Kaylas

FINA NAGLAR TILL PÅSK

Kategori: Vardagsliv

Ja självklart måste jag lacka naglarna gula till helgen. Fick ett gult nagellack från Depend av lilla gumz nu när hon var här. För 25 år sedan fanns det knappt någon nagelmarknad i vårt land.  I Sverige var vi generellt inte så duktiga på att ta hand om våra naglar och händer, det var nästan lite skamset att lägga tid på sitt yttre och skönhet. Helst berättade man inte för sin man eller väninnan att man hade gjort sina naglar.

 

Numera använder vi inte bara nagellack för att pynta oss. Att lacka är ett sätt att snabbt plocka upp trender och enkelt förstärka sin stil. Det kan vi bland annat tacka modevärlden för där lacken har blivit en viktig del av helheten på catwalken. Den naturliga nagelvården har de senaste åren också utvecklats enormt och blivit en del av den vardagliga hygienen – oavsett ålder, yrke och kön.  Det finns ett helt annat intresse idag och de flesta kvinnor vill ha fina och välvårdade händer. Det är som ett visitkort att kunna visa upp.

 

Det har aldrig varit så enkelt att få ordning på naglarna och det finns massor av bra produkter att ta hjälp av. Många tror att det är krångligt att fixa sina naglar. Men så är det inte.

 

Det är viktigt att du satsar på produkter som passar dina naglar. Är de torra, sköra och bryts lätt så behövs ett underlack med vårdande egenskaper medan mjuka och svaga naglar som ofta skivar sig har behov av en stärkande produkt som gör nagelns skikt lite styvare. Men även om du inte har några större problem kan dina naglar behöva ses över regelbundet för att hålla sig snygga.

 

Försök få in en rutin någon gång i veckan då du gör en ordentlig manikyr. Det behöver inte ta mer än en ½-timme. Dagar då du måste få resultat snabbt kan du pröva "Princess Quick Fix", Scratch of Swedens 5-minuters-behandling som du kan göra själv hemma (eller på Åhléns City Stockholm)


1. Ta bort nagellacksrester med en acetonfri remover.
2. Forma nageln med filen.
3. Droppa på en NailFood en nagelolja som är fin nog att sjunka in i naglarna och massera in den med en polerfil.
4. Pensla på ett lager No yellow nail som är vårdande och döljer missfärgningar.
5. Lägg på ett lager Let it Glow överlack och pensla varje nagel med Let it dry för att snabba på torktiden. 
(alla produkter från Scratch.)


SCRATCH NAIL FOOD
Nail Food används på naturliga, konstgjorda och lackade naglar. Nail Food är en ren naturprodukt som återger nageln sin naturliga spänst och elasticitet. Den ger en flexibel nagel som klarar smällarna, inte en hård som lätt går av. Produkten framställs av kallpressade sesamfrön, s.k. jungfruolja, myrra och lavendel. Sesam konditionerar nagelbandshuden, myrra och lavendel är antiseptiska och har en bakterie- och mögelhämmande verkan som även stimulerar blodcirkulationen.

Nail Food är en småmolekylär olja som lätt kan tränga igenom hudens översta epidermislager och på så vis skapa en djupgående verkan. Nageln är ”törstig” och tar lätt åt sig oljan. En droppe på varje fingertopp, 2 ggr/dag och du får en nagel som:

 

• Återfår sin rätta balans och fuktighet.
• Återhämtar sin styrka och flexibilitet.
• Inte skivar eller spricker.
• Växer snabbare.
• Bildar en ogynnsam (antiseptisk) miljö för bakterier och svampangrepp.
• Konditionerar irriterad nagelbandshud.

 

CRYSTAL STONE
Crystal Stone är en skonsam men effektiv nagelvårdsprodukt. Den filar nageln varsamt och lämnar en fin jämn kant, som förebygger flisning och vassa kanter. Crystal Stone består av tusentals små kristaller som med sina skarpa kanter förseglar nagelns fria kant så att den inte skivar sig.

 

Nagelband
Med en fuktad Crystal Stone skjuter du försiktigt och skonsamt ned nagelband utan att skada nagelplatta eller nagelband (se manikyr hemma).

 

Filningsteknik
1. Jämna försiktigt nagelns parallella sidor.
Var noga med att inte fila bort nagelns stöd, låt nagelns linje gå rakt ut från sidorna och forma endast toppen på nagelns fria kant.
2. Fila den fria kanten flisfri. Till skillnad från en ordinär fil kan du med Crystal Stone ”såga” nageln fram och tillbaka utan att den skivar dig.

 

Håll din Crystal Stone i gott skick genom att rengöra den ofta med tvål och vatten. Förvaras i tillhörande hylsa.

 

SPECIALREMOVER
Nagellacksremover utan aceton och olja. Torkar ej ut den egna nageln. Ger inga missfärgningar. Bevarar konstnageln. Tvätta alltid bort removerrester innan lackningen för bästa reultat.

 

Visste du detta om Aceton:
• Den torkar ut din nagel.
• Den missfärgar nageln.
• Aceton med olja gör att acetonet lättare stannar kvar i nageln.
• Aceton löser upp konstmaterial.
• Aceton används för att rengöra metallytor, ej naglar.

 

NAGELPOLERARE
Steg 1. Den mörkgrå sidan – Tar bort ojämnheter och missfärgningar. Matta försiktigt ned hela nagelytan i växtriktningen. OBS! högst 3 gånger per år. Vid påföljande behov, matta endast den nya utväxten. Din nagel växter normalt ca 3 mm per månad.

 

Steg 2. Den vita sidan – Förberedande glans. Tar fram en glans i nageln. Kan brukas regelbundet på olackade naglar. Med denna sida kan du med fördel massera in Nail Food och öka blodcirkulationen i nagelbädd och nagelband.

 

Steg 3. Den ljusgrå gummisidan – Högglans. Tar fram en högglans som skyddar nagelytan. Kan brukas dagligen på såväl olackade som lackade naglar. Ökar blodcirkulationen. Den skyddande högglansen och den perfekta ytan ger ett utmärkt underlag för nagellacket som både fäster bättre och håller längre men även underlättar appliceringen av Scratch lacket.

 

MANIKYR HEMMA
1. Tag bort gammalt lack med Scratch Nails acetonfria specialremover.
2. Forma och försegla nagelns fria kant med Crystal Stone.
3. Låt händerna vila i varmt vattenbad i 3–5 minuter.
4. Applicera Scratch Nails Cuticle Remover på nagelplatta och nagelband. Massera och låt verka ett par minuter för att lösa upp döda hudceller.
5. Skjut därefter försiktigt ned nagelbanden med fuktad Crystal Stone.
6. Tvätta bort hudrester med nagelborste och torka.
7. Droppa Nail Food på nagel och nagelband. Massera och polera in oljan med hjälp av Nagelpoleraren (se Nagelpolerare). Torka av ev. överflödig olja med handduk.
8. Lacka nu naglarna enligt Applikationsmetoden. (se nedan)
Grunda först med ett Foundationlack efter individuellt behov för att skydda, stärka eller utjämna nageln. Lacka sedan i önskad färg i två lager och till sist ett skyddande lager Finish eller Decolack för högglans eller glittereffekt.
9. Avsluta med att pensla på Let it Dry, snabbtorksolja.

Innan du börjar att lacka, blanda innehållet i flaskan genom att slå i botten på flaskan i din hand och rulla flaskan mellan dina händer.

 

Applikationsmetoden
• Skruva av hatten på flaskan, torka av överflödigt lack på penseln på insidan av flaskhalsen.
• Applicera lacket genom att placera penseln på mitten av nagelytan.
• Skjut försiktigt ned lacket mot basen av nageln. Stanna 1 mm från nagelbandets kant.
• Dra penseln mot nagelns fria kant.
• Upprepa samma solfjädersteknik i lackfält 2 och 3. Se bilden nedan.

 

Tips
För att hålla lackningen fräsch och undvika flagor, applicera gärna ett lager överlack varannan dag.
OBS: Det är viktigt att du håller flaskhalsen ren, för att undvika luft i flaskan som orsakar att ditt lack tjocknar.

 

 

DAGENS TEMADAG ÄR INTERNATIONELLA DAGEN FÖR MINOR OCH MINRÖJNING
En bra dag att röja minor, och att berätta för omvärlden att det finns en sjuk industri bakom dessa vapen som varje timme dödar eller skadar en människa. Var tredje gång drabbas ett barn.

 

Trots det internationella arbetet för att stoppa användningen av landminor har 65 länder ännu stora problem med minor och andra odetonerade sprängladdningar. EU deltar i den internationella kampanjen både politiskt och ekonomiskt. Ottawakonventionen, som innehåller ett förbud mot antipersonella minor, trädde i kraft 1997 och EU stöder konventionens mål.

 

Idag stöder EU bland annat följande projekt:

  • I Angola är det övergripande målet att återställa drägliga livsvillkor och se till att de minerade områden blir brukbara igen.
  • I Bosnien och Hercegovina omfattar insatserna en utvärdering av minröjningsbehovet och finansiering av utrustning och utbildning för landets minåtgärdscentrum.
  • Sri Lanka får stöd för ett minröjningsprogram som ska leda till att internflyktningar kan återvända hem.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: