Kaylas

DET REGNAR I STOCKHOLM IDAG...

Kategori: Vardagsliv

Idag har det regnat till o från hela dj---a dan. Riktigt innesittarväder med andra ord. Passade på att köra ett par tvättmaskiner, 3 st. blev det. Annars har dagen varit lugn, spel o lek på datorn, matlagning, och så har jag bakat en citronkladdkaka till kvällsfikat.

Gamla vänners dag
Man borde uppmärksamma gamla vänner. Vänner är berikande, men i bland stänger vi in oss med datorer och tv och glömmer bort att vårda vänskaper. Dagen handlar om vänskap. Denna dag bör vi verkligen höra av oss till de vi länge tänkt att vi ska höra av oss till, det vill säga att vi bör återuppta kontakten med gamla vänner. Dagen firas alltid den andra onsdagen i maj.

 

Att ha vänner är viktigt, ibland kanske man funderar över vad de gamla klasskamraterna gör nu för tiden. Kanske har du en gammal vän som du har tappat kontakten med och vill försöka få kontakt med igen. Kanske du kan skicka ett kort, vem hade inte blivit glad av att få kort av en vän som man kanske inte träffat på många år.

Så passa på att ring eller sms:a någon man tänker på och vill ta upp kontakten med. Eller så kan det vara någon man hade kontakt med för 3 dagar sen. Det får inte bli pretentiöst. Släng i väg ett mail eller ett sms, det räcker.

 

 

Europadagen
Firas den 9 maj till minne av Robert Schumans deklaration 1950 om att skapa ett enat Europa för att bevara freden efter andra världskriget och skapa välstånd. Deklarationen låg till grund för skapandet av Europeiska kol- och stålgemenskapen (EKSG). Europeiska gemenskaperna (EG) beslutade vid sitt toppmöte i Milano 1985 att fira dagen som Europadagen. Europadagen firas även den 5 maj av Europarådet, till minne av organisationens bildande den 5 maj 1949.

 

Europadagen utgör tillsammans med bland annat europeiska flaggan, Europahymnen och euron symboler för den europeiska integrationen. På vissa håll högtidlighålls Europadagen genom att europeiska flaggan hissas, men dagen firas inte hos den breda allmänheten av européer.

 

 

Internationella flyttfågeldagen
Internationella flyttfågeldagen firas med aktiviteter med inriktning på fågelskådning hela dagen. World Migratory Bird Day (WMBD) är en årlig global informationskampanj under ledning av UNEP, FN:s miljöprogram. Syftet är att öka medvetenheten om flyttfåglar och deras livsmiljöer samt belysa behovet av skydd för världens flyttfåglar.

 

Evenemanget initierades av AEWA (African-Eurasian Migratory Waterbird Agreement) och CMS (Conservation of Migratory Species of Wild Animals), organ inom FN, och genomfördes första gången den 8-9 april 2006 i det berömda viltreservatet ‘Ole Ari Nyiro´ in Laikipia, Kenya.

 

Sedan dess har arrangemanget nått ut till fler delar av världen och den andra helgen i maj arrangeras till exempel fågelfestivaler, utbildningar, utflykter med fågelskådning.

 

Tema för Internationella flyttfågeldagen år 2012: "Migratory birds and people – together through time"



Kommentarer


Kommentera inlägget här: