Kaylas

SOMMAR & SOLSKEN

Kategori: Vardagsliv

Min pingsthelg var trevlig, lugn och fin. Var hos Pärlan i M-stad. Fredagskvällen/natten satt vi o kolla på tv och babbla. På lördagen gick vi in till stan och kollade lite. Jag köpte en ljuslykta (golvmodell) till henne och B. Sen var vi på kondis och drack latte och åt toscabulle ;) På kvällen blev det lite tv och mera babbel, vi drack mojito också. På söndagen åkte jag ”hem” till Skövde igen.

 

Min måndag började bra – de ringde från Skövde kommun och ville att jag skulle komma på intervju för ett jobb som ledsagare. Jag reste ju ner hit bl.a för att jag skulle på intervju på ett äldreboende i torsdags, men de hade redan löst problemet med personal. Så roligt att jag fick en chans till nu då.

 

Sen på em. hade jag lilla gumman här. Vi var på Elins esplanad och där fyndade jag ett par riktigt fina ballerinaskor för bara 49:- De hade kostat 149:- så det var ju verkligen ett kap. sen blev det citron-cheesecake till em.fikat = friskt & smarrigt.

 

Idag bjuder jag både på veckans horoskop och månadens kärleksastro <3 Ni glömmer väl inte att ni även kan läsa veckans taroskop på min tarotsida ;)

 

Väduren
Detta är en spännande och utåtriktad vecka som till stor del handlar om kommunikation, lärande och resor. Det går dock inte att undvika en del stress när veckan börjar, och du kommer att behöva hålla många bollar i luften samtidigt. Detta är en tid av möten och vänskapliga relationer till andra, med spännande möjligheter där internationella närverk finns med i bilden. Nära och kära känner sig särskilt inspirerade och är på humör att experimentera och resa. Du är fortfarande upptagen av materiella och praktiska angelägenheter, särskilt hur du bäst tjänar pengar och återinvesterar dem, men när veckan lider mot sitt slut kommer du att börja söka nya möjligheter att lära nytt.
Kärlek: Ljuvligt flirtig sommarvecka som får dig att känna att mycket kan hända denna månad.
Pengar: Var försiktig med shopping mot veckans slut, det blir lätt att du köper onödigt mycket.
Turdag: Tisdagen blir sportig och underhållande.


Oxen
Med lyckobringande Jupiter fast inbäddad i ditt tecken, är detta en positiv period för dig, när du upplever det lugn som följer av trygghet och en stark övertygelse om att dina planer för framtiden kommer att lyckas. Det är en utmärkt tid för dig att engagera dig i idealistiska, kreativa eller filantropiska grupper. Ekonomiskt sett är möjligheterna många för att dra in pengar, men också lika många vad gäller att göra av med dem. Hur som helst kan du slå mynt av en nyligen upptäckt fallenhet för kommunikation. Efter en viss inledande förvirring blir du mer fokuserad och kan förbinda dig att utveckla och använda dig av en förhöjd social kompetens, något som leder till utmärkta resultat på jobbet med kollegor och chefer.
Kärlek: Du är en smula för upptagen så särskilt romantiskt blir det troligen inte denna vecka.
Pengar: Först fattar du ett smart beslut och sedan har du tur när det gäller en väntad utgift.
Turdag: Torsdagen. Du fattar ett stort beslut.


Tvillingarna
Det pågår hur mycket som helst när veckan börjar, och stressnivåerna är höga. Du får dock två gånger så mycket gjort på halva tiden, och det finns en stark sannolikhet för att du får ta på dig en ledarroll tack vare din förmåga att kommunicera och nätverka. Talangfulla mångsysslare engageras i samma skeende som du själv och hjälper dig att förverkliga din dagordning. Det är onekligen spännande tider! Mot slutet av veckan blir du mer upptagen av ekonomisk trygghet och kan komma att uppleva en oro kring hur du skall få pengarna att räcka till. En oväntad och ovälkommen utveckling i förbindelse med en vän eller en grupp tvingar dig att hantera dina resurser på ett mer rationellt sätt.
Kärlek: Romantisk och rolig vecka som också ger dig utrymme för att festa en hel del. Mysigt.
Pengar: Goda nyheter på pengafronten, på mer än ett sätt. Extra fin vecka om du är samlare.
Turdag: Lördagen bjuder dig på ett äventyr.


Kräftan
Du går till stor del i egna tankar när veckan börjar, och det rör på sig ordentligt i ditt huvud när du begrundar meningen med livet och den riktning ditt eget liv har, samt dina andliga prioriteringar. Just nu trivs du bäst i ditt eget sällskap och i sällskap av människor som är mer intresserade av andliga än av materiella värderingar. Månförmörkelsen den 15:e juni sätter fokus på balansen mellan arbete och fritid, och på något sätt lyckas du skapa tid åt båda. Framme vid helgen, när Merkurius rör sig in i ditt tecken, upplever du hur tiden blir knapp när ett oförutsett skeende inträffar i yrkeslivet.
Kärlek: Du är sugen på något nytt men det handlar inte om kärlek utan snarare om en hobby.
Pengar: Fin vecka som börjar stillsamt men avslutas med en oväntat tjusig och lönsam affär.
Turdag: Måndagen. Du vinner en diskussion.


Lejonet
Detta är en extremt hektisk tid för dig socialt, och olika grupprojekt får ditt huvud att surra av idéer. I många avseenden kan du komma att känna hur du slits åt två olika håll samtidigt, och det kan vara klokt att bolla vidare några av idéerna och planerna till en kompanjon som är bra på att hantera människor, så att du upplever mindre stress. Solförmörkelsen den 15:e pekar på ett än starkare behov av att vara uppmärksam på dina olika sociala åtaganden samtidigt som du söker uppfylla ett behov av att uttrycka ditt innersta väsen. Fester och små kärleksaffärer kan förekomma vid denna tid. I yrkeslivet fortsätter lyckosamma och expansiva trender, och det är en underbar period för kreativt ledarskap och idealism.
Kärlek: Mysig, romantisk vecka som dessutom ger dig chansen att förbättra andra relationer.
Pengar: Du spenderar inte så mycket, kanske för att du vill ha mer pengar över efter midsommar.
Turdag: Tisdagen blir väldigt avkopplande.


Jungfrun
Under större delen av veckan fokuseras det allra mesta kring yrkeslivet. Du sitter inne med så många idéer och vill kunna ta initiativ. Men du kan också vilja ta över ledarskapet för vissa projekt, inte minst för att minska den stress som andra ledande individer kan känna. Månförmörkelsen i mitten av veckan markerar ett behov av att undvika stress och prioritera hem och familj, men också just dina professionella planer. Framme vid helgen, när Jungfruns planet - Merkurius - rör sig in i Kräftan, förändras det hela dock något och du blir mer upptagen av sällskapslivet. Någon utveckling som rör vänner eller grupper tar en oväntad vändning, och vänner kan ha något nytt att berätta som skakar om dig en del.
Kärlek: Ingen medvind på kärleksfronten men däremot får du snart goda nyheter av annan sort.
Pengar: Efter en motig inledning dyker det plötsligt upp goda nyheter. Du får råd med något roligt.
Turdag: Torsdagen blir sportig och festlig.


Vågen
Detta är en utåtriktad och optimistisk period för dig, där mycket fokuseras kring behovet av att tillägna dig nya perspektiv både intellektuellt och genom att komma ut i världen, även om det samtidigt kan finnas en viss oklarhet rörande din arbetssituation. Det är en utmärkt tid att fara iväg i några dagar till en ovanlig plats, eller att träffa spännande människor som ger kulturell stimulans. Detta är också en tid när du är beredd att göra ett fast åtagande, och har du planer på att studera, så är omständigheterna så bra som de någonsin blir om du är beredd att anstränga dig. Till helgen kan du bli ställd av oväntade och smått oroande nyheter i förbindelse med arbete eller partnerskap.
Kärlek: Utan vidare en riktigt lyckad sommarvecka men en vän kan trist nog bli oväntat svartsjuk.
Pengar: Veckan börjar bra men mot slutet kan det hända att du spenderar alldeles för mycket.
Turdag: Lördagen avslöjar en gammal hemlighet.


Skorpionen
En stark intensitet gör sig gällande i partnerskap i början av veckan, och du påminns än en gång om att din position inte är sådan att du kan utöva något inflytande över vad människor som du har ett nära samröre med väljer att göra. Partners sätter värde på sitt eget oberoende och är intresserade av frihet och av att experimentera... kanske vill de bara skaka om genom att prata mer öppet om sådant som normalt hålls hemligt. Just nu är det nästan nödvändigt att kommunikation är rak och öppen, särskilt när den berör psykologiska och sexuella ting. Ett annat område som betonas handlar om delade resurser, om att bli på det klara med vad som är ditt och vad som inte är ditt. Allt sammantaget ger dig många mycket intressanta lärdomar.
Kärlek: Du satsar på nöjen, både sådana som sker denna vecka och sådana som dröjer lite ännu.
Pengar: Intressant vecka. Någon erbjuder dig en affär som kan ge både god och snar förtjänst.
Turdag: Måndagen blir precis som du vill ha den.


Skytten
Med Skyttens planet - Jupiter - nu i Oxen, handlar mycket om att konsolidera din arbetssituation och få ut mesta möjligt ur arbetet och dina kollegiala relationer. Du letar efter mer intellektuell stimulans i ditt dagliga liv, men vill också få plats till idealism och kreativitet. Det förekommer en stark fokus på partnerskap, och vissa rollförändringar är troliga i relationer när stressnivåer tvingar fram justeringar. Månförmörkelsen den 15:e betonar just nära relationer, och i samband därmed måste betydelsefulla beslut fattas, som rör öppenhet, resor och olika former av utbyte. En positiv ekonomisk transformation är på väg.
Kärlek: Kanske har du svårt att välja. Ditt kärleksliv har nått en punkt där du antagligen måste.
Pengar: Informationen du får är inte alltid pålitlig, inte ens när den kommer från pålitligt folk.
Turdag: Onsdagen. Allt går enligt planerna.


Stenbocken
Arbetslivet betonas fortsatt starkt, och det är troligt att roller kastas om bland kollegor, när någon med mer utvecklade färdigheter tar på sig en ledande roll. Just nu finns det också en aldrig sinande källa till talangfulla individer att ösa ur, och du får det stöd du behöver. Dina egna organisatoriska och administrativa talanger förhöjs av hjälpen du får från andra, vilket innebär att mål nås snabbt och effektivt. Till helgen kan kommunikationen med närstående kompliceras, kanske för att man ställer orimliga krav på dig. Du kan alltid säga nej.
Kärlek: Släkt och familj får gå före kärlek och romantik denna vecka. Mysigt och stillsamt.
Pengar: Någonting intressant händer mot slutet av veckan. En lockande affär av något slag.
Turdag: Fredagen bjuder på oväntade nöjen.


Vattumannen
Detta är en utåtriktad period för dig... en tid att fira livet och kärleken genom att festa, idrotta och leka, att tillbringa tid med barnen, och också att kommunicera den visdom du har tillägnat dig genom livet. För den Vattuman som är singel är detta också en underbar tid för kärlek, och helgen medför en mycket lycklig utveckling i det avseendet. Din hemmiljö förändras i en positiv riktning vid denna tid, och du upplever en nyfunnen känsla av lugn och trygghet. Du behöver inte spendera mer pengar för att uppleva lyckan... en mer andlig atmosfär i den omedelbara närmiljö ordnar den saken åt dig.
Kärlek: Skön vecka som blandar inspirerande sommarnöjen med lite romantik och ganska mycket kärlek.
Pengar: Det går bra för dig men du bestämmer dig för att bli lite sparsammare för säkerhets skull.
Turdag: Söndagen blir synnerligen sensuell.


Fiskarna
Detta är en andligt sett upplyftande period för dig, och mentalt sett befinner du dig på en plats där du känner dig bekväm i dig själv. Detta är en tid när dina idéer hörs och du får stöd för dina värderingar av andra utan att behöver säga eller göra så mycket. Du har ett överskott som gör att du kan ge av dig själv till andra och visdom nog att veta vad du skall säga till människor som behöver tröst. Det pågår fortfarande en hel del inom familjen när veckan börjar, och det som pågår kan röra upp känslor. Din partner har många små projekt att ägna sig åt medan andra människor kan dyka upp när du minst anar det. Med andra ord avleds din uppmärksamhet lätt, samtidigt som du skulle behöva tid att överväga olika yrkesangelägenheter.
Kärlek: Gamla problem kan oväntat dyka upp på nytt. Kanske handlar det om en före detta partner.
Pengar: Veckan börjar trist men slutar lyckligt. Nya möjligheter väntar alldeles runt hörnet.
Turdag: Måndagen ger dig chansen att imponera.


 

Här är månadens kärleks-astro

 

Väduren
Under junis första vecka är du upptagen av helt andra saker, mest förberedelser och sommarnöjen av olika slag. Men efter den åttonde tar kärlekslivet fart istället. En sommarflirt kan lätt prägla hela månaden och ge dig både fina minnen och en möjlig framtid. För dig som har en partner lönar det sig att satsa på att stärka vänskapsbanden mellan er. Kanske finns det ett gemensamt intresse som ni kan odla. En sak du dock behöver se upp med är svartsjuka, inte mellan dig och din älskling utan från oväntat håll. I övrigt en riktigt rolig sommarmånad.
Bästa chansen: Oxe, Tvilling, Vattuman.
Bästa stället: På resa.
Bästa datumen: 23-24/6


Oxen
Första veckan sjuder av passion och lusta men resten av juni blir mycket lugnare. Det beror dels på att du behöver hämta andan och dels på att andra saker tar över. Det finns många sommarnöjen som lockar men det handlar ännu mer om din självutveckling. Detta är en fenomenal månad för kurser och för alla tänkbara lärorika aktiviteter. Det är också en gynnsam månad för dig som vill uppåt i karriären. Den lilla tid du får över när alla viktiga handlingar och händelser är avklarade går åt till en blandning av vila, vardag och kärlek.
Bästa chansen: Oxe, Våg, Skorpion, Skytt, Fisk.
Bästa stället: Utomhus.
Bästa datumen: 26-27/6

Tvillingarna
Du tar det lite lugnt i början av månaden, samlar dina känslor och tankar så att du vet vad du vill. Sedan väljer du sommarens målsättning och därefter sätter du upp farten. Det här kan mycket väl bli årets mest romantiska månad, det blir mycket gott om kärlekschanser, du är extra karismatisk och du har ovanpå det tur i kärlek större delen av tiden. Även på andra områden märker du att du är populär och efterfrågad. Det blir gott om sommarnöjen också, särskilt 2-16/6, och om du vill utöka bekantskapskretsen är inte det heller något problem.
Bästa chansen: Oxe, Tvilling, Lejon, Jungfru, Våg.
Bästa stället: Överallt.
Bästa datumen: 28-29/6


Kräftan
Juni inleds med lite skön romantik. Helst är du på tu man hand med din älskling. Har du ingen älskling ser du dig om efter lämpliga alternativ och du hittar åtminstone två, kanske fler. Efter någon vecka svalnar dock känslorna en smula, och det beror inte på ditt kärleksliv i första hand utan på att sommaren bjuder på så många roliga aktiviteter. Kanske väntar en resa, en större fest eller något arrangemang som du verkligen har sett fram emot. I varje fall får kärleken vänta lite medan du ägnar dig åt underhållning och annat smått och gott.
Bästa chansen: Tvilling, Lejon, Jungfru, Skytt.
Bästa stället: På möte.
Bästa datumen: 3-4/6

Lejonet
Krånglig och intensiv blir månadens inledning, men du tar dig igenom en rad missförstånd och konflikter med hjälp av din charm och kanske någons goda råd. Resten av juni blir riktigt bra. Kärleken drar åt det romantiska hållet, du kanske återupptäcker gamla känslor. Framför allt kvällarna blir väldigt fina och du njuter av den stämning som sommaren ger. Dessutom prioriterar du verkligen kärleken, så mycket faktiskt att andra delar av livet kan bli lidande. Du väljer en mysig, innerlig månad snarare än en med massor av nöjen.
Bästa chansen: Tvilling, Kräfta.
Bästa stället: Mitt i vimlet.
Bästa datumen: 18-19/6

Jungfrun
Efter en bra start och några riktigt härliga dagar svänger ditt kärleksliv åt ett ganska dystert håll. Har du en partner finns det en risk att ni inte vill utveckla relationen på samma sätt. Är du singel blir du sannolikt besviken på en kandidat som först såg mycket lovande ut. Under andra halvan av juni kompenserar du med nöjesliv och kanske en resa (helst i storstadsmiljö), kärleken låter du helt enkelt vara eftersom du inte känner att du kan få det du vill ha – oavsett hur mycket du satsar. Högsommaren blir bättre, i juni vill det sig bara inte.
Bästa chansen: Tvilling, Kräfta, Fisk.
Bästa stället: På resa.
Bästa datumen: 7-8/6


Vågen
En härlig sommarmånad väntar. I början ägnar du dig mer åt vänner och nöjen än åt kärlek men efter någon vecka är det dags för passion, lusta och löften. För dig som har ett fast förhållande är det dags att ta nästa steg eller i varje fall fundera över vad det skulle kunna vara. För dig som är singel kan förändringar dyka upp mycket hastigt och troligen får du ett oanständigt (och frestande) förslag av någon. En riktigt fin månad, särskilt om du inte är rädd att satsa ordentligt och att lova saker som du också tänker hålla. En relation som börjar nu kan vara länge.
Bästa chansen: Oxe, Tvilling, Stenbock, Vattuman.
Bästa stället: Vid havet.
Bästa datumen: 10-11/6

Skorpionen
Juni handlar mer om andra saker än om kärlek. Vill du prioritera ditt kärleksliv krävs det att du gör just detta, att du medvetet lägger ner mer tid och energi på kärlek än på andra saker. Det kan visserligen ge en hel del romantik men trots det är det inte ditt bästa val. Låter du kärleken vila lite så bjuder nämligen juni på väldigt fina nöjen och äventyr. Dessutom finns det faktiskt en chans att något händer som helt förändrar din karriär, kanske rentav styr ditt yrkesliv i en ny riktning. Det kan bli tal om både snabba beslut och drastiska chanstagningar.
Bästa chansen: Oxe, Tvilling, Stenbock.
Bästa stället: På en båt.
Bästa datumen: 12-13/6


Skytten
Veckan som inleder juni handlar inte om kärlek utan om vardag. Du hamnar ofta i lägen där tiden bara inte vill räcka till och du måste välja mellan vänner och saker som du borde få gjorda. Resten av månaden blir bättre och mer romantisk men även komplicerad. Du vet inte alltid vad du vill, du kan bli hastigt förälskad men det kan också hända att känslorna lika plötsligt avtar. Du blir också osäker på vad andra tycker om dig och risken för missförstånd är större än vanligt. Samtidigt bjuder juni på viss passion och på härliga sammanträffanden.
Bästa chansen: Vädur, Oxe, Kräfta.
Bästa stället: Utomhus.
Bästa datumen: 14-15/6


Stenbocken
Ditt kärleksliv fungerar strålande i början av juni. Det handlar om avkoppling, sex, njutning, gemenskap. Är du singel kan du lätt ändra på det, om du vill. Har du en fast partner njuter ni av er tid tillsammans. Men efter ett tag blir kärleken mera ljummen och det beror på att du är enormt upptagen. Allt möjligt händer som påverkar din karriär, dina livsmål, din ekonomi, dina personliga ambitioner. Det mesta är både roligt och lönsamt men det stjäl din tid och gör att du får en junimånad som handlar ovanligt mycket om praktiska saker.
Bästa chansen: Kräfta, Våg, Skorpion.
Bästa stället: På grillparty.
Bästa datumen: 16-17/6


Vattumannen
Juni börjar trist, särskilt om du och din partner är oense i praktiska frågor. Det tar en vecka eller så att reda ut det värsta. Resten av månaden ser riktigt bra ut, det kan mycket väl vara så att ditt förhållande växer. Är du singel ser du dig omkring och du har en del nya kunskaper som hjälper dig att undvika vissa bottennapp. Stor chans att juni bjuder på skön romantik alltså förutsatt att du har tålamod och väntar lite. För dig som startar ett nytt förhållande nu gäller dock att det blir mer sensuellt än det blir seriöst, åtminstone i början.
Bästa chansen: Våg, Fisk.
Bästa stället: På krogen.
Bästa datumen: 18-19/6


Fiskarna
En riktigt romantisk vecka inleder juni månad. Utnyttja den tiden, för under resten av juni får du räkna med en del gnissel och krångel just på kärleksfronten. Antagligen är det släktproblem som spelar in, dina eller älsklingens. Oväntade besök kan också ställa till med bekymmer. I varje fall passar andra halvan av juni riktigt bra för fester, nöjen och resor men kärleken däremot är så besvärlig just då att det är klokare att skjuta den på framtiden. På så sätt bäddar du faktiskt för en avsevärt bättre sommar, så koppla av.
Bästa chansen: Oxe, Jungfru, Vattuman.
Bästa stället: På fest.
Bästa datumen: 7-8/6



 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: