Kaylas

DAGS ATT HÄNGA UNDAN VINTERJACKAN

Kategori: Vardagsliv

Denna vecka tänkte jag skriva lite om vårmodet - det börjar ju bli tid att hänga undan vintergarderoben.

 

Ljumma vårvindar sveper in över hela landet. I butikerna färgas allt i ­pastell, vårens största trend. Vårtrenderna har redan varit här ett tag, men när utetemperaturen stiger ökar suget att stoppa undan vintergarderoben.


Här finns knappt något nattsvart, utan här trängs istället ljusa sorbetpasteller. Flera designers, som under tidigare säsonger har vältrat sig i olika nyanser av svart har bytt planhalva och transporterat sig till färger som mer påminner om sorbetsmaker. Citrongult, ljusblått, rosa och den så übertrendiga mintgröna nyansen är huvudingredienserna vårens trendpalett.

 

Pastellfärg, sportmode och mönster är vårens tydligaste trender. Jag gillar det! Det är jättefint med alla pasteller. Pastell gäller för i princip allt - kläder, skor, accessoarer, nytt för i år är att man gärna matchar pastell med pastell. Vill man vara extra trendig kan man även måla naglarna i pastell, då gärna mintgrönt.


När det kommer till skor är det pumps som gäller. Jag älskar att pumpsen kommer tillbaka. Allra hetast är klassiska pumps som är lite spetsiga, helst med en liten metallhätta längst fram.

 

Även mönster i alla dess former och färger är en stark vårtrend. Är man extra modig kan man dessutom matcha mönster med mönster. Mönstret får gärna vara grafiskt eller digitalt och väldigt färgstarkt.

 

En annan het trend är sommarkostymen - shorts med matchande kavaj. Och vill man inte ha på sig shorts kan man satsa på färgglada byxor. Färgglada jeans är jättemodernt, både pastellfärgade och jeans i starka färger, som till exempel knallrött.

 

Dagens bilder visar vårkollektionen från CUBUS

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här: