Kaylas

Kaylas kalender - Lucka 8

Kategori: Vardagsliv


Idag är  det 31 år sen John Lennon mördades. På bara några sekunder hade en av rockhistoriens största låtskrivare ryckts bort för evigt. En stor artist och fredskämpe gick ur tiden 1980. En person vars bortgång man många gånger haft anledning att beklaga.

 

John Lennon var en engelsk musiker, sångare och fredsaktivist. Han blev känd när han bildade gruppen The Beatles med Paul McCartney 1957. Han hade 2 barn tillsammans med Yoko Ono; Julian Lennon and Sean Lennon. 1977 vann han ett pris för "Outstanding contribution to music during the past 25 years”. Den 8 december 1980 blev han skjuten av en man vid namn Mark David Chapman, han dog 15 minuter senare.

 

John Lennon var inte bara en av grundarna av Beatles, han var också en socialt engagerad person och en framträdande fredsaktivist som retade gallfeber på amerikanska politiker.

Så länge din musik och dina dikter lever, lever du också!

 


Happy Xmas (War Is Over) är en julsång med drömmen om fred som tema. Sången är inspelad i New York City i delstaten New York i USA i slutet av oktober 1971 av John Lennon och Yoko Ono.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: