Kaylas

KALAS I KUNGSÄNGEN

Kategori: Vardagsliv

Det har varit en ganska trist händelselös vecka. Dagarna blir rejält sega när man går hemma hela tiden. Det blir mycket dator, och så de vardagliga sysslorna förstås. Städning, matlagning o tvätt kommer man ju aldrig ifrån.

Igår kom lilla gumz hit igen. Alltid kul att ha henne här, men trist att hon ska ha det så besvärligt. Men hoppas allt ordnar sig för henne, nu när hon äntligen fått en lägenhet. Det é ett par veckor kvar, men 1/6 ska hon iaf få flytta in i en nyrenoverad 1:a.

Japp idag ska vi alltså på kalas, K fyller 17. Annars blir det nog en lugn lördag.


Igår var det visst INTERNATIONELLA CANNABISDAGEN. Jag själv tycker det verkar helt ok, om man använder det i MEDICINSKT SYFTE.

Den 20 april varje år infaller den internationella cannabisdagen. Det är en dag då människor, som uppskattar den olagliga örten, över hela jordklotet firar den luriga plantan. Men historien om varför just denna dag valts ut är lika mångtydig som de som använder sig av drogen är talrika.


Enligt chefredaktören för tidningen High Times, Steven Hager, kommer begreppet 420 (uttalas fyratjugo) från San Rafael High School i USA. Det myntades 1971 då ett antal cannabisrökande studenter träffades just klockan 16.20 på eftermiddagen för att nyttja den olagliga substansen. Till slut började de använda 420 som ett kodord för när de skulle träffas.

 

Men andra versioner berättar en annan historia. Enligt en version var 420 polisens kod för ett misstänkt cannabisbrott medan en annan teori menar att siffrorna kommer från en kemisk sammansättning i plantan.

 

Men oavsett vilken historia som är sann så har 420-dagen blivit ett datum som är fast rotat inom cannabiskulturen.

 

För närvarande händer det mycket inom marijuanaområdet i USA. Både New Jersey och Illinois har föreslagit en legalisering av marijuana för medicinsk användning. Och Obama-administrationen har öppet gått ut med att polisen inte bör jaga och ta fast personer som använder sig av marijuana för att lindra sina sjukdomar, skriver Huffington Post.

 

Även i Danmark pågår en diskussion om att legalisera drogen - som ett led i att sätta stopp för den drogrelaterade brottsligheten. I Sverige tycker den moderata kommunpolitikern Christopher Aqurette, verksam i Malmö, att vi bör göra något liknande.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: