Kaylas

VÅREN ÄR HÄR

Kategori: Vardagsliv

Det har varit en ganska händelselös vecka här i Sumpan, därför har det inte blivit nåt bloggande förrän nu.

När man é arbetslös som jag, flyter dagarna liksom bara på. Jag sitter vid datorn en hel del! Sen blir det ju givetvis lite hushållssysslor också, tvätt, disk, städ o matlagning har man ju alltid – men jag måste erkänna att man blir ganska lat också, åtminstone jag.

Häromdagen när jag promenerade runt Lötsjön såg jag att videungen blommade, så våren verkar iaf vara här nu = vårkänslor.


Riktigt soligt o fint har vi haft nästan alla veckans dagar, men lite regn och kraftiga vindar har vädergudarna också gett oss. Skönt är det med värmen iaf, i veckan tog jag fram vårjackorna – man ser att det går framåt.

 

HELGENS HOROSKOP, fredag 8/4- söndag 10/4

  • Väduren 21/3-19/4
    Fredagen blir en bra dag om du bara undviker att hävda dina kunskaper för mycket. Dagen handlar till stor del om en gruppinsats och då är alla lika mycket värda. Fredagskvällen kan bjuda på både fest och slötittande framför tv. Du tar inga egna initiativ, men du hänger gärna med ut om någon frågar dig. På lördagen passar du på att träffa familjemedlemmar som du inte ser så ofta. Det blir en skön och avslappnad dag.
  • Oxen 20/4-20/5
    Du vill egentligen inte göra så mycket den här helgen, men en vän tvingar dig att vara social. Både på fredagen och på lördagen umgås du med personer som du egentligen inte känner så väl. Det är dags att sätt ned foten och säga ifrån. Du behöver dina helger för att komma i form inför kommande vecka. En vän eller släkting vill att du hör av dig. Ring ett kort samtal eller skicka ett sms för att visa att du bryr dig om du inte orkar med ett längre besök.
  • Tvillingarna 21/5-20/6
    Det blir en varierande och trevlig helg. Redan på fredagen får du ett förslag som gäller söndagen. Du känner dig lite ambivalent men beslutar ändå att säga ja. Det blir ett beslut som du inte kommer att ångra. Söndagen blir minnesvärd, rolig och händelserik. Lördagen blir något av en mellandag då du passar på att göra lite vårfint hemma. Även om du gillar inredning är det sällan du tar dig tid att pynta och fixa de små detaljerna.
  • Kräftan 21/6-22/7
    Du vet att du är ute på hal is när du anmärker på en kollegas arbetsprestation. Han hon, är väldigt stingslig och det gör att du kommer få tillbringa en stor del av fredagen med att kompensera ditt misstag. Helgen i sin helhet ser rätt så lugn ut. Du tar dagarna som de kommer och undviker att boka in saker i förväg. Det är sällan du är så impulsiv som du är just nu, men så påverkas du också av luft och det får dig att improvisera.
  • Lejonet 23/7-22/8
    Efter en ansträngande vecka vill du bara ta det lugnt. Är du singel har du större makt att råda över din egen tid. Har du familj, och då särskilt barn så inser du att du måste kompromissa och ställa upp fast du egentligen inte vill. Det viktiga är att du avsätter lite tid till dig själv och att du inte ruckar på den. Både på lördagen och på söndagen finns det luckor där du kan få en stund för dig själv. På söndagskvällen har du möjlighet att överraska en vän.
  • Jungfru 23/8-22/9
    Fredagen blir stressig. Du har inte hunnit med allt du planerat den här veckan och nu får du jobba fort om du ska komma hem i rimlig tid. Lördagen blir en familjedag. Då umgås du med unga människor, det kan vara barn, släktingar eller yngre vänner. Söndagen blir riktigt lugn. Du får möjlighet att slappa och inte göra någonting. Det viktigaste för dig just nu är att du har tid att fundera över framtiden.
  • Vågen 23/9-22/10
    Du har sett fram emot den här helgen hela veckan. Det verkar som du är bortbjuden eller ska ut antingen på fredagen eller på lördagen. Oavsett vilken dag du väljer kommer du att vara kvällens stjärna. Just nu påverkas du av Venus och det ger ditt tecken en sensuell utstrålning. Söndagen blir seg. Du har svårt att engagera dig i något som inte har med tvetittande eller bokläsning att göra. Glöm inte bort att höra av dig till en vän och påminna henne/honom om något.
  • Skorpionen 23/10-21-11
    Det blir en bra och ganska händelselös helg. Men efter en stressig vecka så tycker du att tristess är en lisa för själen. Under fredagen så flirtar du gärna med en kollega. Tänk på att inte gå över gränsen. Lördagen och söndagen handlar mycket om dina vänner. Ni umgås, går på promenader, tar en fika och njuter av att vara lediga. För dig behövs det inte så mycket för att må bra. Du trivs med att ta dagen som den kommer.
  • Skytten 22/11-21/12
    Det blir en lika stressig helg som det har varit en stressig vecka. Ditt stora problem är att du inte kan säga nej när din vän ber om hjälp. Även om du vet att du kommer få lida senare så ställer du upp. En vän från det förflutna försöker få kontakt med dig, men konstigt nog är du rätt så långsint när det gäller den här personen. Du har svårt att förlåta något som han/hon har gjort. Kanske är det dags att växa upp och inse att alla har fel och brister.
  • Stenbocken 22/12-19/1
    Det blir en ganska tråkig helg. Du gör en massa måsten och lämnar väldigt lite utrymme till att ha roligt. Veckorna går så fort och du är oftast för trött på kvällarna för att orka med städning, tvättning och att betala räkningar. Det är sådant som du väntar med till helgen. Tänk på att varva det tråkiga med lite roliga aktiviteter som en lång och skön promenad, en fika på ett mysigt café eller bara ett par timmars läsning på soffan.
  • Vattumannen 20/1-18/2
    Den här helgen har du inte planerat lika mycket som du brukar och det är bra. Det är först när du har tid över som du kan få rätsida på dina prioriteringar. Fredagen bjuder på en hel del arbete men också på många bra idéer. Lördagen blir lugn. Du äter gärna en god middag tillsammans med familjen eller en vän. Söndagen ägnar du åt utomhusaktiviteter om vädret tillåter det På söndagskvällen är du rätt så slut så det är bra om du lägger dig tidigt.
  • Fiskarna 19/2-20/3
    Just nu är du inte så engagerad som du brukar. Genom att undvika komplicerade uppgifter lyckas du arbeta effektivt utan ansträngning. På fredagskvällen ska du passa på att umgås med dina vänner. Det kan hända att du känner dig lite hängig i helgen. Det beror på att det ligger en latent sjudom i din kropp som inte vill bryta ut. Försök att ta hand om dig själv. Lyssna till kropp och ansträng dig inte mer än du måste.

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här: