Kaylas

NY VECKA - NYA TAG...

Kategori: Vardagsliv

Ja min vecka skiljer sig inte så mycket som föregående… Det händer ju inget radikalt eller omvälvande i mitt liv just nu.


Jakten på jobb fortsätter – hur hopplöst det än verkar, så får man ju aldrig ge upp. I fredags hade jag gått arbetslös i 2 år…


Känner att jag också måste ta och skärpa mig lite vad det gäller kost och motion. Sitter alldeles för mycket vid datorn om dagarna, det é inte bra… Det har blivit alldeles för mycket godsaker och för lite motion. Jag ska försöka gå ner några kilon och måste bara ta mig i kragen och gå ut och promenera mer med stavarna och trampa på motionscykeln.

 

 

Idag skriver jag lite om månadens stjärntecken, men givetvis får ni också veckans horoskop.

 

 

 

 

 

Element: Luft
Planet: Merkurius
Grundenergi: Mångsidighet
Årstid: Då naturen grönskar
Tarotkort: Kärleksparet

 






Tvillingarna är ett stjärntecken som gör skäl för sitt namn. Men det kunde lika gärna hetat trillingarna, fyrlingarna, femlingarna, sexlingarna osv. Det är nämligen inte så att tvillingarna kan vara två personer. Tvillingarna kan vara hur många personer som helst.


För att förstå en tvilling måste man veta att stjärntecknet styrs av planeten Merkurius. Det är en väldigt kvick planet på många sätt. Den rör sig snabbt, både rent kroppsligt men framförallt mentalt. Merkurius symboliserar transport och det bästa sättet att beskriva den aspekten är att betona att det är fart och fläkt som åsyftas. Merkurius är historiskt en bevingad budbärare som pilar fram och tillbaka med sina meddelanden. Då får man ha snabba fötter. Och det har Merkurius.

 

Mentalt är Merkurius och tvillingen lika snabb. Det är som om budbäraren Merkurius kilar runt i nervbanorna och hoppar mellan synapser med en sån hastighet att få hänger med. Tankeverksamheten är med andra ord ursnabb hos en tvilling. En tanke dyker upp och spottas ut för att genast ersättas av en ny som spottas ut för att därefter… Ja, det blir snabba associationer och tvära kast mellan tankar och idéer.

 

Det är roligt. Det är fascinerande. Det är oftast väldigt kul och underhållande.


Tvillingarna är minglets mästare, inte underligt med dessa egenskaper. Att gå runt bland olika människor, byta ett ord här och ett ord där och pendla mellan samtalsämnen och personligheter passar tvillingarna utmärkt. De har ett enormt behov av variation och orkar inte hålla fast vid vare sig ämne eller person alltför länge.

 

Och det är här tvillingarnas opålitlighet kommer in. Dels orkar de, som sagt, inte hålla fast vid samma person under någon längre tid. Eller rättare sagt: den som vill ha en längre relation med en tvilling får bemöda sig om att vara såpass variationsrik att tvillingen tycker att det är tillräckligt kul och utmanande att vara kvar.

En annan aspekt av opålitligheten är just tvillingarnas mentala verksamhet. De tycker helt enkelt inte samma idag som igår, eller nu som för en timme sen, eller ens nu som för två sekunder sen. I den stund tvillingen har uttryckt en åsikt är han eller hon redan på väg att skapa en ny. Om man har tagit fasta på den första, är det kanske inte så konstigt att man blir tveksam till att tvillingen har ändrat sig. Och det händer inte bara en gång.

 

Opålitligheten visar sig också i att tvillingarna kan ha vissa brister i att hålla vad de lovar. Tider och bokade möten ligger i riskzonen. Alltid. Har det dykt upp något annat, så är det där tvillingen är – i nuet.

 

Jag gillar tvillingar. De är snabba i huvudet och tanken och har alltid någon rolig kommentar till övers. Varje fest tränger till en tvilling. Men behöver jag gråta ut hos någon, så är det inte tvillingen jag vänder mig till… Däremot om jag i efterhand behöver hjälp med att analysera det jag gråter över eller behöver få någons färska idéer om mitt tillstånd, ja då vänder jag mig till tvillingen.
Och ser hur länge tvillingen är kvar…

 

Kända tvillingar: Björn Borg, Marilyn Monroe, Anna Lindh, Bert Karlsson, Magnus Uggla.


 

Fram till juni månad kan man känna lugnet före stormen. Juni är packad med fascinerande aspekter, som gör att vi har mycket för oss. Just nu är det däremot bra om man kunde titta på detaljerna i livet. Anar man att något inte stämmer, bör vi ändra på det. Eftersom juni kommer att börja med en solförmörkelse, kan vi redan nu känna förnyelsens vind blåsa.

 

Väduren
Ditt självvärde får en bonus: Äntligen anländer pengarna som du förtjänar; Du lyckas göra en vinst; Förhandlingar slutar med en fördel. Pengar spelar kanske inte så stor roll i det hela. Någons beundran och förtroende kan förbättra självförtroendet. Vädur är initiativtagare, men just nu bör du låta andra ge dig saker och göra saker för dig. Om någon däremot verkar ha glömt bort dig, medan du är redo för att satsa, bör du inte tveka: skicka ut röksignalerna.

 

Nu när Vädurens planet - Mars - har etablerat sig i det fasta och stabila tecknet Oxen, kommer du att få mer tid att koppla av och njuta av livet å ena sidan, och att kämpa hårt för att konsolidera dina resurser å den andra. Dina vanor vad utgifter beträffar behöver reformeras; du behöver helt enkelt maximera vinster och minimera förluster. Resultaten låter inte vänta på sig. Såväl partners som rådgivare har mycket förnuftigt att bidra med, och när du får så mycket hjälp som nu kan du knappast misslyckas med att dra in mer pengar. Mycket lite kan gå snett... såvida du inte blir för girig. För att undvika detta behöver du anstränga dig för att vara återhållsam och ta till dig de råd som en partner kommer med.

 

Oxen
Venus och Mars: en kombination som gör dig oemotståndlig tillsammans med Merkurius, en omständighet som kan få livet att kännas som ett triumftåg. Det är ett tecken på att livet tar en vändning till det bättre efter alla de stridigheter som har varit de senaste veckorna. Du kan göra gemensam sak med en vän eller rådgivare som ger dig enastående goda råd om pengar och relationer, och du känner äntligen att du behärskar händelseutvecklingen igen. Du kan med fördel ge dig i kast med olika reformer som stärker dig genom att du lever sundare. Även din partner kan ha nytta av detta, och blir också mer benägen att agera å dina vägnar. Kärlekslivet blir mycket mer levande. De här planeterna kan däremot också skapa en kombination som eliminerar självdisciplinen. Därför bör du ha ett skyddsnät till hands. Om du däremot inte bryr dig så mycket, är det bara att njuta av veckans aspekter. Kärlek och romantik står i centrum och du kan kasta dig i någons armar eller påminna din älskade hur det är att vara förälskad.

 

Tvillingarna
När veckan börjar rör sig Tvillingarnas planet - Merkurius - in i Oxen, något som varslar om en period om två veckor när du får tillfälle att vila och återhämta dig efter månader av hektisk social aktivitet. Du vill såklart ha sällskap av andra, men nu vill du också kunna hänge dig åt enklare och lugnare aktiviteter. En pilgrimsresa skulle kunna vara precis vad du behöver, särskilt om du kan slå följe med människor som delar dina värderingar. Helgen för med sig en del omvälvningar i ditt inre liv, men du kan också ta till dig psykologiska och andliga insikter som innebär ett slags genombrott. Andliga praktiker bör helst ha en fysisk komponent, som yoga, till exempel.

 

Solen befinner sig I ditt tecken och du har vinden i seglen. Det finns kanske inte bättre tillfälle för att räkna sina välsignelser och fira livet. Stjärnorna har inte varit mycket snälla mot dig men även om du inte känner för att hoppa upp och ner av glädje, kan du i alla fall fundera på det goda som hänt. Om du känner att du bör hemlighålla en kärleksaffär, var försiktig. Din relation är inte så hemlig som du tror att den är och ryktesspridning kan börja äga rum. Om du däremot länge hemlighållit dina känslor för någon, kan den här personen nu börja förstå.

 

Kräftan
Veckan börjar med en fullmåne som sätter fokus på de materiella fördelar du kan dra av den senaste tidens initiativ i yrkeslivet, och på betydelsen av att konsolidera kreativa ansträngningar. En betydande energiförskjutning äger rum under veckan och du får helt andra möjligheter att slappna av och njuta av livet, särskilt då i sällskap av goda vänner eller intressefränder. Detta bör vara en period när pengar flödar... om inte för dig, så för vänner. Sociala tillställningar äger rum... kanske är ett bröllop i görningen. Allt som allt är detta hur trevligt som helst, men mot slutet av veckan kommer du att bli mer intresserad av att söka avskildheten, någonstans där du kan vara för och i dig själv.

 

Med Uranus I toppen av soldiagrammet är det vanligt med plötsliga kursförändringar, i synnerhet i yrkeslivet. Ett möte som äger rum under den här veckan kan leda till oväntade resultat och även om en väntad förändring blir mindre än man från början trodde, kommer du att se fördelarna mycket snabbare om du är förberedd. Kräftan brukar vara försiktig, men just nu är det bästa att vara spontan. Två förmörkelser äger rum i juni. Små tecken bör därför uppmärksammas på grund av deras förändrande kraft.

 

Lejonet
Fullmånen på tisdagen påminner dig om två centrala frågeställningar i ditt liv, nu när en period av dynamisk intellektuell växt är avklarad. Det rör sig om karriären och hemmet, båda områden som behöver stabiliseras. Lyckligtvis är trenderna för karriären extremt positiva nu, och utsikterna att kunna tjäna stora pengar ser inte så pjåkiga ut. På karriärplanet ser det ut som om du står inför en längre period när det mesta går din väg, så du har all anledning att känna dig säker på dig själv. Den kommande helgen kan det dock vara svårt för dig att känna så, på grund av nya omständigheter i ditt sociala liv som får dig att känna dig isolerad.

 

Att använda charmen som du har, kan nu göra underverk och samtidigt imponera på makthavarna eller på någon som du tycker om. Du bör däremot inte alls vara för framfusig eller för ambitiös. Dina tillgångar bör du snarare avslöja på mycket subtila sätt. Då görs ingen skada och en gyllene möjlighet kan dyka upp. Det ovanliga står i förgrunden under den här veckan. Var inte förvånad om någon tar kontakt med dig eller om någon har något fängslande att berätta. Inte heller bör du anta att allt kommer att fungera som ett urverk. Planera inte allt in i minsta detalj. Handlingsutrymme kvar är en vacker sak…

 

Jungfrun
Ett märkbart humörskifte äger rum under veckan, när lycka och stabilitet infinner sig efter en rätt prövande tid som närmast handlat om känslolivet och nära relationer. Kanterna rundas av när du inte längre känner ett behov av att vara defensiv, och du blir också mer öppen för tillvarons fysiska dimensioner... med andra ord kan du njuta av livet igen. Fri från utmattande emotionella angelägenheter har du tid att drömma och att filosofera, och det är också mycket troligt att du får sällskap av en mycket trevlig och generös person som överöser dig med gåvor. Det är så överväldigande att du kan börja tro på änglar. Till helgen upplever du dock ett behov av att fatta tunga beslut som ställer moralfrågor på sin spets.

 

Det kan plötsligt dyka upp en oväntad kostnad eller en ekonomisk bonus. Uranus fungerar nämligen på det här viset. Det är svårt att veta när planeten kommer att skapa en trevlig överraskning och när planeten kommer att skicka ut chockvågor igenom hela systemet. På det hela taget, är detta en positiv fas på året och därför bör du inte vara alltför snabb med att dra slutsatserna. Med en solförmörkelse inom några dagar, behöver du bli uppmärksam på små händelser som signalerar större förändringar i framtiden. Det ovanliga och oväntade kan ha att göra med en resa eller med en kollektiv strävan. Om du tänker resa eller om avlägsna platser spelar roll, ha en plan B i ärmen.

 

Vågen
Veckan börjar med att Vågens planet - Venus - tar sig ut ur Väduren och in i Oxen, något som märks av genom att du upplever att du kan bestämma mycket mer i nära relationer, och att du blir mycket mindre sårbar - delvis för att du nu också dämpar risktagandet betänkligt. Du hamnar i sammanhang som känns bekanta, och där du kan känna dig trygg, och det gör dig bättre rustad att göra relationer djupare och mer meningsfulla. Det blir lättare att diskutera tabubelagda saker med din partner. Men inte bara att prata, utan också att handla. Sex är det medium genom vilket själslig en själslig förening äger rum, och detta är en aveny du kan utforska med stor entusiasm.

 

Du kan inte alltid förutse vad andra människor kommer att göra och detta gäller i synnerhet under den här veckan. Någon kan visa sig vara generös. En hopplös situation kan vända. Långväga saker är I fokus oavsett om det handlar om utbyte av information over långa avstånd eller om dina planer gäller under många år. Om du har ett val, bör du fokusera just på sådana saker som varar länge. Saturnus kommer att befinna sig i ditt tecken under flera månader och detta betyder att problem fortfarande kommer att uppstår. Hinder bör överkommas. Problem och svårigheter dyker framförallt upp i området för ekonomi och pengar. Ta varje möjlighet som dyker upp för att göra framsteg.

 

Skorpionen
När tisdagens fullmåne faller i ditt tecken, hamnar nästan all fokus på en angelägenhet: relationer. En Skorpion vill gärna ha kontroll, men den ambitionen kan du lika gärna släppa under de närmaste sex veckorna. Passioner regerar. Skulle en potentiell partner dyka upp, så är vederbörande säkert inte ensam. Du kommer att behöva dela din potentiella älskare, men det kan faktiskt vara en fördel. Icke desto mindre kan meningsskiljaktigheter till helgen få dig att inse att du inte ensam äger alla de egenskaper en partner önskar. Men om du bara är dig själv och agerar därefter kommer händelseutvecklingen också att följa sin naturliga gång.

 

Venus och Mars förbättrar ditt kärleksliv. Om du nyss har träffat en ny person, har du kanske undrat hur det kommer att gå. Du bör inte ha någon tvekan alls mot slutet av veckan. Om någon som du är intresserad av, inte verkar vara intresserad under dessa stjärnor, är det inte lönt att vänta längre. Kärlek är inte den enda anledningen som andra människor blir intresserade av dig. Intresset kan även handla om ekonomiska frågor, avtal, kontrakt eller studier. Om du har sökt nytt jobb, har du större chans att få det.

 

Skytten
Du kan nästan känna att något är på gång, men du vet inte riktigt vad. Det beror på att en solförmörkelse i ditt eget tecken närmar sig. Att du har stora förhoppningar kan också bero på att något har redan planerats, eller på att en tid har bokats. Å andra sidan, kan du, på omedvetet sätt, fånga upp andra människors signaler, samtidigt som ditt medvetande har annat för sig och fokuserar på helt andra saker. Därför kan du känna dig orolig. Om du känner att någon tänker handla på ett sätt som du ogillar, är det kanske lika bra att du gör andra planer.

 

Du har nu nått alldeles till slutet av en mycket dynamisk fas i ditt liv som började förra sommaren, och som inneburit mycket roligt under det senaste halvåret. Livet har varit till för att firas, men under veckan verkar det som om festprissarna rör sig vidare, och lämnar dig kvar med det som är kvar av champagnen. Nu gäller det för dig att kunna acceptera att det roliga snart är slut och att det nu gäller att fokusera på att skapa större stabilitet i arbetslivet... det är ändå det som alla andra verkar göra. Till helgen utvecklas nära relationer på ett sätt som får dig att inse att hemlivet kanske inte är så stabilt som det borde vara. Det kan dock vara svårt att sätta fingret på just det som kniper, även om det pratas en hel massa runt problemet.

 

Stenbocken
Tisdagens fullmåne återspeglar ljuset från fyra planeter i ditt solhoroskops femte hus, som handlar om barn, kreativitet och kärlek. Detta varslar om en underbar händelseutveckling som gör dig långt säkrare på dig själv när du märker hur andra verkligen uppskattar dig. Du kan också göra en stabil prestation för att andra skall ha det bra. Känner du dig romantiskt lagd kan du lätt hitta en tilldragande person som uppfyller alla dina drömmar och fantasier... i alla fall för ett tag. Detta är helt enkelt en underbar tid för kärleksaffärer och sexuell njutning. Vill du ha barn är det ett ypperligt tillfälle att försöka.

 

Till och med stenbocken måste ha roligt ibland och stjärnorna tycker att den tiden är inne. Nu kan du också fatta att dina förhoppningar och dina drömmar inte är helt förstörda, även om du sedan början av året haft många problem. Det handlar lite om att ändra perspektiv, och se saker och ting från ett nytt ljus. Det är just därför du behöver nu ha roligt, gå ut, festa. För vissa stenbockar är det kärleken som spelar störst roll just nu. En del av er tänker bjuda in någon i era liv permanent, medan andra, håller på att bli kär.

 

Vattumannen
Tisdagens fullmåne får stort inflytande på såväl din karriär som på hem- och familjelivet. Glädjeämnena i hemmet betonas särskilt, något som bådar gott för familjelivet, där en fin utveckling tar vid. Det är också en särskilt gynnsam tid för systrar, eller för bröllopsfirande, om nu någon i släkten knyter hymens band. Funderar du på att investera i en bostad, eller förbättra ditt nuvarande boende kan du heller knappast hitta en bättre tid. Faktiskt går du snart in i en period när allt som rör egendom omges av expansiva möjligheter. Du behöver dock iaktta en viss försiktighet på det ekonomiska planet, så håll ett vakande öga öppet för särskilt orealistiska planer som partner eller barn har, om de riskerar att inverka på privatekonomin.

 

Nu kan du fira något. En del kommer att spendera helt enkelt tid med familj och vänner, medan andra kan vänta sig en förändring inom familjen. De här influenserna kan också inspirera dig till att förbättra ditt hem, miljön, eller flytta. Den 4e juni kommer Jupiter i basen av födelsekartan att påverka dig genom expanderande influenser över sådant som har med familj och hem att göra. Jupiter kommer att hjälpa dig att lägga ner starka grunder för framiden. Även om veckans planeter inte lyckas förändra en situation, kommer förändringarna som du väntar på att äga rum under de kommande månaderna.

 

Fiskarna
Under veckan upplever du nya trender som kommer att tillta i styrka under juni, där du upptäcker nya mentala intressen, och då du upplever en uppblomstring av din kreativa förmåga. Orosmoment förtvinar och idévärlden upptar dig allt mer. Kan de idéer du får till dig bidra till en inkomstökning, så mycket bättre. Just nu fungerar din fantasi och din föreställningsförmåga på ett sätt som verkligen kan fängsla andra och locka in fler människor i ditt nätverk. Till helgen kan omständigheter som rör hem- och familjelivet bidra till en viss förvirring. Du har drömmar som inte kan uttryckas klart, eller som kanske helt enkelt är orealistiska. Tänk igenom exakt vad det är du vill ha och formulera det klart.

 

Du har nu råd att vara mer bestämd eftersom ditt horoskop befinner sig i gott skick. Du uppmuntras att ta ett viktigt steg nu, inom yrkesliv eller privatliv. Att verkligen gå ut och anstränga sig för det som du tror på, kommer att vinna andras respekt. För vissa fiskar, är framgången nära. En resa för att möta någon som du älskar kan också finnas med på menyn. Även om du inte är säker på om du kommer att uppnå dina mål och önskningar, kommer resan ändå att ge mycket. Självklart kan resorna göras på flera olika sätt.

 


PS - Ni vet väl att i bloggen på min tarotsida hittar ni oxå veckans tarotskop :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här: