Kaylas

NY VECKA - NYA TAG...

Kategori: Vardagsliv


GRATTIS HANNA

 

”Big brother” 2012 har avgjorts. Vinnare blev min favorit Hanna Johansson, 29. Hon lämnade huset till tonerna av Loreens "Euphoria". Hon har nu all anledning att glädjas. En ½ miljon kronor kan hon nu kvittera ut för segern.

 

Jag är bara jättelycklig över att få stå här och ha vunnit de här pengarna och att få komma hem till mina barn. Pengarna ska hon använda till att betala av sina lån.

 

– Vinner jag ska jag gå raka vägen till banken och betala av mina lån, sa hon innan hon vann.

 

Amandus Allstadius, 23, knep andraplatsen före Annica Englund, 22, som slutade 3:a. Lite mer än 3 månader har de suttit isolerade från omvärlden. Men efter 106 dagar i fångenskap är de nu ute i friheten igen.

 

”Big brother” har genom åren blivit känd som riktig skandalsåpa – årets upplaga har inte varit något undantag. Den har bland annat innehållit onanerande i bikten, tittarstormar, sexscener och mobbning…

 

 

Ja i fredags fick ju lilla gumz sin lägenhet, så idag ska jag hjälpa henne att komma iordning lite. Hon har fixat och donat en massa själv. Men lite hjälp behöver hon, om inte annat lite råd o tips om möblering… I morgon kommer hennes soffa och bord, som vi köpte i torsdags.

 

Temadag 4/6 - Internationella dagen för barn som blivit offer för aggression
Barn som växer upp i familjer där partnerrelaterat våld förekommer påverkas olika av våldet, vissa mer än andra beroende på faktorer som barnets förutsättningar, ålder, kön, karaktären av våldet (grovhet, frekvens), levnadsförhållanden, personliga egenskaper m.m.
Barn som växer upp i våldets närhet kan uppvisa en rad symtom.

  • Beteendestörningar och bristande sociala färdigheter.
  • Aggressivitet och utagerande beteende kan förekomma. Många barn uppträder aggressivt gentemot kamrater, syskon och andra. Detta är vanligare bland pojkar, men återfinns även hos flickor.
  • Ätstörningar kan förekomma och är vanligast hos flickor. Somatiska besvär utan någon reell fysisk orsak kan också förekomma och vara ett resultat av att barnet inte kan finna andra sätt att hantera problemet, uttrycka sig eller att söka hjälp. Forskningen visar att det är vanligare bland flickor.
  • Emotionella problem. Ångest, depression, lågt självförtroende är några av de känslomässiga problem som kan förekomma.
  • Sömnproblem kan vara en annan konsekvens. Maktlöshet, brist på tillit och ensamhet är andra känslor som påvisats i en svensk studie där 15 ungdomar intervjuats.
  • Forskning visar att många barn som lever i familjer där partnerrelaterat våld förekommer drabbas av posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Lehman genomförde en studie om barn på kvinnojour och fann att 56 procent av barnen uppfyllde kriterierna för PTSD och att majoriteten av de resterande uppvisade några av symtomen som förknippas med PTSD, t.ex. avtrubbning, undvikande av allt som påminner om den traumatiska händelsen eller extremt fokuserande på vad som hänt .

 

Mer om detta kan du läsa här

Kommentarer


Kommentera inlägget här: