Kaylas

FLYTTDAGS IGEN...

Kategori: Vardagsliv

Ja nu så é det dags igen! Mera flyttlådor & stök och en värkande kropp väntar… Men nu ska det ju bli skönt att få flytta. Har ju bott i en evakueringslägenhet i 3 månader, eftersom det har varit stambyte och helrenovering i den gamla. Helt underbart ska det bli med ett ”nytt” fräscht boende. Omtapetserat och målat, helt nytt modernt kök med nya vitvaror, nya golv överallt och utbyggd större inglasad balkong… Precis lagom till advent, så det blir julgardiner och adventsstakar upp redan på fredag.

 

Jag ska packa idag och i morgon, på onsdag kommer flyttfirman och hjälper till med packning också. Sen körs flyttlasset på torsdag… På fredag packar jag upp det mesta, lördagen får bli lite ledig men uppackning då också. Söndagen ska jag lägga mig i ett varmt bad och mjuka upp alla värkande leder och låta kroppen få vila…

 

Idag är det också en massa konstiga temadagar som firas: Världshejardagen, Musikfri dag och världsdagen för tv…


Världshejardagen
Denna dag ska du i fredens tecken säga hej till minst tio personer, helst sådana du inte känner sedan tidigare. Dagen infördes 1972 i samband med konflikten mellan Egypten och Israel. World Hello Day firas för den 39:e gången i år. Idag firas dagen i ca 180 länder världen över, och flera lyfter fram frågan om världsfreden just denna dag. Att använda en sådan enkel fras som "hej" till okända personer visar på vikten av personlig kommunikation för att upprätthålla ett fredligt och vänligt samhälle. Som kuriosa om dagen kan nämnas att 31 vinnare av Nobels fredspris har uttryckt sitt stöd för världshejardagen, 114 statsöverhuvuden har gett dagen sitt godkännande. Flera kända människor har skrivit s.k. "hello day-letters". De ser hur viktig dagen är för att bevara fred samtidigt som det är ett tillfälle för vem som helst att bidra till arbetet med att skapa fred i världen.




Världsdagen för TV
Världsdagen för TV instiftades den 21 november, 1996, för att uppmuntra länder att byta tv-program med varandra i ett försök att öppna upp och göra världen till en bättre plats.





Musikfri dag
Med tanken är att världen numera är så full av musik att flödet måste stängas av för att den ska behålla sitt värde har Bill Drummond, känd från 80-talsbandet KLF, utnämnt den 21 november till "No Music Day". Bill tycker att mänskligheten har slutat bry sig om musik eftersom den finns överallt. Därav hans försök att få människor att uppskatta musiken igen genom att införa en årlig musikfri dag. Anledningen till att Drummond valt ut dagens datum den 21 november är för att musikens skyddshelgon Sankta Cecilia firas imorgon den 22 november.

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här: