Kaylas

SÖNDAG = TVÄTTSTUGAN

Kategori: Vardagsliv






Ja idag har jag tvättat här,sen blev det en sväng mé dammfaran i lägenheten oxå. Så söndagen var ingen vilodag här inte...

Men ikväll ska jag ta det lugnt. Strax é det middag här, det blir ingefärskyckling mé krispiga grönsaker.
Sen är det tv, kan ju inte missa livesändningen från Big Brother.

Idag uppmärksammar jag också Europeisk minnesdag för terrorismens offer & World plumbing day

 

Terrorism är en av dagens globala utmaningar. 11 mars är en dag för att hedra och minnas offer för terroristattacker, deras familjer och deras vänner. Den 11 mars är årsdagen av terrordådet i Madrid 2004, som dödade över 190 personer och skadade 1800. Drygt ett år senare i juli 2005 återupprepades de förfärliga händelserna i morgonrusningen i London, och förra sommaren drabbades Norge fruktansvärt.


Alla som fallit offer för illgärningar måste veta att de inte är ensamma. Det är minnesdagens styrka. Offrens röster och minnet av dem är det bästa vapnet i kampen mot terrorism. Terroristerna vill ha vår tystnad, så att samhället ska glömma det fruktansvärda de har gjort och deras brott. Men om vi fortsätter att minnas, då tvingar vi dem att ta ansvar och offrens vittnesmål kommer slutligen att bringa rättvisa, vilket är vad alla offer vill.

 


World Plumbing Day. 
Dagen är en internationell hyllning till VVS-branschens viktiga roll för hälsa och säkerhet i det moderna samhället. En stor del av VVS-montörernas stora bidrag till hälsa och säkerhet för människan har försvunnit från det allmänna medvetandet i vår moderna värld. Folk känner inte längre VVS-montörer som de en gång gjorde. Detta kan i slutändan riskera deras bidrag, framför allt i utvecklingsländer där en god VVS-montör mycket väl kan vara lika viktig för ett ungt barns överlevnad, som den läkare som behandlar en vattenburen sjukdom som kunde ha undvikits genom sund VVS, säger Russ Chaney, ordförande för World Plumbing Council, i ett videoklipp på organisationens webbplats.

World Plumbing Day den 11 mars uppmärksammas på olika sätt över världen. Det är artiklar, aktiviteter i skolor och uppvaktningar av politiker. World Plumbing Day instiftades 2009 av World Plumbing Council, dagen infaller alltid den 11 mars.

Även VVS Företagen bidrar, bland annat genom att stödja ett barnhemsprojekt i Ghana med en vattentank som fylls på med rent vatten till barnhemmet.



Kommentarer


Kommentera inlägget här: