Kaylas

TEORI HELA VECKAN & KÖRLEKTIONER MÅ & TO...

Kategori: Vardagsliv

Japp dagarna går åt till att plugga teori i veckan. Sen har jag körlektioner ikväll och på torsdag. Det går framåt med körkortet och det känns bra, men teorin é ganska tuff. Eller rättare sagt - de formulerar frågorna så dumt, så det blir svårt bara för det....

Annars händer det inte så mycket här idag. Ska tillbringa kvällen i tv-soffan, det é ju en massa program att kolla på men bästa höjdpunkten é ju BIG BROTHER.

Ja så var BB-säsongen igång igen. Efter att deltagarna gick in i huset blev det fest – såklart…

 

Årets 1:a uppdrag fick Petronella & Marcel. Vad har en 23-årig truckförare från Skåne gemensamt med en 24-årig träslöjdslärare från Sundbyberg? Inget kan man tro förutom att de båda är deltagare i Big Brother. Men Gry hade ett litet uppdrag till Marcel Söderqvist och Petronella Persson när det var dags för dem att äntra Big Brother; de ska låtsas att de är ett kärlekspar under den första veckan och Marcel såg lagom förtjust ut när han fick veta vad som var på gång.

 

I Big Brother-huset finns en knapp. Under den står det "rör ej". Ingen av deltagarna vet vad som händer om de trycker på knappen.  Men det vet du som tittar. Här ser du hur din favorit ligger till. Befinner sig din favoritdeltagare i det gröna fältet väntar en glad överraskning. Befinner den sig på det röda fältet får man däremot en obehaglig present. Deltagarna kan trycka på knappen närsomhelst men när de tryckt på den en gång så slutar den fungera under en viss tid. Vad som händer får deltagarna först reda på när de tryckt. Men du har full koll hela tiden.

 

Här kan du se vad som händer med din favorit om denne trycker på knappen

Amandus Allstadius: Får inte duscha på 5 dagar.
Sipan Cakir: Är immun i nästa livesändning.
Annica Englund: Får ½ massage av den längsta killen i huset.
Tenny Engdahl: Välj ett plagg från 3 olika deltagare som ska bli dina.
Jessica Rasmussen: Får inte prata på 1 dygn.
Camilla Jacobsen: Får dela ut 2 extra röster i nomineringen.
Marcel Söderqvist: Du ska sova med den längsta tjejen i huset.
Petronella Persson: Du ska välja vilken låt ni ska väckas med i morgon.
Hanna Rosenberg: Du ska jogga 1 timme på utegården.
Jimmy Österling: Du måste äta veganmat i 1 vecka.
Hannah Widerstedt: Du får inte använda smink på 1 vecka.
Nadia Lindén: Du får sova i en egen säng
Kija Habibzadeh: Välj ut en deltagare som blir av med sina kläder i 1 vecka. Eller välj att ge upp dina egna kläder i 1 vecka.
Hanna Johansson: Krama killen till vänster om dig i 7 minuter.
Lars Bergström: Samla alla i soffan och berätta om ditt livs bästa bus.
Juliana Ssempala: Du får välja 2 låtar som ska spelas under kvällen.

 

 

Klockan 15.00 i lördags klev den första deltagaren in på Loftet. Joe Rovik från Norrland fick upptäcka Loftet själv tills han fick sällskap av Jackie Ingevald från Stockholm. Det blev ett jobbigt första möte då Jackie hade problem med att höra vad Joe sa. Sen fick de stifta bekantskap med Alexander Pettersson och Ludvig Lannerås som båda visade sig vara sociala pratkvarnar. Stämningen på Loftet var trevande i början men utvecklades ju mer premiärnerverna släppte.

Kvällen fortlöpte med mycket lekar och skratt. De lärde känna varandra genom olika övningar, de fick vara kreativa med pysselredskap och framåt senare delen av kvällen lekte de sanning eller konsekvens. Joe verkar ha fattat tycke för Jackie. Alexander och Ludvig verkar komma väldigt bra överens då det blir mycket skratt och skämtande de emellan. Alla verkar trivas och har skoj i sitt nya hem.

 

Efter förra säsongens kollapser fokuserar ”Big brother” på deltagarnas välmående. Förra säsongen tvingades Rickard Andersson, 27, ­lämna huset efter en misstänkt psykos. Han hamnade på sjukhus och försökte hoppa framför en bil. Kort därefter togs Jessica Karlén, 22, ut ur huset efter att ha uppträtt förvirrat och inte sovit på två nätter.

 

Storebrodern har lärt sig sin läxa. Inför säsongs­premiären fokuserar ”Big Brother” mer än någonsin på deltagarnas välmående. – Det går egentligen emot programmets grundidé, men vi gjorde det ändå, säger Pelle Porseryd, exekutiv ­producent för ”Big ­Brother”.

 

Inför den här ­säsongen har produktionen jobbat med förebyggande åtgärder så att upplevelsen i huset ska bli så bra som ­möjligt.

 

– Vi har verkligen tagit till oss av det vi behövt förändra och försökt skapa en plats där människor kan må bra. Vi vet aldrig vad som kommer ­att hända i huset, men vi har försökt säkerställa så mycket vi kan, säger Pelle Porseryd. I det nygjorda huset finns numera ett extra sovrum och ett gym. ­Det finns dessutom en plats i huset där deltagarna kan ta emot hälsningar hemifrån. – Om en deltagare känner sig ledsen och längtar efter sin mamma så kan de få ett ­meddelande från den personen på en skärm och på så vis bli lite gladare.

 

– Deltagarna ska egentligen inte ha så mycket att göra, det går emot grundidén. Men vi har utrustat huset i år för att det ska vara ställe där de kan må bra.  – Vi hoppas kunna visa att ”Big brother” fått ett ansiktslyft.

 

Även Gry ser fram emot den nya säsongen. – Jag hoppas att det kommer att finnas deltagare som jag kommer att tycka väldigt mycket om och några som man kan reta sig lite på. Jag hoppas att det kommer att bjudas på mycket skratt. Just nu är jag väldigt nyfiken.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: