Kaylas

VARFÖR INTE STICKA LITE?

Kategori: Vardagsliv

 

Idag firar vi Världsstickningsdagen - Worldwide Knit in Public Day, en temadag som främjar stickning med ursprung i USA. Den initierades av Danielle Landes år 2005. Namnet till trots anordnas världsstickningsdagen i en dryg vecka från andra lördagen i juni till söndagen påföljande vecka varje år.

 

Danielle Landes ville synliggöra stickandet, visa att det kan vara en social syssla och att det inte bara är gamla tanter som stickar. Världsstickningsdagen uppmuntrar därför särskilt till stickning på offentliga platser, vilket avspeglas i det engelska namnet. Dagen har bland annat uppmärksammats i Australien, Finland, Frankrike, Irland, Kina, Norge, Storbritannien, Sverige, Sydafrika och USA.

 

 

Det är avkopplande att sticka, fast jag stickar inte så mycket nu. I vintras blev det senast, då fick dottern torgvantar/handledsvärmare och halsduk. Så samla dina nära & kära, vänner, kollegor etc. någon dag 9-17/6 för att sticka, umgås och sprida stickningens evangelium.

  • Det är bra för själen
  • Det är avkoppling
  • Det motsvarar meditation

Men varför behövs det en offentlig världsstickningsdag? Jo för att vi ska synas och för att vi ska få bort töntstämpeln på stickning. Ungdomarna har kanske tyckt att det var töntigt. Men fler och fler yngre tar tag i stickning och virkning numera. Det finns en återväxt…

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här: