Kaylas

JAG ÄR SJUK...

Kategori: Vardagsliv

Jag brukar inte klaga, men fy f-n vad jag mår dåligt :( Ligger I sängen med feberfrossa, huvudvärk, hostar och snorar, hela kroppen värker… Influensan har kommit till Sumpan!

 

Kramens dag - En kram är en fin, värmande och vänlig gest som kan ge stöd och tröst. En kram kan vara så mycket och betyda så mycket, den 21 januari varje år firas Kramens dag. Dagen firas för att uppmärksamma kramen och dess betydelse och för att vi ska få en chans att kramas lite extra. Kramar är ju bra. Värmande, stärkande och vad jag kan komma på har de inga ohälsosamma bieffekter alls. Rena lyckopillret!

Men hur kommer det sig då att det är ganska tyst om just denna dag? Media skriker högt när det är kanelbullensdag, fettisdagen, alla hjärtans dag och liknande dagar och det pratas inte om annat. Men om kramens dag har det varit väldigt tyst. Kan det vara så att det är tyst om kramens dag helt enkelt för att kramar är gratis? De kostar inget! De behöver inte inhandlas någonstans. Inga handlare som kan sälja och tjäna pengar och därför heller ingen reklam eller mediahype kring kramens dag?

Det tål att tänkas på det där och även om jag är en av dem som förespråkar kramar varje dag för kärleken, hälsans och glädjens skull så känns just Kramens Dag som en av alla dessa "trend dagar" som bör hyllas och uppmärksammas. En dag som inte handlar om pengar utan bara om glädje och att främja folkhälsan. Så stor kram till er alla!

KRAMENS BETYDELSE
En kram är en fysisk beröring mellan två eller flera individer och är ett kärleksfullt sätt att visa uppskattning till andra i din omgivning. I vissa kulturer är kramen en hälsningsfras och det är ett vanligt sätt att visa att man blir glad av att träffa andra människor eller ett sätt att dela glädje – som när man gjort mål och kramar sina medspelare eller när man vill dela lycka med varandra, efter att fått ett positivt svar etc…

Att kramas kan alla göra och är en universal handling, ni behöver inte prata samma språk eftersom det är en faktisk handling där ni använder kroppen och kroppshandlingar som verktyg.

Kramdagen firas inte bara i Sverige utan har spritt sig ut över världen. Utomlands kallas temadagen för "National hugging day". Det finns mer information om Kramens dag här

Kommentarer


Kommentera inlägget här: