Kaylas

DANSA IDAG + HELGENS HOROSKOP

Kategori: Vardagsliv

I Sverige firas den Internationella Dansdagen över hela landet i en nationell Dansens Dag. Den Internationella Dansdagen 29 april, firas runt om i världen sedan 1982. Datumet markerar Jean-Georges Noverres födelsedag, en stor förnyare av baletten. Sedan dess är Dansens Dag en årligen återkommande manifestation för att ge dansen särskild uppmärksamhet i alla tänkbara sammanhang.

Institutuiner, fria grupper och utbildningar står tillsammans med landets danskonsulenter bakom aktiviteter på mer än 40 orter i hela landet. Man dansar på scener, gator och torg man bjuder in till öppna repetitioner, visar dans i utbildningar och på video.


International Dance Committee och World Dance Alliance inbjuder varje år en internationellt känd dansperson att skriva ett budskap till Internationella Dansdagen. Årets budskap har skrivits av koreografen Akram Khan, Storbritannien. Ika Nord kommer läsa upp budskapet i samband Lilla Baletten/IMPULS uppträdande.

Datumet markerar Jean-Georges Noverres födelsedag, en stor förnyare av baletten.


International Dance Day Message 2011 by Anne Teresa De Keersmaeker

I think dance celebrates what makes us human. When we dance we use, in a very natural way, the mechanics of our body and all our senses to express joy, sadness, the things we care about. People have always danced to celebrate the crucial moments of life and our bodies carry the memory of all the possible human experiences. We can dance alone and we can dance together. We can share what makes us the same, what makes us different from each other. For me dancing is a way of thinking. Through dance we can embody the most abstract ideas and thus reveal what we cannot see, what we cannot name. Dance is a link between people, connecting heaven and earth. We carry the world in our bodies. I think that ultimately each dance is part of a larger whole, a dance that has no beginning, and no end.


Själv ska jag inte dansa idag men jag kanske går o kikar när de dansar i Tornparken här i Sumpan ikväll.


Är ni nyfikna på hur er helg blir så får ni horoskopet här för weekenden.

  • Väduren 21/3-19/4
    Fredagen blir lugnare än du tänkt dig. Något som du har planerat blir inställt och du får tillbringa kvällen hemma istället. Lördagen kan bjuda på en överraskning som gör dig riktigt glad. Just nu går Venus in i en gynnsam position som är speciellt bra för de Vädurar som redan har ett förhållande. Lördagen passar bra till en mysig middag och en romantisk kväll. Som singel verkar det vara vännerna som tar störst plats i ditt liv.
  • Oxen 20/4-20/5
    Du har svårt att bestämma dig vilket kan ställa till problem under fredagen. Ett val kräver ett snabbt beslut från din sida, och risken är stor att det här tillfället går dig ur händerna på grund av att du inte kan bestämma dig. Lördagen blir intensiv. Antingen arbetar du eller så har du fullt upp hemma. Söndagen blir lördagens raka motsats. Då unnar du dig att bara ta det lugnt och njuta av att vara ledig. Dagen passar bra för uteaktiviteter.
  • Tvillingarna 21/5-20/6
    Du vet att du inte borde lyssna på en kollegas gnäll eftersom det får dig på dåligt humör, ändå kan du inte låta bli. Försök att tänka positivt, just nu är det så mycket som händer i ditt liv som påverkas av ditt humör. Både fredagen och lördagen blir intensiva men givande. En vän försöker få dig att ändra ett beslut som du har fattat, men du står fast vis din ursprungliga plan. Ibland kan du vara väldigt envis och det är du just nu.
  • Kräftan 21/6-22/7
    Fredagen blir en rätt så jäktig dag då du vill hinna med mycket, både när det gäller arbetet och privat. Du är egentlig för trött för att hålla det tempo som du gör just nu. Under lördagen umgås du med vänner, det blir trevligt och lagom jobbigt. Söndagen blir en stillsam dag då du inte gör så mycket. Du behöver den här pausen för att komma ikapp. Oftast så har du inte tid att bara vara. Du har väldigt höga krav på dig själv.
  • Lejonet 23/7-22/8
    Under fredagen passar du på att flirta lite med en vän eller en kollega. Det verkar inte vara något allvarligt, men du mår bra av känslan att vara uppskattad. Under lördagen får du möjlighet att gå ut eller gå bort på en fest/middag. Passa på. Just nu är du som mest social så kvällen kan inte bli annat än trevlig. Söndagen tillbringar du till stor del utomhus. Nu njuter av att träffa släkt och vänner och av att vara ute i friska luften.
  • Jungfru 23/8-22/9
    Fredagen blir trevlig. Du ärt på gott humör och Merkurius ger ditt tecken både energi och massor av bra idéer. Just nu så har du många järn i elden, men tack vara den energikick dy får i horoskopet så orkar du hålla ett högt tempo. Under lördagen väntar lite mer stillsamt umgänge. Det kan vara en romantisk middag eller bara en träff med några vänner. Under söndagen verkar du fokusera dig på fysisk aktivitet som sport eller träning av något slag.
  • Vågen 23/9-22/10
    Du är inne i en period då andra personers åsikter betyder mycket för dig. Det innebär att du har svårare än vanligt att ta negativ kritik. Försök att inte ta det personligt när någon anmärker på ditt arbete. Din ekonomi är lite halvdålig just nu så undvik att impulsshoppa. Om du hittar något som du verkligen villa ha så ge det en vecka och känn efter som du fortfarande verkligen måste ha den här saken. På lördagen och söndagen passar du på att fixa mycket i hemmet.
  • Skorpionen 23/10-21-11
    Det blir en bra och varierande helg. Det enda du ska se upp med är Uranus inflytande på ditt tecken. Det gör att ditt humör pendlar mer än vanligt. Räkna till tio om du känner att du börjar bli arg så kommer det mesta att ordna sig. En inbjudan av något slag får dig på gott humör. Under lördagen och söndagen får du massor av roliga förslag på aktiviteter, men frågan är om du orkar engagera dig eller om du föredrar att stanna hemma.
  • Skytten 22/11-21/12
    Det blir en ganska lugn helg, särskilt för Skyttar födda tidigt i tecknet. För dig är det viktigt att satsa på hemmet och familjen. Under lördagen kan det bli lite festligare. Det verka antingen vara en mysig middag hemma med familjen eller en mindre fest/middagsbjudning som väntar. Under söndagen passar du på att städa och göra fint hemma. Det känns som du lägger mycket fokus på detaljer just nu. Du vill att allt ska vara perfekt.
  • Stenbocken 22/12-19/1
    Du är helt klart inne i en period då du fokuserar mycket på dina vänner. Under våren har fokus legat på familjen och du ändras det något till fokus på arbete och vänner istället. Fredagen blir en dag då du måste fatta ett viktigt beslut beträffande framtiden. Lördagen och söndagen är stillsamma, men det tycker du är skönt. Du behöver få vila upp dig och ladda om batterierna ordentligt. Under söndagen ska du inte glömma bort att höra av dig till en vän.
  • Vattumannen 20/1-18/2
    Just nu är du väldigt frustrerad, Du har svårt att komma till ro och bara ta det lugnt. Det kan bero på att det händer så mycket inom familjen och då gäller det att du har dina prioriteringar under kontroll. Under lördagen längtar du mycket efter en person som du inte sett på länge och som du av olika skäl inte kan träffa just nu. Under söndagen passar du på att träffa vänner och ha trevligt. Det blir en riktigt skön dag.
  • Fiskarna 19/2-20/3
    Du har det bra just nu, både på arbete och privat. Det enda som kan fattas singelfiskarna är någon att bry sig om lite extra. Under fredagen för du beröm på arbetet och det gör dig jätteglad. Under lördagen och söndagen får du möjlighet att vara lite mer ute än du brukar. Du tycker att det är skönt att komma ut i naturen. På kvällen passar du på att planera lite inför sommaren.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: