Kaylas

NU HAR GUMZ ÅKT HEM IGEN...

Kategori: Vardagsliv

Tyst och lugnt blev det här i huset idag, när lilla gumz åkte hem. Vi har haft en trevlig långweekend. Fredagen tog vi det lugnt, sen blev det alternativmässa (Harmoni Expo) i Solna, både lördag & söndag. Alltid kul att gå på mässan, men ännu roligare nu när jag hade sällskap.

 

Jag handlade inte massa men det blev lite iaf. Köpte Doreen Virtues kortlek ”Änglaterapi” – helt underbar. Sen blev det lite naturgodis och skönhetsprodukter också.

 

 

Köpte ett hematithjärta oxå, som jag gjorde mig ett halsband av.

 

Ett riktigt aprilväder har vi haft både igår och idag – blandad kompott av snö, solsken, blåst och hagelskurar… Usch. Men jag trotsade vädret idag och var ute och promenerade 7 ½ km. Så nu ikväll känner jag mig trött i både knopp & kropp.

 

Dagens temadagar är:

INTERNATIONELLA BARNBOKSDAGEN
Idag uppmärksammas Internationella barnboksdagen runt om på vår jord. Varje år är ett av världens länder värd och i år är det Estlands tur med temat ”The Book Remembers”.

 

Här kommer lite info från Regeringskansliets sajt: I dag firas den Internationella barnboksdagen världen över till minne av HC Andersens födelsedag och för att uppmärksamma barn- och ungdomslitteratur och inspirera till läsning. Det var IBBY, the International Board on Books for Young People, som redan 1967 kom med idén om att hylla barn- och ungdomsböcker med en särskild dag på året.


INTERNATIONELLA AUTISMDAGEN
Kunskapen om autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd är otillräcklig. Fler människor känner till funktionsnedsättningarna, men färre förstår vad de verkligen innebär och vilka konsekvenser de får för skolgång, sysselsättning och vardagsliv! Personer med kognitiva funktionsnedsättningar inom autismspektrat utsätts för avskyvärda kränkningar såväl som rättsövergrepp inom verksamheter som ska ge stöd och service och tillförsäkra de funktionshindrade goda levnadsvillkor. Det är i strid med inte bara lagstiftning utan också mot FN:s konvention om de mänskliga rättigheterna. Okunnigheten och fördomarna finns överallt i världen. Krafttag måste till för att stoppa detta. Låt oss börja agera aktivt för en förändring och förbättring just idag – på den Internationella Autismdagen!

 

STUDENTERNAS DAG
Är en högtid som SFS (Sveriges förenade Studentkårer) lyft i syfte att uppmärksamma aktuella studentfrågor och forma Sverige till en kunskapsnation i världsklass. En viktig fråga för alla studentkårer, är att det finns ett oberoende studentinflytande. Att det finns en medvetenhet hos studenter om just de sakfrågor som studentkåren står för; ett oberoende studentinflytande och trygghet. SFS skriver “Ibland hörs i debatten röster som tycker att studenterna bara gnäller och att vi ska vara nöjda för att vi har det så bra. Att vara nöjd är dock endast att acceptera rådande läge utan att fråga sig "vad kan bli bättre?"


Kommentarer


Kommentera inlägget här: