Kaylas

KALAS & MELODIFESTIVAL

Kategori: Vardagsliv

Idag var det ännu en kylig dag, men solsken o fint mitt på dagen. Slöa o slappa lite här hemma innan det var dags att duscha och göra sig iordning för kvällens kalas.


Det blev en riktigt trevlig stund hos fam G. God mat och god dricka. Kaffe & en supersmarrig chokladtårta. Sen var man både mätt o lite lagom slö.


När vi kom hem igen så såg jag den sista halvtimmen på melodifestivalen. Bidragen som deltog idag var: Deltävling 1- Växjö
1. Sean Banan – "Sean Den Förste Banan"
2. Abalone Dots  – "På väg"
3. The Moniker – "I Want To Be Chris Isaak ..."
4. Afro-Dite – "The Boy Can Dance"
5. Dead by April – "Mystery"
6. Marie Serneholt – "Salt And Pepper"
7. Thorsten Flinck & Rev... – "Jag reser mig igen"
8. Loreen – "Euphoria"

Tyckte inte det verkade som om det var nån höjdare direkt. Men jag vill iaf se på det, så får spana in reprisen.

Kvällens resultat ser du här:


IDAG FIRAR VI: VARGENS DAG & INTERNATIONELLA CANCERDAGEN

Vargens dag är ett spontant initiativ från medlemmar i föreningarna Nordulv och Svenska Rovdjursföreningen. Dagen utropades av några privatpersoner 2007 och uppmärksammas med föredrag och andra aktiviteter på några platser i landet. Tanken är att 4 februari årligen ska uppmärksammas för vargarnas skull.

I år är det 5:e året om man räknar in året för instiftandet. Då uppstod frågan i pressen om vargen verkligen behövde en egen dag och det tycker Vargens Dag fortfarande att den gör. Vi är många i detta land som välkomnade vargens återkomst med glädje, och skulle tycka det var förfärligt om vissa marginaliserade grupperingar skulle lyckas med sin utrotningskampanj.

Det står var och en fritt att på sitt eget sätt, enskilt eller tillsammans med andra manifestera vargen den fjärde februari varje år.

The Howl of freedom
Listen to the sound of midnight
Silence,
silence,
silence...
And then,
suddenly from a far distance
Miles away and deep inside your body
The Sound
The Call
The Howl of freedom
Open your heart and join
Whitewolf

Jag tycker att svensk vargpolitik ska fortsätta vara en svensk fråga som avgörs av dem som berörs av den, nämligen de som bor med vargen runt knuten.  Dagens vargpolitik har stöd i de svenska folkvalda församlingarna och bland befolkningen i de områden där det finns varg. Den syftar till att bygga upp en stark och frisk vargstam och sedan förvalta denna så att det alltid finns en balans mellan vargarnas antal och hälsa. Vargen ska vara ett uppskattat inslag i den svenska faunan, inte ett inslag som människor känner sig hotade av, idag är det så och forskning visar att en av de vanligaste dödsorsakerna för varg i Sverige är tjuvjakt. Detta trots risken för fängelsestraff. Ett lokalt problem som detta löser vi inte bäst långt borta i Bryssel utan här hemma.


INTERNATIONELLA CANCERDAGEN  - Den här dagen kallas också världscancerdagen.
Visste du att svenska kvinnor har störst chans i Europa att överleva bröstcancer? Vi ligger på 4:e plats i världen.

Cancer är en vidrig sjukdom ... Många av oss har mist någon nära i cancer och det känns som en viktig dag att uppmärksamma lite extra. Jag skickar extra tankar till er som drabbats.


Internationella unionen mot cancer (UICC) startade Världscancerdagen för 6 år sedan med utgångspunkt från en konferens i Paris. Man valde då att utnämna 4:e februari till Världscancerdagen.

Internationella unionen mot cancer har som uppdrag att samordna verksamheter som rör cancer och Världscancerdagen, något som de gör tillsammans med medlemmar runt om i världen. Världshälsoorganisationen, internationella atomenergiorganet och många andra internationella organisationer är även med och stödjer kampanjen.

Förutom att varje år lyfta olika teman ,tidigare år har man bland annat talat om rökfri miljö, fokus på hälsosam kost och fysisk aktivitet och vacciner mot virus som HPV, har UICC några kärnfrågor.

Kärnfrågorna handlar om att barn ska ha möjlighet att vistas i rökfri miljö, vikten av att kombinera en balanserad kost med fysisk motion och därigenom undvika följdsjukdomar och fetma, att öka kunskapen om vaccin som kan förebygga cancer och även försöka öka kunskapen kring helhetsbilden av cancer.

UICC vill lyfta fram det faktum att 40% av alla cancerfall skulle kunna förebyggas genom en kombination av flera eller alla av ovanstående kärnfrågor.

Här får du 2 boktips!

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här: