Kaylas

FÖRKYLD FREDAG

Kategori: Vardagsliv

Mitt fredagsmys blev att ta det lugnt och krya på mig. Är dunderförkyld med allt vad det innebär :( Usch man blir ju så matt och däven.

 

På kvällen kollade jag såklart på IDOL, som det såpafreak jag é, kan ju inte missa alla tokika o roliga auditions, men det finns ju pärlor mitt i alltihopa också.

 

 

Idol é inne på sin 8:e säsong, nu med ny programledare och 2 nya jurymedlemmar. Programledare är Pär Lernström, 30 år, som förutom Idol även leder Parlamentet i TV4.

Låtskrivaren och artisten Alexander Bard och musikproducenten Pelle Lidell är de nya i årets Idol-jury. Tillsammans med veteranerna Anders Bagge och Laila Bagge Wahlgren ska de hitta nya talanger i höst. I år letar de efter en personlighet som kan slå internationellt.


 

Idag och på söndag åker Idol till Amanda Jenssens hemstad Lund.

 

12/9 Idol testar nykomlingen Linköping.
13/9 Idol tuffar vidare norrut och stannar i Falun.
16/9 Nyhet! Auditionturnén avslutas i Stockholm dit ett tåg fullastat med norrlänningar har tagit sig. Dags för Norrlandståget.

 

Sedan fortsätter Idohösten med slutaudition tätt följt av livesändningar under kvalveckan då finalisterna till fredagfinalerna tas ut.

 

 

Hösten är här och denna säsong inspireras vi av den avslappnade Kaliforniska stilen med en tydlig blinkning åt sjuttiotalet. Denna säsong handlar det om att klä sig ledigt, på ett snyggt sätt. Här är några utvalda designers som definitivt kommer inspirera oss när vi stylar höstens trend.

 

De kanadensiska bröderna Dsquared visade ett vilda västern tema. På scen fanns gamla vagnar, en backdrop med bergsmotiv och inte att förglömma en snömaskin. Modellerna bar prärieblusar med höga kragar stylade med de älskade jeansen, stickat och ponchos.


Det superheta märket Band of Outsiders lyfte fram en svunnen kalifornisk era – preppy och coolt avslappnad. Showen bjöd på den klassiska brittiska klanrutan i allt från skjortor till byxor, detta kombinerades med fuskpälsvästar och jackor.


Även hos den Casablancafödde designern Jean-Charles de Castelbajac såg vi den så populära rutan i parti och minut. Eller vad sägs om jackor, klänningar, byxor, väskor prydda klanmönster i brunt och klarrött?

 

Det amerikanska multimärket J.Crew, kända för att göra det omatchade matchande, lyfte fram höstens måste; ponchon. Deras version stylades med en denimoutfit från topp till tå.

 

Sugen på att klä dig i denna urbant retro-coola stil? Vår California Denim kollektion ger dig looken. De oumbärliga plaggen för höstens stil hittar du här

 


THE LOOK: ENGLISH HERITAGE
Höstens hetaste look – den klassiska English Heritage. Med England som ledstjärna ser vi en kollektion där maskulint möter feminint. De mest väsentliga plaggen är blazern, den romantiska volangblusen och tweed. Denna omgång mixar vi det med blanka och vaxade material och inte att förglömma, fuskpälsinslag. En look som mästare som Fendi, Gucci och Paul Smith visade denna säsong.

 

DENIM
Jeans kan vara basic, klassiska, chica eller supertrendiga, allt beroende på hur du matchar dem. Vi vill inspirera till nya spännande denimstilar. Förhoppningsvis hittar du också ett nytt par jeans som kommer att bli dina nya favoriter lång tid framöver!

Den här säsongen är vi lite extra förtjusta i utsvängda 70-talsjeans med hög midja och vida ben som ger en lång snygg siluett. Vi har även samma modell, men med låg midja och ett mer markerat utsväng.

Smala super stretch jeans med låg midja är ett annat måste den här säsongen. Likaså våra "Jeggings" – modellen är skinny med hög midja och utan fickor.

Hög komfort- och modegrad har även den smala modellen med extra hög midja. Föredrar du en look som både är cool, avslappnad och feminin är det bara att hoppa i vår 70-talsinspirerade denimkjol.

Utöver säsongens trendjeans erbjuder vi även mer klassiska modeller: Lean (slim fit, låg midja och smala ben). Base (normal passform/midja och boot cut)

 

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Kommentarer


Kommentera inlägget här: