Kaylas

GLAD NATIONALDAG + HOROSKOP V.23

Kategori: Vardagsliv


Idag é det verkligen blå-gula färger som lyser mot sommarhimmelen överallt. Svenska flaggan hissas över nejden, och vi sjunger ”Du gamla du fria” Här får du hela sången…



Här i Sumpan firas dagen på Golfängarna (precis bakom knuten på mitt hus) med allehanda upptåg som tivoli, restaurangtält och artistuppträdanden. Jag ska gå och kolla på Tomas Di Leva & Sara Varga. Det é ju gratis och passar mig perfekt...

 


Här kommer en liten Nationaldagsfräckis ;)

Å Svenska Flaggans dag
av papillon på poeter.se
Å patriotisk tåspets
jag blågult slagrörd står
när Svennebrogens stångspets
hart när mot himlen når

I hjärtats inre kamrar
har Svea rett sitt bo
där inne, ack, det hamrar
av kärlek, hopp och tro

Ack, hade jag, jag vet ej hur,
en större megafon
jag röte ut, i ur och skur
"O Svea, se din son"

På Dig jag ständigt tänker
när jag utlösning får
och små små gustavsöner stänker
mellan rågblont svenska lår.

 












Väduren
Du har svårt att fokusera dig under måndagen särskilt om du av någon anledning arbetar. Tisdagen blir stressig eftersom du inte har hunnit med särskilt mycket under måndagen. Onsdagen och torsdagen blir lugnare dag där du hinner med både jobbet och att vara social. Just nu är du inne i en period då du vill träffa mycket människor. Du trivs med att vara i centrum för uppmärksamhet. Bäst förutsättningar för en date är onsdagskvällen.


Oxen
Måndagen ägnar du åt att småpyssla. Du gillar att göra fint omkring dig oavsett om det är i hemmet, på jobbet eller på landet. Tisdagen är det full fart och du kommer troligtvis senare från jobbet än du tänkt dig. Under onsdagen kan det uppstå en konflikt där du måste hjälpa till. Egentligen är du ingen typisk medlare, du har för lätt för att ta parti, men i just det här fallet är dina råd ovärderliga. Torsdagen blir en ganska tråkig dag som mest handlar om rutiner.


Tvillingarna
Det blir en trevlig start på veckan. Du verkar omge din med vänner eller familjen under måndagen. Tisdagen blir lite mer stressig, men du hinner det du ska om du bara behåller fokus. Under onsdagen får du en chans att briljera lite. Det finns en person som du vill imponera på och nu vet du hur du ska göra. Under torsdagen måste du höja tempot ordentligt om du ska hinna med. Det finns så mycket som du vill få gjort men du jobbar mot en deadline som begränsar dig.


Kräftan
Du har en del att fundera på i början på veckan. Du vet att du måste fatta ett beslut i en viss fråga, men du är ännu osäker på vilken väg du ska välja. Under måndagen eller tisdagen uppstår det en situation som kan hjälpa dig att hitta rätt väg. Under onsdagen ska du undvika att prata bredvid mun, du har lätt för att skvallra om saker som du borde hålla tyst med. Torsdagen blir harmonisk, men rätt så mycket att göra ändå.


Lejonet
Du har svårt att ta till dig positiv kritik just nu och det beror till stor del på Venus placering. När du får beröm under måndagen så ska du suga i dig det och njuta av det. Tisdagen och onsdagen försvinner fort, du har mycket att göra och timmarna rusar på. Både tisdag och onsdagskväll passar bra för sport av något slag. Under torsdagen finns det risk för en konflikt mellan dig och en kollega. Du har svårt att acceptera att han/hon försöker bestämma över dig.


Jungfrun
Du är inne i en period då familjen är viktigare än arbetet. På måndagen har du chans att vara med dem du älskar om du prioriterar bort en del arbete och det är ett val som du har lätt att göra. Under tisdagen och onsdagen får du möjlighet att visa dina kollegor att du faktiskt kan vara effektiv och fokuserad, även under press. På torsdagen väntar en nyhet av något slag. Om det är positivt eller negativt beror mest på din inställning.


Vågen
Det blir en ovanligt lugn vecka, något av en mellanperiod. Du passar på att ordna lite med småsaker som du inte brukar hinna med i vanliga fall. Ditt horoskop varnar för att du är extra mottaglig för sjukdomar just nu, särskilt under onsdagen och torsdagen så det finns en risk att du drar på dig någon lättare krämpa. Undvik att utsätta dig för onödiga risker och se till att inte slarva med maten eller sömnen.


Skorpionen
Du går mot en ganska jobbig period, men i ditt fall är det mest självförtroendet som ställer till det, inte själva arbetsbördan. Normalt sett brukar inte skorpioner ha några problem med att tro på sig själva. Men nu kommer det in en påverkan som gör att du ser det mesta som har med dig själv att göra negativt. Försök att peppa upp dig, du vet att om du bara satsar helhjärtat så är inget omöjligt. De bästa dagarna den här veckan är onsdagen och torsdagen.


Skytten
Var försiktig med vem och vad du tror på under måndagen. Det finns en person i din närhet som tycker om att skvallra, men som inte alltid har belägg för vad han/hon säger. Du måste vara uppmärksam på detaljer och alltid kolla upp fakta om du ska utnyttja dig av den information som du får av den här personen. Tisdagen och onsdagen blir ganska jäktiga, men roliga. Du har massor att göra både på arbetet och privat. Under torsdagen kan något köra ihop sig i jobbet och det gör att det är bra om du inte bokar in en aktivitet direkt efter det att du slutat.


Stenbocken
Du har svårt att inte bli irriterad på en person som står dig nära. Det kan vara en äldre släkting, en granne eller en arbetskollega. Den här irritationen gör att du har nära till ett utbrott under måndagen. Prova med det gamla knepet att räkna till tio innan du öppnar munnen. Annars ser veckan bra ut. Du har fullt upp, men det trivs du med. Särskilt torsdagen verkar bli härlig blandning av arbete och socialt umgänge.


Vattumannen
Just nu är du inne i en period då du har svårt att hinna med allt som du vill göra. Försök att prioritera istället. Du mår bättre om du avstår från några aktiviteter i ditt fullbokade liv. Tisdagen handlar om tuffa beslut på jobbet, det gäller att du är fokuserad. Onsdagen och torsdagen blir lugnare, men samtidigt ganska fysiskt krävande. Du väntar på ett besked i en viss fråga och du lär få vänta ett tag till. Onsdagskvällen lämpar sig bra för motion och sport.


Fiskarna

Det blir en ganska lugn start på veckan. Du slipper stressa med ett projekt som du påbörjat och det gör att du kan leverera med högre kvalitet än du brukar. Under onsdagen ska du undvika att trampa på en kollegas tår. Han/hon är lätt att irritera just nu och det sista du behöver är en arbetskamrat som är på dåligt humör. Under torsdagen kan det uppstå en attraktion mellan dig och en kollega, det förhöjer stämningen den dagen

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: