Kaylas

TÄNK PÅ FORMEN I SOMMAR...

Kategori: Vardagsliv

När det är semester är det lätt att man tar semester från allt, inklusive träning och motion och dessutom istället unnar sig lite extra. Ofta vill man inte gå från stranden till ett instängt och svettigt gym eller avstå från en kall öl i solen, det är ju självklart! Men vad kan man då göra för att hålla formen lite lagom i sommar, så att augustiångesten inte ska bli allt för svår? Här får du några tips!

 

Du ska inte vara rädd för att äta lite mer under din semester, alla gör det! Varför skulle man annars ha semester om man ska behöver tänka på vad man stoppar i sig? Vill du behålla formen så kanske du ska tänka på att motionera mera, du kommer då att känna dig mer pigg och alert och inte få den där ångesten när du äter lite mindre nyttig mat. Det räcker med 30-45 minuter per dag för att du ska hålla formen. Ett bra alternativ är att gå en runda på 30 minuter på morgonen och sedan ytterligare 30 minuter på kvällen för att bränna och hålla förbränningen uppe i din kropp.

 

Ett annat alternativ nu när det är varmt ute är att passa på att simma lite, men en simtur några gånger i veckan så aktiverar du varenda muskel i din kropp och håller förbränningen uppe. Det är inte jobbigt att simma i 15-30 minuter några gånger i veckan. Du förbränner otroligt mycket trotts att det inte är ansträngande för dig, se bara till att inte simma precis efter att du har ätit, du kan då få kramp.

 

Försök att göra dessa saker, är du av den lata typen så ska du kanske tänka på att inte äta så mycket onyttig mat. Ät hälsosam mat som kroppen mår bra av. Kolla kolhydratsnivån, fettinnehåll samt andra saker innan du äter något så du inte får i dig för mycket av detta under sommaren. Det är tråkig, men det behövs göras för att hålla sin form om man är lat!

 

1. Promenera!
Tillbringar du en dag på stranden, ta en promenad efter vattnet. Det ger lite motion och är samtidigt skönt och trevligt. Utnyttja de (förhoppningsvis) ljumma sommarkvällarna och ta en promenad i parken eller på stan. Gå och prata istället för att sitta på en uteservering, eller ta en liten omväg till fots på vägen dit. Ta dig från sevärdhet till sevärdhet till fots på semestern i storstaden - du ser mer och upplever mer av stadens puls om du kommer den nära.

 

2. Cykla!
Ta cykeln dit du ska, till stranden, till affären, till jobbet om du nu inte har semester eller på utflykt. Bilen är bara varm och instängd på sommaren, låt istället sommarvindarna smeka dina bara ben.

 

3. Dansa!
En underbar och ibland underskattad motionsform är dans. Rör på dig på sommarens fester - ta ett extra varv "Små grodorna" runt midsommarstången, en vals till på bryggan eller kanske en kurs i salsa eller tango på semesterresmålet. Naturligtvis fungerar också några timmar på dansgolvet bra.

 

4. Simma!
Simning är en både skön och skonsam motionsform och inte känns det särskilt jobbigt heller. Är du på semester med tillgång till pool, ta en simtur på morgonen innan frukost så vaknar du ordentligt och efteråt smakar frukosten ännu bättre. Gör också några enkla gymnastikövningar i vattnet. Trampa vatten och saxa benen medan du håller i kanten för bra träning för rumpa och lår.

 

5. Välj en aktiv semester!
Semester behöver inte bara innebära lata dagar på stranden, välj att prova andra aktiviteter. Prova en ridtur, att paddla kajak, cykla mountainbike, en ordentlig vandring eller en klättervägg beroende på vad du är intresserad av. Den äventyrslystne ger sig ut på flerdagsturer, medan den mer måttfulla provar en aktivitet en dag eller några timmar. Undersök vad som finns i din hemstad eller på ditt semestermål. Kanske kan det vara början till ett nytt intresse?



Till sist: Njut av sommaren!


Kommentarer


Kommentera inlägget här: