Kaylas

JUNI - SOMMAREN ÄR HÄR + MÅNADSHOROSKOPET

Kategori: Vardagsliv


Den baddräktstid nu kommer, när magen är för stor.
Då valkar bara sväller och celluliter gror.
Generande behåring lyfts fram i solens ljus.
Nej, stranden verkar boring, vi stannar inomhus.
De krav som sommarn ställer, förstör vår ledighet.
Vi sitter där och gnäller fy fan vad jag e fet.
Fast vem vill motionera när man kan sitta still.
Nej, låt oss revoltera, vi tar en kaka till…

 

Ja nu é finalisterna klara i Big Brother - 3 killar har chansen på söndag! Sara fick lämna huset igår.

 

Bartendern och sångfågeln Sara Jönsson från Malmö fick efter 101 dagar lämna huset och romansen Martin. Redan i söndags var hon tillsammans med Christian den deltagare som hade fått minst röster. Men i en kupp fick istället finalklara Peter lämna huset för att snabbt slussas till finalrummet där Martin väntade. Kvar i huset fanns Simon & Sara, övertygad om att hon nått finalen. Men den lånade tiden gick efter 2 dagar ut och det blev tid att säga adjö till Martin, Simon och Peter. Det blev ett snabbt avsked till det kvarvarande gänget och framför allt kärleken Martin.

 




ETT LÅNGT OCH BRA MÅNADSHOROSKOP HITTAR DU ÄVEN PÅ Twice


Väduren
Både Mars och Venus uppehåller sig i ditt solhoroskops andra hus när månaden börjar, ett hus som handlar om pengar och resurser, och faktiskt är detta en av årets bättre perioder för dig när du kan njuta frukterna av olika framgångar. På det rent ekonomiska planet lär pengar komma din väg. Inte minst eftersom lyckobringaren Jupiter redan den 4:e också tar sig in i huset, för att tillbringa ett helt år här. Det som kommer till dig nu är också välförtjänt, men det är faktiskt inte så säkert att intäkterna klarar av att hålla jämna steg med din drift att konsumera. På det rent fysiska planet är detta en period då du kan passa på att njuta av kroppen, sex, dina sinnen och allt det goda livet har att erbjuda. Det är en utmärkt tid för kärlek och partnerskap, och också för barn. Går du i tankar om att skaffa är detta en utmärkt tid för ändamålet... Har du redan barn kan sommaren bli en riktigt kul tid med många galna upptåg. Den 21:e juni rör sig Vädurens planet - Mars - in i Tvillingarna, något som får livet att kännas lättare, men till en början kan det lätt uppstå helt otroliga missförstånd som leder in dig på helt fel spår. Sannolikt är sådana missförstånd ett utslag av dina egna fantasifoster, snarare än det som andra människor berättar för dig, så låt dig inte ledas på avvägar in i en labyrint som du diktat ihop själv! Men eftersom detta är en så enastående tid för fantasifull kommunikation, poesi, film och musik är det bästa om du kan kanalisera din föreställningsförmåga åt dessa håll. Arbetar du på att tillägna dig nya kommunikativa färdigheter nu kommer det så småningom att bidra till att du avancerar i karriären.

 

Oxen
Månaden börjar med att Mars, Merkurius, Venus och Månen alla uppehåller sig i ditt tecken, vilket antyder att detta är en extremt hektisk och aktiv period för dig. Men du har också alla möjligheter att styra och ställa just nu, och kan göra mycket för att ta kontakt med olika slags människor som alla har en roll att spela i att främja din agenda. Detta är också en underbar tid för kärlek och sex i största allmänhet. Ge dig tid att dejta, upptäck vilka underbara resurser du har till ditt förfogande, och lägg dig vinn om att sätta värde på dem. Dina utsikter blir knappast sämre av att Jupiter anländer i ditt tecken, där den kommer att vistas under ett helt år. Detta är ett tecken på att du går ett enastående år till mötes, när insikten och förståelsen om vart du är på väg i livet växer. Du upplever förnyad optimism och ditt självförtroende stärks. Du sätter större värde på dig själv och det du kan, och ditt inflytande på andra ökar också under perioden. Sannolikt ökar också dina inkomster i motsvarande grad. Din värld blir också större, dels genom intellektuella intressen, dels genom att du får större möjligheter att resa. Du kan helt enkelt se fram emot en osedvanligt lycklig tid. Ett område där du dock behöver iaktta försiktighet är det ekonomiska. Detta är definitivt ingen bra tid att investera i projekt som du tror kommer att berika dig snabbt och utan vidare. Runt fredagen den 10 juni och onsdagen den 22 juni måste du vara än mer försiktig när du kommunicerar med vänner eller grupper om pengar finns med i bilden. I ett utslag av idealism kan du vilja skänka bort pengar, vilket är beundransvärt, men försäkra dig först om att pengarna går till rätt ställe.

 

Tvillingarna
Solförmörkelsen som faller i ditt tecken alldeles i början av månaden antyder att juni blir en mycket betydelsefull månad för dig, och det är troligt att du kommer att påbörja något som kan ha stor betydelse för ditt liv under åren som kommer. Detta eftersom en serie eklipser faller i Tvillingarna under närmare två års tid, något som gör att tillvaron blir mer intensiv och att du blir mer upptagen av det yttersta syftet med ditt liv. Den 2:a juni rör sig Tvillingarnas planet - Merkurius - in i Tvillingarna, något som innebär en period om två veckor när du är otroligt fokuserad på att komma ut och se dig omkring, träffa människor och kommunicera. Eftersom Merkurius (och eklipsen) aspekterar Saturnus på ett gynnsamt sätt, kommer din tajming att vara enastående, och dina planer att lyckas bortom alla förväntningar, särskilt sådana som rör barn eller kreativa skapelser. Saker och ting rör sig åt rätt håll, och resor och utbildning utgör två andra gynnade områden. Kärlek och relationer betonas också starkt under månaden, även om du får till dig många förvirrande budskap - något som kan bero på att Tvillingarna gärna upplever allting dubbelt, något som alltid riskerar att göra kärlekslivet kaotiskt. Vill du vara på den säkra sidan bör du definitivt undvika att flörta med din chef. När Merkurius rör sig in i Kräftan i mitten av juni kommer du att bli mer upptagen av trygghet, särskilt ekonomisk sådan. Fallgropar finns och du kommer att behöva omstrukturera finanser en del.

 

Kräftan
Efter en rätt hektisk period socialt och vad affärer beträffar, så hamnar betoningen i och med solförmörkelsen den 1:e juni på avskildhet och andlighet. De närmaste veckorna handlar om att du ser till ditt inre liv och försöker att reda ut de många hoptrasslade tankar och idéer som formar din egen verklighet. En ny epok har inletts, som på olika sätt och vis får dig att ifrågasätta allt du hittills sett som sant, och leder dig att söka efter svaren på eviga frågor. Solförmörkelsen följs av en månförmörkelse den 15:e, där betoningen mer hamnar på hur du använder din tid och organiserar dina dagar. Du kan vänta dig extremt mycket aktivitet på jobbet med kommunikation på många olika nivåer. På det stora hela är det en harmonisk tid för relationer och familjeangelägenheter, när du känner hur saker och ting äntligen rör sig åt rätt håll. Den 21:e juni, när Solen rör sig in i ditt tecken, kommer du ut ur ditt ide med en ny vilja att göra ett större avtryck i olika sammanhang. Detta kommer inte att lyckas om du inte förmår konfrontera de förändrade omständigheter som påverkar relationer och karriär. Krafter som är mäktigare än du själv kräver av dig att du kan anpassa dig, förändras och transformeras. Kan du det så kan du också dra nytta av de dynamiska trender som är i omlopp och uppnå mycket som är i samklang med tidsandan sådan den verkligen är.

 

Lejonet
Solförmörkelsen alldeles i början av månaden faller i ditt solhoroskops 11:e hus, som handlar om vänner och grupper. Därmed antyds nya sociala trender som är extremt gynnsamma om du vill etablera ett nätverk, eller kommunicera på bred front. Detta är också en utmärkt tid för relationer av alla de slags, inte minst kärlek och partnerskap. När Merkurius och Venus också rör sig in i det 11:e huset, den 2:e respektive den 9:e juni, kommer nya vänner in i ditt liv, och du kommer att få en mycket hektisk social dagordning. Den 4:e juni rör sig den planet som mest förknippas med god lycka - Jupiter - in i det 10:e huset i ditt solhoroskop, det som handlar om karriären. Detta ger bästa möjliga förutsättningar för framgångar i yrkeslivet och för materiellt välstånd. Detta är en tid när du kan dra fördelar av att umgås med inflytelserika personer som kan ge dig ekonomiskt stöd, och du kan förvänta dig en positiv transformation på området i juli. Du kan också vinna fördelar genom att modifiera karriären för att bättre kunna uttrycka olika kreativa färdigheter, eller för att kunna arbeta desto mer med något idealistiskt eller filantropiskt. Var särskilt uppmärksam på möjligheter som uppstår under juni månads andra vecka. Efter den 21:e, när Lejonets härskare, Solen, rör sig in i Kräftan, kommer du att vilja få lite andrum efter en till synes ändlös ström av sociala tillställningar där du hela tiden måste engagera dig i vänner, bekanta och olika grupper. En period påbörjas när du söker avskildhet, och vid denna tid kan du skala bort sådana pretentioner du kan ha lagt dig till med, och istället komma närmare din egentliga kärna som individ.

 

Jungfrun
Det som betonas mest för din del under första delen av juni är karriären, där det finns ett behov av att använd kommunikationskanalerna inom ditt nätverk för att få hjulen att börja snurra. I och med att Jungfruns planet - Merkurius - går in i Tvillingarna den 2:a, kan du bli mer aktiv i att marknadsföra dig själv eller din verksamhet, helt enkelt att sälja in det du har att erbjuda. Det finns indikationer på att en helt ny trend börjar nu som har betydelse för din karriär en bra bit in i framtiden. Förvirrande omständigheter saknas knappast under månaden, kanske särskilt vad de viktigare relationerna i ditt liv beträffar. Det är mycket möjligt att du är helt på det klara med vad du vill, men du kan inte förvänta dig att partners också är det. De befinner sig i en övergångsfas där en period av självrannsakan är till ända och där de nu strävar efter stabilitet samtidigt som de sträcker sig ut till världen, och kanske även intresserar sig för olika kreativa utbildningsprojekt. Du kommer sannolikt också att stöta på människor på jobbet, som kommer med de mest förvirrande signaler, särskilt runt fredagen den 10:e och sedan onsdagen den 22:e juni. Du kan inte lita på dessa människor, åtminstone inte till en början. Andra halvan av juni blir en intensiv period, när du måste kämpa med krafter i ditt sociala liv som verkar vara bortom din kontroll. Det är troligt att du reagerar mycket emotionellt, kanske för att en vän befinner sig i kris, eller för att ett barn gör sig omöjligt. Var förlåtande, särskilt mot dig själv om du råkar tappa humöret.

 

Vågen
Solförmörkelsen i början av månaden ser ut att vara mycket gynnsam för dig. Den betonar i alla fall behovet av att planera för framtiden, t.ex. i förbindelse med utbildning eller resor. Saker och ting börjar äntligen röra sig framåt, kommunikationen fungerar utmärkt och i yrkeslivet kan du också förvänta dig erkännande och framgång. När det kommer till kärlek, lugnar saker och ting ner sig en del under juni. De mäktiga känslor som varit i omlopp på sistone avtar, och intensiteten blir inte lika stark, man kan inte leva i en tryckkokare hela tiden, och det kan vara skönt att slippa ifrån nästan tvångsmässiga begär. Detta sker när Vågens planet - Venus - rör sig in i Tvillingarna den 9:e, och markerar hur du blir mer intresserad av mer upphöjda intressen igen. Men initialt kan det också kännas rätt förvirrande, och det är lätt hänt att du känner dig kluven och därför sänder ut motstridiga signaler. I sin tur kan detta kanske förklara varför din partner själv sänder ut motstridiga signaler runt den 21:e. Långt om länge reds emellertid sådan förvirring ut, och i partnerskap kommer du senare att upptäcka att när nödvändiga justeringar har gjorts så sammanfaller era bådas intressen. Den senare halvan av juni är i själva verket utmärkt för resor, så en sak ni kan göra är att planera en semester tillsammans. Den Våg som är singel kan ha ut mycket av att kombinera en utlandsvistelse med studier av något slag. Även om någon enorm stabilitet för partnerskap inte precis står att finna, så är det en utmärkt period för delade intellektuella intressen.

 

Skorpionen
Början av juni är en tid när relationer och sex är mycket viktiga för dig, till den milda grad att du säkert går och grubblar över hur du kan upprätthålla minsta lilla kontroll. I själva verket kan du inte det, så det är bäst att helt enkelt finna dig i det som din partner vill... det gör ingen skada. Den 4:e juni rör sig också den stora lyckobringaren - Jupiter - in i ditt motsatstecken, Oxen, och varslar om att ditt kärleksliv också kan bli rent enastående framöver, och att du har betydligt lättare att förstå dig på partners under de närmaste tolv månaderna eller så - och vice versa. Partnerskap kan också lätt bli en källa till materiellt välstånd, något som på ett positivt sätt kan komma att transformera din ekonomiska situation. Den 21:e juni rör sig Skorpionens planet - Mars - in i Tvillingarna, och stöter omedelbart på illusoriska Neptunus. Därmed kan en viss förvirring uppstå kring hur du känner i dina närmaste relationer. Om det inte är så att du själv sänder ut förvirrande signaler - kanske för att du känner att din partner har gjort just detta under lång tid. Ska du kunna känna dig trygg är det viktigt att du kan lita på dem du älskar, både till ord och handling. Men det omvända gäller också, så se till att du inte själv dras in i något falskspel vid denna tid. Hemligheten består i att kunna dela dina innersta tankar, till och med att våga ta upp de mest tabubelagda ämnen du kan föreställa dig och kunna bli överens med din partner.

 

Skytten
Juni blir en stor månad för dig, när Skyttens planet - Jupiter - nu byter tecken, något som sker en gång om året. När den lämnar Väduren den 4:e markerar det slutet på en mycket äventyrlig fas i ditt liv, då det inte har varit svårt för dig att sälja in dig själv och din kreativa agenda. De senaste månaderna har du haft gott om tillfällen att fira livet och kärleken, och en spännande utveckling lär ha ägt rum. Har du barn lär dessa vara mer framgångsrika nu än för ett halvår sedan. När Jupiter nu rör sig in i Oxen är det dags att fokusera din energi på annat. Vardagen antar mycket större betydelse, särskilt då hur du strukturerar din dag och hur du sköter din kropp - i synnerhet vad du äter. Dessa är områden där en rätt omfattande transformation kan äga rum under månaderna som kommer. Ditt arbetsliv och dina kollegiala relationer är också viktiga, och du kan förvänta dig att ditt inflytande blir större. Du arbetar mer, men du får också lön för mödan. I relationer händer det mycket, inte minst eftersom månförmörkelsen den 15:e betonar mångfald och antyder stora valmöjligheter. Förvirrande signaler skickas hit och dit, och i kärlek måste ett beslut fattas samtidigt som det inte alls är lätt att se klart. Särskilt runt den 10:e och den 22:e bör du vara försiktig med att tro på det som andra människor säger eftersom de kan ha dunkla underliggande motiv.

 

Stenbocken
Den senaste tiden har till stora delar handlat om att konsolidera det du uppnått i yrkeslivet, och om att stärka dig själv genom att gå segrande ur olika prövningar som skulle få de allra flesta att duka under för stressen, men som bara tjänat till att stärka din egen beslutsamhet. Ändå kan du känna det som om du har haft svårt för att göra framsteg, något som säkert upplevs som frustrerande. När juni börjar kan det kännas som om det råder fullständig stiltje, som om du inte är på väg någonstans, men i själva verket äger en vändpunkt rum under månaden, som ger dig ett fönster på ungefär åtta månader att verkligen forsa framåt på jakt efter att uppnå de målsättningar du har satt dig själv. Kollegiala relationer fungerar särskilt smärtfritt nu, även om vissa kontakter på kontoret emellanåt orsakar ett visst kaos. Vissa gör dessutom saker i smyg och du behöver hålla ögonen öppna. Men i grund och botten är din egen roll att vara en stabiliserande faktor som förstår hur du skall handskas med människor för att locka fram det bästa ur dem. Alldeles i slutat av juni kan det dock upplevas som lite kärvare med relationerna, särskilt hemma om din partner blir mer benägen att hävda sin egen vilja och insisterar på att driva igenom sin egen dagordning för familjelivet. Detta kan innebära ett maktspel som inte nödvändigtvis roar dig så mycket. Men din partner behöver inte vara ute och segla helt, eftersom detta är en tid av transformation och förändring. Var flexibel och försök att lösa eventuella meningsskiljaktigheter med den balans och diplomati som visat sig vara så framgångsrikt för dig den senaste tiden.

 

Vattumannen
Solförmörkelsen alldeles i början av månaden lär vara en upplyftande erfarenhet för dig, eftersom den är extremt positiv för barn, kommunikation, kreativitet, planer för resor eller fortbildning och för relationer. Du kan lätt känna det som om du stått och stampat på samma fläck rätt länge, och att du i förhållande till dina livsmål tagit ett steg framåt bara för att ta två steg bakåt. Men en vändpunkt nås denna månad där du snart känner hur du bärs fram av omständigheterna och upplever tillväxt och framgång långt in på nästa år. Juni månad börjar också med att hem- och familjelivet känns mycket stabilt, och du kan säkert få ut mycket av att köpa saker till hemmet, glädjas åt trädgården och på det stora hela njuta av hemlivet. Dock kan du också känna en stark drift att skapa, skriva och att interagera med andra, särskilt med barn, vars position undan för undan blir starkare under hela månaden. Den Vattuman som är singel lockas lätt av löften om romantik, och på det här området förekommer stora valmöjligheter... där de som står först på kö sannolikt inte är rätt för dig. Men även här stabiliseras saker och ting på ett bra sätt och livet är gott. På jobbet finns det tecken på att olika störningsmoment ställer till det mot slutet av juni, så om du kan ta semester då är det kanske att föredra. Partners tenderar att vilja styra och ställa nu också, och söker rastlöst efter förnyelse. Din tid upptas till stor del med att försöka övertala människor att inte kasta ut barnet med badvattnet.

 

Fiskarna
Betoningen i ditt liv förändras markant efter den 4:e juni, när Fiskarnas planet - Jupiter - rör sig från fräcka Väduren till det betydligt mjukare tecknet Oxen. En annan sinnesstämning märks av och din tid upptas mer av kommunikation eller utbildning. Du sträcker dig ut till människor på ett mer finkänsligt men också praktiskt sätt och kan verkligen vara övertygande. Till en början aspekterar Jupiter dessutom Neptunus, som nu är i Fiskarna, för att markera en tid då kreativiteten är omfattande - särskilt på områden som musik, film, poesi, men också på rent praktiska områden där naturen eller ett mer naturligt levnadssätt finns med i bilden. Månaden innebär också en betoning på hem- och familjelivet med många olika aktiviteter. Din partner kan vara särskilt engagerad i projekt för att få bättre ordning hemma. Förvänta dig dock inte några klart formulerade målsättningar, åtminstone inte till en början; detta är en rätt kaotisk period för familjelivet, där människor umgås med en hel del rätt orealistiska idéer. Det är heller inte alltid så klokt att lita på vad människor säger... du får helt enkelt lita till din egen bedömningsförmåga. En nästan två år lång fas har dessutom nu kommit igång när eklipscykeln kontinuerligt aktiverar hem- och familjelivet, vilket innebär att det här är ett område som ständigt berörs av intensiv aktivitet, kris och transformation. I samband med denna månads förmörkelser kommer många olika valmöjligheter din väg, och det bästa du kan göra är att inte stänga några dörrar, utan att fokusera på de olika uppgifter du har att ta dig an hemma och på jobbet medan du bidar din tid.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: