Kaylas

KÄRLEK TILL ER ALLA

Kategori: Vardagsliv

JAPP! IDAG ÄR DET KÄRLEKENS DAG
En dag att sprida lite extra kärlek. Tur är väl att man har hjärta nog att sprida kärlek de andra 364 dagarna om året också. För visst är det så att det är den kärlek och omsorg vi visar våra nära årets alla 365 dagar som är det viktiga och inte det vi gör en dag om året.

 

Det finns inget negativt med en kärlekens dag om man inte väljer att fokusera på det man INTE har istället för det man har. Kärlekens dag för mig handlar om att inse hur mycket kärlek det finns till allt i vår omgivning. Det är en vördnadsdag där vi hyllar vår starkaste känsla. Se på bilden med Victoria & Estelle här – så mycket KÄRLEK - moderskärlek.

 

Kärlek kan man känna till mycket. Så gott som samtliga människor har minst 5 personer som bryr sig väldigt mycket om just dig. Det är sällan man hör att en människa inte kan finna någon person som den känner kärlek inför. Kanske inte ens en människa men kanske ett husdjur. Fokusera istället på det fina i tanken med en dag i kärlekens tecken.

 

Vi firar födelsedagar, bröllopsdagar, religiösa högtider, ett nytt år och annat som har betydelse i vårt liv och då känns det ganska självklart att ha en dag då hela världen hyllar kärleken. En dag då de vi älskar får stå i centrum. Då vi visar lite extra omsorg och uppskattning mot vår omgivning. En dag då vi tänker lite extra på de som står oss nära. Våra barn, en partner, föräldrar, syskon, släkt, vänner, kollegor och de som inte längre finns bland oss. Sedan är det upp till var och en av oss hur vi ”firar” denna dag.

 

Våga vara galen i kärlek – för samhörighet med varandra är något som skapar synergieffekter. Att vilja dela sin vardag med någon, är något som skapar lycka och harmoni inombords och till vardags. Hoppet är det sista som försvinner, säger talesättet, låt hoppet och drömmen bli verklighet genom att skapa en vardag där positiv galenskap och kärlek går hand i hand.

 

Våga visa din kärlek och ge din kärleksförklaring till den du älskar allra mest – våga avsluta meningen "Älskar dig, min kärlek till dig innebär att…

 

Enligt SAOL (Svenska Akademiens ordlista) betyder kärlek: "En stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet".

 

Enligt Wikipedia så är kärlek - en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller en nation, mot mer allmänna konkreta ting som naturen, Kyrkan eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen. Kärlek i dess olika varianter är ett ofta återkommande tema inom litteratur, film och sång. Man kan också ha en kärlek till saker som t.ex. jag älskar glass!



Kommentarer


Kommentera inlägget här: