktorerna för hälsosam hud och hår.

Produkterna från Macadamia Natural Oil™ kombinerar oljorna från dessa mycket näringsrika nötter med speciella ingredienser från naturens mest närande växtpreparat för att skapa den ultimata förskönande och vårdande kuren för ditt hår. Oljan ger nytt liv till hårets naturliga väsen och skönhet och skapar ett skyddande lager som fyller och berikar med viktiga proteiner. Njut av mjukt, silkeslent och glansigt hår utan oljiga eller vaxliknande rester.

Macadamia Natural Oil - hemligheten till friskt hår.


• Shampoo och balsam för en vårdande grundtvätt;
Macadamia Natural Oil Rejuvenating Shampoo.
Macadamia Natural Oil Moisturizing Rinse.
• Att göra en inpackning 2-3 gånger i veckan kommer att göra susen för sommarkalufsen.
Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque.
• Avsluta sedan med en klick olja i längderna på håret. Den tar bort ev. frissiga och slitna toppar. – Macadamia Natural Oil Healing Oil Treatment.
• Om man vill prova hela denna serie så kan man börja med att testa travel-kit.
Macadamia Natural Oil Travel-Kit

Vill du få en snygg wetlook? Applicera lite vax eller gelé i håret när det är blött och kamma det sedan bakåt. Har du långt hår kan du göra en knut i nacken med en skarp bena.

Sol, saltvatten och varma sommarvindar är mumma för själen – men inte lika snällt mot håret. Hårstylisten och koloristen Rita Hazan, med kunder som Jessica Biel, Jennifer Lopez och Jessica Simpson, ger dig tipsen som räddar dina arma testar.

  • Ditt hår blir frissigt
    Varför det händer?
    När det är fuktigt utomhus absorberar håret vatten från luften och sväller upp, vilket skapar de frissiga lockarna.
    Vad kan jag göra?
    Allra bäst är att helt enkelt kamma bak håret i en stram tofs eller sätta upp det med spännen om du har kortare hår. Då slipper du helt enkelt tänka på håret för mycket, säger Rita Hazan till Sofis mode.
    Det är också viktigt att använda produkter som innehåller antifrisskomponenter, säger hon.
    Tips! Har du ingen antifrissprodukt till hands? Ta en klick handkräm, gnugga in i handflatorna och dra lätt över håret. Det dämpar de flygiga hårstråna och håller frisyren på plats.
  • Dina toppar blir spröda i solen
    Varför det händer?
    Behandlat hår som är färgat eller slingat kan lätt bli slitet och skört, särskilt om du utsätter det för sol.
    Vad kan jag göra?
    Nummer ett är att använda rätt produkter som vårdar håret. Har du färgat hår är det extra viktigt att du använder färgbevarande produkter, som till exempel min serie ”Vibrant” från Sunsilk.
    Gör en intensivvårdande inpackning minst en gång i veckan och undvik att styla med för mycket värmeverktyg som sliter på håret. Det är också viktigt att du äter en näringsrik kost, så att håret får all viktig näring som det behöver för att vara i toppkondition.
    Tips! Ta vara på varma sommarvindar och låt håret självtorka. Att vila från styling med värmeverktyg gör gott för ett slitet hår. Flätor är både praktiskt och snyggt och om du låter stora flätor sitta i håret under dagen får du snygga stora lockar när du släpper ut dem på kvällen.
  • Din hårfärg bleks av solen
    Varför det händer?
    Inget är värre för din hårfärg än solens UV-strålar, som penetrerar hårstråna och bryter ner hårfärgens molekyler. Resultatet blir en urtvättad och ojämn nyans.
    Vad kan jag göra?
    Att använda rätt produkter för just färgat hår är A och O. En färgbevarande produkt innehåller skyddande teknologi och UV-skydd som lägger sig som en hinna mot solen och gör att håret bevarar både sin färg och glans.
    Tips! En stråhatt eller färgglad scarf virad runt huvudet är inte bara snygga sommaraccessoarer, det ger även det mest effektiva skyddet för solen.
  • Ditt hår blir torrt av sol och bad
    Varför det händer?
    När du utsätter håret för sol, färgbehandlingar och överdriven styling bryter du ner hårstråets yttersta skikt, som annars fungerar som en skyddsbarriär.
    Vad kan jag göra?
    Inpackningar och leave in-balsam är dina bästa val för att reparera och återfukta håret. Satsa på en inpackning eller krama in en mjukgörande olja minst två gånger i veckan för att förbättra hårkvaliteten. Produkter med solskydd är också väldigt bra i förebyggande syfte.
    Tips! Applicera en inpackning medan du solar. Värmen gör att den verkar ännu bättre och tränger in på djupet i håret. Glöm inte hårbotten! Den mår också bra av en inpackning.
  • Saltvatten gör håret trassligt och trist
    Varför det händer?
    Mineralerna i saltvattnet gör håret mjukt, uppsvällt och tjockt. I och med att saltet är basiskt kan håret stressas om det utsätts för salt under en längre tid.
    Vad kan jag göra?
    Preparera ditt hår med en produkt som innehåller UV-skydd innan du går till stranden. Och innan du hoppar i badet kan du fukta håret med färskt vatten för att skydda det från saltvatten – färskvattnet gör att håret absorberar en mindre mängd salt än annars. Är du en poolbadare är det också bra att väta håret innan du dyker i, det gör nämligen så att hårfibrerna inte påverkas lika mycket av kloret när de kommer i kontakt med vattnet tipsar Rita Hazan.
    Tips! För mycket poolbad? Testa det gamla husmorsknepet att blanda ner en matsked bakpulver i ditt vanliga schampo. Massera in bakpulver- och schampoblandningen i håret när du tvättar det, ända ner till hårbotten, och skölj som vanligt. Kombinationen tar bort alla klorrester.
 


Så här torkar du ditt hår
Det allrabästa är att låta håret självtorka, och då finns det olika metoder beroende på vilken hårstruktur du har. Har du lockigt hår så är det allra bästa att ploppa ditt hår. Det går ut på att efter duschen så lägger du ut en handduk eller oftast använder man sig utav en stor t-shirt, på en plan yta eller över handfatet, sen vänder du huvudet upp och ner (som när man torkar sitt hår) och lägger det fint i mitten på t-shirten, tänk dig dina lockar som madrassfjädrar som kläms ihop. Sen tar du hörnen av t-shirten på vardera sida om huvudet och rullar typ som en karamell och stoppar försiktigt under kanten i nacken, sen låter du håret torka så länge som möjligt sen tar du försiktigt ut håret ur t-shirten och låter det torka helt utan att sedan borsta igenom det!
 

Har man rakt hår kan man lätt låta håret torka i vanlig handuksturban eller nersläppt.

En viktig sak som gäller alla hår - är att absolut inte gnugga håret med handuken efter duschen för att få ur vattnet. Om något så ta handuken i händerna och krama håret vanligt utan att dra det på något sätt.

När man sätter upp håret så tänk alltid på vilka instrument du använder, t.ex. hårsnoddar.

Visste du att de flesta hårsnoddar skär håret? Man bör alltid använda sig utav tjocka och mjuka hårsnoddar och försöka att inte ha tofsen eller vad det är alldeles för åtdragen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: