Kaylas

HAR FÅTT JOBB JUNI-AUG...

Kategori: Vardagsliv


Min vecka har varit helt okej – jag é ju i Skövde… Måndagen har jag ju redan skrivit om, så här kommer en kort sammanfattning av resten av veckan:

Tisdag – In till stan på intervju om ett jobb som ledsagare. Det gick bra, så nu ska jag jobba här i Skövde på helgerna, juni-aug iaf. Börjar redan på söndag = spännande. Väntar bara nu på anställningspapper och tider. Buss dit och promenad hem. Fint väder, men lite blåsigt. Tvättade lite idag också.

Onsdag – Lilla gumman kom hit, sen åkte vi in till stan. Shoppade lite, fyndade bl.a en body för 50:- på H&M. Promenerade hem från stan idag också. Kvällen ägnades åt fotvård.

Torsdag – Hem till min lilla bomullstuss. Fika, prat & mat blev det där. Fick en hel kasse med doftljus (kaffelukt) av henne också. Promenad dit och buss hem.

 

 

 

 

 

Idag kommer Pärlan hit, och stannar över helgen. Imorgon ska vi på middag hos lilla gumman & hennes sambo. Ska bli trevligt, det ser vi fram emot.

Idag är det förresten Världsdagen för bekämpning av ökenutbredning och torka. Miljön står mig nära om hjärtat och jag hittade ett bra tips om hur man kan bekämpa det här.  I skriften Bekämpning av sandutbredning – lärdomar från Mauretanien, framtagen med stöd från Belgien och Mauretaniens ministerium för miljö och hållbar utveckling. Handboken beskriver processen bakom sandutbredning och visar på lämpliga metoder för ökad kontroll. Särskilt fokus ligger på hur lokalbefolkningen kan involveras i sandkontrollarbetet.

Genom att välja lämpliga lokala växt- och trädsorter och engagera det lokala samhället och nationella myndigheter har projektet blivit framgångsrikt. Utanför huvudstaden Nouakchott och i de södra kustområdena har 857 hektar hotad mark fixerats genom plantering av 400 000 växter som odlats i plantskolor.

 

Helgens horoskop och kärleksutsikter får ni här:

 

Väduren
Helgen bjuder på en hel del nöje även om just fredagen verkar handla mest om hårt arbete. Du har svårt att fokusera dig på flera saker samtidigt just nu och det gör att du lätt missar viktiga detaljer. Under lördagen verkar det bli fest av något slag. Du är laddad och på ett strålande gott humör. Är du singel kan det uppstå en fliten flirt under lördagskvällen. Under söndagen ägnar du dig åt att ta det lugnt och åt att komma i form igen iför kommande vecka.

 

Oxen
Det blir en intensiv helg som handlar om vänskap, trevligt umgänge och en hel del arbete. Fredagen verkar du ägna åt att organisera någon form av evenemang, antingen åt dig själv eller åt någon annan. Lördagen ser festlig ut. Du umgås med dina vänner och det blir förmodligen senare än du hade planerat. Söndagen blir en lugn avslutning på en intensiv helg. Du pysslar mycket i hemmet eller ägnar du dig åt en hobby.

 

Tvillingarna
Den här helgen ska du fokusera på dig själv och dina intressen, inte ägna dig åt arbete. Ibland glömmer du bort att vara ledig för att du tycker att det är så roligt när du har ett intressant projekt på jobbet. Fredagen handlar mest om att avsluta pågående saker. Lördagen blir lugn, trevlig och lagom sen. Som singel kan det hända att du går ut på en pub eller ett disco med dina vänner. Har du ett förhållande så håller du dig helst hemma.

 

Kräftan
Du har svårt att hinna med alla planer och det resulterar i att det du blir sur och grining. Om du inte ska hamna i bråk den här helgen bör du nog avboka en eller ett par aktiviteter så att du hinner med allt som du har lovat. Fredagen blir en trevlig men intensiv dag. Du ägnar dig åt problemlösning, något som du inte är särskilt bra på men som du vill öva upp. Lördagen och söndagen ägnar du åt din familj eller dina närmaste vänner.

 

Lejonet
Det ser ut som du vill glänsa den här helgen. Du ska antingen på fest eller träffa vänner. Under fredagen ägnar du en hel del av din arbetstid till att planera helgens aktiviteter. Det kan uppstå en del irritation om du inte behåller fokus utan låter tankarna vanda ideligen. Under lördagen sker det något som kan förändra ditt liv under en tid framöver. Var öppen inför det nya. Söndagen ägnar du åt familjen eller så unnar du dig lite egen tid.

 

Jungfrun
Du har svårt att inte blir arg just nu. En otrevlig påverkan från Uranus drar ned ditt humör och får dig att reagera starkt på småsaker. Försök att undvika att starta diskussioner som du vet kommer att reta upp dig den här helgen. Du behöver lugn och ro för att kunna fokusera dig på viktiga saker som har med framtiden att göra. Lördagen passar bra om du vill shoppa. Du har ett öga för vad som är prisvärt just nu.

 

Vågen
Under helgen får du problem med en släkting som känner sig ignorerad av dig. Det här är en konflikt som du inte kan undvika. Det är lika bra att ta tjuren vid hornen och lösa den här situationen en gång för alla. Tyvärr har du svårt för konflikter och risken är stor att du kommer på ett sätt att smita undan en konfrontation. Lördagen blir det mest spännande dagen den här helgen. Då får du chansen att pröva en idé som du har.

 

Skorpionen
Under fredagen testar du en teori som du har och den faller väl ut. Du känner dig stolt över din slutledningsförmåga. Under lördagen bör du se upp med falska vänner. Månen varnar för att du är lättlurad just nu. Om du bara är o0bjektiv så kommer du att upptäcka vem det är som inte går att lita på. Under söndagen uppstår det en del missförstånd, men de är lätta att reda ut och gör att söndagen blir lite mer händelserik än den brukar vara.

 

Skytten
Det blir en trevlig helg där det händer rätt så lite. Du tycker det är skönt att kunna slappna av utan att få dåligt samvete. En person som du brukar höra av är plötsligt som bortblåst. Under lördagen gör du ett försök att komma i kontakt med honom/henne. Söndagen blir en bra dag som fokuserar på utomhusaktiviteter. Du tycker att det är skönt att komma ut i friska luften och njuta av naturen. Under söndagskvällen väntar en överraskning.

 

Stenbocken
Var inte arg på en vän som försöker att förvarna dig för något som är på gång. Hon är mån om dig och vill inte att du ska bli tagen på sängen. Nu får du tid att fundera igenom vilket motdrag du ska göra. Under lördagen kan du förvänta dig bråk eller en konfrontation inom familjen. Det är något som du och dina nära har sopat under matten en längre tid, men som nu kommer upp till ytan. Söndagen blir ovanligt harmonisk, och kan verkligen slappna av.

 

Vattumannen
För dig är det mycket att göra den här helgen, samtidigt som du har riktigt roligt. Du njuter av att träffa vänner, laga mat och umgås. Under fredagen kan du stöta på oväntat motstånd från en bekant som känner sig ignorerad. Lördagen passar bäst för fester och middagar. Söndagen blir lagom aktiv med en del utomhusarbete. Du får mer gjort än du brukar den här helgen och du känner dig nöjd med dig själv.

 

Fiskarna
Just nu har du svårt att förstå en yngre släkting eller vän. Han hon agerar rakt emot sin personlighet och det oroar dig. Egentligen handlar det mest om att du vill ha kontroll och som läget är nu har du svårt att hänga med. Under lördagen ska du passa på att göra något du aldrig brukar göra. Du har möjlighet att upptäcka nya passioner bara du håller ett öppet sinne. Under söndagen kan du förvänta dig en del kritik som är befogad.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: