Kaylas

GLAD PÅSK

Kategori: Vardagsliv


Varför firar vi påsk egentligen? Jag tillhör ju de minst kristna så jag har lite svårt att reflektera över påsken och dess samhörighet med Jesus och hans vänner men jag kan läsa mig till det. Så jag har läst mig till att det finns en regel om när påsken infaller från år till år, det är därför påsken infaller så olika varje år.

 

Enligt Wikipedia så säger regeln att påskdagen infaller den första söndagen efter den första ecklesiastiska fullmånen som infaller på eller efter 21 mars. I Sverige har samma regler använts för att bestämma när påsken infaller sedan 1844. Så i År 2011 infaller påskdagen den 24 april.

 

Inom kristendomen firas påsken till minne av Jesu död och uppståndelse, samt till de tal han höll. Firandet föregås av den så kallade stilla veckan vilken börjar med palmsöndagen, med dymmelonsdagen, skärtorsdagen och långfredagen som hållpunkter, och slutar med påskafton. Påskveckan börjar med påskdagen. De motsvarar Jesus sista dagar från hans intåg i Jerusalem till och med hans död på korset och uppståndelsen.

 

Det var det om påsken och Jesus!



För mig är påsken mer att påskpynta lite lite grann iaf. Måla kokta ägg, lacka kvasten, duscha och fixa frillan till dagens middagsträff. Nåt snyggt att sätta på mig, lite mascara, läppglans och nylackade naglar och sen iväg med en blomma till värdinnan och påskägg till barnen som é med på middagen. Men inget godis förräns efter maten ☺


 

  • Väduren 21/3-19/4
    Fredagen blir lugnare än du planerat. Något sker som gör att du måste omvärdera dina planer för dagen. Under lördagen finns det risk att du äter för mycket och att du har svårt att orka engagera dig. Just nu är du inne i en period då det mesta känns motigt och du inte vet riktigt hur du ska hitta energin. Lugn bara i början av nästa vecka kommer Solen att ge dig massor av extra ork. Det gäller bara att härda ut till dess.
  • Oxen 20/4-20/5
    Det blir en skön och lugn påshelg då du njuter av att ha all nära och kära omkring dig. Egentligen är påsken bara en helg då du äter för mycket och tar det lugnt. En vän vill träffa dig, men du har svårt att hinna med att pressa in honom/henne under helgen. Du är oftast fullbokad ganska långt i förväg så vill man umgås med dig gäller det att vara ute i tid. Söndagen blir en riktigt avslappnad dag då du ägnar dig åt det som faller dig in.
  • Tvillingarna 21/5-20/6
    Just nu är du inne i en period då du umgås med vänner än familjen. Det är troligt att du är fullbokad med en mängd olika aktiviteter. Fredagen verkar mest handla om socialt umgänge. Du umgås med vänner på ett formellt sätt. Under lördagen verkar du kombinera släkt och kompisar och på söndagen tar du det lugnt och sover länge. På det hela taget blir det en bra helg. Se bara upp så att du inte gör av med för mycket pengar.
  • Kräftan 21/6-22/7
    Det blir en rolig och annorlunda påsk. Fredagen blir lugn oavsett om du arbetar eller är ledig., Tempot går på halvfart och du har egentligen inte lust att göra någonting. Under lördagen passar du på att umgås med släkten. Det blir flera korta besök eftersom du vill hinna med så många som möjligt. Söndagen verkar bli riktigt social. Det blir kanske en klassik söndagsmiddag tillsammans med vännerna eller den närmaste familjen.
  • Lejonet 23/7-22/8
    Under fredagen passar du på att fixa med hemmet, oavsett om du väntar gäster i helgen eller bara tänker mysa på egen hand så är det viktigt för dig att ha det fin omkring dig. En vän som du inte sett på länge hör plötsligt av sig med en förfrågan. Lördagen blir den mest händelserika dagen. Då umgås du mycket med vänner och familj. Söndagen ägnar du åt någon form av uteaktivitet. Du tycker att det är skönt att komma ut i naturen.
  • Jungfru 23/8-22/9
    Under fredagen får du passa på att umgås med en person som du inte ser så ofta. Det blir ett avslappnat och kärt återseende. Du känner att oavsett hur lång tid det går mellan era möten som blir det aldrig några problem när ni väl träffas. Under lördagen blir det mycket god mat och trevligt sällskap. Du är på topphumör och bländar alla med din charm. På söndagen är du rätt så slut. Du känner dig utmattad av en intensiv helg.
  • Vågen 23/9-22/10
    Just nu är du väldigt upptagen. Du har många olika bollar i luften samtidigt och det är inte säkert att allt går som planerat. Fredagen kan bli stressig. Du vill mer än du orkar. Försök att prioritera och inte göra allt på en gång. Under lördagen tar du det lugnare. Även om du umgås med släkt eller vänner så är det rätt så kravlöst. Söndagen verkar du ägna åt någon form av fysisk aktivitet. Du tycker att det är skönt att röra på dig efter allt som du stoppat i dig.
  • Skorpionen 23/10-21-11
    Det blir en bra fredag där du har en balans mellan arbete och lättja. Det enda du ska se upp med den här dagen är hur mycket pengar du gör av med. Just nu tenderar du att slösa en hel del. Under lördagen unnar du dig det lilla extra. Du njuter av att umgås med dem som står dig närmast. Det blir en lång, men rätt så stillsam dag. Söndagen ägnar du åt dig själv. Det kan vara allt från en vårupprustning till att gå igenom garderoben och rensa.
  • Skytten 22/11-21/12
    Under fredagen och lördagen passar du på att uppdatera dig på vad som hänt både i din vänskapskrets och i din familj. Du har inte ork att vara särskilt social i veckorna så nu passar du på att skämma bort dina vänner och dina släktingar med uppmärksamhet. Under lördagen kan det uppstå en mindre konflikt mellan dig och en familjemedlem. Ni har svårt att komma överrens och just nu gör Mars att du kan bli lite mer provocerande än vanligt.
  • Stenbocken 22/12-19/1
    Det blir en skön och lång helg där du både hinner med vila och en hel del aktiviteter. Just nu är du mycket utomhus. Den friska luften gör dig gott och du känner dig ovanligt pigg. Lördagen och söndagen verkar handla mest om att umgås med familjen. Du älskar att ha dina nära och kära omkring dig. En familjemedlem verkar vara lite dålig just nu. Hon/han skulle uppskatta om du ägnade extra tid åt honom/henne.
  • Vattumannen 20/1-18/2
    Du vill väldigt mycket just nu, men ibland är din ambition högre än din arbetsmoral. Under fredagen startar du en mängd projekt som du sedan inte har ro att avsluta. Det kan skapa irritation hos din partner som är mer organiserad. Lördagen fokuserar mycket på mat och umgänge. Du njuter av att träffa människor och vara social. Söndagen blir den mest harmoniska dagen den här helgen. Har du en hobby så ägnar du dig troligtvis åt den.
  • Fiskarna 19/2-20/3
    Du har svårt för långhelger då det är underförstått att du måste umgås med släkten. Även om din älskar din familj så kan det blir lite mycket av det goda ibland. Just nu påverkas du av Månen och det gör dig extra mottaglig för andras känslor och behov. Lördagen kan bjuda på en hel del överraskning. Det bästa du kan göra under hela helgen är att ta dagen som den kommer och inte planera för mycket i förväg.


 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: