Kaylas

GRAPEFRUKT & MELODIFESTIVAL

Kategori: Vardagsliv

Ja idag firar vi GRAPEFRUKTENS DAG  - Att äta frukt till frukost är mest populärt bland stockholmare, medan gröt framförallt tilltalar norrlänningar och göteborgare. Det visar en undersökning om svenskarnas frukostvanor som är gjord med anledning av Grapefruktens Dag den 25 februari. Av undersökningen framgår dessutom att grovt bröd med pålägg är den absolut vanligaste frukostvarianten bland svenskar.

Visste du att:

  • En halv grapefrukt innehåller hela dagsbehovet av C-vitamin, en av de viktigaste antioxidanterna som kan bidra till att stärka immunförsvaret, vilket är extra viktigt under vinterhalvåret då vi tenderar till att vara mer infektionskänsliga.
  • Grapefrukten innehåller kostfiber som ger längre mättnadskänsla och underlättar tarmverksamheten, vilket håller magen i god form.
  • Rosa och röd grapefrukt innehåller betakaroten, en antioxidant som omvandlas till A-vitamin när kroppen behöver det och skyddar mot fria radikaler som kan skada kroppens celler.

Så passa på i helgen - och när som helst att med gott samvete äta grapefrukt! Dela den och ät med en sked. Blanda bitar i salladen eller laga middag med grapefrukt som en av ingredienserna.

 

Dagen har en egen sida med massa recept och annat, du hittar den här



Annars så blir det inte så mycket händer här idag. Ska ut ocj övningsköra lite under eftermiddagen. Sen ikväll blir det sista deltävlingen i melodifestivalen.

 

Från vissa håll höjs nu röster om snedfördelning och att veckans startfält är onödigt hårt jämfört med de tidigare veckorna. Om du jämför startfälten så är det milsvid skillnad. Den här veckan är betydligt mycket svårare jämfört med de andra. Vad som helst kan hända.

 

Konkurrensen i Melodifestivalens sista deltävling är stenhård. Nu oroar sig artisterna för att den ojämna fördelningen ska leda till stora stjärnfall på lördag. - Det är klart att det hade varit smidigare att vara med i en annan deltävling säger Charlotte Perrelli. Det här är den tuffaste.

 

Förhandsfavoriten Danny Saucedo, rutinerade Christer Sjögren och Lotta Engberg, låtskrivarproffset Lisa Miskovsky och schlagerfavoriten Charlotte Perrelli är bara några av namnen som slåss om två finalplatser på lördag.

 


1. CHARLOTTE PERRELLI – The Girl
Charlotte Perrelli är sångerskan som ställt upp i melodifestivalen 2 gånger – och vunnit båda. Nu är hon tillbaka för 3:e gången. Hennes låt är specialskriven för henne av Fredrik Kempe, och enligt Charlotte speglar den tydligt vem hon är och var hon står idag. Det är en upptempolåt som känns väldigt mycket nu. Poppig, lite klubbigare än det jag gjort förut, och har en text som beskriver var jag står idag. Den är lite självutlämnande, men personlig på ett bra sätt, säger hon.

 

2. OPA - Allting blir bra igen
Med sin medelhavspop på svenska står de för något helt unikt i årets melodifestival. Med sitt bidrag för de in grekiska folktoner i tävlingen. Efter att ha spelat ihop på otaliga fester och uteställen föddes den unika stilen, som blandar medelhavsinfluenser med svenska texter. ”Det är en hybrid mellan flera olika stilar som har växt fram under lång tid”, säger de.

 

3. DYNAZTY - Land of Broken Dreams
Som hårdrockare ska man vara med i Melodifestivalen för att man bär fanan för hårdrocksgenren. Mer hårdrock i media är ett våra mål, och melodifestivalen är det största program man kan vara med i säger de.  Land of Broken Dreams är en pompös hårdrockslåt med 90-talsinfluenser.


4. LOTTA ENGBERG & CHRISTER SJÖGREN
Lotta Engberg och Christer Sjögren har inte bara jobbat ihop – de har även haft en privat relation. Efter mycket tisslande och tasslande medger de nu att det är precis den som de sjunger om i bidraget "Don't Let Me Down". Så är det ju. Det handlar om att vi blivit äldre och har tagit med oss erfarenheterna, säger Lotta. Låten skrevs av Lasse Holm och Lars "Dille" Diedricson, och var ämnad särskilt åt dansbandsduon. Nu lämnar de dansbandsgenren – men utlovar fortfarande svängiga och dansanta toner.  Man kan dansa till den, men det är ingen dansbandslåt. Den är lättillgänglig, man kommer ihåg den när man hört den, säger de.

 

5. HANNA LINDBLAD - Goosebumps
Hon tävlade i melodifestivalen 2010 med ”Manipulated”. Bidraget gick inte vidare, men öppnade många dörrar i nöjesbranschen. Enligt Hanna var också melodifestivalen en av de mest minnesvärda upplevelserna någonsin. Det var så jäkla kul, och man var omgiven av så många duktiga människor. Det var en fantastisk resa. Låten ”Goosebumps”, beskriver hon som en 80-talsinspirerad låt med mycket energi och kärlek.


6. AXEL ALGMARK – Kyss mig
Efter att ha vunnit både Sjöviks schlagerfestival och Svensktoppen nästa i Jönköping är Axel Algmark nu redo för melodifestivalen med en låt han beskriver med ett ord: "Party". Kyss mig beskriver han som en typisk lördagslåt som andas party. Det är en riktig energidänga. Det kommer att bli svårt att sitta still!


7. LISA MISKOVSKY - Why Start a Fire
Bidraget ”Why Start a Fire” beskriver Lisa som ”en bard i skogen som älskar Prince och Kate Bush”. Hon skrev den med inspiration av Alicia Keys ”Try Sleeping With A Broken Heart”, och menar att den ligger i samma känslovärld som världshiten. Det är hennes 1:a låt i melodifestivalen – men intresset att ställa upp i tävlingen har funnits länge. Jag har varit väldigt nyfiken på melodifestivalen, och har först och främst varit intresserad av att skriva till det här evenemanget. Alla säger att det är väldigt roligt att vara med, och melodifestivalen är genremässigt bredare än någonsin.

 

8. DANNY SAUCEDO - Amazing
Sedan genombrottet för 5 år sedan har Danny släppt 3 soloalbum och ett flertal singlar, alla inom hans välkända dance- och popgenre. Han har även gett ut 3 skivor tillsammans med gruppen EMD. På sin egen födelsedag ställer sig Danny på scen i Malmö Arena med den blivande hiten ”Amazing”. Det är en pop-/houselåt som jag tror inbjuder mer människor än vad ”In the Club gjorde”. Den är väldigt fartig och funkar i ett större sammanhang, säger han.



 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: