Kaylas

NU ÄR DELTAGARNA KLARA...

Kategori: Vardagsliv

Är du redo för glitter och glamour, blod, svett och tårar? Let's dance 2012 (7:e säsongen) drar igång fredag 30 mars.

 

Med vinexperten Bengt Frithiofsson är årets uppställning i "Let's dance" komplett. Han är det sista namnet som blev klart idag till TV 4:s dansprogram som sparkar igång den 30 mars, skriver Expressen.

 

Bengt Frithiofsson är äldst bland årets deltagare med sina 72 år medan 16-åriga skådespelaren Molly Nutley är yngst. I den övriga uppställningen finns bland annat en deckardrottning, en schlager-EM-vinnare, en hästbonde och en före detta supermodell.

 

Här är alla namnen i årets "Let's dance":
Sångerskan Camilla Henemark - dansar med Tobias Karlsson.
Fotbollsspelaren Anton Hysén - dansar med Sigrid Bernson.
Författaren Camilla Läckberg - dansar med Kristjan Lootus.
Skådespelerskan Molly Nutley - dansar med Calle Sterner.
Hästbonden Pär-Ola Nyström känd från "Bonde söker fru" - dansar med Jeanette Carlsson.
Sångerskan Helena Paparizou,
Fotomodellen Marcus Schenkenberg - dansar med Maria Bild.
Radioprofilen Anders Timell - dansar med Cecilia Ehrling.
Sångerskan Pernilla Wahlgren - dansar med Tobias Bader.
Vinexperten Bengt Frithiofsson – dansar med Oksana Spichak (Bild kommer senare.)

 

 

Juryn består av Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger.

 

Huvuddomaren Tony Irving, 46 år, kommer från England men är bosatt i Sverige sedan 1993 och driver flera populära dansskolor. Under sina år som professionell dansare uppträdde Tony världen över och representerade England, USA och Sverige.
Domarmeriter: Tony är en väl ansedd nationell och internationell domare. Han är ensam i Sverige om att inneha den högsta internationella danspedagog och domarutbildningen, Fellowship, i både standard- och latindans. Han är dessutom den enda i Sverige som är godkänd internationell examinator både för danspedagoger och för domare och har domarutbildning i bugg, salsa, streetdance och disco. Tony Irving har dömt fyra världsmästerskap och han representerar Sverige för Worlds Dance Council.

 

Ann Wilson, 44 år, tävlade i den danska motsvarigheten till Let’s dance, Vild med dans, år 2004 och 2005. Ann är sjufaldig svensk mästarinna i standard- och latindans som amatör och har vunnit sju australiensiska mästerskap i standarddans som professionell dansare. Ann har även vunnit British International Rising Star Champion år 1996 och har tävlat i fyra VM och två EM-finaler i tiodans, både som amatör och proffs. Ann utbildar i dag nya danslärare för svenska danspedagogers riksförbund.
Domarmeriter: Ann är en erfaren domare som dömer alla typer av danstävlingar upp till VM-nivå. Hon är godkänd av det internationella dansförbundet och internationella amatörförbundet. Ann dömer fortfarande för Australien och har dömt i VM för både ungdom, vuxen och senior.

 

Dermot Clemenger, 39 år, kommer från Irland. Han har tidigare varit irländsk mästare i både standard och latindans och blev 1992 Closed British-mästare i latin. Dermot började dansa för Sverige 1993 och har varit svensk mästare i latin sex gånger, från 1993 till 1998. Han vann det prestigefyllda British Open Championship i latin 1993 och är fortfarande den enda som vunnit den tunga titeln som representant för Sverige. Mellan 1999-2004 turnerade Dermot som en av huvuddansarna i den berömda dansföreställningen Burn The Floor. Han har uppträtt på bland annat Radio City Music Hall (New York), Royal Albert Hall (London), Tokyo forum och även hemma hos Sir Elton John.
Domarmeriter: Dermot har WDC-licens (World Dance Council), IDSF License (International Dance Sport Federation) och IDO-licens (International Dance Organization) och är en erfaren domare på nationell och internationell nivå. Dermot har dömt i flera EM och VM, World Cup och Grand Slam-tävlingar i latin, standard, salsa och argentinsk tango. Under 2010 dömde han VM-standard i Seoul, Korea och även i SM i både standard och latin.

 

Programledare är David Hellenius och Jessica Almenäs.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: