Kaylas

MER FIX I LYAN & VÄRLDSMILJÖDAGEN

Kategori: Vardagsliv

Flyttbestyren fortsätter idag. Nu har lilla gumz fått bra ordning och reda i sin lya. Idag kommer soffan och soffbordet också. Men det é ju alltid en massa plock och en massa som ska fixas. Tavlor ska upp, lådor ska packas upp och sorteras in i skåp etc.  Och eftersom det é hennes första egna boende, så é det en hel del som behöver handlas, även om hon redan har en del. Så idag ska vi bl.a ge oss ut i jakt på ett skoställ, blomkrukor och pajform.

 

Idag uppmärksammar jag dagens temadag extra mycket. Eftersom jag är vildhäxa så värnar jag ju om Moder Jord, och miljöfrågor ligger mig nära om hjärtat.

 

I år är det precis 40 år sedan FN höll sitt första stora Miljömöte i Stockholm - och idag står vi med miljö- och klimathot som är värre än någonsin.

 

Världsmiljödagen (World Environment Day) firas över hela världen och har firats varje år den 5 juni, sen den instiftades efter FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972.

 

Varje år är det ett tema och årets tema är Green Economy: Does it include you? Grön Ekonomi: Gäller det dig? Begreppet är väldigt brett och inte helt enkelt att tolka. På FN:s sida skriver de att grön ekonomi handlar mycket om att förbättra mänskligt välbefinnande och social rättvisa. Samtidigt som grön ekonomi också kan leda till minskade miljöproblem. Det är alltså väldigt brett och det kan därför vara svårt att veta vad man kan göra själv, så här kommer några enkla tips:

  • När du handlar, ta med en tygpåse till affären.
  • Innan du köper en vara, tänk på om du verkligen behöver den.
  • Cykla, gå eller åk buss istället för att ta bilen.
  • När du ska köpa en present, ge bort en upplevelse som ett biobesök eller en picknick.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: