Kaylas

HÄRLIGT VARMT UTE

Kategori: Vardagsliv

Idag har det varit underbart ute, varmt & skönt. Jag har inte gjort nåt speciellt denna torsdag, förutom de vanliga vardagsbestyren som diskning, matlagning etc. Katterna har upptäckt att det börjar bli vår, de har tillbringat hela dan ute på balkongen (de tycker den é toppen nu när den blivit inglasad.)Turbo la sig i soffan och Xena tog stolen, så det blev inte nån plats över för mig...

 

 

 

Kennethdagen & Internationella vattendagen. Jag hade aldrig hört talas om Kennethdagen, men jag får väl säga grattis till min kusin nere i Skåne då... Passar på att gratta pappas särbo oxå eftersom hon fyller år.

 

 

 

 

 

Du ska vara ovanligt kreativ, ha en ständig glimt i ögat – och heta Kenneth, förstås. Vips, så har du ett brödraskap som backar dig i allt. ”En Kenneth hava alltid omtanke om Kenneth”, som det står i klubbens egen etikettbibel.

 

Kenneth fick en dag i almanackan 1993. Vi var en klunga med klipska Kennethar som ville göra något med det, säger Kenneth Selvehed, ordförande i Kennethklubben.

 

Alla som är döpta eller namngivna till Kenneth (de flesta stavningar accepteras) är välkommen att bli medlem i Kennethklubben. Föreningen som startade i Sundsvall 1993 har idag ca.1300 medlemmar och är världens största namnklubb. Lokalföreningar finns på 12 orter i Sverige. Och Kennethdagen i dag är förstås den stora högtidsdagen. Då hissar man flaggan, dricker Kennethdrinkar och käkar Kennethbakelser, och sjunger den traditionella Kennethsången.

 

Kenneth, Kennet är ett mansnamn med keltiskt ursprung med betydelsen 'vacker, skön', och har använts i Sverige sedan 1800-talet. Kenneth är den anglicerade formen av de två skotska namnen Coinneach och Cináed. De allra flesta Kenneth i Sverige är födda under en 20-årsperiod från slutet av 1940-talet till och med 1960-talet. Kenneth är den vanligaste stavningen, men Kennet förekommer också liksom stavningar med "C" i början. Även stavningar med ett "n" med "K" eller "C" i början och med eller utan "h". Ytterligare en variant är "Kennerth" med eller utan "h". Namnet är ett av många engelska namn som var populära i efterkrigstidens Sverige. Den 31 december 2007 fanns det totalt 35 241 personer i Sverige med namnet (samtliga stavningsvarianter), därav 27 kvinnor, varav 18 968 med det som tilltalsnamn, därav 19 kvinnor. Vanliga smeknamn är i Sverige Kent och Kenta, i anglosaxiska länder Kenny och Ken. (Källa Wikipedia)


 

Internationella Världsvattendagen är en temadag instiftad av FN som uppmärksammas 22 mars varje år. Dagen antogs formellt i Agenda 21 under konferensen i Rio de Janeiro 1992. Internationella Världsvattendagen hålls årligen för att fokusera uppmärksamheten på vikten av vatten och att verka för en hållbar förvaltning av världens vattentillgångar. I år är temat: ”Hållbar vattenanvändning för tryggare matproduktion”.


International Water Management Institute (IWMI) med huvudkontor i Colombo, Sri Lanka, har valts till pristagare av 2012 års Stockholm Water Prize. De får priset för sin banbrytande forskning som har bidragit till att förbättra vattenförvaltningen inom jordbruket, stärka tillgången till mat, skydda miljön och lindra fattigdomen i utvecklingsländer.

Visste du att 71% av jordens yta är täckt av vatten…



Kommentarer


Kommentera inlägget här: