Kaylas

IDAG FIRAR VI CSS-NAKED DAY & ANNANDAG PÅSK

Kategori: Vardagsliv

Ccs-naked day är den mest dirty dagen av dom alla. Dagen då alla sidor ska klä av sig och gör internet mer osäkert för barn. Nu är det dock inte att vi ska lägga upp nakenbilder eller annat på vara sidor. Idag, den 9 april, är dagen då man ska stänga av CSS:en på sin sida. Varför kan man undra. Själva grundidén bakom detta är att främja webbstandarder. Så enkelt är det. Man ska alltid tänka på dom som inte har stöd för CSS.

 

CSS Naked Day, en tradition startad av Dustin Diaz är dagen då vi hedrar alla som jobbar med webbdesign genom att visa hur webben skulle se ut helt utan formgivning. Det innebär att man klär av bloggen sin CSS-kostym för att fira alla dessa CSS-konstnärer som med sina kunskaper gör webben så hanterlig och bitvis vacker som den är. Hur gör du? Hänger du på? Själv har jag aldrig firat denna dag.

 

CSS Naked Day varar faktiskt i hela 48 timmar. Anledningen till det är att det faktiskt är det datumet någonstans i världen under dessa timmar.

 

Annandag påsk var förr ungdomarnas dag för att ställa till med fest och roa sig. Tidigare har vi även firat både3:e & 4:e dag påsk som helgdagar, men de avskaffades 1772.  Men annandag påsk var ungdomarnas festdag. Alla pigor i byn bjöd in drängarna till en fest som kallades påskastua, det gick ofta mycket glatt till eftersom man ju inte fått dansa och festa under hela fastan.

 

Även barnen ordnade egna små fester. De klädde ut sig, ofta till ett brudfölje, med brud och brudgum i spetsen, och gick mellan gårdarna för att tigga mat och godis. Ofta byggde de små hyddor utomhus där de höll festen och kalasade på alla de godsaker de lyckats tigga ihop.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: