Kaylas

VÅREN ÄR PÅ INGÅNG

Kategori: Vardagsliv

Aprilskämt tillämpas i stora delar av världen idag. Här é det vanligt att massmedia har falska artiklar & reportage. I England, USA & Australien kallas dan för All Fools' Day eller April Fools' Day. I England får man bara luras fram till kl. 12. I Frankrike kallas den som blir utsatt för aprilskämt för un poisson d'avril (aprilfisk) o i Skottland för en gowk (gök/dummerjöns). I Indien lurar man oxå folk under Holi-festen 31 mars. Att narras april kan vara en kvarleva från romarnas Cerealia, som firades i början på april. Det sägs att Proserpina roade sig på Elyséens ängder och precis hade plockat famnen full mé påskliljor, då Pluto tog med henne till underjorden. Hennes mor, Ceres, hörde ekot av hennes skrik och begav sig ut för att leta efter sin dotter; men det var helt förgäves, hon blev narrad att leta efter "ekot av ett skrik" eller söka efter "göken/dummerjönsen". Man tror att aprilskämten kom till Sverige på mitten av 1600-talet. Skämtet gick då ut på att lura någon att gå dumma ärenden - t.ex fick den lurade ett brev, en så kallad aprilsedel.

 

Ett riktigt aprilväder har vi fått oxå. Efter nattens regn är det nu råttgrått och fuktigt trist. an blir ju så seg när det é sånt väder. Men det é perfekt för att ligga i tv-soffan, kolla film eller bara vara - fredagsmys helt enkelt.

 

Själv tar jag det lugnt idag, lite data lite tv bara. Men både lördag & söndag ska jag gå på mässa i Solna, det é alternativmässa och denna gång tänkte jag gå på ett par föreläsningar oxå. Säkert hittar jag ett och annat att handla oxå.


 

 

HELGENS HOROSKOP FÅR NI HÄR - (I morgon får ni månadshoroskopet)

Fredag 1/4- söndag 3/4

  • Väduren 21/3-19/4
    Under fredagen lyckas du kombinera en produktiv arbetsdag med en trevlig och social kväll. Du är på strålande gott humör, mycket tack vare Solen i ditt tecken. Njut av att vara i centrum för dina kollegors uppskattning. Under lördagen får du inte glömma att höra av dig till en vän som väntar på ditt samtal. På kvällen tar du det lugnt eftersom du är rätt så trött efter en intensiv fredag. På söndagen umgås du gärna med vänner och familj.
  • Oxen 20/4-20/5
    Var försiktig under fredagen för du har otur och kan lätt råka ut för en olycka. Din otur kommer att lätta under helgen, men den försvinner inte helt. Lördagen handlar om socialt umgänge och att mysa med familjen. Just nu är du väldigt familjekär och njuter av att ha dem nära dig. Under söndagen ska du passa på att hinna med allt sådant som bör hinnas med men som du inte hinner med i veckorna. Det blir på det hela taget en bra helg.
  • Tvillingarna 21/5-20/6
    Under fredagen kan du räkna med att ha fullt upp. På arbetet råder en ganska tråkig stämning, det verkar som folka har svårt att hålla humöret uppe. Som tur är har du en positiv påverkan på ditt tecken som gör att du kan agera solstråle. Under lördagen passar du på att fixa lite i hemmet. Du vill att det ska bli riktigt vårfräscht. Söndagen är den bästa dagen att slappa, umgås med vänner och bara ha det bra.
  • Kräftan 21/6-22/7
    Under fredagen reagerar du starkt på negativ kritik. Det är som om du inte riktigt orkar ta tag i problemen som finns i ditt liv. Som tur är så får du mer beröm än just kritik idag. Under lördagen har du en god chans att kunna göra riktigt bra fynd om du vill ägna dagen åt shopping. Det ligger också ett tillskott av pengar inom den närmaste tiden som gör att det kan vara intressant att köpa lite nytt. Söndagen blir en riktigt slö dag.
  • Lejonet 23/7-22/8
    Du är inne i en period då det mesta är motigt, men fredagen känns ovanligt bra. Du hinner med det du ska och lite till. Under lördagen vill du gärna umgås med vänner, men något inom familjen gör det svårt för dig att komma iväg. Söndagen blir en riktig ta hand om dig själv dag då du bara tar det lugnt och ägnar dig åt dig åt att pyssla om ditt vintertrötta yttre. På kvällen kan det dyka upp en riktigt god nyhet.
  • Jungfru 23/8-22/9
    Du är inte rädd för att säga vad du tycker och tänker vilket är en bra egenskap. Under fredagen kan du tona ned dina åsikter något. Stå fast vid vad du vill, men säg det på ett trevligt sätt. Kvällen blir riktigt lyckad om du väljer att gå ut med vänner eller umgås på tu man hand med din partner. Under lördagen har du svårt att få något vettigt gjort. Du sover gärna länge den dagen. På söndagen passar du på att vara ut så mycket som vädret tillåter.
  • Vågen 23/9-22/10
    Du har lite svårt att bestämma dig i en viss fråga. Ena dagen vet du vad du vill, men nästa ångrar du ditt beslut. Fredagen är sista dagen du har att fundera. Någon väntar på ett besked från dig innan helgen. Fredagen som helhet blir lyckad. Du njuter av att umgås med människor oavsett om det är arbetskamrater eller privata vänner. Du verkar tillbringa en hel del tid ute under lördagen. All frisk luft ger dig massor av energi och livslust.
  • Skorpionen 23/10-21-11
    Du vill så mycket just nu, men risken är stor att du inte blir så effektiv eftersom du startar upp för många nya projekt åt gången. Under fredagen gäller det att du behåller fokus och gör klart en sak i sänder, i alla fall om du vill hem i vettig tid. Under lördagen funderar du mycket över framtiden. Du trivs inte riktigt med din situation som den är nu. Söndagen blir den mest harmoniska dagen den här helgen. Då passar du på att umgås med familjen.
  • Skytten 22/11-21/12
    Du har en förmåga att reta upp en kollega. Du tycker det är roligt att pika din arbetskamrat eftersom han/hon reagerar så starkt. Räkna med ett riktigt utbrott från din kollega under fredagen. Du har svårt att kontrollera dina känslor när det gäller en viss person. Du vill gärna vara cool, men risken är stor att du spelar över. Både fredagen och lördagen bjuder på både fina stunder och en del stress. Söndagen blir lite lugnare än den övriga helgen.
  • Stenbocken 22/12-19/1
    Mycket i ditt liv kretsar kring din familj just nu. För dig är det viktigt att umgås med dem som står dig nära. Du njuter av närhet och beröring. Helgen ser verkligen ut att gå i familjens tecken. Den blir mysig och lugn. Har du möjlighet som tillbringar du så mycket du kan av både lördagen och söndagen utomhus. Är det sol så passar du på att sola och skaffa dig lite solenergi. Under söndagskvällen förbereder du dig inför kommande vecka.
  • Vattumannen 20/1-18/2
    Du har så många projekt på gång på arbetet att risken är stor att du inte hinner avsluta alla innan helgen.  För dig är det ett evigt problem att du vill mer än du hinner. Under fredagskvällen verkar du ägna dig åt en familjeaktivitet. Det blir lagom trevligt och en bra inledning på helgen. Under lördagen så får du finna dig i att någon annan bestämmer. Du får anpassa dig till vad majoriteten önskar. Söndagen blir den lugnaste dagen under veckan.
  • Fiskarna 19/2-20/3
    Just nu har du ingen ork på arbetet. På fredagen längtar du hem nästan innan du har kommit till jobbet. Det gäller att du hittar arbetsuppgifter som får dig att tänka kreativt. Lördagen blir en riktig härlig dag som kombinerar både utomhusaktiviteter med socialt umgänge och god mat. Under söndagen ska du undvika att överanstränga dig. Ditt horoskop varnar för att du är extra ömtålig och att du behöver vila.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: