Kaylas

Adventsdrink 21

Kategori: Vardagsliv

DAG 21 🍾 Holiday Hound

VintersolstÄndet i dag, och för mig som Àr hÀxa firar jag yule. Vi bor i ett land som Àr mörkt halva Äret men vid vintersolstÄndet sÄ gÄr vi Àntligen mot ljusare tider igen. Och ljuset Àr oerhört viktigt för att vi ska mÄ bra.

Det hĂ€nder ingenting omedelbart, för förĂ€ndringstakten Ă€r sĂ„ lĂ„ngsam de första veckorna. Det Ă€r först i januari det mĂ€rks biologiskt. Men Ă„ andra sidan har det nog en indirekt positiv effekt eftersom folk vet att det blir ljusare, har Torbjörn Åkerstedt, professor i beteendefysiologi vid Stockholms universitet, tidigare sagt till HĂ€lsoliv. – Ljuset gör att hjĂ€rnan klickar i gĂ„ng och börjar jobba hĂ„rdare. Man blir gladare och piggare av ljus, fortsĂ€tter han.

Det tycker jag borde firas rejÀlt! HÄller du inte med?

Grapefrukt matchar fint med rosmarin. Med sin naturliga vintergröna form och tall-doftande blad Àr rosmarin den perfekta julörten. Rosmarin passar Àven bra ihop med citron och honung.
Vodka + Grapefrukt + citron + Rosmarinhonung
 Voilà! Vi har en drink


Rosmarinhonung
1 dl honung
1 dl vatten
1 stor knippe rosmarin

Koka upp honung och vatten i en kastrull. TillsÀtt rosmarin. Koka tills all honung Àr upplöst och vÀtskan förtjockas (ca 10 min). LÄt svalna. Sila bort rosmarinen, hÀll sirapen i flaska.

Holiday Hound
60 cl vodka
60 cl fÀrsk grapefruktjuice
1 msk citron saft (saft frÄn en fÀrsk citron)
30 cl rosmarinhonung

Blanda alla ingredienser i en shaker med is. Sila i glaset. Garnera med rosmarinkvist.

Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr: