Kaylas

OTURSDAG ELLER INTE?

Kategori: Vardagsliv

Är du skrockfull? I så fall får du hålla dig hemma och inomhus idag. Fredag den 13:e anses ju vara en olycksdag. (Min Turbo ser precis ut som katten på bilden, men han har svarta morrhår…)

Fredagen betraktades i det gamla bondesamhället som ett slags helg- och vilodag, en dag som var olämplig att börja med ett arbete på och det man gjorde fick inte vara bullersamt. Talet 13 betraktas som ett magiskt tal inom folktro och magi. Rädslan för talet 13 går tillbaka till tiden före kristendomen; antika trolldomsböcker visar att talet användes i förbindelse med formler och förbannelser som riktade sig mot underjordiska makter.

Kanske lider du av Triskaidekafobi (av grek. treiskaideka "tretton" och phobos "rädsla") är en rädsla (fobi) för talet tretton och fobi för fredagen den 13 specifikt kallas "paraskavedekatriafobi" eller "paraskevidekatriafobi" av grekiskans paraskeví (Παρασκευή) ’fredag’, dekatreís (δεκατρείς) ’tretton’ och fobi (φοβία) ’rädsla’

Min vecka har varit lugn och skön. Det har ju varit toppenväder med sol och värme J I onsdags var jag på ett informationsmöte på AF, annars har jag inte gjort så mycket. Men städning, disk, tvätt och matlagning, kommer man ju aldrig ifrån… Så jag har inte bara suttit och ”lekt” vid datorn, även om jag tillbringar en hel del tid här vid tangentbordet.

Min helg blir också lugn, har inget inplanerat, så jag ska slappa och bara vara… I morgon blir det att titta på Eurovision Song Contest, eller melodifestivalen som jag föredrar att säga. Eric Saade tog ju oss till final med sin ”Popular” jag tycker han gjorde ett jättebra framträdande igår, men enligt honom själv såg han det hela som ett genrep - Eric Saade hade inget annat är final i huvudet när han klev upp på scen på torsdagskvällen. Därför gav han inte allt under semifinalen. Istället såg han kvällen som ett genrep för lördagen och nu laddar han för ett ännu bättre framträdande. ''Det var bara ett rep för mig, det är i finalen det gäller'', säger han till Poplight efter att kamerorna släckts.

 

Hur din weekend blir ser du här i helgens horoskop!


 

Fredag 13/5 - Söndag 15/5


  • Väduren
    Helgen blir rolig. Särskilt på fredagen passar du på att gå ut och träffa lite folk. För dig är det viktigt att vara social. Under fredagskvällen så kan det hända att du börjar känna mer för en person än du egentligen vill. Lördagen blir lugnare. Det tar ett tag att hämta igen dig efter en sen kväll. Under söndagen passar du på att sova ut ordentligt. Du tycker att det är skönt att slippa ta ansvar utan bara njuta av stunden.
  • Oxen
    Det blir en långa och härlig helg oasvett om du arbetar eller är ledig. Som vanligt är du rätt så fullbokad, men du har inget emot att ha mycket att göra eftersom det får dig att känna dig levande. Så här års kan dina känslor pendla en hel del. Våren har en tendens att göra Oxen lite lynnig, så bli inte förvånad över din ovanligt korta stubin. Under lördagen får du goda nyheter från en vän som du inte sett på länge. Det blir en glad överraskning.
  • Tvillingarna
    Det blir en ganska tråkig helg. Mycket beror på att du är så upptagen med arbete just nu att du inte hinner med att koppla av så mycket som du borde. Försök att unna dig lite egen tid då du kan göra saker som intresserar dig. Arbete är bra, men låt det inte dominera ditt liv. För nykära Tvillingar blir helgen extra romantisk. Särskilt lördagen kan bjuda på mycket ömhet och värme. Njut av att ha varandra.
  • Kräftan
    Du är inne i en period då du har mindre att göra än vanligt. Du känner dig lite frustrerad eftersom du är van vid ett rätt så fullbokat schema. Försök att njuta av din oväntade ledighet. Var impulsiv och gör något som du känner för. Lördagen och söndagen är lämpade för alla typer av utomhusaktiviteter. Du mår bra av frisk luft och mycket ljus. Ditt tecken behöver suga energi från naturen. En vän hör av sig om ett möte under söndagen.
  • Lejonet
    Du har en del saker som du måste göra i helgen oavsett om du tycker de är roliga eller inte. Det gäller att du är organiserad så inte de alla trista måsten tar över. Under lördagen ska du försöka att träffa vänner eller familjen. Venus påverka ditt tecken så du är väldigt social just nu. Under söndagen passar det bra att vara lite mer ensam. En långpromenad kan få dig att rensa huvudet och få perspektiv på ett val som du står inför.
  • Jungfrun
    Helgen bjuder på få överraskningar och det passar dig bra. Just nu har du fullt upp i ditt liv, så en helg som inte är allt för intensiv blir en bra avkoppling. Under fredagen föreligger det en risk att du hamnar i gräl eller diskussion med en kollega. Försök att respektera varandras åsikter. Under lördagen ska du passa på att röra på dig. Du mår bra av att vara aktiv. Söndagen blir en riktig familjedag då du helt fokuserar på dina närmaste.
  • Vågen
    Du har en förmåga att få människor att må bra och under fredagen ska du utnyttja den här värdefulla talangen på en kollega. Om du månar om din arbetskamrat så kommer du ha en beundrare under resten av livet. På lördagen får du en förfrågan om sommaren. Svara inte direkt utan fundera lite först. Kvällen är lämplig för att träffa vänner eller vara med familjen. Söndagen blir rätt så stressig. Du har planerat in ganska många aktiviteter som du vill klämma in på kort tid.
  • Skorpionen
    Det blir en stressig men rolig helg. Särskilt fredagen bjuder på en hel del överraskningar så det gäller att du är på bettet. En kollega som du egentligen inte tycker om gör dig en stor tjänst och det förändrar din syn på honom/henne. Under lördagen tar du det lugnt och slappar. Det var länge sedan du hade en så skön dag. Under söndagen är det full fart igen. Det verkar vara en födelsedag eller något annat som du vill fira.
  • Skytten
    Du har en del måsten som du bör ta tag i den här helgen. Mycket handlar om projekt som du påbörjat i hemmet, men som du inte tagit dig tid att avsluta. Nu är nästan sista chansen att få bukt med problemet innan sommaren. Lördagen passar bra till fysiskt arbete. Du behöver röra på dig lite mer än du gör just nu. Söndagen blir lugnare. Du är nöjd med din prestation under helgen och passar på att vila upp dig inför kommande vecka.
  • Stenbocken
    Det är mycket familj i ditt horoskop just nu. Har du en relation så går du helt upp i dina känslor. Det är mycket närhet och ömhet mellan er. Fredagen blir rätt så lugn på kvällen men stressig under dagen. Lördagen passar bra att småpyssla hemma och planera för framtiden. Under söndagen får du inte glömma ett löfte som du gett en vän. Han/hon kommer att blir besviken om du inte hör av dig med den information som du lovat honom/henne.
  • Vattumannen
    Du har en del att göra, men det passar dig bra eftersom du trivs med liv och rörelse omkring dig. Just nu ligger det många sociala evenemang i ditt horoskop så det är troligt att du träffar en hel del människor under helgen. Särskilt fredagen lämpar sig bra för fest eller middag med vänner. Lördagen och söndagen handlar mer om hemmet och familjen än om party och vänner. Du vill umgås med dina närmaste.
  • Fiskarna
    Du tar på dig ansvar för ett projekt som egentligen inte borde ligga på dig. Det gör att du får stressa både under fredagen och under lördagen. Just nu har du svårt att säga nej när någon ber om hjälp. Du känner dig stressad och irriterad för att du får för mycket att göra. Så för både din egen och dina vänner skull, lär dig säga ifrån. Under söndagen är risken stor att du gör av med mer pengar än du har råd med.

 

Är du sugen på romantik eller passion, så får du helgens kärleksprognoser här!

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här: