Kaylas

SOLIG LÖRDAG I SUMPAN

Kategori: Vardagsliv

Ja det é en fin dag, man får lite föraning att våren é på G. Men jag håller mig inomhus ändå. Måste plugga lite teori, och sen é jag förkyld också. Så det blir en lugn dag här. Ska iaf kolla på melodifestivalen ikväll, men sen blir det mest dator och facebook.

 

Bland artisterna i Nyköping finns ingen solklar favorit, men spelbolagen och flera av de proffstyckare som är på plats håller ändå fram två som troliga vinnare: hårdrockarna i Dynazty och Sean Banan.

 

När melodifestivalens producent Christer Björkman ledde lottningen i webb-tv, om vilka bidrag som ska möta varandra i andra chansen blev det precis som det brukar bli med uppsamlingsheatet: Ingen bryr sig förrän det har börjat, men då sitter halva Sverige och biter på naglarna.


Så här skriver Hanna Fahl från DN om kvällens dueller.
Dynazty mot Top Cats - Hårdrock mot Rockabilly... Jag tror att Dynazty tar den här duellen ganska enkelt. De har svängigare låt, mer action på scenen, och lite högre freakfaktor.

 

Andreas Johnson mot Timoteij - Jag tror den här duellen är Andreas Johnsons. Han är ändå Andreas Johnson liksom. Man vet vad man får, han brukar gå till final, man behöver aldrig vara nervös över hans sluttoner.

 

Thorsten Flinck mot Christer & Lotta - Jag tror – och hoppas, att Flinck tar hem den här duellen. Han förtjänar det.

 

Sean Banan mot Youngblood - Barnpubliken gillar det här, det är nog Banans seger ändå.

 

IDAG FIRAR VI NOLLTAXEDAGEN
Den 3:e mars, firas Nolltaxedagen för 5:e gången. Nolltaxevänner, kollektivtrafikanter och pendlare går in för att hylla avgiftsfri kollektivtrafik. Men det é inte bara här i Sverige vi protesterar mot avgifter i kollektivtrafiken.  Nolltaxedagen firas numera över hela jorden för att uppmuntra skattefinansierad nolltaxa i kollektivtrafiken.

 

Toronto
The Campaign for Free and Accessible Transit anordnar Transit Forum 2012 på nolltaxedagen.  Jonah Schein en NDP Urban Transport Kritiker, Rexdale Youth TTC Challenge, Scarborough Transit Action, Fair Fare Coalition,  OccupyTTC och  TTC Riders kommer att tala.

 

Belgrad
Protestmarscher och bussockupationer planeras mot privatiseringar och för avgifstfri kollektivtrafik.

 

Oslo
I Oslo firas biljettfri dag på Vestli t-banestasjon klockan 14 – Facebookevent


Överallt! – Vad ska du göra på nolltaxedagen? Här är några tips!

 

Beställa ett exemplar av Trafikmaktordningen att ge bort till släkt och vänner!
Skriv en insändare om nolltaxa!
Sätt upp några klistermärken för Planka.nu!

 

Ha en trevlig nolltaxedag!


 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: